Új hozzászólás Aktív témák

  • Dxx

    tag

    "A sajat termekcsoportjaban es kategoriajaban a legmagasabb arazasu termek draga. "

    A Ryzen az Intel 6900K 6950X 5960X esetleg még 6850K és a 5930K kategória.
    Nyilván 6950K a legdurvább egyértelműen, drága mint a fene.
    6900K és a Ryzen tegyük fel ugyan az a teljesítmény (játékokat nem nézve, mert játékra nem épp ezek a procik a legideálisabbak, munkára annál is inkább) viszont itt az láthatod hogy az Intel megoldását kínáló processzor fele annyiba kerül.
    5960X és társai hasonló áron van mint a Ryzen viszont Teljesítményben elmarad azoktól,

    Ebből én azt látom hogy az 1800X-nek jó ára van.

    De hogy egyszerűbb legyen

    Ár Teljesitmény
    6950K 1500 Euró 100 pont
    6900K 1000 Euró 95 pont
    5960X 1000 Euró 90 pont
    Ryzen1800x 500 Euró 95 pont
    6850K 500 Euró 90 vagy alatta
    5930K 500 euró 90 vagy alatta

    kiemeltem hogy milyen árért milyen teljesítményt kapsz.
    (nem a valós teljesítmény szinteket ábrázoltam és nem a valós árakat, csupán szemléltetésként írtam )

    Dexx!

  • HavocS

    senior tag

    válasz Tin #1395 üzenetére

    Ez nem szerver proci, használni se akarja annak senki, meg nem is annak szánták. Ez most elsősorban annak jó aki várta már, hogy mit virít az AMD a bulldozer után és mindenképp ki akarja próbálni, azok akik sokat dolgoznak videókkal (akár vágás akár konvertálás), amatőr/félprofi zenészek/kisebb stúdiók (REAPER tesztet ajánlom figyelmedbe, nem lepődnék meg ha több kisebb stúdióban jelenne meg az AM4 platform, főleg az i5-öket leváltani), illetve annak aki már egy ideje platformot akart váltani, és bízik az AM4 időtállóságában illetve a fentiek közül valamit legalább hobbi szinten űz, illetve 60 FPS-en játszik.
    Az tény, hogy az árazás nem szerencsés. Kíváncsi vagyok PCX, iPon, Aqua mennyire hozza ki őket, mert ami most megjelent 128 ezer az vicc, a hardveraprós 105 meg "túl szép", de 115-ért a sima 1700 még otthonra is teljesen jó.

    Az tény, hogy nehéz belőni hogy igazából mire jó, azt mondanám leginkább azoknak akik mindenre használnák egy kicsit a fenti célközönségen kívül, és időtálló megoldást szeretnének, viszont nem akarnak 100 ezres lapot venni egy 150 ezres 6800k mellé. Játékra tényleg nem optimális egyelőre, ezt aláírom. A nem X-es 6/12, HA magonként kicsit marad csak el a 7700k-tól ÉS olcsóbb lesz (230 dollárra van belőve, tehát követve az R7 ígért-tényleges árakat 85-90 ezer körül lesz) illetve ugyanúgy eléri a 3.8-4 GHz-et összmagon, na az lesz a 7700k tényleges ellenfele. Ami egy szálat használ abban valószínűleg továbbra sem, de ilyen egyre kevesebb lesz, illetve itt is csak azt fogja jelenteni, hogy nem 500 FPS a CS:GO hanem 300. Na paff.

    Viszont ahogy haladunk lentebb, a 4/8 illetve 4/4 modellek versenyképessége az intel árazásán fog múlni. Teljesítményben egyértelműen el fognak maradni a 7700k-7600k-tól, mondjuk a 4/8 65-70 ezerért, meg a 4/4 50-55-ért, lesz majd, tehát legalább egy reális "budget i5/i7" alternatíva lesz a bulldozerekkel szemben. Ha a 7700k marad 90 felett, ott már bőven el lehet gondolkodni egy annak 80%-át hozó, de 60%-ába kerülő alternatíván, az 50 ezres 4/4-es Ryzennél ha az i5-7600k 65 ezer fölött marad, szintén lehet alternatívaként kezelni, bár őszintén ezen már csak akkor gondolkodnék, ha úgy veszek nagyon olcsó AM4 procit, hogy valamikor ebbe a deszkába majd akarok egy erősebbet.

    Az igazán nagy durranás meg majd a Raven Ridge lesz a mobil és a nagyon budget gépekbe, ha sikerül az árat 40 ezer körülire belőni, és lesz egy i5-i3 közötti CPU teljesítmény, meg egy 960M körüli GPU teljesítmény, az elég korrekt lesz.

    Amúgy szerintem nincs azzal semmi baj, hogy most megveszi valaki a kicsit bugos, kicsit savanyú 1700-at, aztán ha majd jön egy 20-25%-kal jobb második generáció, eladja a hardveraprón. Persze, nyilván valamennyit bukik rajta, de elnézve hogy még most is veszik az FX-eket, nem akkora tragédia.

    [ Szerkesztve ]

  • Tin

    veterán

    válasz HavocS #1402 üzenetére

    persze hogy nem szerver proci, azok majd a jövőben érkező szerver procijaik lesznek, amik letörhetik a xeon árakat, de egyelőre kérdés, hogy az amd ott mennyire akar ár-versenyezni az Intellel. jó ez amúgy kis szerverekbe, meg ahogy írod, hang- kép- videó- egyéb feldolgozásra, ahol a magok számával arányos a teljesítménytöbblet is. csak hát érted, ez mekkora piac? nem annyira nagy.

    ahogy mondod/mondjuk, az alsóbb szegmensben tudna "kasználni", csak hát ott egyrész kisebb a marzs, másrészt meg az intel is csökkenteni fog, ami a versenynek jó, az amd-nek már kevésbé, belemenni egy durvább árversenybe.

    szerintem a szerver procikkal tudhatnak villantani, de azokat még nem mutatták be. és a másik igen, a mobil procik. főleg, ha "olcsón" adnak valami diszkrét kártyás kisfogyasztású kombót a jövő laptopjaiban, amivel lejjebb verhetik az árat, csak hát ugye az intel ott is ott van, éveken át rommá kereste magát, simán beleférhet neki egy árcsökkentés.

    én egy dologban bízom, de nagyon: hogy az amd képes lesz talpon maradni ezzel a procicsaláddal, és nem fog az Intellel egy kivéreztetős-árcsökkentős, vagy maghajhászós-fejlesztős csatába belemenni, mert az rövidtávon lesz csak jó nekünk, aztán megint jön az intel (vagy az amd) hegemónia. ha sikerül az egyre szűkülő (otthoni) és az egyre növő (szerver) piacon egyszerre egy reális alternatívát adnia, akkor ez talán nem lesz így.

  • HavocS

    senior tag

    válasz Tin #1403 üzenetére

    Figyelj, ha az FX meg az A szériától nem ment csődbe, ezzel se fog. Ott fost adott nagyon olcsón, most kis kompromisszum szimplán olcsóbban. Az R7 meg nem a 7700k ellenfele, sosem állították, nem véletlen hogy általában mindenhol a 6800k-t állították mellé. Árban a legkisebb jóval alatta, a legnagyobb jóval felette, van ahol leveri, van ahol az veri le, de a lényeg hogy versenyképes alternatíva. Arra egyelőre teljesen felesleges számolni hogy játékban azonos mag/szállal megveri a kaby lake-eket, cserébe vagy több magot kapsz,vagy kisebb árat, vagy mindkettőből egy kicsit. Na meg legyünk őszinték, az i7-i5-ökben fizetsz egy iGPU-ért is amit egyszer fogsz használni, amikor meghal a dedikált VGA-d, hogy be tudj bootolni egy újat rendelni. :D

  • laychi

    veterán

    válasz rambustibi #1398 üzenetére

    Nem csak te vagy itt a fórumban,mindenkinek írtam,ha valakit érdekelne és szeretne gyorsan,kedvezőbb áron hozzájutni :)

  • Vitka675

    tag

    válasz Zeratul #1342 üzenetére

    Így-így. Tapsolhatunk mi is a Ryzenhez, de az 1800X és társai alapvetően nem mainstream és nem gamer processzorok. Talán az 1700 belefér a main stream tetejébe. Nem szabad elfelejteni, hogy amivel az AMD nagyot húzott most, azok az OEMek és a konzol-, valamint a céges piac. Xboxból a Ryzen és Polaris/Vega miatt a következő kiadás full AMD belsővel készül, és ha jól értesültem, nem ez az egyetlen. Valóban, nem kell csodálkozni, hogy a 7700K beelőzi a Ryzent FPS számban pár helyen, mert a 6900K-t is beelőzi. Ennyi erővel a Quadro M6000 is egy szar, mert gamekben simán lenyomta a 1080, pedig egy 5000 dolláros videókártya. Jelszó: munkaprocesszor. Munkaállomások, content creation, iszonyat renderelési melók, meredek CAD munkák, grafikus tervezés, animáció stb. Ilyen szinten pl egy Quadro vagy egy Firepro mellett tudom elképzelni az X-es R7-eket mondjuk a Pixarnál vagy a Disneynél. Nem igazán konzumer piacra szabták őket, ha megnézzük az áraikat.

  • Tin

    veterán

    válasz HavocS #1404 üzenetére

    igen, valószínűleg nem megy csődbe tőle, és az intel is inkább megtűri, hogy ne legyen a trösztellenes törvény miatt feldarabolva, a kérdés majd az, hogyan "egyeznek meg" a háttérben, ki melyik szegmensben élhet. ezeket a feltételeket viszont a jelenlegi állapotok alapján inkább az intel diktálja.

    az igpu-ról: én a 3770-ben csak azt használtam 4 évig. nem játszom, csak nagyon ritkán. laptopban is jobban szeretem, ha nincs is diszkrét, mert csak feleslegesen melegít és fogyaszt.

    az amd laptop procikra leszek nagyon kíváncsi.

  • tom_tol

    addikt

    válasz Vitka675 #1406 üzenetére

    Ez rendben is van, de nem véletlenül húzzák sokan a szájukat. Jelen állás szerint ez a rendszer tokkal-vonóval csak vállalkozószellemű home user felhasználóknak felel meg. Nagy kérdés, mennyit fog tökölni AMD mire a vállalati területeken is használható állapotba kerül. Eddigi folyamatok alapján ez nem két hónap lesz.
    Én nagyon szeretném ha lenne verseny a két cég között, de a pillanatnyi állás csak egy lehetőséget teremtett, versenyt egyenlőre nem. AMD megmutatta a nyers erőt, de ez még nem lesz elég. Szerintem.

  • sb

    veterán

    válasz schawo #1248 üzenetére

    Azért 3 fölé megy Turboval mind a 8 maggal is, nem?
    De a fene tudja... láttam már olyan tesztet is ahol terhelve pont 25-30W-tal a 7700K alá mérték, tehát lehet 65W körül... de a legtöbb tesztben annyival fölötte van (és a 95W-osak is más 95W Intelekhez képest), hogy azt a körítés sem magyarázza...

    Még egyet el tudok képzelni: mivel OC-vel a TDP nyilvánvalóan nem limitál 1700-nál lehet, hogy a tesztek alatt itt-ott egyébként is túltolták alapon is. A biosok sem a kiforrottságukról tettek tanúbizonyságot eddig.

    [ Szerkesztve ]

  • HavocS

    senior tag

    válasz Tin #1407 üzenetére

    Jó, aki nem játszik annak persze, csak gondoltam ezt ignorálom a "kaby lake jó egyedül játékra" gondolatmenet mentén. :D

  • HavocS

    senior tag

    válasz sb #1409 üzenetére

    Turbo meg az XFR is TDP kereten belül tartja. Írták hogy a sima 1700-nál a turbo is ritkán lépett be minden magot terhelő teszteknél, az XFR meg kb egyáltalán nem.

  • Vitka675

    tag

    válasz tom_tol #1408 üzenetére

    Jogosan húzzák a szájukat persze. Jelen pillanatban instabil, baszkódik a memóriával több oldalról is, nem ecsetelem tovább, tele volt vele a topik. Vállalati piacon az kell, hogy bekapcsolom és megy, kérdés nélkül. Mivel ez nem pont így van, az AMD pöppet bokán rúgta magát. Remélem viszont, hogy az R5 piacra dobásáig, szóval 2-3 hónap alatt azért rendbetesznek fw-sw oldalról a Ryzent. Nagy lebőgés lenne, ha a mainstream vonal is majdegyszerjólesz lábjegyzettel indulna.

    Verseny az már most is van, alig találni a procikból, mert viszik, mint a cukrot. HA gatyába rázzák a szoftveres hátteret, nem lesz itt gond szerintem. Ha meg nagyon céges piaci versenyt akarsz, várd meg, amíg 2018-ban kijön a 32 magos Naples :))

  • Tin

    veterán

    válasz HavocS #1410 üzenetére

    itt sokan félreértik szerintem, amit írok. azt írom le, amit gondolok arról, amit az amd felmutatott eddig.

    és ezt nem azért teszem, mert intel fan vagyok, mert én aztán baromira nem reprezentálom egyik réteget sem: az esetek nagy részében nem a saját gépemen dolgozom, ha meg igen, éppen elég egy combosabb gép, játszani meg alig játszom, bár ebbe a mostani 6700K-s gépbe vettem egy RX470-et, és játszottam vele kerek fél napot. de mindegy, jó ha van, desktop módban nem pörög a venti, szóval tökmindegy.

    leginkább csak az érdekel, mit fog okozni ez az újabb verseny egy egyébként haldoklás alatt álló pc piacon. a mobil eszköz a jövő, és most, a folyamatosan csökkenő eladások mellé bejön egy ilyen verseny, az elég sokmindent okozhat, például egy durvább fejlődést, amilyen már volt párszor: 2-3 évente gépcsere, mert elavul - szerinted hányan "szállnak ki" ebből majd, és mennek át inkább konzolra? de ott egy másik verzió is, ha a procik ára elindul lefelé, és olcsóbbá válnak az asztali és laptop gépek, de azok már sokkal olcsóbbak nem tudnak lenni, csak ha 10x ekkora lenne a piac, és sokkal nagyobb tételben állítanák elő a termékeket.

    elég összetett dolog ez. alapvetően a "menjünk, aztán meglátjuk" elvet képviselem, és leginkább azért szorítok, hogy az amd képes legyen jól kezelni ezt az egészet, álljon ott valós alternatívaként az intel mellett, ahogy korábban már az amd-s "fénykorban", és jöjjön a verseny, aztán majd kisül belőle valami.

    a szerver oldali rész az világos, ott lesz valós alternatíva, és az a piac egyébként is bővül, tehát nem is árt, ha ott van verseny, és a konzumer vonal talán azt is feléleszti kicsit, és a fejlődés a szervertermékeken keresztül összességében mindenkinek jó lesz. persze, ha az amd képes lesz rendesen bevezetni ezeket a procikat, és aztán a szervertermékeit is.

    [ Szerkesztve ]

  • Televan74

    nagyúr

    Van egy felvétel ami 29:35-től a ryzen -ről szól. Szerintem érdemes meghallgatni.[link] ;)

    Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

  • HavocS

    senior tag

    válasz Tin #1413 üzenetére

    Nézd, az elmúlt 5-10 évben volt egy totál egyenlőtlen eloszlás, intel vitte gyakorlatilag az egész x86 piacot, AMD-nek volt egy-két használható szerver megoldása, meg néhány APU ami fogcsikorgatva jó volt olcsó laptopokba ahol többet számított az iGPU teljesítménye mint a szutyok 2 modulos bulldozeré. Most meg a Zennel fésű elven szépen be tud állni az AMD. 10 ezer forintos Celeron G-kkel indít az intel, aztán folytatja az i3-mal, emellé jön majd az asztali Raven Ridge alja remélhetőleg (kisebb ár, néhol gyengébb proci - bár az i3-mal szemben 4 fizikai mag, még ha gyengébb is, nem biztos hogy rosszabb lesz -, erős iGPU), utána jön a 4/4-es R3, aztán i5, aztán 4/8 R5, aztán i7/6c12t R5 (itt is egyik itt lesz gyorsabb a másik ott, nem lesz annyira felemás a kihasználtság mint a 8c16t alatt - mindkettőnek bőven lesz létjogosultsága azonos áron, kinek mi a fontosabb), utána R7 1700, azután (ha van eszük ide lövik be) egy erős 6c/6t i7 hasonló árban mint a 6800k most (mivel különböző platform, a kettő megmarad egymás mellett szerintem), aztán 1800x és az összes 2011-v3 cucc a csillagos égig. Ha az árazás okosan lesz belőve és a bugok meg a hektikus teljesítmény javítva lesz, teljesen jól fog működni a dolog, és gyönyörűen megélhet egymás mellett az intel meg az AMD belépő szinttől a HEDT-ig. Mondjuk hozzátéve azt hogy HEDT-ben vagy villant valami durvát (12c24t 6950x áron?) vagy masszív árvágásba kezd. 6900k eddig se játszani volt senkinek hanem az már tényleg munkaállomásokban, ott viszont kőkemény renderelés megy, szóval ha még most nem is cserélik le a meglevőt (mert miért cserélnék le), a következő generációnál ha maradnak az arányok simán megfontolható lesz egy 2800X egy mittomén, 7900k helyett, még alaplapcserével is, ha ezek az árak maradnak.

    Szóval mondom, mint a fésű, most gyönyörűen fel van töltve a paletta. Vagyis majd elkezdődik az R5+R3-mal, és folytatódik a RR-el, HA igazak a jóslatok. Nagyon örülnék neki, ha megint az Athlon XP/P4 korszak visszaköszönne, az is nagyon hasonló szitu volt.

  • Tin

    veterán

    válasz HavocS #1415 üzenetére

    így van, ezzel teljesen egyet tudok érteni. bár kérdés, hogy egy egyre szűkülő piacon mennyire fog tetszeni az intelnek az, hogy az alsó szegmensben ekkorát csökken a részesedése.
    meg ott van még valami: az alsó szegmensen nincs akkora haszon, az 1800x-el meg azért rendesen sugallta az amd, hogy a felső részen akar húzni, szóval nem lepődnék meg, ha a célja nem is annyira az olcsó gémer proci lenne, mind inkább a mobil és a szerver platformok. előbbibe adhat bundle megoldást a proci+dvga megoldásával, az utóbbiba pedig adhatja olcsón a szerver procikat, amiket szintén jól tud keresni. az intelnek nincs diszkrét vga-ja, a szervereken meg azért rendesen húz.
    és nekem tényleg fura, hogy nem jöttek ki egyetlen "gamer" processzorral sem. miért nem? ott a radeon, még csak azt sem mondhatják magukról, hogy nem gamerek, eleve, az utóbbi években kb a radeon miatt volt amd, mint márkanév. és akkor nem hoznak ki "legjobb" gamer procit? vagy legalább szuperolcsó, de jó gamer procit (1600/1400-ra gondolok). ez annyira fura nekem. túl jó volt a marketing kampány ahhoz, hogy erre ne gondoltak volna. azt meg ki hiszi el, hogy nem voltak előzetes tesztek...

    a végéhez: a 2000-es évek eleje egy durván bővülő piac volt, amit nem fékezett a mobil vonal, és a laptopok is drágák, kevésbé elterjedtek voltak. most egy szűkülő piacról beszélünk, ez azért nem mindegy!

    [ Szerkesztve ]

  • válasz Tin #1416 üzenetére

    Van egy interjú az anandtech.com oldalán Lisa Su-val.

    Q7: A couple of years ago, AMD's market value was lower than its assets. Today, it is trading over $10. A cynic would say that the increase has been a good Polaris launch combined with recent marketing cycles slowly giving out small bits of information. What's your response to AMD's recent share price rise over the past 12 months?

    LS: My view is that I can never predict the market, so I never try! The market has a mind of its own. But what I can say is that we had some very key fundamentals. We are in key markets like the PC market, the cloud market, the infrastructure market, gaming – these are big big markets. They are growing too – I think that the markets we are in are good. We had to convince people fundamentally that we could execute a competitive roadmap and 18 months ago I’d say people didn’t really believe.

    ...

    Q15: Ryzen is priced very competitively compared to the competition, and it follows the common thinking that AMD is still the option for a cheaper build. Is that a characteristic that sits well with AMD?

    LS: I think you should judge that question by what the 200 system integrators will be building with Ryzen in, and what the OEMs will be building. My view is that they system needs to be good enough for the CPU being putting in it. We are very picky about it, and we want Ryzen to be in high-end systems. Will we see Ryzen in some mainstream systems then sure, but if you look at our introduction order, there’s a reason why we’re going Ryzen 7 first, because it sets the brand. You know I want to sell millions and millions of processors, and I’ll sell a bunch that is less than eight cores but having that eight cores and sixteen threads defines what we’re capable of.

    Q16: We've all seen the details of how desktop PC sales are down, but PC gaming revenue is increasing. There is no doubt that Ryzen will be marketed as a chip for gamers; how do you see consumers reacting to Ryzen?

    LS: I think PC gaming is doing quite well, which is one of the hot markets. We are addressing as a gamers as a very important segment, but they are one of many important segments of users for us. We think Ryzen is a great gaming CPU, and you’ll test that for yourself – we’re not going to win every head-to-head, but if you think about gaming do you want theoretical performance or do you want the CPU to be good enough to showcase your GPU? I think what Ryzen allows is those folks to do something more than just gaming. So your gaming CPU might only uses four cores, but if you are doing video editing or streaming it will do a lot more. So I think what we’re trying to address is maybe the forward thinking users, not just the today gamer.

    ...

  • Vitka675

    tag

    válasz Tin #1416 üzenetére

    A miért nem részhez: piacszerzés. Biztosra veszem, hogy az egész Ryzen mögött egy gondosan megtervezett sok éves ütemterv és marketing stratégia van. Sokan tették még fel a kérdést, hogy miért nem a mainstreammel jöttek először. A véleményem az, hogy azért nem, mert ha valamihez, hát a hype felveréséhez nagyon ért az AMD. Sokkal jobban néz ki részvényesek, meg rajongók, tesztelők, leendő fogyasztók, és a média előtt, hogy a "miénk a leggyorsabb CPU a piacon". Nem hiszem, hogy ettől lehet jobb módot választani arra, hogy visszahozzák a processzor részleget szó szerint fél lábbal a sírból.

    Az AMD ezzel piacot szerez, azon a logikán fognak elindulni az emberek a tesztek alapján, hogy fú, hát ha a Ryzen HEDT terén ilyen meggyőző, akkor lejjebb is biztos ütős lesz. Inkább vesz az átlag vásárló attól procit, akié a legerősebb a piacon (szerintük). Most piacot szerez, később pedig terít. Ha kijöttek volna az R 3-makkal először és nekiállnak az i3-mal és az i5 aljával versenyeztetni, az nem durran akkorát. Ez viszont durrant, ez már tényleg csak a marketing. Az Intel a saját játékában, a csúcson kellett megütni, mert arra mindenki odafigyel, a többi már szinte megy magától.

    Másrészről meg, ha a kezdeti hibák kapcsán a HEDT szegmenst rúgják tökön egy kicsit, az talán nem fáj annyira. Meg lehet magyarázni stbstb, azt fogják róla mondani a tesztelők stb, hogy nem rossz nem rossz, csak kiforratlan még, de fasza lesz. Ezt még az AMD is kimondhatja, nem lesz belőle baj. Ez az árszegmens egyébként is inkább már a munkaállomások felé hajlik, ami megint csak az a gondolat, amit feljebb leírtak sokan, hogy szűkülő piac, nem a desktop az első, hanem a munkaállomások bármilyen formában. Itt tud ezzel aratni most az AMD, ezért jöttek ezek először, ez volt a fontosabb.

    Végezetül, ha kijönnek mainstreambe először, és a 7700K, de még az i5ök is a kiforratlan 4-6 magosokat taknyosra szopatják minden játékban (a 7eseket is lenyomta a skylake, volt még 20% difi is) meg benchmarkban, akkor ugyanaz lett volna a vége, minta Buldozerrel. Hype, aztán meg pofára esés, mert megint kijöttek a sok maggal, ami igazából semmit nem ér. Ha ezt behúzták volna, tuti, hogy végleg eltemeti mindenki az AMD-t.

  • schawo

    titán

    válasz HavocS #1402 üzenetére

    Nálam is váltani fogja a Xeont a Ryzen.

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    Én nem hiszek ebben az "AMD piacszerzésre árazta be a RyZEN 7" processzorokat maszlagban.

    Én úgy gondolom az AMD pont úgy árazta be a procikat, hogy az ár (természetesen a termék mögöttes teljesítményével megtámogatva) megfelelő legyen a fejekben kialakul " csak az Intel Core i mint desktop processzor" szinonímia illetve intel márkanév és marketingerő elleni harcra és aki pénzt akar költeni, az ténylegesen számításba vegye az AMD megoldásait. Lássuk be, pár HC arctól eltekintve azonos teljesítmény és 20% árelőny mellett kevesen vennének AMD procit. Tehát a jelenlegi árazás szerintem úgy született meg, hogy az AMD szerint ennyi engedmény kell a potenciális vásárlónak, hogy az AMD jelenlegi (igen szép) teljesítményszintje mellett, annak hátrányait és gyermekbetegségeit (elsősorban játékokban hektikus teljesítmény) elfogadva azt az Intel helyett válassza.

    Én úgy gondolom az AMD részére kimutatható mennyiségben desktopon olyan nem létezik, hogy "törzsvásárló". Igazából nekik ilyenjük sosem volt. Ha valaki most RyZEN-t vesz, az 5 év múlva (ami lényegesen meghaladja az AMD ROI-időhorizontját) ugyanakkora eséllyel vehet intelt, ha akkor abban a pillanatban az jobban megfelel neki. Én nem tudom elképzelni, hogy az AMD ki tudna építeni bármiféle márkahűséget vagy brand értéket DIY-desktopon, ami garantálná nekik, hogy a jövőben bárki akinek RyZEN-je volt brandérték miatt újra AMD-t vagyen, ha az technikai és pénzügyi szempontból egy kicsit is rosszabb neki.

    Tehát úgy gondolom, hogy árazni az AMD-nek desktopon mindig a maximális a jelenben (értsd: itt és most) elérhető profit szerint kell. És gyanítom hogy most is éppen ezt teszik. Ha nem lenne ez a "nem mennek jól a játékok" mizéria meg az (egyébként jogos) "félkész még a platform" felkiáltások a sajtó részéről lehet még 10-15%-kal följebb is tudtak volna árazni. amikor kijönnek a softwares frissítések illetve kijön egy új stepping ami a hardveres bugokat is eltávolítja, akkor szerintem el fognak gondolkodni egy kis áremelésben. Ami persze a (remélhetőleg) kikupált terméket figyelembe véve jogos is lehet.

    [ Szerkesztve ]

  • Tin

    veterán

    válasz Németh Péter #1417 üzenetére

    értem, de akkor ez az üzenet mégse jutott el a tesztelőkhöz és a review-k íróihoz, merthogy azok frankón asztali prociként tesztelték, és persze jó értékeléseket kapott, de azért a gamingnél kilógott a lóláb. és ha az tényleg csak egy jobb bioson és windows update-en múlik, akkor nem értem, miért nem tették meg először azt.

    ugyanez a szitu az rx sorozatos radeonnal: már jók, de az elején azért volt baja a teljesítménnyel és a kiforratlan driverekkel. persze ott nem volt annyira új termék, valahol megengedhető.

    egyébként az interjú okés, és érthető is: így akarnak brandet alapozni, de azért szerintem szebb lett volna, ha gamingben is jobban lesznek, mert bizony ezt várták... főleg a csúcs, 7-8-as sorozattal!

    (#1418) Vitka675: én sehol sem mondtam, hogy a 3-5-ös szériával jöjjenek ki először. de szerintem, ha ezt optimalizáltabban adják ki, tehát pariban van az intel procijaival - hiszen elvileg lesz, ha optimalizálják az oprendszert, biosokat, játékokat -, és mellé odaraknak mondjuk egy 1400x-et IS, ami olcsón ad i5/i7 gaming alternatívát, akkor sokkal nagyobbat gurítottak volna, mert lefedik a teljes desktop vonalat: csúcsproci, jó árú hedt, és budget gaming vonal.

    (#1419) schawo: előre kérlek, ne vedd offense-nek, de egyrészt, szerintem nem százasával üzemeltetsz szervereket, másrészt, ha te lennél a szolgáltatóm, és a desktop vonal bejelentése után, úgy, hogy a kezedben nem volt még a processzor, ilyen kijelentést tennél, én nem bíznék abban, hogy te a konzervatív, megbízható vonalhoz tartozol, inkább gondolnék arra, hogy a hype-ra felülő, olcsóbb szolgáltatók közé tartozol.

  • Marcikapap

    tag

    válasz joysefke #1420 üzenetére

    Üdv
    Csatlakoznék a hozzászólásodhoz.
    Az AMD arra árazta be a 1800X ami érték arányba van a teljesítményével.
    A melléklet összehasonlítása alapján ezt érdemes venni a munkára felső kategóriában.
    A procci meggyőzött, de az alaplap infó az elégé hiányos.
    Várom már az alaplapi teszteket.
    PH esetleg van várható időpont?
    Meg egy RAID 10 teszt mert jelenleg azt használok, és hiába veszek jó CPU ha az alap lap gyengébb az X99 képest.

    [ Szerkesztve ]

    Marcika

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz HavocS #1402 üzenetére

    Amúgy szerintem nincs azzal semmi baj, hogy most megveszi valaki a kicsit bugos, kicsit savanyú 1700-at, aztán ha majd jön egy 20-25%-kal jobb második generáció, eladja a hardveraprón. Persze, nyilván valamennyit bukik rajta, de elnézve hogy még most is veszik az FX-eket, nem akkora tragédia.

    Igen, ez egy nagyon vonzó pont, hogy ilyen szépen skálázódik teljesítményben (R3-R5-R7) és nyilván időtávban is (RyZEN2 tuti bele fog menni) az AM4. Lehet igény szerint váltani kisebbre-nagyobbra és ha lesz előrelépés akkor ryZEN2-re is.

    Szvsz nem véletlenül hívják R7-1800X-nak a legnagyobb jelenlegi procit. Könnyen lehet, hogy fent akarnak tartani helyet egy R7-1900X-nek. Ez persze csak spekuláció a részemről és simán lehet hogy majd a jobb R7-1700-ak azt is hozni fogják :)

    Ahhoz minden estre szerintem nem kell nagyon derűlátónak lenni, hogy a RyZEN -> RyZEN2 váltás -mivel friss architektúráról van szó- *hozhat* 10-15%-ot IPC-ben. (Core i első és második generációja között azt hiszem még több is volt) illetve valamennyit órajelben is (ennek a processznek ez volt az első nekifutása nagyteljesítményű CPU fronton).

    Ahhoz pedig nem kell vészmadárnak lenni, hogy kétkedjek benne, hogy az intel 1151-ben a jelenlegi 7700K teljesítményét több mint 5%-kal meg tudja javítani...

  • schawo

    titán

    válasz Tin #1421 üzenetére

    Nem, én nem szerverben használok majd Ryzent, ott maradnak a Xeonok. Ott túl bonyolult a csere, talán majd egy év múlva. Dehogy. A zenei stúdióban lesznek Ryzenek az eddigi Xeonok helyett.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • VirsLee

    őstag

    válasz Tin #1421 üzenetére

    Pont a profit miatt nem érte volna meg induláskor kisebb procikkal is kijönni. Szerintem így se tudtak időben eleget gyártani, sejtették, hogy ennyiért ezt is vinni fogják. Több kellett volna az értékesítési csatornák feltöltéséhez is.
    Broadwell se tudott magas órajelet, én nem számítok arra, hogy a 4 magos ryzen első körben tudná hozni a 4.5ghz-t.
    Szerintem nagyon komoly eredmény nekik, hogy ilyen processzorokat el tudnak adni. Az elmúlt időszakban gyakorlatilag semmit nem tudtak 150 dollár felett eladni.

  • sh4d0w

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Tin #1421 üzenetére

    Schawo-nak címezted, de hozzáfűzném: ha ő a szolgáltatód, akkor te szolgáltatást veszel és közöd nincs hozzá, milyen alapokon valósítja meg. Ha neki úgy tetszik, akkor mainframe-re vágja fel a Linuxot és úgy szolgáltat, esetleg platformot vált és Intel helyett AMD-t rak a rendszereibe - de neked, mint vásárlónak, egyikhez sincs közöd.

    https://www.coreinfinity.tech

  • HavocS

    senior tag

    válasz joysefke #1420 üzenetére

    Lehet hogy én vagyok naiv, azt gondolom hogy a pár vérpistikét meg azt a néhány megrögzött idiótát akik az Athlon XP időszakban is magyarázták, hogy "ők nem engedhetik meg hogy AMD-jük legyen mert az AMD a videókódolásban hibásan számol és corrupted frame lesz a munkában", ja meg persze hogy melegszik meg leég totál mindegy hogy K6-2, Athlon, Thorton, FX vagy Ryzen-ről van szó - na szóval őket kivéve igenis számít az ár/teljesítmény, talán vállalati környezetben kevésbé. És ha huszat nem is, 30-40% közöttit bizony meg fog érezni főleg az árérzékeny piac. Tény hogy nem belőlük lesz gazdag az AMD, de ha látni fogják, hogy "ez is jó és olcsóbb", akkor nincs ok arra, mint most, hogy kerüljék az FX-et mint a tüzet.

    A beárazás meg részben piacszerzés, részben realitás. Még az alsó-közép, tehát i5 szegmensben is aránytalanul el van szállva az intel, mert megteheti. A Ryzen előtt nem volt igazi ellenfél AMD oldalon egy i5 számára se, Celeron G-k meg i3-ak vannak kb úgy árazva, hogy megérje egy FX-8xxx-el szemben. Nyilván az AMD is tisztában van vele hogy már csak az órajel és a kicsit elmaradó IPC miatt sem fogja hozni egy i5-7600k teljesítményét, már csak ezért is alá kell áraznia. Mert azért is, mert ő nem intel logót rak rá. Meg azért is, mert igenis számít most, hogy meg is vegye valaki. Őszintén, szerintem az AMD most még bizakodó is volt az árazással, mert baromira nem olyan olcsók a Ryzenek mint anno az FX-ek voltak (FX-6300 30 ezerért, 8300 36-ért négy éve), egyszerűen az intel árazott úgy ahogy akart, és akkor még nem beszéltünk a pofátlan mikrokód-pushról, amivel blokkolták a BCLK OC-t a non-K procikon meg a Celeron G-ken. Erre példálul most rohadtul kíváncsi leszek mit fog kezdeni a szorzózáras i5-i7-ekkel, mert ott viszont tényleg a vallásos intel fanatizmus fog kelleni ezek után ahhoz hogy bárki megvegye.

  • Tin

    veterán

    válasz schawo #1424 üzenetére

    ja oké, azt már mondtad, tök egyértelmű, gondolom most sem 6900-asokat használsz, tehát alig drágábban fogsz brutális teljesítményt kapni. amúgy apple helyében a stabilizáció után ugranék is rá az 1800X-re, vagy egy exkluzív szerződéssel a fél évig kizárólag nekik szállított új, 1900X-re a mac pro-hoz. mondjuk egy jó szerződéssel bundle-ben az új rx580-asokkal együtt.

    de a szervereknél pont az a gondom, hogy a nagy cégek azért nem fognak hirtelen ugrani egy ekkorát, egyrészt ott mennyiségi kérdés van, másrészt meg nincs még az amd-nek igazi szerver procija.
    de a kis cégek kisebb szervereikkel lehet, hogy ha épp csere előtt állnak, erre váltanak. az olcsóbb, régebbi xeon-ok helyett.

    (#1425) VirsLee: akkor meg várhattak volna még, amíg stabilabb lesz, és gyárthatnak többet.

    (#1426) sh4d0w: öööö... szerintem olvasd el, mit írtál, mert ez a lehengerlő stílus biztos jó valahova, de egyrészt, ilyet én is tudok, másrészt meg mi ez már, hogy közöm nincs hozzá, hogy valósítja meg, ha utána a saját bizniszemet azon keresztül akarom csinálni?:) ez olyan, mintha kötnék egy szerződés egy taxi-szolgáltatóval, és nem kérdezném meg, hogy milyen kocsival és sofőrrel fuvarozza az X kategóriához szokott ügyfeleimet. szóval nem igazán tudom, ezt honnan vetted, de gondolom nem a valóságból.

    [ Szerkesztve ]

  • Depression

    veterán

    válasz Tin #1428 üzenetére

    "ez olyan, mintha kötnék egy szerződés egy taxi-szolgáltatóval, és nem kérdezném meg, hogy milyen kocsival és sofőrrel fuvarozza az X kategóriához szokott ügyfeleimet."

    Na bakker, most már egy renderből is meglehet állapítani, hogy intellel, vagy amd-vel lett csinálva?

    Szerintem ez meg inkább csak olyan lehet, hogy mi nem kaptunk esélyt egy árajánlat adásra, mert a nyíregyházi tulaj utálta a Diósgyőrt, és kizárt minden miskolci céget.

    [ Szerkesztve ]

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

  • HavocS

    senior tag

    :DD
    Repkednek a metaforák, csak épp semmi értelmük. Ha azt nem nézzük hogy más alaplap kell alájuk, az R3-R5 kijöhetne akár core i4 és i6 néven is ugyanazon az áron és simán venné mindenki. A márkanevek majdhogynem irrelevánsak.

  • Depression

    veterán

    válasz Tin #1430 üzenetére

    Én sem értem, hogy az idézett szövegnek mi köze lenne ahhoz, hogy milyen processzorral készül el egy munka.
    Te tényleg azt mondanád, hogy én intelhez vagyok szokva, és nekem senki ne csináljon semmit amd procival?

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

  • malacka87

    senior tag

    Asus lapokhoz az 5. bios jön ki. PRIME X370-PRO BIOS 0504 Enhance memory compatibility. Ez volt az utolsó.

    btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I

  • Tin

    veterán

    válasz Depression #1429 üzenetére

    az eredeti kijelentésem arra vonatkozott, hogy nem vennék olyantól virtuális szerver-szolgáltatást, aki ráugrik a netes speckókra, és azzal tölti fel a gépparkját, mert így olcsóbb. mert nem tartanám szakmailag megalapozottnak és megbízhatónak az ilyen szolgáltatót. nem arról szólt, hogy a még be sem jelentett amd szerverproci nem tetszik, mert nem intel logó van rajta.
    az meg, hogy nincs közöm hozzá, hogy valaki pontosan hogyan és milyen technológiával oldja meg a hostingot, szerintem nem éppen helytálló, ha rá akarom bízni a saját üzletemet, ahol nekem nyilván a megbízhatóság legalább annyira fontos, mint a jó ár.

    de látod, schawo kolléga sem ugrana bele semmibe, nyilván majd akkor cserél, amikor kijön a proci, jó áron van, garantáltan rendesen együttműködik a windowsos oprendszerekkel és szerverprogramokkal, mert ő sem akar magának szívást belőle, és a saját üzletét sem akarja rontani.

    az meg, hogy stúdióban min renderel, más kérdés. ha ott már most elég a nyers erő, jó, hogy ráugrik. ha nekem kéne most a melóhoz minél erősebb gép az ésszerű árkategóriában, már rendelném is az 1800X-et. annyiért? ilyen számítási teljesítményt? csak a hülyének nem éri meg...

    (#1432) Depression: virtuális szerver-szolgáltatás... aláraknád most az 1800x-et?:D

    [ Szerkesztve ]

  • Pro!Petya

    addikt

    Ide jövök, mondom jól átolvasok egy két hsz-t mert biztos a prociról lesz szó, erre már "piackutatás-elemzés -jövöbelátás-szerver mizéria, majd én nagyobbat meg jobbat mondok ez elözönél mert én jobban tudom " adok kapok megy már sok oldalon keresztül....
    yeah :C :C

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

  • Pro!Petya

    addikt

    Amugy meg nem lesz ez rossz játékra sem. (Alább többnyire erről fogok Saját véleményt nyílvánitani) Ha nem ez a te nézőpontod ok, a tiéd más de ezért nem kell majd hsz war-ba kezdeni) :DDD
    Van pár Fx a háznál szóval lesz mihez hasonlítani, és amennyiben az 1700 tuningolható 1800X szintre Akkor nálam nem kérdés a váltás.
    Azt meg mindenki elfelejti hogy amit ígértek a AMD részröl azt bőven hozták és túl is teljesítették a Ryzen-nel az Fx procikhoz képest. Nagy volt a hype igen ,de szükségszerű is. (Neo után szabadon) :D
    Eddig kb a térképen SE volt az AMD az Fx procikkal, nem is kellett volna Játékokban összehasonlítani nem hogy az i7-el de még az i5-el se mert egyértelmű Volt a fölény a kékeknek.
    Most meg már mindenki hurrog hogy nem veri el a Ryzen az i7 7700K -t (azt ami amúgy veri néha házon belül a 6950X-et game-ben). Öööö OK.
    Szóval az a lépés kimaradt hogy visszamászunk a térképre valahogy AMD részről és feljebb kúszunk és majd valamikor utolérik az intelt.... Ergo most bele ugrottak a nyakukba egyből egy FX széria után,"félkész" procival, optimalizálatlan környezettel programokkal, hardverekkel amikhez majd jönnek a patch-ek updatek miegymás.
    Az már csak hab a tortán hogy az utobbi sok év alatt ezért Mindent az Intelre optimalizáltak, de reméljük a kialakult verseny (ami eddig Nem volt) miatt ez változni fog.
    Ennek ellenére nem vérzett annyira mint amekkora feneket kerítettek neki. Na meg ha játékok is elkezdenek több magra éhezni,+ jönnek a patchek akkor még jobb választásnak tűnhet egy gamernek és ami a legfontosabb hogy most már van alternatíva.
    Megy a sírás az árak miatt is. Ha szükséged van rá és megtudod venni akkor megveszed azt amelyik neked kell legyen az AMD vagy Intel. De ezért felesleges több hsz-t végigsírni a fórumon. Ha megszakadsz sem rajtad fog mulni az árazás, és ezért a nagy találgatások is feleslegesek a jósolgatásokkal együtt. Ez van most ennyiért oszt jónapot.

    Amúgy meg venni kell egy GTX 1080 -at vagy egy 1080Ti-t és akkor problem solved játékok alatt is :DDD
    [Ryzen R7 vs FX-8300 vs i7-7700K - Battlefield 1 - Assassin's Creed - Deus Ex - Benchmark]
    Ha az Fx 8300 kihajcsssa akkor a Ryzen is kifogja, intelről nem is beszélve.

    :R :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

  • sh4d0w

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Tin #1428 üzenetére

    Semmiféle lehengerlés nem volt benne, rávilágítottam a határokra az üzleti életben: nem a te dolgod, hogy a szolgáltatód hogyan végzi a sajátját, mert az már üzleti titok.

    https://www.coreinfinity.tech

  • schawo

    titán

    válasz sh4d0w #1437 üzenetére

    vps szolgáltatás esetén nem egészen így van

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • Luskan

    tag

    Szerintetek megéri várnom az év második felére, hogy kijöjjenek a 4/4 és 4/8 processzorok? Nagyon vártam az AMD-t (és tetszik is), de már unom a várakozást. És nem is bízom bennük, hogy ne csúsznának megint 3-4 hónapot. Meg azt sem látom, hogy terveznek 20-25K körüli processzort kiadni. Itthon keveset dolgozom, úgyhogy ide nem kell olyan erős gép. Egy G4560-at néztem ki korábban következő konfignak.

  • schawo

    titán

    válasz Luskan #1439 üzenetére

    Ne várj, ennyiért marad az fx, Ryzen nem lesz.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • Simid

    senior tag

    válasz Luskan #1439 üzenetére

    A G4560-nak biztosan nem fognak értelmes alternatívát állítani fél éven belül. De ha meg is teszik, az a Pentium egy nagyon jó ár/érték arányú proci és ez már nem az a szegmens ahol nagy különbségek lehetnének a két gyártó között. Ha elég a teljesítménye akkor én biztos nem várnék a vásárlással.

  • HSM

    félisten

    válasz schawo #1440 üzenetére

    Nem sokkal többért (130 dollár) lesz a legkisebb, még mindig négymagos, de SMT nélküli Ryzen. Annyiért elég baráti. Igaz, IGP nincs benne, mint a G Pentiumban.

  • Simid

    senior tag

    válasz HSM #1443 üzenetére

    Az pont kétszer annyi mint a Pentium, IGP nincs benne és még több hónapot várni kell rá.

    [ Szerkesztve ]

  • Depression

    veterán

    válasz HSM #1443 üzenetére

    Ácsi, a 130$, az pont a duplája a 65$-os g4560-nak.
    Ezek nem low budget procik lesznek, semmi értelme várni az amd-re.

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

  • HSM

    félisten

    válasz Simid #1444 üzenetére

    Igen, a várakozás jogos pont. :K Az IGP meg kérdés, kell-e.
    Az, hogy "kétszer annyi", az viszont erősen ferdít, mert mint CPU kétszer annyi, de ha azt nézed, hogy a ram, alaplap meg minden más ugyannyiba kerül hozzá, akkor máris áll, amit írtam, hogy nem fog sokkal többe kerülni....

  • Depression

    veterán

    válasz HSM #1446 üzenetére

    Pont ezért lesz nekem r7 1700, mert egy 300k körüli gépnél édesmindegy az a -30k, amivel az r5 olcsóbb lesz, ráadásul lassabb, és várni is kell rá.
    Viszont ahol minden fillér számít, és teljesítményben sem lesz megváltás, se igény rá, ott nem érdemes 20k helyett 40k-es procit ajánlani.

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

  • sh4d0w

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz schawo #1438 üzenetére

    Én nyilván a saját tapasztalataimról beszélek, speciel ott nem volt vps, ellenben minden más igen. Sosem érdekelte az ügyfelet, milyen vason folyik a munka, de négykilences rendelkezésre állásra szólt az sla-nk.

    https://www.coreinfinity.tech

  • HSM

    félisten

    válasz Depression #1447 üzenetére

    "Viszont ahol minden fillér számít, és teljesítményben sem lesz megváltás, se igény rá"
    Én ezzel nem értek egyet. Volt/van többféle kétmagos proci a környezetemben, NAGYON más érzés akár csak intenzívebb netezés közben egy rendes négy vagy több magos processzor. Azt nyilván neki kell tudni, mire lesz igénye, mire akar költeni. :K Egy Atommal is lehet netezni, csak (sokkal) több türelem kell hozzá. :D

  • Depression

    veterán

    válasz HSM #1449 üzenetére

    Akkor gondolj bele, hogy gépem sincs. Csak telefonon netezek, dzsatubé meg megy a tv-n is.
    Nem igazán hiányzik ilyen téren semmi. A más érzés viszont megvan, de nem a sebesség miatt. :)

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

Új hozzászólás Aktív témák