Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    Radeon Raytracing Analyzer jó ideje van már. Ami változott, hogy nyílt forráskódú lett, mert korábban zárt volt. Az AMD azért nyitja meg idővel a specifikus profilozóit, mert a fejlesztők döntő része RenderDocot használ debugra. A RenderDoc viszont nem profilozó, hanem debug eszköz, tehát mellé kell még profilozó. Ugyanaz fog történni majd az RRA-val, mint az RGP-vel. Integrálásra kerül majd a RenderDocba, így a későbbiekben az RRA és RGP eventeket meg lehet nézni a RenderDocban, és a RenderDoc eventeket az RRA-ban és RGP-ben. Ez a folyamat egy kattintás lesz, és már tudja is a program, hogy mit kell csinálni. Ezért kell az openszósz.

    Az egésszel a fejlesztők időt nyernek, mert ha látnak valami hibát a RenderDocban, akkor csak egy kattintásnyira lesznek attól, hogy megnézzék RGP-ben, vagy később RRA-ban, hogy ha RT a kód. Ezzel több tíz perces keresésektől lehet megkímélni a csapatokat, mert az interoperabilitás a fejlesztői alkalmazások között csak mutatja a megfelelő eventet.

    Programozható bejárást ez nem fog adni. Ahhoz Radeon Rays kell, és az részben zárt, illetve a hozzá való profilozó is az. És ezek biztos, hogy nem lesznek nyíltak. Amelyik fejlesztő programozható bejárást akar, ahhoz konkrétan odaszögeli magát az AMD, lásd az Ubisoft üzlet. Nekik annyira nem fontos ez a forráskód, mert úgyis gyári szinten vannak becsövezve az AMD-hez, és végig fogják egymás kezét. Az openszósz Radeon Raytracing Analyzer azoknak lesz hasznos, akik pont hogy nincsenek az AMD közelében, mert túl picik, vagy nem elég érdekes a projektjük, de ettől még akarnak valami debug eszközt a szoftverfejlesztéshez, és lehetőség szerint olyat, amiért nem kérnek pénzt. Ilyen például a RenderDoc, és ha azt használják, akkor már opció használni annak az integrált profilozó kapcsolatait, hogy megkönnyítse a munkát.

    Szóval itt semmi stratégia nincs. Ha ezek az eszközök nem lennének, akkor egy csomó fejlesztőnek sokkal nehezebb lenne a munkája. Nem azoknak, akiknek fogják a gyártók a kezüket, hanem pont azoknak, akiknek nem.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák