Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #46540 üzenetére

    Nagy tévedés. Egyrészt a GameWorksről már azért nem beszélgetnek, mert lassan kikopik a játékokból. Nem működik úgy az effektek beépítése, hogy black box az egész, és a motort kell módosítani, hogy működjön. Erről az Ubisoft tudna mesélni az AC: Unity és a GeometryWorks kapcsán, ami be lett harangozva, de sose jelent meg: [link] . És nem egy ilyen aktív Gameworks projekt fuccsolt be, hanem csak az Ubisofton belül a tervezet implementációk kétharmada sosem lett megcsinálva. Egyszerűen nem működtek, és a működés elősegítéséhez az NVIDIA nem volt hajlandó módosítani a forráskódot, a motort pedig hónapokig tartott volna átírni, hogy eredményt érjenek el, és rohadtul nem támogatta a kiadó, hogy a játékok motorját alapjaiban módosítsák, amikor maga a játék már ki van adva.

    Ugyanakkor a GameWorks nem volt egy halott ötlet, csak ahogy megvalósították az alapvetően akadályozta, hogy ebből bármi is legyen hosszabb távon. Ha az Ubisofton belül az erre irányuló projektek kétharmada kaszát kapott, akkor az egészen rossz arány, mivel egy csomó pénzt költesz olyan dolgokra, amiből végül nem lesz semmi. Ezért sem erőlteti már az NVIDIA sem, mert nagyjából mindenki rájött, hogy egy masszív pénznyelő az egész, aminek sokszor eredménye sincs. Effektíve hasznosabb az erre szánt pénzzel befűteni a stúdiók épületeit.

    A GameWorks viszont pont a FidelityFX alapötletét adta, mert az NV jól látta, hogy a stúdiók mire vágynak, csak nem értette, hogy mennyire fontos a nyílt forráskód. Az AMD tehát nem tett mást, mint lemásolta a GameWorks koncepcióját, csak éppen a sokat kritizált hibái nélkül, amik miatt nem tudott például megjelenni a GeometryWorks az AC: Unity-hez, ésatöbbi. Ez egyelőre sikeres, mert a CAS-t rengeteg cég implementálja, vagy implementálta már egy vagy több projektbe: Saber, Luminous, Codemasters, Ubisoft, NetEase, WB Games, Capcom, Stardock, Unity, Rebellion, QLOC, Teyon, Qearbox, Shiver, Croteam, Exor, Netherrealm. Ők azok a partnerek, akiknek a CAS igénylésén túl van egy reklámszerződésük az AMD-vel.
    A játékok szintjén eddig a CAS ezekbe a címekbe lett integrálva:
    Resident Evil 3
    Borderlands 3
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
    Gears 5
    Monster Hunter World: Iceborne
    Star Control: Origins
    World War Z
    F1 2019
    NiShuiHan
    22 Racing Series
    Anno 1800
    Shadow of the Tomb Raider
    Mortal Kombat 11
    STAR WARS Jedi: Fallen Order
    Hitman 2

    Annyit tudni a tegnapi bejelentéssel kapcsolatban, hogy a CAS továbbra is nagy sikernek örvend, így több új játékba érkezik, illetve továbbra is lesznek olyan fejlesztők, akik visszaportolják a már megjelent játékukba. Annyian jelezték már a CAS használatát, hogy nem sorolták fel.

    Az új eljárásokkal kapcsolatban az új effekteket is fogják alkalmazni a fejlesztők, többen is, de a fő figyelem jelenleg az SDP-re és az LPM-re irányul, mert ezek olyan problémákra reagálnak meg, amelyeket korábban senki sem próbált megoldani. Például az LPM-mel rengeteg időt lehet nyerni a HDR integrálása szempontjából. Az idő pedig pénz. Ez lesz talán a leginkább alkalmazott megoldás az újítások közül, mert jobb minőséget eredményez kevesebb idő alatt, vagyis kevesebb pénzt kell költeni a játékra, miközben a végeredmény szebb lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák