Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasonló technikát folytatok én is. Korszakokra építem a gépeimet. Az évszámokat azonban nem vésem ennyire kőbe, megelégszem a "-tól-ig" idővel. Az sem baj ha egyes hardverelemek kilógnak, tehát esetleg akkor még nem léteztek vagy még csak bejelentették de nem gyártották. Lényeg - ha valami nem megy az adott konfigon/vagy nem megfelelően megy, akkor bekapcsolok egy erősebb gépet, ha meg pld. már nem kompatibilis/túl gyors, akkor esetleg elő egy 486-386. Bár én már olyan sok gépet tartok hogy a lefedés szinte tökéletes, átfedésekkel is. Ez azt is maga után vonja hogy egy-egy konfignak nem feltétlenül kell kimagaslónak lennie, elég ha jó teljesítményt nyújt. Persze ha lehetőségem van minél csúcsabb alkatrészeket használni, megteszem.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Haverom keres IBM ThinkPad T43P-t. Olyat, ami ATI Mobility FireGL V3200-zal van szerelve. Működő alaplap is bőven elég lenne. Van valakinek ilyenje/ismerősnek, aki meg is válna tõle?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
-
arn
félisten
ha nagyon preciz akarnek lenni, akkor roviden ugy fogalmaznek, hogy olyan gepet epitek, ami az adott evben megvasarolhato volt. mivel ez rengeteg utanajarassal jarna, igy azert leszukitem egy olyan korre, ami valahol meg esszeru, de ad azert egy "vadaszati" alapot, es kielegitem az erdeklodesemet vele.
a gyartasi datumokat nem veszem figyelembe, hiszen amikor vmibol x havonta bukkan fel egy, meg ez is sok. maradjunk a modellevnel: a legtobb alkatresz ezt tukrozi. de meg itt vannak kivetelek.
mire gondolok? ami a hasznalat szempontjabol nagyjabol transzparens, vagy olyan hatranyokkal jarna, ami bosszantana a hasznalatnal.
haz: eleve nehez a modellevet beazonositani, ugyanakkor nem is szeretnem vmi szakadt szarba rakni, inkabb legyen szep, stilusban es korban passzolo.
tap: inkabb nem rizikozok, nem szeretnem egy korabeli alulmeretezett tappal agyoncsapatni az egeszet, amikor annyi idot aldoztam ra.
hdd: ez megoldhato meg, talan kesobb rarepulok, de itt is fontosabb a megbizhatosag. a merete a kornak megfelelo legyen
memoria: nehez beazonositani, amit most hasznalok, ott a chipeken sem talaltam gyartasi datumot.
cd/dvd: van egy korabeli, de iszonyat hangos, lehet cserelem vmi modernebb konstrukciora.
usb kartya: az usb2t epp hogy csak bejelentettek 2000-ben, ha 99re megyek, akkor is szuksegem van ra, ez az osszekotokapocs a modern korral. halozatra nem csatlakozik a gep.
hogy nez ki eddig?
CPU Pentium III 1000EB SL4BS 2000
Hűtő Intel 2000
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04 1999
RAM Samsung PC133 SDRAM 256M
Videokártya Asus V7700 Geforce2 GTS 2000
Diamond Monster 3D 1997
Hangkártya Sound Blaster Live! Value CT4870 2000
Sound Blaster 16 CT2290 1994
Gravis Ultrasound
USB kártya LogiLink PC0041 NEC 2009
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G ST340014A 2003
Optikai meghajtó Samsung 48x CD-ROM SC-148 2000
Táp Chieftec GPS-350EB-101A 2005
Ház Chieftec DG-01W 2003***
termeszetesen swesen, es drvek szempontjabol is a korabeli verziokat hasznalom.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
nem hasznaltam akkoriban, igy a retro gepemen sem lesz halozat
a p3 800 dolognak kicsit utananeztem - slot1bol van 99es modellevvel! biztos a bejelentes elott mar gyartottak - viszont a 370esek nagy valoszinuseggel mind 2000esek mar. 750esbol talaltam 99es 370eset is. a bejelentes amugy december 20an volt, igy megvasarolni nem lehetett a 700asokat oktober 25en jelentettek be, azokkal talaltam konfigokat is a 99 decemberi ujsagok hirdetesei kozott.
nalam 99: p3 800 slot 1 + gf256 ddr
2000: p3 1000 slot 1 + gf2gts[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Acorp 5ALI61 modellevrol tud vki vmit? 98? mar van rajta agp.
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #42651 üzenetére
En inkabb a tipikusra altam ra. Minden korszaknak megvolt a maga slager ajanlata amibol sokat eladtak, vagy ami erosnek szamitott, de akkor az volt A gep meg talan elerheto aron. Par pelda, hogy mire gondolok:
XT, 640k memoria, 360 floppy, hercules monitor es MFM vinyl (ez mar extra)
AMD 5x86 (150 vagy 160 MHz-en), 16-32MB mem, S3 Trio, 540-es HDD
Celeron 300A-BH6 paros 64-128MB memoria, Nvidia TNT 1.2-2G HDDvagy ami ugynaz az idoszak, de ket tipukus gep a 478-as korszakbol:
Celeron 1700, 128MB memoria, ATI 9000, 40G HDD (a leheto legdzsunkabb alkatreszekbol ala sulinet)
P4 2.4 (Barton 2500+) tuningos deszkaval, 2x128MB mem, FX5900XT (XP melle 9600XT--9700-9800) 80-as HDDUgyanis sokszor volt olyan, hogy vlaamit bejelentettek, majd 1-2 evvel lett slager termek, mint az XP az aresessel, az 5x86 az olcso PCI-os lapokkal, vagy akar a 386DX40, pedig a megjelenesekor mar boven volt 486DX2, csak horror aron. Nekem sokkal kozelebb allnak a szivemhez ezek az osszeallitasok, mint a soha nem latott, max par elvetemultnek eladott parositasok. Persze azokat sem vetem meg, de egyszeruen azok ritkak, de nincs hozzajuk kotheto emlekem, mint egy jo tuningos 5x86-hoz vagy ceruzazott Duronhoz.
arn: Ott lesz az 1.1-es USB, azon ha kell barmikor tudsz masolni. En eleg hamar elkezdtem halozatot hasznalni, kb. mar az XT-tol folfele volt mindig kozelemben gep, ami haloba volt kotve. De koaxos halot mar nem epitenenek, csak ha kergetnek
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
-
Ranagol_5
senior tag
Valakinek van itt pesten kölcsönben egy 754-es procija? Mindegy milyen, csak biztosan működőképes legyen. Vettem még pár hete ugye az Asus K8N-E Deluxe lapot procival. De se kép se hang. VGA és meória nélkül sem csipog. Arra gyanakszom, hogy a procival van valami gebasz.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
frescho
addikt
Inkabb csak CD meretet kell masolni. A P3 korhoz kb. az tartozott. a Legnagyobb jatek talan a diablo 2 volt a maga 3 lemezevel. Szoval nem olyan elviselhetetlen, nem egesz fel ora az egeszet attolni. Vicces, de kevesebb ideig tart, mint egy mai top jatekot steam-rol lehuzni.
DarthSun: Persze, de azert irtam ket peldat ugyanarra a korszakra. Volt a sulinet mai mindenkie volt es volt az alom gek, amit osszekuporgatott maganak az a par fanatikus. Persze volt meg egy szint felette, de ahhoz ma alkatreszeket osszeszedni szinte lehetetlen, meg akkor mar elokaphatok egyel frissebbet, pl. egy 939-6600GT parost is van a polcrol . Na ha mar itt tartunk meg egy paros:
- Sempron (3000+ 754) 256MB memoria, NForce 3, 7300GT vagy 7600GS
- A64 3000+ (939 es termeszetesen 260-270-es FSBvel), 512MB, Nforce 4, 7900GS vagy 1950PRO
A megfizetheto top akkoriban: x2 3800, 1G mem, 1950XTX (A Sempron miatt a 8800 mar kilog a oorbol)Ranagol_5: Van, de nem talalom a raktar kulcsat. Csutortokon meg megavolt
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Sanchez638 #42666 üzenetére
jogos, elcsusztam a szamozassal. De jo kis jatten volt. Meg evenwel kesobb is jatszottuk partyban.
Azt is erdemes megjegyezni, hogy a megjelenesek kozott volt eleg szep kulonbseg, megis ezeket egy arlistan siman meg lehet talalni es nekem kb. ez egy korszak. A kovetkezo korszak az AM2 vs. C2D
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Egy S3 Virge-t hova lehetne behasználni?
Számom az adatlapomon.
-
Alpi.
addikt
válasz DarthSun #42662 üzenetére
Egy sima 400-as Geil kitt. 3-4-4 a gyári időzítése, de egész szépen megy 480 - 490 mhz-ig.
Rammal nagyon meg vagyok lőve ! Vitesta kittem már nagyon fáradt.
Instabil, be-be hibázgat. Szét kéne feszelni, de nem fogom nyektetni feleslegesen ilyen 20+ perces futamokkal. Kutatok, keresek jóféle ddr1 kitteket, de eddig semmi eredmény. Nehéz ügy. :S
Ilyeneket tud amúgy ! Elég brutális javulást hozna, ha végigbírna egy ilyen Spi32 run-t !
Ha valakinek van eladó komoly ddr1 kittje, esetleg tud eladót, szóljon legyen szíves ! Nagyon hálás lennék !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
válasz frescho #42665 üzenetére
Ha szükséges én megvárom 10Mbit- es hálókarival is, inkább mint áthordjam valamin
Fokozzuk, az XP- s munkagépem : 939 A64X2, HD3850, 3GB ram, 4 vinyó, 2 optika. A nyomtató+scanner régi, Win7 driverük nincs...
Tervben van egy AM2+ - os XP- s gép építése is , mivel van még 3 db lap szabadon.
Bár meg vagyok elégedve az újkeletű P4EE konfiggal is, ez ugye az a kategória amit a 478 virágkorában nem tudtam volna megvenni. De ha továbbmegyek még a Willamette konfigra sem lett volna zseton anno éppen akkor mikor menő volt. Még K6-2+ majd Duron volt - a nosztalgia inkább a K6-2+ - ra maradt meg, a Duront nem sírom vissza.
Aventyr : hmm, 564 CL2.5
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Sanchez638 #42669 üzenetére
Voodoo / Voodoo 2 mellé mondjuk, Pentium 233 MMX-ig.
Esetleg kipróbálhatod az integrált 3D lassítóját is. -
-
arn
félisten
Awe32be mennyi ramot erdemes tenni? Csak jatekokhoz kell.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #42671 üzenetére
Ez mar egyeni preferencia. A gyengebb gepeknel en maradok az NC-nel.
En kb. a Celeron A korszakig voltam eros lemaradasban. Onnantol mar nem voltam brutalis lemaradasban. De pl. az Athlon XP-s gepemet nem igazan szerettem.
DBob: Archnet, aztan 386-tol felfele mar koaxos ethernet.
-
alvaro
senior tag
válasz frescho #42681 üzenetére
Hah, nekem '93 végén lett XT-m, onnan kellett ledolgoznom a lemaradást
Mire K6-2-m lett, nagyjából meg is voltam vele. Aztán Athlon XP variációk évekig, onnan rögtön Core 2 duo teljesen időben, és most 9 éve ugyanaz a lap (prociváltás, SSD, plusz RAM, videokártya-csere volt azért).
Közben meg van már a gyűjteményemben Phenom II X2 meg Sandy i3-2100, de előbbire nem vagyok biztos, hogy lenne értelme váltani, utóbbihoz meg lapom sincs, meg úgyis megvagyok még mindig ezzel a wolfdale-lel 3.8ghz-en... Sose volt még ilyen tartós gépem, még a TVC-t is előbb lecseréltem, mikor elhagytam az áltiskolát
-
XP- hez elég a 2GB ram. Így tehát tökéletes.
(#42680) Aventyr : hát nekem ilyen időzítéssel sosem megy
(#42682) arn : 32MB- ot, melyből 28- at lát - esélytelen 2db 16MB- os 9bit- es ramot találni. 2db 4MB- os, az már előfordulhat, annyit mindenképpen kell. Sound fontot nemrég linkeltem, de akkor ismét . Innen a Roland, ha van 28MB ram, ha csak 8MB akkor meg a Yamaha font.
-
-
Alpi.
addikt
válasz R̲e̲m̲ #42686 üzenetére
Az kemény ! Mindegyik s939 megy legalább 100 - 200 mhz-et alapfeszen. Nem melegszik nagyon ? Paszta már alig ér valamit ennyi idő után sajna a kupak alatt. Ha 60-65 fokig melegszik, az már kívül van a komfortzónáján.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #42685 üzenetére
Dos alá csak sbk-ás fontot lehet betöltetni és ha nem akar disszonanciát general midis játékokban, akkor kifejezetten gm-es sound font kell hozzá, abból van is vhol egy 2mb-osom, ami meg natívan támogatja az awe-t azt meg alapvetően úgy is a fix rom szettet használja.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
arn
félisten
de nincs egy bavalt keszlet? mindenutt azt olvasom, hogy a def rom, egy rakas sz*r... bar en hallgattam a dicsert waveblaster 1et is, szerintem az is eleg gyengus.
-
Fenyő
őstag
Nincs univerzális, próbálgatni kell, melyik játékhoz melyik lesz jó, de gm-is játékokhoz leginkább win alatt pl a gyári gm-es készleteket lehet próbálgatni, dos alá pedig a szintén gyári pár száz kb-os synthgm.sbk vagy az említett 2 mb-os Gm sbk fájl (a legtöbb esetben leginkább ez válik be) amit ha küldsz egy püt, majd előkotrom ha kell, ill.vannak kifejezetten egy-egy játékra kihegyezett szettek is.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
YumeD
tag
Nem tudom mennyire retro, ha nem tetszik törölhető a hsz
Szereztem egy s940-es Tyan (Thunder k8we)lapot, csak memó/proc nincs hogy teszteljem, vaktában meg nem akarok venni bele Aki tud (és akar) segíteni, szóljon, meghálálom -
snandi
csendes tag
Ma vettem 200 HUF-ért a pécsi váárban egy Hercules 3D PROPHET 4000XT-t.
Mivel érdemes teljesítményben összehasonlítani.
Tesztelgetős kedvem van és végre időm. -
frescho
addikt
válasz alvaro #42683 üzenetére
93-ban lett 386SX-em, de MFM vinyoval. Eleg sokaig volt "hibrid" configom, ahol egy-egy komponens elvitte a fejlesztesre szant penzt. Amit meg emlegetni szoktam az az 5V-os Ti DX2 80-as procis gep. Az alaplap egy VLB-s 386-os lap volt, aminek volt 486-os foglalata es hivatalosan 486DX33-ig mukodott. De a jumperekkel lehetett 50MHz-et allitani, volt 5V-os DX2 es eleg idom, hogy kivalogassam a hozza valo IO kartyakat, amik mentek ezen a frekin nagy kesleltetes nelkul. Ez kb. 96-ban volt es kvantumugrast jelentett az SX utan. Ekkoriban mar voltak Pentiumok, de nekem kb. 2 ev kellett, hogy legyen egy Tomato Socket 7 lapom, amiben aztan egymast kovettek a kulonbozo procik (75-tol 166MMX-ig, de volt benne 2darab 6x86 is). Vegul 98 ev vegen jott egy teljesen zsir uj gep. BH6+300A, ami akkor tuningolva mar a felso kategoriat nyalogatta. Aztan csak procit cserelgettem benne evekig.
DarthSun: Amikor Athlon-t vettem valamiert nem akart osszeallni a gep. Nem votl rossz, de valahogy nem hozta azt a gyosulast, tuning potencialt amit vartam. Persze mindenki dicsekedett, hog neki mennyit megy, de nekem sehogy nem akart stabil lenni 2.1GHz felett. Az elotte levo Celeronok elkenyeztettek, azokkal olcson lehetett jo nagy tuninggal jot epiteni, mig az XP mar csak a kozep mezonyben volt benne. De jott az A64 3000+ egy 6600GT-vel, mert megengedhettem magamnak es siman ment 270-es FSB mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest