Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz PuMbA #63282 üzenetére

    Már most is dedikált hardver van RT-re a Radeonokban. Ez nem lesz újdonság.

    De ez nem úgy működik, ahogy az a WCCFtech elképzeli. A PlayStation 5 API-ja eleve programozható bejárást támogat, tehát egy dedikált hardverrel nem is működne. Ezért baj, ha olyan ember talál ki pletykákat, aki nem is érti, hogy hogyan működik a Sony grafikus API-ja.

    Amikor a Microsoft hozza a traversal shadert, akkor ezek a beépített fixfunkciós hardverek nem is fognak vele működni, mert maga a programozhatóság követeli meg, hogy a shaderekre építsen a rendszer.

    XDNA2 NPU pedig nem tudom, hogy mire kellene a Sony-nak. Van egy GPU-juk 20 TOPS teljesítménnyel. Mi a túrónak nekik egy másik részegység? Olyan szinten hasztalan, hogy az hihetetlen. Ha ChatGPT-szerű megoldást akarnak lokálisan futtatni, akkor arra eleve alkalmas a mostani hardver, de kétlem, hogy ilyen megoldáson gondolkodnának. Felskálázni meg nem hasznos az AI. Egyetlen ma ismert felskálázó sem generál temporális tartalmat AI-val. Nyilván okkal. Tök hasztalan az AI ilyen célra. Túlságosan nagy ára lenne, hogy 10 GB-nyi neuronhálót csak úgy bedobnak a memóriába, és akkor lehet gazdálkodni a maradék 4 GB-ból minden másra. Nem véletlen, hogy ezt minden cég mellőzi.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák