Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    No, hát korrektül behajították a srácok a betontömböt az állóvízbe, ennek örülök :)

    Jön tehát egy 4GB-os kártya 200 USD-ért, aminek fogalmunk sincs a teljesítményéről. Az az AotS grafikon egy über nagy katyvasz, az egyik véglet, hogy olyan gyors a kártya, mint egy 380, a másik meg az, hogy üti a Fury X-et. Ebből aztán sokat megtudtunk :DDD
    Az ismert, ill. széles körben feltételezett specifikációk alapján a 390 felett kellene legyen a teljesítménye, viszont a pozícionálás nem erre utal - nekem egyre gyanúsabb, hogy csak 32 ROP lesz benne.
    Ill. nem értem a 36 CU-t - akkor ebben még nem a dinamikus szélességű SIMD-ek lesznek?

    Ha végül tényleg a 390 környékére lyukad ki a teljesítmény, akkor:
    - A saját termékskálájukon belül kb. 50%-os generáció-ugrást csináltak (Tier 3 vs Tier 3), azonos áron, alacsonyabb fogyasztással. Check.
    - A Tier 3 kártya hozza az előző Tier 2-t, fele fogyasztással. Check.
    - Ha a 8GB-os variáns tényleg 250 USD lesz, akkor ár / teljesítményben pont ott lesz, mint az 1070. Mérsékelten check.
    - Perf / Wattban komoly az előrelépés, de még mindig messze a konkurenciától. Hmmmm.
    - Tranzisztor-hatékonyságban nem igazán javultak (a Tongához képest igen, a Hawaii-hoz képest nem), ez mondjuk nem annyira megnyugtató - a vevő ebből most nem fog semmit látni, de a nagyobb chipeket korlátozni fogja.
    - A konkurenciával szemben igazából ez az árazás muszáj volt. Ha kihozzák a 4GB-os kártyát 250-ért és a 8-ast 300-ért, akkor az nVidia behajít 280-ért egy 1060Ti-t, ami a 980 környékén van sebességben, és game over.

    Összességében szerintem jól csinálták, amit csináltak, kellett már ez a harci hangulat a VGA-piacra - érdeklődve várom mind a teszteket, mind a többi SKU-t :K

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák