Új hozzászólás Aktív témák

  • Szergei

    tag

    Végeztem egy összehasonlítást, talán több információértéke van, mint néhány kezdetleges driverrel készült trémark-eredménynek. (Nyilván a potenciális Vega- különösen a Frontier-vásárlók 24/7-ben FireStrike-ot nyomnak :W ).
    Renderelésben (Radeon ProRender Maya Helmet scene) ~12%-kal gyorsabb a Frontier a 17.20-as driverrel, mint egy ref. GTX 1080 Ti ~1790 MHz-en, a legújabb 382.53-as drivert használva. 258 vs. 289 másodperc. Azaz nagyjából TITAN Xp szint, ami több, mint valószínű, hogy javulni fog az újabb/jobb OpenCL-driverekkel. A ProRender ne tévesszen meg senkit, azért (is) jó összehasonlítási alap, mert nagyon fekszik a Pascal-oknak is (kissé érthetetlen, hogy a saját szoftverében miért nem fogja vissza mesterségesen a konkurens termékeket az AMD, más, független(ebb) renderer-ekben -pl. Cycles- valószínű jóval nagyobb lehet a Vega 10 előnye, szerintem korai lenne temetni még.

    Legalább a Frontier a TITAN Xp-vel ellentétben úgy tűnik, kapható lesz Magyarországon, itt az első hazai ár, ami remélem csak rossz vicc a garanciaidővel együtt :Y :( Bruttó ~380000 Ft körül lenne a reális ára (árfolyam, vám, kisker. árrés etc. után) a léghűtésesnek, vagy inkább alatta, 3 év garanciával, hivatalos forrásból. Nem tudom, hány helyen árulják majd, és mikortól. Könnyen lehet hogy a végén lesz az egyetlen Vega, ami kereskedelmi forgalomban elérhető lesz, mert az RX-eket előrendelésekben elkapkodják a bányászhordák. .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák