Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Petykemano #20245 üzenetére
Ez bejelentés volt, tényleges launch/tesztek/elérhetőség meg gondolom 29 ha "hard" launch lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Ren Hoek #20249 üzenetére
Szerintem július második felében...
Az árhoz annyit, hogy az eddigi tapasztalatok alapján 350 - 400.-Ft körül van 1 USD. (tokkal - vonóval) AMD termékek esetében. Ez nyilván attól függ, hogy az iPon milyen forrásból jut hozzá. Gigabyte esetében ez akár lemehet 350.-Ft alá is.
(Pár napja 200K volt a 620 USD-s Gigabyte Fury X, vagyis olyan 323.-Ft körül volt a váltóérték.)
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
gyiku
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
En csak ezt a +150MHz-et nem ertem. Ha igy tudja a 390 sebesseget, akkor 1100-on lenyegesen lassabb lett volna, szinte 380x sebesseg.
Vagy ha ugy is tudta a 390-et ahogy mar reg hangoztatjak, akkor most gyorsabbnak kellene lennie. -
füles_
őstag
Ha 390X-Fury teljesítménye van a 36 CU-s P10-nek,és ez a fullos GPU akkor szvsz. 32-48 ROP lehet benne,de inkább 32
Ha lesz még egy 40 CU-s változat (RX 480X?) 8GB GDDR5X-szel magasabb órajeleken akkor még mindig esélyesnek tartom hogy mehet az 1070 ellen,de csak akkor ha 48 ROP lesz benneVagy az is lehet hogy az RX 480X egy dupla GPU-s kártya lesz 400-450$-ért.Csak akkor hülyén nézne ki ha az 1070 ellenfele az RX 490 300-350$ lenne
(#20255) Malibutomi
1266 MHz-cen már Fury teljesítménye van,a 3DMark bencs szerint[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
Aha, meglehet nézni hogyan alakiltak az NV árai most...
kb 400-430-as szorzó van az árakon néhol. kezdőárban simán reális egy 80-90-100K is customokkal.
Persze pár hét, egy hónap és beáll majd.már csak az a kérdés, hogyan üti be a 970/980/390/390X piacot.
Most hozzák ki azt a kártyát, amit tavaly ilyenkor vártam 970 ellen. Tuti ezt vettem volna...
Csak nem értem egyszerűen, hogy miért nincs semmi feljebbről. Akinek a fentebb felsorolt kártyái vannak, és váltana... az kb megvan lőve most, de nagyon. Eladja, ne adja el, mire váltson AMD-nél jön valami ide vagy sem... esetleg 1070..
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Ren Hoek #20258 üzenetére
260000.-Ft volt iPon-nál a 700 USD-s VGA, vagyis cirka bruttó 372.-Forintra jött ki egy dollár tokkal-vonóval. Tegyük fel, hogy az a cirka 20.-Ft / USD amivel az AMD drágább itthon, az most is meglesz, vagyis a 200 USD-s 480RX olyan 78000.-Ft körül fog indítani.
Persze, ha ragaszkodsz a 100K-hoz, tőlem majd megveheted ennyiért.
www.smart-bus.hu
-
Zeratul
addikt
Mivel az nV kártyáiból erősen hiány van, a Hype meg óriási körülötte, a forgalmazók olyan árcédulát írnak ki amit nem szégyenlenek.
US ár áfa nélküli, mert az tagállamonként változó.
EU ár áfás ahol az átlag áfát veszik alapul. Mivel a tagállamok eltérő kulcsokat alkalmaznak ez is csak tájékoztató jellegű. Ha nVnél alkalmazható USD+ÁFA, akkor az AMDnél is.Solt: Nem is sokat pakolt rá bolt. USD+ÁFA = 249809 Ft
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Ren Hoek #20261 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy custom vagy nem, az eddigi gyakorlat alapján ha pesszimista vagy akkor számolj bruttó 400.-Ft/USD-vel, ha optimista akkor bruttó 350.-Ft/USD-vel. Aztán amikor lesznek szürke importos Giga kártyák, akkor számolhatsz még kevesebbel. Jelenleg például a 980Ti Giga G1 bruttó 300.-Ft/USD-s áron mozog az iPon-nál.
A ref 1080-ból is kevés volt, de ez az áron nem látszott... a nyitó ára volt 260000.-Ft (372.-Ft/USD). A mennyiségi gond abban jelentkezett, hogy elfogyott pillanatok alatt az a pár darab.
Az, hogy mire számítunk egy dolog, a valóság meg a másik... én tavaly szeptemberben arra számítottam, hogy idén tavasszal nálam lesz a CV1, ehhez képest örülök, ha Karácsonyra lesz belőle valami.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz Zeratul #20260 üzenetére
Túl sokat azért nem érdemes kombinálni az USD és a FT ár viszonylatáról. Az USD ár * árfolyam + ÁFA az egy tűrhető becslés, de abszolút nem így képződik a magyar ár, csak a végeredmény hasonló.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Z10N
veterán
válasz Malibutomi #20203 üzenetére
C7 lesz az, mar tobbszor beszeltuk. Az csak egy sample stepping. Ezenkivul az 1266 MHz meg lett erositve.
Ui: A tablazat xt-t emlit, ami hibas.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
-
addikt
"Csak nem értem egyszerűen, hogy miért nincs semmi feljebbről. Akinek a fentebb felsorolt kártyái vannak, és váltana... az kb megvan lőve most, de nagyon. Eladja, ne adja el, mire váltson AMD-nél jön valami ide vagy sem... esetleg 1070"
Pontosan...
Én is meditálok a 390 eladásán, egyszerűen nem lehet tudni, hogy mi várható a piros oldalon.Nem értem, hogy miért olyan nagy dolog pár infót kiadni- "ilyen és ilyen kártyáink lesznek, ilyen és ilyen paraméterekkel, és ekkor fognak megjelenni." Az árat meg úgyis oda igazítják, ahová gondolják.
S3mmi jóra nem vezet ez a nagy titokzatoskodás.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
válasz Malibutomi #20270 üzenetére
Bennem is ez a gondolat érlelődik.Merem feltételezni, hogy nem most találják ki,hogy milyen is lesz az RX 480X, 490/X, stb, mert ha igen, akkor gond van.
Attól még jöhetnének az infók, hogy a megjelenéseket nem egyszerre ütemezik.[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
stratova
veterán
válasz tailor74 #20268 üzenetére
Szvsz többek között mert a Te kártyádat és az R9 390X-et akarják kifuttatni, ezért. Ha betolja AMD a kis Vega-t vagy NV a GTX 1060 Ti-t, elég csúnyát esik az áruk használt piacon biztosan, de nagy valószínűséggel a bolti árakon is mérsékelni kell, utóbbit nem hiszem, hogy szívesen térítené AMD akár részben is a boltoknak.
-
Apucy01
őstag
Mostmár csak az a kérdés hogy megéri e lecserélnem az allig fé éves 380 as karimat egy 480 ra?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
törölt tag
válasz Malibutomi #20273 üzenetére
65-70 ezret kifizetsz a tavalyi 100-110k után ugynazért a teljesítményért és még kevesebb VRAM-od is lesz, tényleg megéri...
Mert eladni ezután a 390-et max valami hülyének fogod tudniHa 10-15%-ot ráverne a 390X-re még azt mondom előrelépés is lenne egy 390-ről.
Pont ez a legnagyobb baj, hogy olyan kártyával nem jöttek amiről egy 3 éves 290/X aka 390/X-ről előrelépés lenne teljesítményben is a váltás
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"- Perf / Wattban komoly az előrelépés, de még mindig messze a konkurenciától. Hmmmm."
Igazából annyira nem lep meg ez a dolog. Nekem a Pascal erősen egy szteroidozott Maxwell-nek tűnik (ennek minden pozitív és negatív vonzatával együtt), míg a pletykák alapján a Polaris az eddig sem éppen egyszerű dizájnba vitt be még új dolgokat... Szóval ilyen téren a papírformát látom, hogy a kicsi csíkszélesség miatt ennek már kicsi a büntije, de megvan.
Összességében bejövős. Nálam ez a 200 dodós 480 pipa mindenhol... Végre egy igazán ütős cuccot látok, elérhető árban.
-
wjbhbdux
veterán
válasz Malibutomi #20285 üzenetére
hány év alatt lenne ennyivel drágább a villanyszámla a mostani kártyáddal?
/s
-
törölt tag
válasz Malibutomi #20285 üzenetére
Ja hogy most már nektek is alacsonyabb fogyasztás kell, eddig nem számított, most meg kártyát is cserélnél miatta
Modernebb - részben, teljesítményben majd meglátjuk mennyit számít...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz #85552128 #20287 üzenetére
Rossz a megközelítésed, a régi NV kazánok idején nem számított a fogyasztás, a Maxwell óta meg igen.
Természetesen számít a fogyasztás (=hűthetőség), én ezért is fogom cserélni a 380-amat 480-ra. Egyébként GTX 960 cserén is gondolkodtam, de megvárom már a 480-at, régi sz*rt nem akarok már venni.
wjbhbdux: Nem a villanyszámla számít, hanem a hőtermelés. Nekem azzal van bajom, és a keletkező zajjal, ami ugye szükségszerűen együtt jár a magasabb disszipációval.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
füles_
őstag
válasz #85552128 #20283 üzenetére
Semmilyen specifikációkra nem tudunk hagyatkozni,mert jelentősen át lett dolgozva az architektúra
(#20288) Yutani
Rossz a megközelítésed, a régi NV kazánok idején nem számított a fogyasztás, a Maxwell óta meg igen
Csak a Maxwell idején számított a fogyasztás,most hogy itt a Polaris már megint nem számít[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz wjbhbdux #20286 üzenetére
Nem a villanyszámla a lényeg hanem hogy a lényegesen kisebb fogyasztás miatt a hőtermelés is jelentősen csökken . Ami magával hozza hogy halkabban tudjuk működni nem kell annyira porogni a hűtőnek. Nekem 290-em van és csak alulfeszelve leszabajozva tud az amúgy jó minőségű ventikkel telepakolt jo szellozesu házban 90 fok alatt maradni . Én is a cserét tervezem , nekem megér ez a sebesség ugrás 20-40k-t az eladás után .
-
Z10N
veterán
Akkor RX485. Az RX ertheto es vegre szanaltak az r3-5-7-9 jelzest.
"Az órajel a startig ~150 MHz-et nőtt a tervezetthez képest. Ezt a gyártóktól tudjuk."
Ezt ugy ertelmezem, hogy a majus kozepen felbukkant 1266-hoz kepest meg +150 a custom verziokon (1400). Ugy evolt hir, hogy szabadkezet kapnak. Mondtad korabban, hogy 100W korul fog fogyasztani, azaz lesz headroom 150W-ig. Nemelyik gyarto gondolom kijon majd 2x6pines valtozattal. Mint peldaul a 6850 toxic 6870 pcb-n, ami eredetileg 1x6pines volt.
Az 1400-s custom mar 6,4512 TFLOPS. Akkor gondolom az RX470-t is ilyen orajelre lovik be az 50W miatt es ott is megmarad a masfelszeres headroom 75W-ig.
"Eredetileg nem akartat ennyire gyorsat kiadni 199 dodóért."
A sapphire-nak mi az allaspontja errol?Csak rakjal majd egy dupla kacsintast valahova, ha valami helyes ebbol
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Am ezek után mennyiért mennek majd a használt 290/390/970-ek? 50 rongyért? Még annyi se?
-
Z10N
veterán
válasz kwzatz #20293 üzenetére
Evidens, de en csak a nevezektanra ertettem. Irhattam volna RX475/485/495-t is. Igazabol az X-szel semmi baj nem volt, de gondolom most nem akarjak mar halmozni. Inkabb az R kategoriak voltak a feleslegesek.
Ui: Amugy a 265/285-t utan mar vartam, hogy visszajojjon a regi nomenklatura. Egyertelmubb, mivel sokan figyelmetlensegbol lehagytak mindig az X-t. A gyartoknak pedig meg mindig meg van a lehetosege odabiggyeszteni a custom-nel (peldaul RX485X). Persze ketseges, hogy az OC jelolesnel jobban mutat-e.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #20655360 #20292 üzenetére
Nah, azért nem.. ha azt veszed most hozta ki a 970-et az AMD.
Dollárral számolva 72K jön áfával ki.... 100% hogy első körben nem lesz egy Custom ennyi.
Az, hogy most mennyi egy dollár - ft ár Newegg alapján, az kutyafülét nem jelent kezdőárnál.Karácsonyra lehet 55-60-ért fognak menni a használt kártyák. De most még nem.
-
törölt tag
válasz #85552128 #20287 üzenetére
Rosszul latod, mint oly soxor A markahusegert az ember gombol tobbszor is szivesen, erdekes modon a zoldek taboranal ez nem jelent gondot? Masreszt teljesen normalis hogy az ember csereli a kartyait ha van egy jobb, 390-rol van, Fury X-rol nincs hova elorelepni a Vega-ig, meg ha a 1080Ti is megjelenik, ami nem komoly jatekos
Ma minden az AMD-rol szol Az alaplapok nem szamitanak, bar ASrock, kedvenc marka
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
RX470 - P10PRO?
Ez megint egy erdekes huzas lenne. Egy ekkora lapkat 128bit-tel megtamogatni eleg felemas erzest kelt. Ha meg marad 256bit, akkor az arazas $169-179 lesz? Ha nem lesz P10XTX 40CU-val, akkor kis Vega lesz a RX485? Egy fel griddel meg lentebb csuszik minden. Egyre csak tobb a kerdes[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest