Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #17936 üzenetére
ramot tegnap megbeszeltuk, hogy ha csak 1 van, akkor a cputol szamitott masodik slotba kell tenni, ott jo.
esetleg probald meg ovatosan a cldo_vddp erteket atallitani autorol, kezd 1.045 -nel, 1.1 -ig elmehetsz vele.
ne lepodj meg, ha ezt piszkalod, mentes utan leallitja magat a lap, es par masodperc mulva ujraindul.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Tanisz
senior tag
válasz hokuszpk #17952 üzenetére
Köszi, amit néztem annak ez a pontos jelölése:
F4-3200C16D-16GTZhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
wassabi11
aktív tag
válasz hokuszpk #17955 üzenetére
nem pofázol feleslegesen csak az óra jelet állítottam vissza meg a vcore-t gondoltam hátha ez meg oldja.Sok hasznosat mondasz, esetleg az msi biosba van olyan h fast boot? Megkérhetlek arra hogy a boot-os be állításokat lefotózod és feltöltöd h meg nézem mi a külömbség, hátha ott a bibi?
-
speedernet
aktív tag
Üdv uraim.
Megjött az alaplapom, össze raktam.
Jobb mint az asus prime de nem jó
Aida stabilitás teszt pirosra vált nagyon hamar, vannak laggok a winben is de nem fagy se alap órajelen se ram profillal ami már egy előny.A kérdésem az lenne hogy hoyan is kéne neki állnom finom hangolni a ramot?
C16 ra állítja amm a bios alapból de így sem tökéletes -
hokuszpk
nagyúr
válasz speedernet #17962 üzenetére
mitismondtal milyen memoriad van ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
aha corsair vegeance 3000 cl15 piros.
xmp profil2, cl16 maradjon, es probald meg 1 fokozattal lejjebb, vagyis 2800 -on. ja igen, feszt nezd meg, mennyit ad neki a lap, nalam 1.24 , es 1.25 volton elketyeg, de 1.23 vagy 1.26 mar kiakad az aida stressz.
lehet nalad mas lesz, vegig kell probalni...*szerk : a memorian a bordara ra van irva a verzioszam, 5.30 vagy alatta problemas ez a tipus.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Aida stabilitás teszt pirosra vált
Az nem tudom mit csinál. Valami más teszt volt?laggok a winben is
Ennek szerintem nem sok köze lehet a procihoz és a ramhoz.Jester
-
OutSider17
senior tag
válasz wassabi11 #17957 üzenetére
Szervusz!
Ha jól emlékszem akkor azt csak úgy tudod elérni ha Legacy-ról át állítod UEFI-s bootra.
Anno mintha már próbáltam volna, csak valamiért nekem úgy nem látta az SSD-t.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
speedernet
aktív tag
válasz hokuszpk #17964 üzenetére
Sajna 5.20 as verzió. Próbálkozzak vele vafy mehet ez is vissza és jöjjön a G.Skill?
2133 mon elvileg mindenképpen stabilnak kéne lennie?
Nem cél a 3000 mhz
2666 al már elégedett lennék...
Nem szívesen cserélném be a ramot mert jelenleg horror áruk van...
Amúgy úgy lőtte be a lap az időzítést h 16 17 17 17 35
Nem 18 18 18 36 kellene? -
r6man123
senior tag
Esetleg lát valahol a nagyérdemű jóárasított (58ezer alatti) Ryzen 5 1600-at? A BF-re vártam, de csalódnom kellett :S
-
hokuszpk
nagyúr
válasz speedernet #17969 üzenetére
2666 sajat esetembol kiindulva fog menni.
a 16-17-17-17-35 majdnem jo hozza, a megadott gyari 15-17-17-17-35 ; nalam 35 helyett 36 a mukodokepes, es a ramfeszt nezd meg, ha 1.2 -t ad neki, akkor ovatosan emelgesd, amig stabil nem lesz, de 1.35 fole ne menj vele. esetleg forditva is lehet, hogy 1.35V ad a lap, nalam ugy semmilyen idozitessel nem jo, - szivtam vele parhetet - akkor probalj meg lefele menni, asszem emlitettem mar, hogy nekem 1.24 a nyero.osszefoglalom : 2666 : 16-17-17-17-36 1.24V
2800 : 18-18-18-18-36 , 1.24V[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz hokuszpk #17971 üzenetére
Nekem 1.352-1.360V-ot ad a ramnak a masín, így megy a korzér 2933 14-15-15-15-35-52-vel. A ramok alapból 1.35V-osak, ennyin tudják a 3000-3200MHz-et. Mi baj lenne 1.365V-nál? Inkább azt mond, hogy 1.415 fölé már annyira ne erőltesse, mert ott kezd hevesebb lenni a fém. Ha több feszt kap, max jobban melegszik, amiatt nem lesz instabilabb. Vagyis a hőtől igen, de ahhoz már be kéne fűteni, mondjuk egy 1.46-1.47-tel...
szerk.: Ez az 1.2V nagyon kevésnek tűnik . Rá van írva a dobozra 1.35V.
Enyém 5.39-es.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
persze lehet, hogy elbirja, de azert ezek az xmp ramcsodak megiscsak a jedec szabvanyhoz gyartott 1.2V -s chipekbol vannak levalogatva; altalaban ugy 10% -ot hagynak a sziliciumban a gyartok, hogy ne szalljanak el a minosegellenorzes koltsegei.
felolem ha tudod mitcsinalsz mehetsz feljebb, de ez sokismeretlenes ( pl: hutes ? ) egyenlet, ezert nemfogok olyan beallitast ajanlani, amivel akar veglegesen tonkre is vaghatja a cuccot.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
R3laX
addikt
válasz hokuszpk #17975 üzenetére
Nekem ha bírná a 3200-at 1.405-1.410 körül, még nyugodt lelkiismerettel használnám. Ha viszont csak a 2933-at vinné ennyi volttal, akkor mennék lejjebb 2800 minél kevesebb fesszel. Most majdnem cseréltem kingston hyperx 2400-as micronosra, de lehet nekem azzal nem lenne szerencsém. OutSider17 a fórumból használ 4-et is belőle, és viszi neki a 3200-at is. Sztem még kicsit spórolgatok és veszek majd egy CL16-os 3200-as ugyanilyen fehér korzért, persze ami samsung chipes. Megszerettem már ezt a fajta fehér dizájnt.
Szerk.: én csak azt mondom, h egy alapból 1.35V-ra hitelesített ramnál sztem hülyeség kevesebb fesszel próbálkozni és úgy közeledni az alapfesz felé. Fentről lefele még ok, de a DDR4 már nem termel annyi hőt, mint egy ddr3, vagy mint anno egy 2-es. Nem mennek ezek olyan hamar tönkre, inkább már gyárilag hibásan kerülnek ki a sorról.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
a szabvany frekikhez ( 2133, 2400 ) a szabvany fesz 1.2V
nekem a tomahawk xmp beallitassal sem emeli meg 1.35 -re a corsair ram feszultseget, kezzel kell allitani, es hiaba adok neki 1.35 -ot nemjo.
tobbhetet szenvedtem vele, kiprobaltam parszaz ( parezer ) kombinaciot feszben, idozitesben, ( 1.35V felett is. ) ez a ver 5.20 nalam 1.24 vagy 1.25V megy, minden massal hibazik az aida tesztben. es ha ott hibazik, akkor tapasztalat, hogy legkesobb par ora utan john vagy a hashcat is lerohad, ha meg elketyeg az aida stresszel 30 percet, akkor minden happy.[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok.
AMD Ryzen 5 1500X
Asrock AB350M PRO4
Corsair 2x4GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX RedMemóriában tudnátok segíteni 8GB RAM a jelenlegi célkitűzés.QVL listában nem találtam a választottat.PCX-től rendelnék.Köszi .
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
zseko
veterán
A gépem RAM tesztnél 21000MB/s értéket ad. Ez mennyire reális?
1300X proci és 1x8GB G.Skill 3000-es RAM, ami 2933-on jár.HR24.hu
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok! Úgy döntöttem cserélem az FX rendszert.
Most veszegetem meg a dolgokat aztán előtte inkább gyorsba körbekérdezek hogy passzolnak -e egymáshoz a dolgok biztos ami biztos.
Átnéztem a táblázatot meg a hsz-ek nagy részét ezért döntöttem most ezek mellet..1800X
Asus Crosshair Hero X370
16GB G.Skill Flare X black DDR4-3200 CL14 Dual Kit (F4-3200C14D-16GFX)Hűtésre elég lesz az Nzxt kraken X62 oc mellett? (nem magyon akarom húzni, csak amennyire engedi )
Látom nagyon divat a cikkszámokban az X
Corsair 780T házban lesz.Meg még egy kérdés ugye Fx-nél olyan nem létezett hogy összerakod a rendszert és megy alapon ,mert szépen be kelll állítgatni mindent rajta.... na már most itt Ryzen-nél mi helyzet? (gondolok ilyenre alul - túl feszel? stb stb
Olvastam a hogy fontos a memoriánál a páros Cl időzités ez igaz vagy csak valami urban legend? kicsit furának hangzikHa van bármi tanács megfogadom jöhet!!
THX
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
epp ittvan egy asrock ab350m-pro4, teamgroup elite 2400 ramot tettem bele, hibatlan.
ha ragaszkodsz a 2666 -hoz, akkor a hyperx fury -t vennem, arra itt a topikban kevesebb panasz volt, sot nehanyan feljebb is tudtak huzni.*szerk : ab350m-pro4 -hez 21-en jott ki friss bios.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Pro!Petya #17981 üzenetére
osszerakod, mennifog. persze ilyen aprosagok vannak, hogy feltolod az msi command centert, aztan lassu lesz a windows boot. asusnak is van hasonlo progija, na annak a hasznalatat se ajanlja senki.
persze finomhangolas nem arthat, legtobb lap enyhen felulfeszel, vagy epp magatol nem aktivalja a ram xmp profiljat, ilyesmi.
nekem pl. a b350 tomahawkon a kedvencem az, hogy gyarilag a hutesi profilban 100% ventifordulatot 85 fokra teszi, de igazabol ott mar lekapcsolja a gepet -- valoszinuleg a hovedelem.*szerk: 1800X -et nagyon nem fogod tudni huzni, turboban megy 4Ghz -t, afelett meg picivel vege is az egesz familynek...
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #17985 üzenetére
Ez jól hangzik!! Eddig sem preferáltam a gyári szoftvereket , de akkor itt is továbbra is felejtős. Ok
A finomhangolás az nem probléma , csak azt hittem majd vakon durván bele kell nyulni a biosba (pl turbocore off ,ram 1t-2t állitgatás ,apm, hpc vagy tudom is milyen új ficsőrők vannak ezek helyett)
Elsőkörben jó lenne hogy alapon menjen rendszer , hogy a késöbbiekben legyen majd viszonyításom az Oc miatt.
Van még egy félelmem: a tápom ... 600W-os. - ez ki tudja szolgálni a Ryzen rendszert +egy gtx1080-at?? Elég nem elég?
Csak mert most egy megcibált Fx8350@4,8Ghz procit és egy húzott GTX1080-at visz el a hátán probléma nélkül. Kell e többlet fogyasztásra számolnom?[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Pro!Petya #17986 üzenetére
ha a tap az fx8350 -et elviszi, akkor a zent is siman fogja, utobbi joval kevesebbet eszik.
huto szinten, en egy fx 6200 -rol lekapott artic hutovel toltam egy ideig az 1700 -at, es 3.8-ig tudtam all core felhuzni ugy, hogy az ibt avx teszt 10 kor maxim beallitassal lement. ( ez 16 GB ram mellett 50 perc es 1 ora kozott futott, kajaltatja a procit jol, szegeny vrm az ido 90% -ban 100 fok felett tartozkodott... )Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #17988 üzenetére
Ehhh Jó hogy említed a vrm-et perrpill nálam a Saber lapon raktam hátra egy ventit direkt erre (lásd mire jó a gyári Fx venti )
Az a 100 fok az rengeteg.. legalább is számomra. Akkor létezik hogy itt is mókolnom kell majd a vrm hűtéssel?
álltalában IBT VH-ban nem kínzom tovább 10 körnél , de én inkább prime95 párti vagyok , ott a blend - és a small fft alatt kiderül stabil-e a rendszer. Volt már jó pár Oc-m ami birta az IBT-t és ennek ellenére game közbe fagytam . Ami viszont prime95-öt végigtolta legalább 1 órán keresztül az nem is fagyott vagy hasonlók szóval nekem az már stabil![ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #17991 üzenetére
mondjuk az eletben nem talaltam volna ki, hogy ez a baja, en meg ki se bontottam a gyari lemezt, msitol friss biost meg a hangkartya drivert letoltottem oszt csokolom, a tobbit intezte a windows.
* mar majdnem linux feeling, ott ha a fedora nem talal magatol drivert, akkor ugysenagyon van az adott vashoz...[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz hokuszpk #17982 üzenetére
(#17987) nkmedve ilyesmire gondoltam én is, vagy decemberben vagy januárban terveztem mellé a másik 8GB-ot.
(#17992) hokuszpk akkor problem solved
Egyébként mennyire érdemes az alaplap oldaláról az 'All in one' szoftverpakkot felrakni? Csak a lan (nem ismerte fel magától a win) és a hangkártya driver rajtam fel, a többit nem, az előző gépnél is jobb volt a wines sata driver.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
KeljFelJános
csendes újonc
Sziasztok
Ehhez az összeállításhoz,
Alaplap : ASROCK AB350M Pro4
Processzor: AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX
Vga: GIGABYTE GV-N105TD5-4GD GeForce
GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIE
Ház: COOLERMASTER N300
Táp : BE QUIET! Pure Power 10 400W CMezt a memóriát választottam, rendelést már leadtam, de azért érdekelne, hogy rendben lesz-e.
CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 CMK8GX4M1A2400C14
-
ati3x
senior tag
válasz KeljFelJános #17999 üzenetére
Sokan szidjàk a corsairokat. Nekem is az van, 3000 cl15 lpx. Elsö körben xmp-el meg se nyekkent, és csak max 2800 Mhz tudtam kipréselni belöle. Aztàn hirtelen ötlettöl vezérelve àtpattintottam a memokat màsik slotba. Egyböl mentek névleges értéken, söt manuàlisan kicsit szorosabban is. Most az 1700-est 3.5-ön jàratom, kicsit alulfeszelve(tàn -0.05 vagy -0.1V offsetet adtam naki). Az ibt futàsa közben very highon 72 fok, gyàri hütövel. Meg 95w max fogyasztàs. (hw infoval) szal nekem böven oké.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest