Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz alton1978 #18250 üzenetére
Ez a Corsair RAM amiről olvastál valószínűleg a sokat emlegetett 3000MHz-es, CL15-ös LPX volt. Ezt a RAM-ot ebben a topikban sem ajánlják, mert többeknek volt már problémája vele. De valakiknek egy kis állítgatás után megy 3066MHz-en is ez a RAM ahogy néztem a táblázatot meg a hozzászólásokat. Csak a páratlan időzítésű Corsair RAM-okkal van probléma, de ezeket is át lehet állítani, a párosakkal nincs semmi gond.
Amúgy Kingston lett volna először, meg is lett rendelve, de aztán értesítettek, hogy egyáltalán nem lehet most kapni Kingston RAM-okat.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
válasz bandika0626 #18235 üzenetére
értem , persze nem lehet minden chip egyforma, jó elsőre én is arra gondoltam, hogy mindent alapon hagytál, de akkor nem követted el ezt a hibát ....
Szinyák
-
alton1978
tag
válasz füles_ #18251 üzenetére
Nekem éppen van felesleges 32GB Kingstonom, de az sajna DDR3-as.
Egyébként szerintem egy kicsit "túl van lihegve" ez a ram mizéria.
Nekem is a 3200Mhz, csak 2667-en fut.
Nem is igazán mókolnák vele, hogy működjön 3200-on. Majd, ha jön egy frissebb bios, talán akkor. Jelenleg az X.M.P.-vel nem indul el, én meg annyira nem vagyok tuning fan, hogy próbálkozzak. Örülök, hogy a processzor 3,9-en fut, s összehasonlítva a stock 3,4-el, több mint 10%-ot nyertem sebességben. Az meg sokat számít nekem, mert annyival kevesebb időt kell várnom a számításra.Mindenesetre sok sikert a megfelelő ramok kiválasztásához!
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
füles_
őstag
válasz alton1978 #18253 üzenetére
Azt a 32GB RAM-ot most biztos jó áron el tudnád adni.
Azért számít a RAM sebessége is, főleg Ryzennél, mivel az Infinity Fabric az IMC órajelén üzemel. Az IF sebessége meg nem valami combos az első generációs Ryzeneknél. Reméljük ezen majd csiszolnak.
Köszi! Mindenesetre a fő az, hogy működjön.
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Na ez a nem semmi! Ryzen 3 1200!
"Egy négy magosat kérek. 8 lett maradhat?"
Ilyet is elég ritkán látni, ha egyáltlán igaz![ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
alton1978
tag
válasz OutSider17 #18259 üzenetére
Most hogy mondod! Lehet akkor az enyém pediglen 8 helyett 16...? Csak ki kellene belőle csavarni...
-
-
ViZion
félisten
válasz OutSider17 #18261 üzenetére
Ez a PH!-n is hír volt, hetekkel ezelőtt...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bandika0626
senior tag
válasz Szinyák #18252 üzenetére
Nem hát. Ki van tesztelve a rendszer azzal kezdtem mikor meglett még április elején.
De csináltam egy FHD 60p videót ami 5perc hosszú. Ezt filtereztem és h265 FHD 25p rendereltem.
3750MHz és 3500MHz is megcsináltam. A magasabb órajellel keréken 6 mp-vel végzett hamarabb mint 3500-on.3750-en CPU 65fok vrm 55fok
3500-on CPU 54 vrm 49.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
alton1978
tag
válasz OutSider17 #18261 üzenetére
Olvastam én is... Állítólag a Threadripper pediglen Epyc-ből lett. Ha nem lenne olyan drága a lap a TR-hez, akkor azt vettem volna. Na, de majd ezután !
-
OutSider17
senior tag
válasz alton1978 #18266 üzenetére
Hát azért nem semmi hogy ismét voltak akik szerencsésen választotak procit!
Hát én maximum majd 1800X-re és egy X370-es lapra (Asus) váltok ha leesik az ára. Addig elég nekem ez is bőven.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
BeZol
őstag
Sikerült bebootolnom 3200Mhz CL12-őn, és játékban tesztelni, de nem stabil persze, még a böngésző is néha lehal.
Gondoltam megosztom, mennyit számít a ram órajele és időzítése.
A teszt 3825Mhz-es procival készült (1700X), és legdurvább tesztjelentben is max. 80%-ig jutott a vga kihasználtság. A proci 5-21% között fityegett, többségében 10-15% között. Tipikus kevés szálat használ a játék, de oda jól jönne a sok kakaó.Ezek voltak a beállítások:
Screenshot a memóriáról:
Egy 2400Mhz CL16 eredmény:
3200Mhz CL14:
és a 3200Mhz CL12:
[ Szerkesztve ]
-
Siszibatya
tag
válasz Enter65 #18222 üzenetére
Szia !
Minden laphoz nem is kell összegyűjteni , nagyon sok van minden márkán belül.
Szerintem egyszerűbb az ha , legkedveltebb és ajánlott memóriákat válogatná valaki . Azokat amelyik fajtával van tapasztalat és hogy milyen lapba vannak össze lehetne szedni itt fórumon belül.
pl. Corsair , G.Skill , Kingston és ezzel együtt néhány sebességűt is pl. 2666. 2800, 3000,3200
Alaplapárakat most nézegettem , és van árban különbség én úgy látom . Igaz van , hogy csak 8.500Ft a különbség egy b350 és x370 között. Azomban x370 belépő és felsőkategóriát nézzük , akkor is lehet durván kb. 35-40k különbség is az alaplapok között ugyonazon márkán belül .
Üdv.: Tamás
-
Pist@bácsi
őstag
válasz füles_ #18254 üzenetére
Ezt olvastam valahol fő szabályként, persze nyilván vannak kivételek, de arra nem alapoznám a választást:
3600 MHz CL16 - Samsung B-Die single rank, megy 3200 felett is X370 high-end alaplapokban Agesa 1.0.0.6. -al
3200 MHz CL14 - gyártótól függetlenül mind Samsung B-Die single rank, 3200-on megy szinte mindenben
Ilyen a G.SKILL Flare X F4-3200C14D-16GFX, és a Trident Z F4-3200C14D-16GTZ3200 MHz CL16 - általában vagy Samsung D-Die dual rank, vagy Samsung E-Die dual rank, vagy Hynix single rank. Legtöbb lapban megy 2933 MHz -en. 3200 már lutri még Agesa 1.0.0.6. -al is. Ajánlott kikapcsolni az XMP-t és manuálisan belőni a ramot. Nem szereti a páratlan időzítést, 2933 MHz CL14 vagy CL16 legyen
2666 MHz CL13-14 - ezzel előfordul, hogy be sem bootol (legalább is ami Hynix chippes ), viszont CL16 -al megy. XMP-t ajánlott kikapcsolni.
2400 MHz - ez probléma mentes, XMP -vel is
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz füles_ #18246 üzenetére
Szia!
Nálam megy a ram 2800-on 2x8 g Kingston savage 2133 cl 15 1,2v de ez nagyban függ a laptól is ,hogy melyek azok a lapok amik úgy mond mindenevők ramokból .Nagy trükk nem kell hozzá és ahogy írtad komolyabb fesz se 1,35 v mint a 3000 ramokhoz ,és persze az időzítés rovására ,jelen esetben 2800 cl 18 1,35v.Most felraktam új biost / 3203 asus prime / és ez most abban javult ,hogy az időzítés is jobb lett ,de egyelőre 2666 cl14 1,3v mellett és ez most egy jó hétig így fog menni ha csak meg nem bukik / tesztek és a minden napi használat/ ha ezen át ment mehet vissza a 2800 de most látszatra is gyorsabbnak tűnik a 2666 sebesség valószínű az időzítés miatt.Ebben a lapban még egy team group 2400 cl16 ram volt használva 2800cl18 1,35 v -on az csak 2x4 g volt kevéske.Azt tudnám neked ram ügyben ajánlani ,hogy ha olcsóbb ramot veszel abban biztos nem fogsz csalódni ha éppen nincs többre pénz a 2666-ot biztos hozni fogja ,és akkor nincs mit csalódni ,hogy nem viszi a névleges frekvenciát ,mint egy 3200 + ramnál ami akár kétszer annyiba is kerülhet. -
apa111
aktív tag
válasz bandika0626 #18263 üzenetére
Szia Bandika!
Meg barkácsoltam a gyerek gépét és fel ment a játék víz amit beszéltünk ,sajnos még így is az egyik ventilátor nem ment fel rá ,nem bírtam a ramoktól felrakni beleért ,így most a 240 radiátor egy ventivel működik de majd pótlom egy vékony ventilátorral ,szóval ennek alapján vond le a következtetést na meg azt ,hogy ez csak egy r5 1400 fele annyi hengerrel .Az egyik tesztben hagytam 3850mhz -en arra voltam kíváncsi ,hogy az elötte lévő ID COOLING 214x -hez viszonyítva mennyivel lesz hűvösebb így nem állítottam semmit a biosban .A második tesztnél hagytam AUTON a feszt és 4ghz -mellett ,de a hőfok amit a képen látsz nem ment feljebb ,és elég jól helyt állt a hűtő a majd 1,5v mellett .A 4ghz mellett most nem volt stabilitás teszt nem az volt a cél csak ,hogy mennyire tudja lehűteni Hát ennyi szerintem megéri 16900ft-ért a kis játék víz .
-
ovics
aktív tag
na srácok a múlt héten tárgyalt cruical ramok sajnos el voltak árazva szóval azzal nem tudok nektek tesztet küldeni, de az e betűs boltban van jelenleg 20ért hypex predator 2x4gb 3000mhz, abból is rendeltem, remélem nem elárazás mert máshol 35k, majd jelentkezek velük remélhetőleg
-
lederhose
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Mobo: MSI B350 PC Mate
CPU: Ryzen 5 1600RAM: HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8
A RAM benne van a QVL listájában az alaplapnak, ráadásul úgy, hogy ha Ryzen processzorral megy, akkor tudnia kéne a 2933 MHz-et az 1. XMP profillal (most hagyjuk h ezek Intelekre lettek kitalálva).
A problémát szerintem kitaláljátok, se az 1-es se a 2-es profillal nem hajlandó menni a beharangozott 2933-on. A legtöbb amit elértem, az a 2666 14-16-16-34-gyel 1.35V-on. Mennyit kéne manuálisan, és milyen irányban kellene csesztetnem a timing-ot, esetleg próbálkozzak emelni a feszültséget? Elnézést, nem vagyok nagy OC guru, remélem tudtok segíteni.Válaszotokat köszönöm.
Szerk.: amint magasabb MHz-re állítom a memóriákat, újraindulás után a klasszik memóriás 3 beep-et kapom.
-
Szinyák
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz SECTORnooB #16998 üzenetére
De a kérdése nem erre vonatkozott.
Hanem arra, hogy egyáltalán elfut-e rajta rendesen.
Ahogy ennek én is kénytelen voltam utána olvasni, mivel nekem is csak w7 telepítőm van otthon, azt írták, hogy pár dolgot kézzel kell felrakni, mert alapból nem telepít. Pl az USB drivert. De amúgy elvileg mennie kell. -
jedis
senior tag
Vótmá ?
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
KeljFelJános
csendes újonc
Sziasztok!
Ma megkaptam az összeállított pc-t, de meglepetésemre a Ryzen nem támogatja a win 7-et. Van rá bármi esély , hogy továbbra is használhassam a 7-et, vagy elkerülhetetlen a win 10?
-
pipo112
őstag
válasz KeljFelJános #18288 üzenetére
nincs,! ugyan ez a helyzet Intel oldalon is az új kockák már nem támogatják a win7et
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Jester01
veterán
Azért ne üljünk fordítva a lovon, a win7 nem támogatja a ryzent
Mondjuk nem is tudom mit kell rajta támogatni, szabványos x86 processzor a szerencsétlen. Szerintem a 25 éves linuxom is bebootolna vele.Jester
-
speedernet
aktív tag
Én úgy tudom h működik ugyan úgy csak nem frissít Ryzen alatt...nem támogatott hardver hiba üzenettel el sem indul a frissítés..
Persze gondolom van rá megoldás :-D
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
forditva. a windows nem tamogatja a ryzent.
de ez igazabol hamis, miert ne futna el ? talan van olyan utasitaskeszlet, amit a win7 hasznal, de a ryzen nemismeri ? ugyan. akkor nem ment volna at a teszteken.
szoval van ra megoldas, hogy ne pofazzon be a win, itt a topikban is irta valaki, hogy igy hasznalja.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Simi37
őstag
válasz speedernet #18293 üzenetére
Naná, hogy van. Kabynél is ezt csinálja arra készült valami. Aztán amikor a ryzen megjelent, akkor arra is megcsinálták.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Apucy01
őstag
Nem igazán tudom miért kell mint valami mumustól félni a win 10 től ha ezt valaki kifejtené.... de ne igy hogy sz@r.. én a ryzentől lényegesen gyengébb vason használom..
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
alton1978
tag
Igen. É is Win7-et használok. Update működik és a telemetria is kilőve.
-
alton1978
tag
válasz Apucy01 #18296 üzenetére
Tudod, jót még nem olvastam a Win10-ről, itt a forumon és a külföldieken sem. Nem szeretném ha éppen egy projekt közepén nyalatna meg, meg jobb szeretem kézben tartani a dolgaimat.
Win7-el az elmúlt 5 évben csupán 1x találkoztam "kékhalállal". Beton stabil, nem szarakszik.
Persze a telemetriát kilőttem, mert nem metriázgasson itten nekem!Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
speedernet
aktív tag
válasz hokuszpk #18227 üzenetére
Üdvözlet
Asszem h nem értem ezt a Ram kérdést :-D
Jelenleg 2933 mon meg cl 16 1.2 V on.
Tesztek felületesen igaz de azért meg voltak majd az idő kihozza ha lenne gondja de úgy tűnik h stabil a dolog.A procit 3.6 ra fel tóltam, nem tudom h van e értelme annak de nagyobb értékeket hoz a tesztekben.
Így jelenleg a cpu 71-2 fok, a cpu dioda 80 fok, a vrm 75 fok.
Kicsit sokallom ezeket de nem fog 100 % on menni órákat a gép ugyhogy talán hagyom így....
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs