Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Alogonomus #55600 üzenetére

    Ahogy mondtam, természetesen értem, hogy nem lehet örökké cipelni a terhet. Nem állítom, hogy ne lett volna időszerű. Nem is volt célom hőbörögni, csak felkészülni lelkiekben, hogy hamarosan én is kiesem a pixisbül.

    De abban igazad lehet, hogy ha a közeljövőben terveznék megszüntetni a polaris támogatását, akkor nem szerepelt volna az FSR rámogatási listájában.

    Azért mondom, hogy szerintem az lesz, hogy idén kiadják a Navi23-at, meg a navi24-et, ami szerintem egy a polarishoz hasonló árú és teljesítményű pici, akár passzív kártya lesz és mondjuk jövő év végén azt mondják majd, hogy a polaris 5 éves architektúra, vegyél helyette Navi24-et és élvezd a csendet és a drivert.

    Egyébként nyilván az ember a gpuk emelkedett ára miatt érzi úgy, mintha megállt volna az idő - miközben peregnek a percek. Ha 2-3 éve nem emlekdett volna 2x-esére egy polaris10 kaliberű kártya ára, akkor már biztos rég túl lennénk a polarison is, mint ahogy nagy eséllyel túl vagyunk a GCN2-GCN3-as kártyákon is köszönhetően a jó áron kapható polarisnak és pascalnak. Nvidia oldalon talán majd a maxwell - 970 / 980Ti - esetén lesz némi nyüszítés.

    Jó, persze a cégek nyilván számolnak és számon tartják azt, hogy melyik típusú kártyából mennyi van a piacon. Valószínűnek tartom, hogy ez az információt a driver beközli amikor frissítést keres.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák