Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
-
gban
Közösségépítő
Onnan hogy drága és nincs neked
Nézd mennyiért ment el
De még az is ritka aki látott olyat élőben, én sem tartozom közéjük.
Elég egyedi amúgy, és van itt más csoda is:
[link]Említik itt a S370 - Tua átalakítót is, sajnos arról nincs kép.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
YumeD
tag
válasz Sanchez638 #40503 üzenetére
Nem feltétlenül, mint írtam feszállítósat (nekem legalábbis...) nem nagy kaland átkendácsolni tua kompatibléra Amúgy, van pl ip3/T -m, de az sajnos csak egy darab és más lapba van szánva Még a doboza is megvan, MISTRAL matricával
-
Vladi
nagyúr
Figyi, akár még lehet is. Régóta itt az egyik, olyan 7-8 éve. Sose használtam.
Nemrég meg vettem egy lapot 500 forintért és 2000 ért adtam el, úgy, hogy nem is akartam.Szóval akár még lehet is. Hétvégén ha lesz időm (nemlesz) előszedem és befotózom őket.
Ha az egyik ilyen akkor 15k-ért feldobom apróra.
il sole non sorge più ad Est!
-
törölt tag
válasz Sanchez638 #40508 üzenetére
Ajjaj, valamikor nagyon régen nekem is volt, azt hiszem 700MHz körüli példány. De szerettem. Viszont már akkor is ritka volt
-
Sanchez638
addikt
Számom az adatlapomon.
-
gban
Közösségépítő
Húúú az nagy királyság lenne ha lenne olyanod.
Én régen vágytam rá, a lapom is sokáig egy Acorp 6BX86 volt, amiben átalakítóban mentek a kismagos zöldek, de gazdaságilag nagyon nem érte volna meg.
Aztán kaptam egy halott integrált procis AMD lapot, beforrasztott 1400-as Duronnal, a procit kiforrasztottam, és vettem hozzá egy lapot, és megvolt az öröm-bódóttá.Postázást nem vállalok.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Sanchez638 #40511 üzenetére
Azt hogy legolcsóbb=legnépszerűbb kártya lehetett kb itthon a maga idejében.
Még nekem is van. 800x600 256 szín, 512KByte VRAM, de fel lehetne bővíteni 1MB-ra, ha lenne mivel. -
Fenyő
őstag
válasz quailstorm #40514 üzenetére
A legolcsóbb inkább a butított 9000-es széria volt, a 8900D 0 wait state-el (jumperelhető rajta) a Tseng ET4000-el volt egy szinten sebességben, annál olcsóbban, szóval inkább amolyan ár/érték bajnok volt.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
törölt tag
Nem kimondottan a témába vág a dolog, de a legújabb hóbortom, hogy P3 munkagépet rakok össze magamnak. (Mert hát miért is a Phenom II-t és az i7-et fárasztanám melóval )
Namost egy alap gépet már összehoztam (1cpu, ide hdd, xp) de felmerült a vírusvédelem igénye.
Van valami "könnyűvérű" megoldás egy ilyen kaliberű gépre? Valami ami nem nagyon fogja vissza a gépet és nem zabál többszáz MB-ot csak azért mert létezik.Amúgy tervben vannak:
- 2cpu-s alaplap, Tualatin támogatással (egyelőre a borzasztó árak miatt álom csak)
- valami komolyabb SCSI megoldás (ami van itthon csak 40MB/s) -
törölt tag
válasz Sanchez638 #40518 üzenetére
Tualatin-os lapot nem csináltak scsi vezérlővel? Úgy értem olyan lapot, amibe tua mag megy de a chipset valami szerveres. Meg persze valami 160-as SCSI
-
Sanchez638
addikt
válasz #68216320 #40519 üzenetére
Jó kérdés, de szerintem gyárilag max a rendes szerver lapokra ment pci-x meg scsi. Ugye ezek a lapok mint a vp6 meg a p2d-ds ezek mind fél HEDT(High End valami) konfig
De minek scsi? Nézz egy Wd Raptor és egy 1000Ft-os S-ata pci bővítőt.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Fenyő
őstag
válasz #68216320 #40517 üzenetére
Xp-ét már nem igazán lehet megvédeni max deep freeze-el ha már minden szükséges fent van, szóval ha netre is használnád, akkor tegyél fel mellé vmi lájtos Linux-ot jobban jársz, amúgy Bitdefender free talán nem eszik olyan sokat, de egy P3-ast kb bármilyen mai vírusirtó megfog, nameg XP SP3 eleve kínszenvedés 1 GB ram alatt, pláne még víruskeresővel, lájtos kurrens Linux meg köszöni 512Mb-al is vígan elvan és nem igazán kell a kártevők miatt izgulni.
#40519 : Ahogy sanchezsa is írja én is csak Tuás szerveren láttam integrált Scsi-t, de azon meg Agp nem volt, mert szerverre minek alapon.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #40522 üzenetére
Hát egy mezei otthoni router tűzfala max csak kiegészítő lehet biztonsági szempontból, egy Xp esetében önmagában nem sokat ér (hacsak nem tiltasz minden ki és bemenő forgalmat rajta a helyi háló kivételével, magyarán net nélkül ), ha el szeretnéd kerülni, hogy mindenféle ganéval legyen tele az op, akkor már mondjuk egy proxyszerver mögé kéne berakni, beépített rendszergazdát tiltani és normál felhasználóként használni, de akkor meg böngésző frissítéshez vagy akármilyen telepítéshez állandóan át kellesz lépkedni a nem default rendszergazdájába, eléggé kényelmetlen megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Értem én és használok is más gépeken linux-ot, de ezt most kimondottan xp-vel szeretném.
Nem kell 100%-os védelem (szerverre dolgozok, főleg forráskódokkal, képekkel) csak azért menjen ...A p3-ban 1.5GB ram van.
Próbáltam AVG-t feltenni, de elvérzik a dolog. Telepítés közben az avg bead egy ablakot, amiben végzetes hibára panaszkodik. Nem tudom az XP-re vagy a P3-ra gondol
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
nekem van S370 FCPGA-FCPGA2 átalakítóm, a legnagyobb poén mikor a SLOT1 átalakítóba belerakod (oylanba ami nem Tua Ready) és abab rakod a Tualatin procit.. átalakítóban átalakító működik
PeachMan! Hogy ne lenne Tualatin procit támogataó SCSI-s alaplap de azok inkább szerver/workstation alapúak, mintsem desktop alaplapok lesznek -
Sanchez638
addikt
Felajánlanék megint egy alaplapot: Annyi baja van, hogy a chipset tartó fülecske kijött az alaplapból. Ha valaki tud valamit kezdeni vele, írjon. Fóton lehet átvenni. Vagy holnap 16:00-17:00 Nyugati fele.
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
válasz Sanchez638 #40530 üzenetére
Hajlítani kell egy drótot és vissza forrasztani.
Számom az adatlapomon.
-
bacsis
Közösségépítő
hoppá
alaplapi POST kijelző power és reset gombok, RAID... igazi retro prémium tuning lap -
frescho
addikt
válasz quailstorm #40514 üzenetére
Nem volt a legolcsobb, inkabb kozep kategoria aljan volt a maga koraban. A Tsengek vertek, de volt meg alatta boven minosegben es sebessegben is kartya. Nekem sokaig egy CL volt, 256k-val, amit kesobb bovitettem 512k-ra.
gban: bacsis gyujtogeto eletmodot folytat. Ma bevittem egy IBM laptopot az irodaba. Kollegak megcsodaltak, majd megallapitottak, hogy a gep idosebb nalluk.
https://frescho.hu
-
gban
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #40533 üzenetére
Kár hogy nem járok feléd, mert tetszik a kicsike, és a forrasztás se nagy gond.
Ha van eladó SSD-d, kimegyek értük
A Slot1 lap az 6VIA81 amit hirdetsz, olyanról beszéltem nemrég, csak a BX-es verzióról.frescho: bár én is elmondhatnám hogy van nálam öregebb laptop
Bacsisról meg tudjuk, igen, hogy ha egyszer mindent elad, mert megunja, akkor nagyjából megveheti majd egész Hawaii-t.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
frescho
addikt
Engem erdekel, de nincs pofam lecsapni ra. Ha mondjuk senkinek nem kell holnap delutanig, akkor viszont benevezek ra.
https://frescho.hu
-
-
Sanchez638
addikt
válasz unclefucka #40538 üzenetére
XD Találjátok ki . Több abit lap szerintem nem is fog már jönni vagy kikerülni.
Számom az adatlapomon.
-
Mai beszerzőkörút :
Egy Asrock lap - működő, jó állapotú + proci is van benne :
Radeon9550 - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
SB0220 hangkari - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
Matrox sima PCI video !!!! - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
A kártya jól néz ki és asszem hozzávaló ram-bővítésem is van.
ATX ház, csak DVD író és Floppy van benne :
Az egész szajrét 1000 HUF- ért hoztam el
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Vladi
nagyúr
-
YumeD
tag
Amúgy nem értem ezt a túlárazást tua kompatibilis slotketekre... egyszerű pin mod a ma már h*gyért kapható slotos átalakítón, és megy minden
-
Ebben az Asrock lapban vajon megy a P4EE ? A support listában nincsen benne de a kommenteknél azt olvasni hogy sikerrel használják benne, a TDP értéket is eléri a VRM. Végülis kipróbálom majd, csak előzetes véleményekre vagyok kíváncsi. Ha menni fog benne akkor megfelelő lenne a lap, mivel egészen újszerűen néz ki, talán működni fog sokáig . Valamint kellően olcsó is volt , IC7- est 3500+postáért láttam csak.
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nők, nőügyek (18+)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Társasjáték topic
- OLED TV topic
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest