Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem rossz, elvégre ez mégis csak egy ASUS DC2.
Ellenben én meg sem ezzel a programmal hangolnám a kártyát,, hanem mondjuk a VRMark-al, még pedig azért mert kímélem a gyári pasztát a hűtő alatt. Nem szeretném hogy bármi is kicsapódjon belőle idő ő előtt és megkeményedjen.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #02119936 #11551 üzenetére
Hát, ha ettől kicsapódik, akkor az egy hulladék paszta volt első körben.
Amúgy a kártya gyárilag csendes módjában 94 fokos GPU-val üzemel, szóval elvileg hosszú távon is bírnia kéne ezt a hőfokot.... [link]
A Furmark kellően elővigyázatosan használva a lehető legjobb program arra, amire kitalálták, TDP limites helyzetben tesztelni a VGA-t. -
töky76
tag
Sziasztok,
most vettem egy xfx rx 470 4 gb kártyát.
Kell valamit állítanom wattmanban vagy más programban?
Finomhangolásra gondolok, vagy amit ti is csináltatok a tietekkel. -
cintula187
addikt
válasz töky76 #11554 üzenetére
50-50 az esélyed, hogy vagy out of the box gyári beállításokkal gondtalan lesz vagy..... olvass vissza én miket tapasztaltam addig amíg kicsit bele nem nyúltam a wattmannal. Amiért hatalmas köszönet itt mindenkinek, aki érdemben segített!
Kérlek te is a gyári adatokról ha tudsz tölts fel képet. Pontosan melyiket vetted?
Én: XFX RX-470P4LDB6 RX 470 4GB GDDR5 Black Edition PCIE
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Ma este szeretném betenni a gépembe az új Sapphire RX 480 8GB videókártyámat és éppen ma bukkantam erre a cikkre. Akkor nekem még érdemes várnom a legfrissebb driver feltelepítésével?
-
aragorn1000
csendes tag
válasz trufa12 #11533 üzenetére
Szia. Nem fogja visszavenni a ramot 144HZ-en ha visszaveszed a frekit 120HZ-re monitornál ott már leszabályozza 300MHZ-re. Szerintem ez valami bug lehet a driverben hiába rakom fel a legújabbat ott is ez van nálam is. 144HZ-es monitornál van ez a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Játszatok már ,ne ilyenekkel foglalkozatok!
-
anderledani
őstag
válasz #45185024 #11561 üzenetére
Igen erősen félreértitek. Minden gyári bios alá van írva. Az nincs aláírva, amit Polaris Editorral mókoltak.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
KüLÖNc
tag
válasz anderledani #11562 üzenetére
Akkor nem aggódom, ami miatt szívom egy kicsit a fogam, az a ReLive ping probléma, bár ha nem streamelek akkor az nem fog érinteni engem.
-
trufa12
addikt
válasz aragorn1000 #11558 üzenetére
akkor azért csinálta, nekem is 144-hz en megy , értem
Nah mind1 hála égnek előbb hívott a bolt hogy most kapcsoltak, aztán akkor ide meg oda küldjem vissza, és akkor majd vissza utalják az árát, szóval 2 héten belül meg lesz ..
Meg az is idegesített hogy a lap egyfeszt írta ezt az anti surgery valamit, ami elvileg azt jelenti hogy a lap védett valami túlfesztől...
És csak ennél a kártyánál írta ki.
Vissza tettem az nv-t (most tök mind1 hogy akár 950-60-70-80-v ti v 1xxx , itt legalább ilyen baj nincs, az új szériánál volt megint a ram mizéria de 970 óta úgy látszik eljátssza az nv. Azon kívül viszont semmi probléma .
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
HSM
félisten
válasz aragorn1000 #11558 üzenetére
Nem bug. Ha szabvány időzítést használ a monitor, akkor nem csinál ilyet. De a 144Hz a legtöbbször nem olyan. Ugyanez volt FHD 72Hz-nél, a hekkelt monitorokkal, ha nem szabványos volt az időzítés, hogy beférjen a sávszélesség a Single-link DVI korlátjaiba. Ha szabvány időzítéssel ment a 72Hz, akkor visszavette az órajelet, de nem fért be az időzítés csak nagyobb sávszélességű összeköttetésen, mint pl. DP.
FHD 144Hz ugyanez az eset, csak nem szabványos időzítésekkel fér bele a Dual-Link DVI-be, gondolom ezért a gyártók nem szabványos időzítéseket használnak. Míg pl. 120Hz-en nincs ilyen gond, ott mehet a szabvány időzítés, és vissza is veszi az órajeleket. -
aragorn1000
csendes tag
Értem. Azt viszont nem, hogy nekem DP-n megy a monitorhoz a jel mégis ezt csinálja. Mondjuk akkor sem értem, hogy a 144HZ az miért nem szabvány már mikor elég régóta vannak ilyen monitorok és ahogy látom a másik oldalon nincs ilyen gond. Az én monitorom sem hekkelt hanem valódi 144HZ-et tud gyárilag. Eredeti gamer monitor jó drága is volt és azért vicces, hogy vissza kell venni a frekit, hogy a ram 300MHZ-en menjen mondjuk netezés, filmnézés közben és a fogyasztás is csökkenjen ezáltal.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz aragorn1000 #11567 üzenetére
Valamiért így adták meg EDID-be. Megróbálhatsz neki egyedi időzítéses profilt csinálni, pl. CRU-val, elvileg ezek az adatai:
Viszont, DuaL-Link DVI-on már biztos nem fog ez a jel átmenni, illetve a monitor elektronikája se biztos, hogy meg fogja enni így. Szval ez ilyen saját felelősségre dolog.A 144Hz szabvány, de többféle módon el lehet küldeni a monitornak, és ebben nem a szabványt követi a monitor, hanem egyedi időzítések alapján megy. Lásd a képen a sok kiszürkített értéket. Ez a szabvány, amit így kiszámolt a program, ha mást definiált a gyártó (pl. hogy kisebb legyen a sávszélesség-igény a DL-DVI miatt) akkor már nem lesz szabványos.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz trufa12 #11569 üzenetére
Nv-nél nincs ilyen limitáció, tudom. Vagy legalábbis kevésbé háklis. Más a kijelzővezérlő moduljuk.
Azt hittem, AMD-s topik. Pedig most is úgy tűnik, hogy az.
Az Nv meg a HDMI-re volt háklis sokáig, hogy limitált színtérrel hajtotta meg alapértelmezésben a monitorokat. Szval mindkét gyártónak megvannak a háklijai, ha ezért linkelted esetleg.[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Az, csak hogy bele kóstoltam most újra az amd-be , érdekes dolgok vannak .
(egyébként offba tettem, még ha a képnél nem is látszik )de mondjuk látszik, mert szürkébb a dátum ,idő ki írás is ..
Az Nv meg a HDMI-re volt háklis sokáig, hogy limitált színtérrel hajtotta meg alapértelmezésben a monitorokat. Szval mindkét gyártónak megvannak a háklijai, ha ezért linkelted esetleg.
tudom, külső programmal kellett állítani, mígnem egy szép napon az nv beépítette nem volt rest.
[ Szerkesztve ]
-
aragorn1000
csendes tag
Oké megpróbálom de azért elég vicces, hogy egy gamer monitoron ne menjen egy gamer kártya freki automatizációja a memóriánál. Mondjuk a 120HZ az szabvány mert azzal ugye jó, igaz olyan monitor nem sok van de biztos szabvány nekik Ráadásul nem is foglalkoznak vele mert az elejétől ez van.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz aragorn1000 #11572 üzenetére
Ha engem kérdezel, szerintem a monitorokat programozzák nem szabvány 144Hz-re, hogy a Dual-Link DVI-on is átmenjen a jel, aztán meg jól úgymarad DP-ra is. A 120Hz is azért jó, mert azt nem kell bebutítani DL-DVI-ra sem, ezért senkinek eszébe se jut nem szabványra megcsinálni.
A mostani Dell monitorom is saját maga (EDID-je) szerint maximum 60Hz-et támogat, ehhez képest vígan hajtom 72hz-en most is, visszavett VGA memóriával, ráadásul nem szabványos időzítésekkel a 80Hz-et is tudja, úgy szoktam játszani vele. DP-on, természetesen.
Ha a CRU-val próbálkozol, ne felejtsd el újraindítani a beállítás után, csak akkor fognak élni az új értékek.[ Szerkesztve ]
-
aragorn1000
csendes tag
Azt én értem ha így csinálják de az én monitoromnál tuti nem ez van mert én még az egy szem DVI-on is próbáltam a régi kártyámmal és ott is ment 144hz-en simán. Ez egy 100ezer feletti monitor nem hiszem, hogy itt mókoltak volna vele. Mindegy majd megnézem amit mutattál aztán vagy jó lesz vagy nem. Ha nem akkor úgy hagyom menjen csak 2000-en nem zavar ha valami gond lesz veszek egy vegát
-
HSM
félisten
válasz aragorn1000 #11574 üzenetére
Nem érted a lényeget. "Mókolás" nélkül nem megy át DVI-on a 144Hz. Ennyi. Akármennyibe is kerül a monitor, nem elég gyors hozzá az interfész.
Tehát, éppen azért ment át DVI-on is, mert nem a szabvány időzítést használja, ami nem menne már át. -
aragorn1000
csendes tag
válasz aragorn1000 #11576 üzenetére
Na megmókoltam elvileg most működik bár az elején kajabált a monitor, hogy nem szabvány felbontás de most jó elvileg. Köszi Most már csak az kéne, hogy az új drivernél meglegyen a monitor beállítása menüpont, mert amióta a legújabb van fenn olyan már nincs nekem
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
értem most már miért gyíkol a kártya annyit mire össze hozza a tv-t meg a monitorom , ha mondjuk mind a kettő be van kapcsolva egyszerre, a hétvégén mikor a haverok is itt vannak.
bűnös ez a 144-hz az anyját .[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz aragorn1000 #11577 üzenetére
igen az valahogy eltűnt belőle, v jól eldugták, mert én sem találtam ahogy frissítettem az újra.
-
HSM
félisten
válasz aragorn1000 #11576 üzenetére
Minek? A monitor teljesen jó, csak nem szabványos paraméterekkel működik gyárilag 144Hz-en.
(#11577) aragorn1000: CRU-val pár kattintás, és a registry-be írja, szval elvileg minden driverrel jónak kéne lennie.
(#11581) Hobbbyt: Nálam is minden rendben a 290X-en. A 60Hz-es monitor szépen megy 72Hz-en, energiatakarékosság van, Afterburner van, unalmas perceimben finomhangoltam a BIOS-át, mostmár terhelés alatt is kussol és egész hűvös is...
-
távcsőves
senior tag
válasz trufa12 #11580 üzenetére
Gondok mindenhol. És nyugodtan lehet keresni más népszerű hibákra amit itt olvastál. Lesz rá találat. De kívánom, kerüljön el. A lötyögő hűtő is. Szépen olvasni érdemes h.sz.-ről h.sz.-re.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz távcsőves #11584 üzenetére
Ahogy olvasgattam . Inkább vírus mert én is bele futottam mostanság több mindenbe .. és mindig találtam valami háttérben futó oda nem illő sunyisagot .
De persze az nvnel is eltolhattak bármit az új szerianal.
Szerencsére a kis kalandom után továbbra is kiválóan fut repül a 980ti
Pedig egyébként játékok alatti teljesitmenyel a 480al se lett volna gondom .. de macerás így inkább kuldom vissza és nem lesz csere.
-
addikt
mennyit jelent egy kicsit jobban szellőző ház, eddig 75fok körül volt 65%-os ventivel, most meg 70 fokot tartja 50%-os ventivel és még csak 1 venti üzemel a ház elejében(mondjuk az előző házban is volt 1 elöl, de abba a vga-t alig tudtam belerakni és a kábelek is össze-vissza voltak bennel).
-
menpee
aktív tag
válasz ncc1701 #11590 üzenetére
Ja, egy nagyobb házban, amibe 4 ventit dobtak be olyan procihűtővel, ami majdnem passzívan is megenné a proceszort. Az utolsó dobozos teszt szemlélteti az egy ventis állapotot nagyjából és igen, érezhetően romlik a rendszer hűtési teljesítménye. A gpu meg végig 80+-on tekert, az azért nem hűvös (persze, ref).
Mini-itx rendszerrel nekem is volt már szerencsém megtapasztalni az elpakolt kábelek áldásos hatását.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Valakinek nincs esetleg PCX-es szállításfelező kódja? -
aginor
veterán
válasz távcsőves #11584 üzenetére
Én GTX 960-at cseréltem 470-re és nem volt semmi gond. Nvidia driver uninstall, Amd install, mindezt már a beépített 470 mellett.
A wattman és a trixx szarakodott csak, de az nem csak nálam, de tegnap feltettem a relive drivert és azóta a wattman is stabil, bár még nem kiabálnám el. Biztos mázlista vagyok.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
BReal
addikt
XFX RX480 8GB RS 83000 Ft alatt.
-
cintula187
addikt
Ennek a relive van van valami értelme a mindennapi használatnál? Én a telepítéskor kiszedtem a pipát nem rakta fel. Nem akarok streamelni, rögzíteni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok!
Ti melyik RX 480-as vennétek? MSI sima Gaming 8GB vagy XFX sima GTR 8gb? Árban ugyan az mind a kettő!
Üdv
DaniMinek az?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?