Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz giornalista #12748 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Szóval.. kevésbé fogja tartani az árát mint a 8 gigás variáns.
(#12749) Zeratul
Igen, így utána járva én is megtaláltam.. de valahogy kevésbé van benne a köztudatban mint a Sapphire. Én okos dolognak tartom. Kicsit sajnálom is, hogy az MSI nem él ilyenekkel.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
füles_
őstag
válasz HULK25 #12702 üzenetére
Szia!
- WattMan megnyit
- Ott van alul, hogy áramfelvételi korlát (Power limit). Azt nyugodtan told ki maxra.
- Fölötte van, hogy célhőmérséklet (temp. target), annak állíts be kb 75 fokot.
- Most feszeld alul a kártyát. Ezt úgy tudod megtenni, hogy ott van az állapot 7 (state 7) alatt a GPU órajele és feszültsége. A feszültségből vegyél vissza 20mV-ot és ott van a jobb fölső sarokban, hogy alkalmazás. És most futtasd le mondjuk a 3DMark TimeSpy-t vagy a FireStrike-ot. Ha hiba nélkül lefutott, akkor megint -20mV és terhelés. Ezt addig csináld amíg nem fog kifagyni a teszt. Ahhoz a feszültség értékhez, amin kifagytál tegyél 20-30mV-ot és próbáld meg játékokban is.Ami közben futtatod a tesztet, bezárhatod a WattMan-t, nyisd meg az Afterburner-t, és kapcsold be a monitorozást, hogy lásd az órajelet. (fogaskerék -> monitoring -> kipipázod azt, amit akarsz monitorozni, majd Show in on Screen Display, ilyenkor megjelenik a kipipázott résznél, hogy in OSD, ez azt jelenti, hogy fogja monitorozni a bal felső sarokban)
Közben nem tudom sikerült-e megoldanod, de azért leírtam, hátha segít másnak is.
Egyébként meg lehet, hogy a kártya vBIOS-ában van egy limit, amit nem tudsz változtatni, csak akkor ha raksz a kártyára egy módosított vBIOS-t. Ezt írta is valaki
Még megjegyezném, hogy nekem magas ASIC Quality értékelés kapott a kártyám és elég alacsony a gyári feszültség (1025mV). Belőttem 1V-ra, ez alá már nem nagyon mertem menni.
-
HSM
félisten
válasz füles_ #12753 üzenetére
Igen, a BIOS szerkesztője alapján ugyanazok a limitek vannak benne, mint a 290-ekben. Egy a GPU áramfelvételre (ami fix, független a PowerTune csúszkától), egy a GPU teljesítményre (amit a PowerTune csúszkával lehet tologatni) és mégegy TDP, amire még nem jöttem rá, hogy pontosan mi, és mit csinál.
[link]
No, meg ugye a hőfok, ahol elkezd órajelet dobálni. -
füles_
őstag
válasz Create. #12754 üzenetére
Nekem 86%-os ASIC Q-val 1025mV gyárilag. Próbáltam egyébként, működött rendesen 975mV-al is, de figyeltem, fel-fel ugrott még 1V-ra is, ezért inkább beállítottam kereken 1V-ra. Szerintetek?
Ez az ASIC Quality elvileg azt jelenti, hogy a wafer melyik részéről származik a chip-ed. Eszerint az enyém és a tiéd is a wafer közepe tájékáról származik, mert a miénk elég magasnak mondható. A wafer széléről vannak az alacsonyabb százalékúak (60-70%)
(#12755) HSM
Nekem mondjuk megszüntette az órajel dobálást a power limit kitolása. Én nem mókoltam a vBIOS-szal.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz füles_ #12756 üzenetére
Igen, erősen függ attól, hogy van gyárilag beállítva.
Nekem is általában ez így elég volt a régi 7900-as/280X kártyáimmal. Viszont a 290X-et Furmarkban az áramfelvételi korlát fogja meg, hiába húzigálom a PowerTune csúszkát. Szerencsére játékokhoz bőségesen elég, amire beállították. -
HULK25
tag
Nagyon köszönöm, mindenkinek a segítséget. ma már nem mókolok semmit, de holnap megpróbálom "rendberakni" hát azért az szomorú, hogy az ASUS nem foglalkozik, ezzel a problémával, reméljük lesz valami gyári módosított bios vagy valami más megoldás.
-
HSM
félisten
válasz HULK25 #12758 üzenetére
Tartok tőle, hogy szándékosan van így. Egyfelől, az AMD ezzel is biztosít némi előnyt a 480-nak (ha a 470 is folyamatosan max órajelén menne, alig lenne köztük difi), másfelől így lehet spórolni a kártya előállítási költségén, így kisebb (olcsóbb) hűtő és VRM is elég.
[ Szerkesztve ]
-
Syberian
csendes tag
Sziasztok!
A milyen videókártyát topikból átírányítottak, hozzátok, szval a helyzet az hogy
(bár most ahogy az utolsó oldalt végigolvastam mintha 470 4gb és 480 4gb közül a 470et ajánlanátok mert később eladhatóbb lesz, habár mindenki azt mondja hogy az rxekkel hosszú távra lehet tervezni szval az az eladás 5 év mulva talán esedékes )
kinéztem az xfx rx 480 4gb verziót és nem tudom hogy a 400 W-os FSP hexa+ táp elég lesz e neki avagy bekéne szereznem egy 500W-osat FSPjéktől? (amugy i5-6500 üzemelne mellette )
-
HSM
félisten
válasz Zeratul #12761 üzenetére
Nem tudom, mire akarsz kilyukadni ezzel a linkkel. Nem ismerem az XFX-eket, és nem is szeretnék csak képek alapján bármiféle ítéletet alkotni róluk.
Persze, mindig vannak jobban sikerült modellek, amikbe a gyártó többet rakott, mint az ajánlás, ebben teljesen egyetértünk. De az az adott gyártó "jófejsége", szvsz.Én a Sapphire Nitro-val tudok jönni, mert azt ismerem közelebbről, ott elég korrekten megoldották, ugyanaz a frankó dizájn és hűtés, csak 6 helyett 4 fázisú a VRM a 470-en. [link]
Tehát ez sem fog annyit menni, mint a 480, de ilyen jó minőségű VRM-el azért bőven vállalható.
Ehhez képest az Asus nekem már képről is elég "visszafogott" benyomást kelt...[link][ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Syberian #12762 üzenetére
Szerintem vagy rx470 4gb-ot vegyél és akkor maradhat a táp nyugodtan, vagy rx480 8gb-ot plusz egy nagyobb tápot. Lehet az rx470 nem szolgál ki 5évig, de most marad pénzed, amúgy szerintem ahol a 470kifúj ott a 4gigás 480 se fog sokkal jobban teljesíteni(ugye a két kártya közt van olyan 15% különbség fpsben). Szóval vagy mélyebben nyúlsz most a zsebedbe, vagy spórolsz valamennyit és kicsit hamarabb cserélsz vga-t. De ez csak az én véleményem, lehet más más véleményen lesz.
Annyit még írhatnál, hogy milyen felbontáshoz, illetve fog-e a közeljövőben az változni.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
ma beléptem a klubba egy XFX GTR 8gb-os 480-al.
Pár kérdés:
- normális h 50-52C a GPU idle? (Z9 NEO, 5 Be quiet ventivel)
- még csak egy Valley-t nyomattam le, elég erős Coil Whine van terhelés alatt, amellett h nekem a venti is hangos a gyári 50%-os fokozatán, amivel 80C környékén tetőzik a GPU.Tudtam h hangosabb lesz mint mondjuk egy MSI, de azért nem ezt vártam, illetve nem igazán tetszik nekem ez a Coil Whine ebben a formában eléggé hallatszik zárt házban is, és sajnos nem csak magas fps-nél jelentkezik a dolog.
-
addikt
válasz ggbuffon1897 #12771 üzenetére
Ha webes vétel, akkor lehet elállnék a cw miatt, ha már most ennyire zavar. Egyébként az idle 50 nem sok szerintem, gondolom a venti be se kapcsol ennél a verziónál se 60fokig.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
Ott valami nincs rendben, ha 50%-os ventivel 80 fok Valley alatt.
Szerintem küldd vissza, mert nem ez a normális működése ennek a kártyának
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Create. #12772 üzenetére
nem kapcsol be a venti (mmint 60 fokig)
alapból úgy adta ide a pcx, bár ezt csak hülye módra itthon néztem meg,mert egyrészt siettem és 5perccel voltam zárás előtt, másrészt mert ott berakták az általam kért szatyorba, h a doboz több helyen láthatóan nyomódott, illetve sérült, illetve maga a doboz is meg volt már bontva. (maga a kártya nem, azon rajta voltak a gyári fóliák)
A coil whine elég zavaró, magas fps-nél már hozzászoktam h gyak mindegyik kártyán van, itt viszont gyak ahogy terhelés alá kerül.
Ez az elállás egyébként h működik? Milyen feltételnek kell megfelelni? Nem igazán vagyok járatos a témában.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ggbuffon1897 #12774 üzenetére
A leírásod alapján személyesen a boltban vetted át, így ez rád nem érvényes. Ha webshopon keresztül vetted, akkor 14napig van indoklás nélküli elállási jogod, gyakorlatilag annyinak kell megfelelni, hogy a szükséges módnál jobban nem teszel kárt a csomagolásban, mondjuk nem veszed le az olyan fóliát, ami a megfelelő működést nem befolyásolja meg ilyenek. De nekem szerencsére ilyet még nem kellett alkalmaznom.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Create. #12775 üzenetére
Webshopban rendeltem, csak személyes átvételi módot választottam. Így él?
A csomagolas ahogy emlitettem serult volt alapbol, hulye voltam h nem neztem ra hamarabb. Mondjuk nyilvan ezt majd holnap letagadjak, ha beviszem. Boltba kellett vna csinalnom rola kepet nem itthon.
(Bocs telorol vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ggbuffon1897 #12776 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas/sőt/, de keresgettem neten, elvileg így élhet, függetlenül attól, hogy a boltba bementél érte, ha otthon neten keresztül rendelted meg. Ha hülyeséget írok, akkor bocsi én ezt találtam. Mindenesetre magabiztosan bepróbálkoznék vele. Azt viszont tudnod kell, hogy úgy kell visszaadják a pénzt, ahogy te is fizettél(ha kp akkor kp, ha utalás akkor nem tudom mennyi idejük van rá de utalniuk kell). Ha nagyon nem hajlanak efelé(vagyis ténylegesen nincs jogod hozzá), akkor talán, ha másik terméket vennél, ami azonos áron van vagy több, abba a cserébe hamarabb belemehetnek, de ez már függ ugye a bolttól is, hogy milyenek.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz ggbuffon1897 #12776 üzenetére
igen, érvényes. a szerződéskötés mikéntje számít, nem pedig a fizetés vagy az átvétel módja.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Create. #12775 üzenetére
Ahogy elkezdtem utánaböngészni, szemelyes atvetel eseten is all az elallasi jog.
Az atvetel modja nem valtoztat azon h tavollevok kozott jott letre a szerzodes
Hat kivancsi leszek...
Giornalista: ebbol a szempontbol oke, mostmar csak az altaluk adott kokany dobozallpotba kothetnek bele
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz ggbuffon1897 #12779 üzenetére
abba sem. indoklás nélkül kötelesek visszavenni a terméket. akár doboz nélkül is. ne is indokolj.
menj be, mondd meg, hogy kipróbáltad, de nem szeretnéd használni ezt a kártyát, kéred vissza a pénzedet. szó nélkül vissza kell venniük, nincs mérlegelési lehetőségük. ha meg lenen sérülve a kártya, vagy szét lenne szedve, akkor nem kéne visszavegyék, így azonban igen. ne izgulj
melyik bolt volt egyébként? sufni, vagy valami normális? rendes számlát kaptál, stb.?- köszi, Create, erről lemaradtam.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz giornalista #12780 üzenetére
Fentebb írta, hogy pcx.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz giornalista #12780 üzenetére
Kösz sracok,
Holnap napkozbe elugrom melobol, irok majd h mi lett a vege a tortenetnek
-
Simi37
őstag
válasz ggbuffon1897 #12782 üzenetére
Szia!
Kérjek nézz egy Asicot és dobd fel a screenshotot! Van egy sejtésem a kártyáddal kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #12782 üzenetére
Ez gyors teszt volt. Amúgy a cicergést sokszor a tápegységben lévő nagy tekercsek adjak, jellemzően puncsmarkoknál FS, WOT loading pálya betötésnél. Forced 60 fps tart a programés rángatja a 12 voltos ágat a táp felöl.
FS ugyanez de ott a CPU vrm- i ugráltatják a 12 voltos ágat, az halkabb.
1020mV on már halkabb azt meg meg próbálhatod.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy IDLE az RX470 mekkora feszt kap. (GPUZ)
Köszönöm
-
Épvez
újonc
Üdv!
Kis infóra lenne szügségem illetve segitségre.
Szóval szert tettem egy xfx 480 8 gigás karira,föleg ár érték arány vezérelt amikor ezt választottam.
Minden pöpec,cod inf warfare megy mint az álom fullon,de a cod remastered alig akar elindulni vele laggol mint atom...melyik a tuti driver ehhez a karihoz.
Egy i7 6700 zakatol melette,szal nem proci baja van,memoria meg 32 gb az sem fájhat neki.
Most a 16.6 os szoftververzió van fent.
Van valami tuti ami nektek be vált?
Elöre is köszi. -
addikt
válasz sakal83 #12791 üzenetére
akkor neked azt nem veszi vissza 300Mhz-ra valószínűleg azért van ez akkor.
Épvez: én a legújabbat használom, amire felenged frissíteni a crimson a 16.12.1 magától (van már 16.12.2 is, de azt még nem dobta fel nekem). Nekem nincs bajom ezzel a driverrel, bár azokkal a játékokkal nem is játszok és rx470-em van nem 480.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Simi37 #12783 üzenetére
69% korul volt
Mar kivettem a gepbol
Mi a sejtes?
Kvg: tudom mi a coil whine, gyakori vga csereberolekent tudom nagyreszt mindegyiknel van. Ennel teljesen mindegy, ahogy elkezd dolgozni a gpu mar nyomja es ez mar zavaro kategoria
Enel durvabbal csak egy r9 280 club3dnel talalkoztam, ott rogton driver install utan csinalta idle
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz ggbuffon1897 #12794 üzenetére
Akkor még igazam is lehet. Az első kártyám pont xfx gtr pcxtől volt 70,2% asiccal... rossz volt a pasztázása elég keményen, de annyira, hogy még a wot is felküldte 80 fok fölé (100% ventikkel is)... és visszavittem, elálltam. (Elvileg elküldték gariba) Annak Én voltam az '1. tulaja' ez biztos de a dobozt már én is kicsit leharcolva kaptam. Ez jó 5 hónapja volt. Úgy tűnik most ért körbe
Viszont coil whine-ra én nem emlékszem, de lehet, hogy csak azért mert elnyomta a ventik hangja.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
BReal
addikt
Szia. Megkérdezhetem, mi miatt cserélted a 1060-adat? Vagy ez a kártya másnak megy, csak kipróbáltad?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs