Új hozzászólás Aktív témák

  • #09256960

    törölt tag

    Két dologról nem beszéltek itt egyáltalán ami az infinity cache cikkben volt pedig érdekesek:
    Régóta érdekel miért nem kovácsol hasznot AMD abból hogy egyszerre CPU-t és GPUt is gyárt milyen szép álom lenne 6800XTvel meg egy 4800G APUval 3090et verni ha rásegítene.
    nos ha nem is ilyen de itt van egy hasonló megvalósítás:
    "Nagy hangsúlyt kapott az úgynevezett Smart Access Memory funkció, ami bekerül az 500-as sorozatú alaplapok érkező BIOS-ába. Amennyiben a felhasználó Ryzen 5000-es CPU-t, illetve Radeon RX 6000-es VGA-t használ, akkor elérhetővé válik az újítás. Ez a rendszer nem igazán a jelennek készült, ugyanis az AMD a technológiával biztosítja a CPU számára a VRAM teljes elérését."

    Ez a fajta megközelítés régóta várós de ennek most ahhoz van köze amikor valaki egy furcsa kisérletben a GDDR6-ra telepített egy játékot és onnan futatta? Vagy ez inkább felkészülés az SSD sokkszerűen sok adatához (méghogy 10 GB 3080 memória mindenre elég hahaha).

    A másik érdekes téma amiről nem beszéltetek itt:
    "az AMD majd profilozni fogja az egyes játékokat, bizonyos sűrűn használt puffereket direkten az Infinity Cache-be helyeznek el, a maradék rész pedig nyilván használható általános gyorsítótárként. Mindezeken túl a sugárkövetést használó játékok speciális elbánást kapnak majd, mivel itt is jelentős haszna van annak, ha a számítások egy részét a GPU-n belül tartják"
    Sok mindenre jó egy ilyen memóriaterület mondanátok példákat ti mire használnátok ?
    Bé ott tartja Lisa Sunak írt szerelmes leveleit hogy az NVsek meg ne lássák pl :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák