Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
Fufufufu! Szereztem egy régi 210 megás WD vinyót, amin van 6.22-es DOS, és ezzel elindul a 286 lapom (ellentétben a win9x-es 7-es DOS-okkal)! Kapott 2*4 mega SIMM-et az alaplapi fél majd 1 mega mellé, basszus, 20MHz-es 286, így most 9MB rammal, duuurva Találtam a winyón egy win3.1-et is, az is megy, pakolok majd a vinyóra pár korabeli cuccot, wiz7-et, eob1-2-t, ilyesmi. Fogalmam sincs, miért, de marhára örülök neki
-
Valamint a cache modulok sincsenek a lapban.
(#41542) sanchezsa : erre a típusra nem áhítozok, néhány GUS viszont még jöhetne
(#41551) alvaro : 286- ban már valóban szép mennyiség a 9MB
(#41547) gban : Utólag jöttem rá hogy az Asus M2N64 lapban IDE módban felejtettem a vinyót, kicseréltem a lapot az MSI KA780G- re, ott meg RAID- ban felejtettem de elindult a Win7 majd jött a Giga GA-MA790GP-DS4H, ott is elfelejtettem beállítani, először RAID- ben volt, elindult a Win7, aztán észrevettem a BIOS- ban, átállítottam AHCI- re és ismét sikeresen bootolt ( új eszközöket detektálva ), azóta is jó, biztos nem általános, lehet csak mákom volt
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #41558 üzenetére
Az egyáltalán nem véletlen/szerencse, hisz lapcsere esetén a modern Winek safe bootal indulnak, hogy minden eszközt felismerjenek, akkor szokott gond lenni, ha már meglevő lap alatt a meglevő telepítés alatt állítod át ide-ről achi/raid-re (satás lapnál a raid/achi között ilyen szempontból nincs különbség, hisz a raid-ben levő vinyók is achi módban mennek), ha nem végzed el a fenti beállításokat, akkor garantált kék halál lesz az eredménye.
alvaro: 286-os "modern" dosokkal nem nagyon szeret menni, mert azok már tele vannak 386-os kódokkal (MS-Dos 7-ben Freedosban levő himem.sys-től pl. csontra fagy), IBM PC-DOS 7.0 a legfrissebb, amivel még csont nélkül megy, 100% MS kompatibilis és a 6.22-nél kevesebb memóriával beéri, ami hardveres umb nélküli lapnál és/vagy ha sok eszköz driverét/progit töltenél be az indítófájlokba jön jól.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
bacsis
Közösségépítő
Oylan mint az E8700
Ez sem került piacra... úgy volt hogy jön, aztán mégsem -
Fenyő
őstag
Annyira mint bármelyik MS-DOS vagy legacy Windows, csak a FreeDos/Linux free, de, hogy otthoni felhasználón ezt ki fogja számon kérni az már egy másik kérdés.
Amúgy 286-486-osokon ezt preferálom inkább a fenti indokok végett, XT-re pedig a 3.31-et.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
arn
félisten
apam, miket talaltam sokmindent kiszortam koltozeskor, de megvan az elso gepemnek az osszes szamlaja (93), meg a legtobb manual: trident 8900cl, vesas io kartya, stb es megvan a gus manualom is (mint kiderult 95ben vettem csak).
ugy kb 2005ig eleg sok szamla maradt meg, gyanitom ezeket nem adtam tovabb a garanciaval.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Krissz80
senior tag
válasz Sanchez638 #41567 üzenetére
Hirtelen mindenkire most jött rá a nosztalgia láz?
Vettem egy Mystique 220-at, ezzel kezdődött minden, de annak a 3D-je nem az igazi.
Így kellene mellé egy 3D-sebb kártya.
Először Voodoo 1-2-t néztem, de rátaláltam a PowerVR PCX2-re is ami igazi kuriózum, de emiatt az ára is borsos, ebayen 44-77k között megy.
Igazából a Voodoo lenne a legjobb megoldás az ős 3D-hez, csak gondoltam akkor ha már lúd legyen kövér és a 3-as szérián talán már szintén megy a Tomb Raider 1024-ben is.Lehet veszek egy Voodoo I-est azt kivárom amíg szembe jön egy alkalmi vétel.
-
Sanchez638
addikt
-
Krissz80
senior tag
válasz Sanchez638 #41569 üzenetére
Ez amolyan Murphis.
Nekem meg akkor kellett volna bevásárolnom.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Krissz80 #41568 üzenetére
Tomb Radier emlékeim szerint pont nem megy V3-al csak V1-2-vel, az ilyen nagyon ős glidedosos progik csak v1-2-őn, esetleg Rushon vagy Bansheen mennek csak, de már V2-höz is tele kell vágni az autoexec.batot mindenféle environment-el, hogy kompatibilis legyen a V1-es glidedosos progikkal...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz ebegab92 #41579 üzenetére
A 4 magosíthatók 8-10-12k-ért mennek, abban biztos lehetsz.
Egyébként ebayen 3GHz-es Phenom II X2-t 5k körül már lehet fogni. De lutri, hogy lehet-e unlockolni (gondolom nem, mert a kicsi szorgos kínai kezek ezt már letesztelték), ráadásul az Asus rev2.0 AM3+ lapjaiban nem is lehet csinálni unlockot, mert köcsög módon kivették belőlük ezt a funkciót. Így jártam anno az M5A99FX Pro 2.0 és most az M5A97 R2.0 lapommal is.
#tarcsad
-
ebegab92
senior tag
válasz Yutani #41580 üzenetére
ASRock 970 Extreme 3-4 lapokkal legalább jól jártam anno, még az FX-6300-ra váltás előtt. De ami X2 545-öm volt lutrira lett véve, de ment mind a +2 tiltott magja alulfeszelve is Imádtam a nagyon jó ár-érték aránya miatt úgy 3 éve, mikor megvettem
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Fenyő
őstag
válasz alvaro #41574 üzenetére
Mégiscsak megy V3-al, van egy ilyen gépem összerakva, igaz csak 800x600-ban és tényleg nem a V1-es exével, hanem gondolom a rush-ossal akkor, de megy, ha vkinek kell elküldöm, már nem emlékszem mit bűvészkedtem vele, de alapból tényleg nem ment, talán a V1-es exe alapján hexa editor-ral kivettem a CD checket vagy megtaláltam vhol már nem rémlik...
[ Szerkesztve ]
-
FinalCaleb
tag
Sziasztok!
FIC 486-VIP-IO lapja akad valakinek? A VRM körüli alkatrészekről kéne egy éles makro. Konkrétan az ellenállások értékeire vagyok kíváncsi az R86; R87; R89; R92; R93; R113 poziciókon.
[ Szerkesztve ]
Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
-
Sanchez638
addikt
Régebben szereztem egy Fujitsu m2694esa 1Gb Scsi disket.
Ezt mibe érdemes belerakni?
5400Rpm
1Gb
50pin scsi[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
őstag
válasz Sanchez638 #41586 üzenetére
Bármibe, ahol használni tudod.
De leginkább 2-386 amiben igazán jól mutat. Nekem anno egy 286-osban volt a kisebb, 500-600 MB körüli verzió. Ne zárd nagyon körbe, mert melegedni fog. Amúgy nekem ez a zongoralakk jellegű fehér bevonat nagyon bejött
-
arn
félisten
Ugy latszik nem nagyon akar osszejonni egy regi szep allapotu haz van tippetek, hogy uj hazak kozul mi lenne az, ami nemileg retro?
Mas... A modern atx tapoknal van vmi, ami inkompatibis lehet egy regi p3al?
En max vmi ilyesmit tudnek elkepzelni...
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #41584 üzenetére
Gondoltam, hogy ez nem lesz szó nélkül hagyva , de retrózás szempontjából ezek a free dosok nem a legjobbak kompatibilitás szempontjából, ha free szeretne vki retrózni, akkor feldob Linux alá egy Dosbox-ot és egy Wine/PlayonLinux-ot aztán csókolom.
Krissz80: Küldj egy pü-t légyszíves majd, hogy hova küldjem.
Finalcaleb: Nekem van egy ilyen lapom (de lehet, hogy io2-es), majd előkotrom neked.
Zoltanz: Nekünk 386-osban 170mb-os vinyó volt 4 Mb rammal, havernak azidőtájt a 486DX-esében 250-es szintén 4 mb-al (ez kb 92-93 magassága), 94-5 körül másik haver már DX4-est vett 8mb-al és 850mb-os vinyóval, az 5x86-osunk mellett pedig már 2gb-os vinyó volt, eleinte 8 majd 20mb rammal (ez meg olyan 96-97 körül lehetett), ezen már a Win95 futott, addig Dosoztunk.
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #41592 üzenetére
Hat ez igy nem teljesen igaz, bizonyos helyzetekben...
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #41596 üzenetére
Ha majd kerulsz olyan elethelyzetbe, megnezem mikor fogsz retro hazakat festegetni... Cigiszunet, persze.
-
Rive
veterán
válasz Sanchez638 #41596 üzenetére
Pont most kellett átgondolnom néhány efféle dolgot - nem cigizek, nem iszok, reggel hétkor indulok munkába és este nyolckor érek haza. Esetleg valami jótanács, hogy hova is kellene beszorítani a hobbimat
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest