Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz Ganz-[HUN] #40400 üzenetére
Dede, pixel / kg lenne az értelmesebb.
Szóval nekem 39321.6 [ p / kg ]
ami
0.039321 [ MegaPixel / kg ]
Neked pedig: 83478.3 [ p / kg ] = 0.083478 [ MegaPixel / kg ]
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
unclefucka
senior tag
Akkor már:
pixel/kg -> pixel hatékonyság
A megjelenítő által megjeleníthető pixelek száma osztva a tömegével megadja a megjelenítő kilogrammonkénti pixelszámát.
példa: Az LCD monitoroknak jó a pixel hatékonyságuk, mivel kis tömege sok pixelt tartalmaz. De elfújja őket a vihar.kg/pixel -> fajlagos pixeltömeg
A megjelenítő tömege osztva a megjeleníthető pixelek számával megadja az egy pixel által képviselt megjelenítő-tömeget.
példa: A CRT monitorokban viszonylag magas a fajlagos pixeltömeg, mivel egy pixel jelentős megjelenítő-tömeget képvisel. Vagyis a CRT monitor nehezebb pixeleket állít elő.OK-OK befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz unclefucka #40402 üzenetére
Ez kellett így reggel
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
satee76
aktív tag
-
Vladi
nagyúr
Ez így marhaság. Inkább grammban kellene számolni, az kezelhetőbb érték, meg az mértékegység alapja is gramm.
il sole non sorge più ad Est!
-
Ez így teljesen szakszerű, szerintem kérni kellene hogy vegyék bele az SI mértékrendszerbe
A 3 test probléma nem megoldható.
-
SP4C3
veterán
Kb én is ezt mondtam, de szerintem a "fajlagos pixeltömeg" értelmetlen. Tehát a p/kg az oké de kg/p elég értelmetlen. Másrészt a pixeleknek nincs tömegük csak a monitornak.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Hogyne lenne a pixelnek tömege ! CRT esetén kell a P atom és annak a K-Alfa elektronjának pályaugrás utáni foton-emissziója, mind-mind tömeg, még a kibocsátott fotonnak is tömege van, hiszen Einstein óta tudjuk hogy hat rá a gravitáció. LCD esetén pedig a háttévilágítás+LCD takarás > eredő emisszió határozza meg a kilépő foton hullámhosszát ( színét ), tehát itt is mindegyik tömeget képvisel
-
bacsis
Közösségépítő
Kár hogy nem tudok már hsz-t szerkeszteni/kiemelni, ezt úgy frankón kiemeltem volna
-
SP4C3
veterán
válasz DarthSun #40408 üzenetére
Végülis anyag=energia, azaz van benne valami.
Na mindegy, most copyrightot kell szereznem az új mértékegységemhez. :'D
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #40403 üzenetére
Ganz-[HUN], satee76, DarthSun, bacsis: Vannak jó pillanataim.
Most váltottam munkahelyet, ezért egy kicsit jobb a hangulatom.Vladi: Teljesen igazad van! Ha valaha is szeretném az SI-be felvetetni ezt a mértékegységet, akkor ragaszkodnom kell az ottani alap mértékegységekhez.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Murphistic
aktív tag
Tömeg esetén kilogramm az alap. Gondolom azért, mert egyszerűbb volt egy 1kg-os mintadarabot készíteni, amire rámondták, hogy na most ez lesz egy kiló.
Vicces, hogy az utolsó hír, mit olvastam róla az volt, hogy a rárakódott szennyeződések miatt nehezebb lett. Azóta gondolom leporolták már .
A lényeg: kg/pixel és pixel/kg rulez.Ugyan nem CRT, de ha már monitor (sajnos még csak nem is tudtam róla, nemhogy lett volna egy) 22,2", 3840x2400 és 2001-ben jelent meg: https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_T220/T221_LCD_monitors
Még nem találtam meg, hogy mennyit nyom a mérlegen
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Vladi
nagyúr
válasz Murphistic #40412 üzenetére
Csak tréfáltam, persze.
eGyébként 1 dm3 az 1 liter 1 kg.
De melyiket és hogy mérték meg először? Mondjuk függőlegest bármikor lehet előállítani pontosan. Egyenest is ugyan így.
De ez már nem ide tartozik.
-
törölt tag
Nem akarnám megzavarni az új mértékegység bevezetését, de mi a véleményetek, egy Gef Ti4200 mellett van valami értelme egy 3dfx kártyának? Azt hiszem voodoo ii talán, de nem értek hozzá. Olyan vga átkötő kábele van.
-
-
SP4C3
veterán
Ezt nézzétek: 25€
-
válasz Sanchez638 #40417 üzenetére
Mikor az a gépem készült, éppen egy Ti4200 volt csak szabadon
-
gerlaip
addikt
válasz DarthSun #40345 üzenetére
Ez így van, legalábbis 3DMark-ban. Doom3-ban már valószínűleg az FX is megfingatja, dehát az openGL az Nvidiák terepe.
9800 pro default
2500+ procival: 12759
3200+ procival: 14961
Procik is alapórajelen.Képzeljétek hogy jártam. Teljesen amatőr vagyok, ki is akadtam
Van egy hibás ramom, és fagy tőle az XP, játékok, benchmarkok, és gyanakodtam minden másra. Alaplap, proci, vga. Csak akkor jöttem rá, amikor már mindent cserélgettem a lapomban. Majdnem két hét után jöttem rá mi a f@x baj van... Azt hittem kinyírtam a 9800pro-t, nagyon betojtam. De remélhetőleg minden oké...Érdekességképpen, a 3DMark2001-ben mindig a Lobby tesztnél fagyott ki a hibás memória modul miatt a teszt.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
gerlaip
addikt
Nem tudjátok honnan lehet hozzájutni manapság két egyforma 2,5ns időzítésű megbízható 512/400-as ddr ramhoz?
lámavakond
-
Fenyő
őstag
válasz gerlaip #40423 üzenetére
Nem tudom, hogy legaláis-e, ha nem majd bacsis törli, én legutóbb a Hadrianus computertől (ha jól írom) vettem kemény 300Ft/db-ért 1 hó garival 512/400 Kingston modulokat, azok elég megbízhatóak és a kompatibilitásuk is szuper, nem találkoztam még olyan lappal amiben nem mentek volna.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #40431 üzenetére
Igen, a telepítő cd, amit linkeltetek, nekem is bejött az NF7-hez.
PeachMan: Drivers.hu-ról próbáltad a drivert letölteni? Azt hiszem csak 5MB Win98-ra. A nagyobbak nekem sem mentek fel, csak XP-n.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
törölt tag
válasz Sanchez638 #40431 üzenetére
Igen. Működik, más rendszer alatt (Aros) használom.
-
Sanchez638
addikt
Érdekes kérdés, ugyan ez a helyzet van itt nálam is, működhet ez a dolog?
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
Már csak egy full hd-s monitor kéne..
Számom az adatlapomon.
-
SP4C3
veterán
válasz Sanchez638 #40434 üzenetére
Működhet, sőt így még az northbridge-nek is lesz aktív hűtése
Személy szerint inkább a hídon cserélnék hűtőt, minthogy szétvágjam a kártya hűtésének a burkolatát.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Sanchez638 #40436 üzenetére
Aztaqrva, ez a tied?
-
válasz #68216320 #40430 üzenetére
Ez egy SB0220- as, csak brand- oknak gyártották de OEM- ként került belőle kereskedelmi forgalomba is.Csak a saját driver CD- jével működik de avval is csak akkor ha előtte kitisztítod a registryből az előző hangkártya-telepítéseket. Más hangkártya mellett is működik de ezt kell először telepíteni. Ha nem találsz hozzá műkdödő drivert nekem megvan az eredeti telepítő CD, feltöltöm.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #68216320 #40414 üzenetére
HA játszasz olyan játékokkal, amik támogatják a Glide-ot akor persze betolhatod a Voodoo2-t, akkor van értelme
zoltanz! Nem lehet, hogy azért nem állítja a procinak a szorzóját, mert fix?
PeachMan! DarthSun-nak ami van drivere, egy cirka 300megás pakk, elég sok mindent tartalmaz, én ME alatt is használom... és tényleg qrva jól szól[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz bacsis #40445 üzenetére
Igazság szerint kéne tudni állítani.
Érdekes az is, még a Bios amikor indul 13 szorzót ír, de a Windows 12,5 jelez.
Duron grafitozva van, másik lapban tudtam is variálni a szorzót, de ezzel nem megy, pedig alapból 12-es.
Szerettem volna bele egy Thunderbird-et. (de így sem rossz)[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
"max 720p HD filmlejátszás (full HD akad), ATI AGP HD3450 512mb DDR2
1GB 400mhz DDR1"Azóta, Bővített médialejátszó tesztcsomag
H.264_1080p High bitrate - Killa_Sample - kipipálva (és persze a Full HD MKV filmek is)Linux Ububtu Studio, Athlon XP Barton 2500+ (alapon), AGP Radeon HD3450, SMPlayer lejátszóval (output driver: vdpau és a beállításainál, minden "on", a disable software video filters is).
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Sanchez638 #40436 üzenetére
Ez sli. De kérdés, hogy mi van eseliben?
(#40443) PeachMan:
Ráindítasz random linux live i386-ot és látod, hogy működik -e a kártya.
(#40447) MMIX:
Érdekes, hogy legnagyobb bitráta az 45 Mbps. A pci csatoló meg leglassabban is: 133.33 MB/s. Átfér rajta a fullhádé oda vissza.
Istenem egy christal hd chipet miért nem varrtak sose pci kártyára?
-
frescho
addikt
Lattameg Voodoo 5500-at eladot a ha-n. De szerintem Pikarinak nem kicsit erosen fog a ceruzaja az arazasnal.
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest