Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee1984
senior tag
válasz anderledani #11248 üzenetére
Cole86-ot kérdezd meg
Árul ilyesmit is pár ezerért gariztatja ha tudja
A gyártói gari él 3 évig mindegy honnan van véveüdv Zoli
-
Gyuri27
félisten
Véres?
Amúgy serial alapján elvileg nagykert be lehet azonosítani. Ehhez kell egy kiskeres, nagykeres ismerős.
Aztán a nagykerben kell csók, hogy elküldjék a gyártóhoz. Aztán történik valami.
Ha pénzért vetted, nem értem miért a rögösebb utat választottad. Ha okosba volt, ne akarjál garit.
Bárhogy is volt. Legyen ez tanulság, hogy pár forint spórért ne toljuk ki a csacsit a sárból. Ha meg, de. Akkor ne sírukáljunk.zolee1984: Nem. Nem biztos, hogy a gyártó foglalkozik vele. Ebbe ne menjünk bele. Maradjunk annyiban, hogy vagy, vagy nem. Viszont ha mégis. Akkor pl tajwanra postázni nem 2 forint. Az embernek is fizetni kell. Aztán 30-60-90 nap mire történik is valami. A hülyének is megéri.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
addikt
Beléptem én is a klubba egy 480-as 4 gigás asus hófehérkével. Látom itt egy páran panaszkodnak különböző hibákra bizonyos típusoknál, hát nem tudom, nekem mindig amd kártyáim voltak, azokból is mindig asus, és soha nem volt egyikkel sem semmi gond, kop,kop. Remélem ezzel se lesz.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
sakal83
addikt
Irj a gyárnak hogy ajandekbe kaptad es nincs számlád emiatt. Tudnake segiteni. Altalaban megoldják. Ha nem blackvinyl kollega talan megtudja oldani jutányos aron.
Az itt lévő kollegak akik ertelmes segitseget nem tudnak mondani azok legalabb ne karogjanak...
Sokat változott a ph tagság a segitokeszsegen...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
És mi a hiba?
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
SzlobiG
félisten
Gyártónak vissza küldöd esetleg.
-
füles_
őstag
válasz gyuribácsi88 #11253 üzenetére
Gratula!
Nem rémlik hogy ezidáig valaki vett-e volna fehér Asus RX 480-at a topikban.Talán te vagy az első
Esetleg írhatnál majd egy véleményt a kártyáról,mert még csak egy tesztet sem találni róla a neten -
Apucy01
őstag
sajna a sapphire karikat a legnehezebb gariztatni! nem lehetetlen de nehéz!!! és nem olcsó!! én annó próbáltam 10 ezer nél hagytam abba.. és lett volna még a hosszú hosszú várakozás a kártyára még vissza jön a ferdeszemüektől.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Mr.Csizmás
titán
az normális, hogy idle-ben nem forog a venti, és stabilan 50 fok körül van?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Apucy01
őstag
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #11259 üzenetére
Az lenne a nem normális ha 60ig forogna
gyuribácsi88: Az Fehér Asus az a Dual 480-as 7000Mhzes memmel
a Strix olcsósított változata, extrém sportnak számít itt[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
MK VII
veterán
válasz Mr.Csizmás #11263 üzenetére
Szóval Iglu-ban laksz..
-
cintula187
addikt
1300mhz core clock nál- szállt el a unigine heaven benchmark.
Máshoz nem nyúltam még.
Hibás jelenségek nem jelentek meg a heavenben, egyből feketedett és reset sem csak gép ki bekapcs -al jött vissza.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11265 üzenetére
OK. És adtál plusz feszültséget? Illetve most akkor vedd vissza a stage 7 frekvenciát 1280-ra mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz távcsőves #11266 üzenetére
Még nem. Az mondjuk érdekes, hogy most ebben a percben megint próbálva tartja a 1300mhz-et. És a max VDDC sorban: 1.1812 volt, pedig ahhoz nem nyúltam és annak. 1,15 nél feljebb nem kéne mennie nem? Vagy ez csak ilyen pillanatnyi kiugrás?
Ja és próba kedvéért átpöcköltem a másik BIOS-ra a kártyán.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11267 üzenetére
Akkor most érdemes lenne vagy +20mv feszültséget adni, vagy -20Mhz frekvenciát lejjebb venni. Ha ua minden érték a másik biosal, akkor az tartalék bios. Lehet szépen custom bios-t készíteni. Sajnos ez nincs MSI-ben.
Sztem a feszültség érték, néha pillanatokra felvehet esetleg ilyen értéket is. Meg ezt nem egy kalibrált mérőmüszer regisztrálta, egy szoftver olvasta ki valami érzékelőből, simán lehet pontatlan mérés.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Köszönöm a normális válaszokat. Nincs még hiba, még kártya sincs, de van egy rendkívül olcsó bontatlan, új 480. Írok az említett embereknek.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Tin
veterán
az mitől van, hogy a win10 beépített videólejátszója néha meg-megakadozva, megdöccenve játszik le szó szerint mindent, még egy csumpi FHD filmet is?
ezt az új driver óta csinálja. hw decoding, az tuti, mert a proci 1-2%-on van. az MPCHC még a 400-as UHD JellyFish-et is hozza akadás nélkül, szintén hw decodinggal.
-
Tin
veterán
válasz #45185024 #11271 üzenetére
mpchc is jó, csak az volt a fura, hogy tegnap jó volt a windows beépítettje, azóta pedig csak az új driver ment fel, most akadozik. végülis mindegy, először is hittem, a radeon driver a szar, de valószínű a Windowsnál cseszerintettek el valamit.
a videokari bika, bírja simán a 4K UHD HDR-t is (igaz a megjelenítőm nem), meg a 400 Mbites H265 10 bitet is. és még a venti sem kapcsol be.
-
TIT
veterán
Mpchc-hoz nem kell codecpack.
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11274 üzenetére
Ha frekvenciát csökkentettél akkor nem feltétlen kell feszültséget növelni. Egyelőre jó így.
-
zolee1984
senior tag
válasz cintula187 #11276 üzenetére
Azt nem értem ha még alapon sem ment eddig rendesen minek húzni
Tedd alapra
Teszteld
Ha nem megy adj egy kis feszt neki
Lehet kevés a gyári fesz
Megnézted az asic értéket? Az mennyi? Lehet gyenge szilikon lapkát fogtál ki
És akkor nem is érdemes húzni
Meg egyszerre csak egy komponenst húzz
Előbb a gput aztán ha nincs gond húzhatod a ramot isüdv Zoli
-
mcwolf79
veterán
válasz cintula187 #11276 üzenetére
Na akkor lesz még igazén instabil
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
cintula187
addikt
válasz zolee1984 #11277 üzenetére
Azért húzom mert a kollega ott azt javasolta,hogy a stage 7 nél gond lehet és próbáljam meg növelni.
Hogy nézem meg az asic értéket?
Sík ideg vagyok már igy is ennek rohadt mindegy volt eddig a korábbi driverekkel is pusztulat van sokat nem veszithetek a decemberivel.[ Szerkesztve ]
-
zolee1984
senior tag
válasz cintula187 #11279 üzenetére
A gpu z-ben tudod megnézni a asic-ot fejből nem vágom melyik menü
Az neked volt hogy nem megy 16x a pci express slot?
Mert akkor az is okozhatja hogy hibás a lap
Én újra húznám az egész winfost másik telepítővel ha már újra volt rakva hátha mert nálam már a win telepítő is okozott hibátüdv Zoli
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11279 üzenetére
De nem az órajelet!!!!!! Nem írom ki a privát levelezést, de nem igazán azt teszed amit írtam.
-
zolee1984
senior tag
-
macy
addikt
Nálam sem megy fel a decemberi driver. ReLive-ot felrakta, driver októberi, WattMan tök üres.
-
cintula187
addikt
válasz zolee1984 #11283 üzenetére
Benéztem valóban. Az alső 6 stage -nek volt javasolva +fesz.
A helyzet most. Teljesen default állapotban a decemberi driverrel.
High qualityben lefutott a heaven. Ultrán elszállt a felénél. Most akkor kap +20mV -ot az első 6 stage. Power limit 0% -on marad.
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11285 üzenetére
Most nem vagyok gép elött, mert redőnyt szerelek fel épp(épitkezés, de lett 5 percem).
Röviden: a vga-d nem stabil alapórajelen sem. Hogy miért az majd késöbb. A lényeg, legyen egy driver felrakva tisztességesen, mindegy nekem melyik. Afterburner és hasonló programok nem kellenek, az egyetlen ami kell az a gpu-z, az jó. A többi buhera program instabbilá teheti a gépet, akit érdekel olvasshat róla a ph hír (relive driver) fórumában. Na most megnyítod a wattmant. Alapálapotba hozod. Ezután a feszültség szinteket auto állásból manualra teszed. Az összes stage , tehát mind a 7 állapotban adsz neki +20 mv-ot pl a stage 5 mondjuk 1025mv akkor te most 1045mv-ra állitod. A power limit csúszkát jobbra tökig húzva adsz neki +50 vagy +25 % kakaót. (Nem tudom a te kártyád mennyit enged, a lényeg az, hogy a maximumot engedélyezed.) Most az alkalmaz feliratra kattintasz. Ezután játsz, tesztelj amit csak akarsz. (Furmark és kombustor nem kell, abnormális a terhelésük.) Ha most rendesen viselkedik a géped, akkor majd kinyomozzuk hol és miért kevés vagy hibás valami. Ennél szebben nem tudom leírni. Ha úgyérzed nem fogg menni ez az egész, akkor az egész géped vidd a szervízbe, mert ebben a konfigban instabbil. Most mennem kell, sok sikert!
Az legyen a kezdés amit írtam, ha így jó, majd finomhangolunk.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz távcsőves #11287 üzenetére
Világos most már minden, kellett nekem ez a basic magyarázat, mert ezt eddig nem csináltam mert nem is mertem. Stage 7 - ben manual voltage controlban 1168 van defaultban. Ezt nem engedi 20 -al emelni. 1175 ig engedi, 1176 vagy afeljebb visszarakja a beírt értéket amint elugrok egy másik cellába.
zolee1984, nem nekem volt aPcie gond.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz cintula187 #11288 üzenetére
bocs, hogy belekérdezek, nem nagyon vagyok jártas a témában, és nagyon alig játszom, de látom, hogy itt szakmáztok, és érdekelne.
mondjuk egy msi gaming rx470 reálisan mennyire húzható? néhány %, vagy akár komolyabb tartalék is van benne. ebből következik a másik kérdés: van értelme ezeket húzni?
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11288 üzenetére
Jó, akkor a stage 7 állapotban mivel a feszültség a maximum közelében van már allapállapotban is, és instabbi. Ezért a stage 7 állapotban a beállitott alapfrekvenciát csökkentsd még. Az legyen -50mhz a default értékhez képest. Így próbáld a gépet.
Írd már ide a stage 6 és 7 állapotokhoz tartozó feszültség és frekvencia szinteket légyszívey.
-
BReal
addikt
Guru3d OC teszt
4 játék volt tesztelve OC-vel, ebből 3-ban (FC: Primal, TW: Warhammer és Hitman) 10%-ot gyorsult a kártya (40, illetve 50 fps-es magasságokban 4-5 fps), míg Rise of the Tomb Raiderben többet, 14% (43->49). TimeSpy tesztben szintén pontosan 10%-ot gyorsult. Mindezt kb 140 MHz GPU és 800 MHz memória órajel emeléssel.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11292 üzenetére
Stage 7 fesz maradjon a lehető legtöbb. De, az npower izé nagyon esélyes, ezt irtam már neked egyszer, azt válaszoltad ennyi embernek nem lehet szar. Pedig de. Teszt folyamatban?
Szerk a stage 7 ne legyen kevesebb mint a stage 6, ezért kértem ird ide. A stage 7 freki legyen a stage 6 freki plussz 10mhz . Mondjuk 1220mhz.
Mester valszeg a kocsmába is beugrott nem csak a csavarboltba, tele a pöcsöm az egész épitkezésel már...
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz távcsőves #11293 üzenetére
Unigine heaven benchmark egyszer lefutott hiba nélkül már. Más olyan gamém ami igazán terhelné nincs most fent azért benchmark. Ashes of Singularityt felrakom amint "meghozza a futár".
Nyúlj le a söréből. Minden mester embernél van vagy hoz vagy kér.
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
válasz cintula187 #11294 üzenetére
Unigine heaven benchmark egyszer lefutott hiba nélkül már
Jó,akkor még futtasd le 20-szor, aztán tesztelj mással!
Egy kör xart sem ér ,attól még lehet hogy a rendszer totál instabil.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
távcsőves
senior tag
válasz cintula187 #11296 üzenetére
Jó, akkor használd a gépet egy darbig így, megjött a mester!!!!! Na maradjon így valami játékod csak van, ha dvgat is vettél. Használd, aztán majd visszatérünk rá, merre tovább. Cio
-
zolee1984
senior tag
válasz cintula187 #11294 üzenetére
Szerintem marha sok az a fesz az alap órajelet max 1120-on tudnia kellene sztem
Nekem az asus 1115-ön 1300-at tud
Úgy gondolom a nagy fesz miatt elmelegszik a vram és azért dobja le a láncot
Bár azt nem tudom van e az xfx-nek memória hűtése
Az asusnak pl. nincsüdv Zoli
-
Apucy01
őstag
cintula187
igy olvasgatva én azt mondom a tápod a ludas! a nyakamat rá merném tenni!
Esetleg valami más táppal le tudnád tesztelni a configot?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
addikt
válasz cintula187 #11296 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest