Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz b. #56155 üzenetére

    Olvasd azért végig a cikket, és megtalálod, hogy:

    "A DirectX 12 esetében tehát klasszikus értelemben nem igazán lehet a meghajtó többletterheléséről beszélni. Ugyan létező jelenségről van szó, de egyáltalán nem olyan jelentős mértékű, mint például a DirectX 11-es API-nál, és pláne nem okozhat ilyen extrém különbségeket, amiket a fenti tesztben lehet látni."

    Vagyis Abu szerint a teljes problémát bár nem lehet kizárólag a driver hibájára fogni, de az tény, hogy a probléma jelentkezik az Nvidia kártyákon.

    Ráadásul felhívom a figyelmedet Abu az első cikket 2 héttel követő második cikkében szereplő megállapításra:

    "Az egyik érdekes információ, hogy bár a DirectX 12 esetében nincs kernel meghajtó, tehát a driver nem futtat egyetlen kernel szerver szálat sem. Ezzel együtt a Microsoft az API implementációjánál elég nagy szabadságot ad a gyártóknak, vagyis amíg egy megfelelő meghajtó képes teljesíteni a hitelesítési tesztet, addig igazából a redmondi óriáscéget nem nagyon zavarja, ha bizonyos funkciókat egy DirectX 12 implementáció csak emulál."

    Utánaérdeklődött a jelenségnek, és az új információk alapján egy második cikkben is foglalkozni akart az okok feltárásával. A végmegállapítás pedig a következő lett:

    "Ezzel kapcsolatban megpróbáltunk informálódni a fejlesztőknél, és a válaszok alapján arra jutottunk, hogy egyik felvetett gondot sem lehet úgy kiemelni, hogy egyértelműen jelentős CPU-limitet okozna a GeForce-okon gyengébb teljesítményű processzorok mellett. Ellenben a különböző tényezők (Radeonokon való alkalmazásfejlesztés, bizonyos szintű emuláció alkalmazása a DirectX 12 bekötési modelljére, a DirectX 12 meghajtóimplementáció komplexitása, valamint ennek az optimalizálásába fektetett idő relatív módon értékelt rövidsége) hatása esetlegesen összeadódhat, és ezek már okozhatnak olyan limitációt, ami erősebben visszafoghatja a GeForce-ok tempóját bizonyos CPU-kon. Sőt, egyes gondok felerősíthetik egymást."

Új hozzászólás Aktív témák