Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #68216320 #40700 üzenetére
Pontosan a 3DFX Voodoo kártyáiról beszélünk, hogy a még leggyakoribban mondható Voodoo2-esek is simán vannak 4-5ezer Ft mostmár...
Driver-t pl a 3dfxzone.it-n lehet letölteni hozzájuk...
Mivel lehet használni? bármiylen számítógépben amin van egy szabad PCI foglalat, össze lehet kötni brmiylen VGA kártyával...
valszeg neked 8MB-os példányod lehet... -
westcoastog
veterán
Üdv urak!
Megkérdezem itt is, hátha....
Foglalkozik valaki régi winmo-s PDA-kkal?
Szereztem egy Asus mypal A636n típusú pda-t, de töltőm nincs hozzá, külföldről meg nem szívesen rendelnék 4-6 ezer tallér körül.
Esetleg ha valakinél kallódna egy hozzá passzoló töltő, és megválna tőle annak nagyon örülnék.[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
-
törölt tag
Ha esetleg van valakinek ilyen ram elfekvőben és megválna tőle, ne habozzon privátot írni
Van két ilyen modulom, de nagyon úgy néz ki, az alaplapom nem tolerálja, ha keverve pakolom bele a különböző típusokat.
Még akkor sem, ha CL3-ra állítom. Sajnos több értéket nem lehet állítani a bios-ban, így azokat automatikusan adja meg.
Így viszont folyton fagy. Ezzel a két modullal párban jól megy, vagy a többivel is, ha egyedül vannak. Viszont 3db 512-est szeretnék a lapba. -
ebegab92
senior tag
Intel Atom D510-re melyik Linux disztróval hasítana a legjobban a vas? 2x1 GB DDR2 RAM (2 gigás modulom úgy néz ki, hogy megadta magát... ). Cél: online és videólejátszós filmnézés, netezés. Kis fogyasztású HTPC szerűséget építenék, hogy ne a nagy gépem kopjon+egyen feleslegesen sokat, meg mégis feelinges egy Core2 korabeli Atom Szükség esetén GT 610-et is be tudok vetni. Sajnos a Windows 10 nem hozta a hozzá fűzött reményeket, igen csak hörögve megy rajta, pedig a kis D510 kb. a felét hozza nyers erőben, mint a Z3740 ugyanúgy 2 GB RAM-mal.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
gerlaip
addikt
Mi a véleményetek erről a házról? Megéri az árát?
[BITFENIX Comrade Window fehér]
Van egy sokkal olcsóbb - ámbár visszafogottabb - lehetőség is:
Képzeljétek, egy régi házikóm van, ami mozgatásra csavarodik, és egy ilyen csavarodás után nem bootolt az egyik alaplapom. Teljes sötétség.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Vladi
nagyúr
válasz ebegab92 #40707 üzenetére
Bármelyik. De szerintem nem jó helyen kérdezel, vagy htpc-s vagy linuxos topikban kérdezősködj.
(#40708) gerlaip:
Van ilyen. 1 kézzel össze tudtam morzsolni, volt olyan házam, jah. zörgött, zúgott az egész...
Nagyon régen, vagy 6-7 éve Debrecenben az egyik srác árult dell házakat táppal. Vagy compaq? Mindegy. Na vettem egy olyat, nevetséges áron. Ilyen 1500 Ft. Hát az olyan, hogy tán a méhben is adnak érte annyit.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
gerlaip
addikt
Szerinted én nem vagyok ideges?
Sajna oldalra döntés közben tekeredett a ház, és először azt írta, hogy a bios nem elérhető, majd el is sötétült.
Kva mérges voltam, ez volt a harmadik NF7-S lap amit vettem, és végre ez volt hibátlan.Szerk.:
Még egy javíttatást meg szeretnék próbálni, hátha valaki ért hozzá, hogy lehet életet lehelni belé. Kimérni, hogy mi pattant meg.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
-
gerlaip
addikt
Köszi a tippet.
Viszont a Spire ház elég masszívnak tűnik, ilyen alumínium már volt a kezemben és elég erős, azt hiszem nem fog csavarodni, megrendeltem.
Holnap lesz bele egy Asus A7N8X-E-t 775 Ft-ért vateráról, és a biztonság kedvéért egy MSI K7N2-t hasonló áron
Az Abitot vegye meg valaki, aki jobban tud rá vigyázni, néhány negatív tapasztalatom már volt, úgy látszik kár hozzányúlnom.
Szerk.: Bár még lehet, hogy mégis megnézem az Abitot jófogáson, aztán csinálok egy összehasonlító tesztet.
Most már tényleg kesztyűs kézzel fogok velük bánni.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Vladi
nagyúr
válasz gerlaip #40714 üzenetére
nemár, mit kell ezen vigyázni. Tisztességesen beszereled egy normális házba és kész.
A házzal mindig az a bajom, hogy 1000 forintért lehet venni masszívat meg vacakot is. Azt látni kell élőben. Ha ronda, nem baj, lefestjük, kiporoljuk, átpingáljuk.
-
gerlaip
addikt
Igen, ebben igazad van, csak ha használt, vadászni kell hozzá az alátét anyákat, meg a biszbaszokat.
Viszont a képeken levő Spire felépítése ismerős, elég masszív, volt a kezemben ilyen - és nem görbült, szerintem jó lesz.Szerk.: Van egy Abit NF7 S2 - ilyet még nem próbáltam - vagy nem tettem tönkre - ahogy tetszik.
Borsos az ára, viszont itt van helyben, Miskolcon. Meg kell puhítani az eladót...[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Vladi
nagyúr
válasz gerlaip #40716 üzenetére
s2 miben tud többet, mint az s?
Te figyi má. 6000-ért vigye oda hozzád, szerelje be és még főzzön egy tál töltöttkáposztát is....
Ennyié meg ne vedd. Sima nf7 ha épp akad, akkor 1000 forintért simán elhozható. Van vagy egy tucat ember az országban, aki 1 éven belül hajlandó ilyet venni. Akárhová lealkudhatod.mod: megnéztem ha-n. rákeresel nf7 van pár. Komplett gépben. Az egyik komplett idiótának nézi a vevőt.
kérdezz rá mindre. Pofátlanul kínálj be 1500 + postát az alaplapért. Szeritnem az egyik odaadja, mert máshogy ezekből a kacatokból pénzt nem lát.[ Szerkesztve ]
-
-
unclefucka
senior tag
Az NF7-S2 nem tud többet, mint az NF7-S, sőt azon kívül, hogy "jobban néz ki" és újabb, sokkal silányabb, mint a "sima S". A tuning potenciálja szinte nulla.
Alapon amúgy tudja azt, amit egy NForce2 laptól elvár az ember és a SATA része is működik rendesen, de semmi több.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz unclefucka #40720 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Abit NF7 lap verziók: 2. hozzászólás. És a 7. hsz is.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #68216320 #40705 üzenetére
ez nagyon bitang SD RAM
van nekem is egy ilyenem... simán oda tesz a 150MHz-es moduljjaimnak is 195MHz-et megléptem vele.. azt az is lehet hogy ott is nem a memória hanem az alaplap nem tolerált
Amúgy képzeljétek... van ez a 486-os konfigom tegnap bekapcsolásnál közölte hogy lemerült az elem... Dallas chipes, ráadásul forrasztott szal cseréltethetem ki.... viszont ha úgy nézzük... 20 év után most merült le, elég jól bírta -
törölt tag
válasz bacsis #40722 üzenetére
Jaja, elég jó
Egy Tusl2-c lapban 166MHz-en mentek (külön-külön a ram limit miatt) CL2-ben. Tovább a Cpu miatt nem tudtam próbálni.
Van még 512MB-ból egy ugyanilyen CL2 Kingston, de az csak 100-as. Viszont az is megy cl2-ben 166MHz-et az említett lapban. Illetve még egy samsung chip-es modulom is van. Az CL3-as, alig tud többet a névlegesnél.
A lényeg, hogy ebből a 4db ramból szerettem volna 3-at választani az Apollo Pro 133T chipset-es lapomba, de az istenért nem akar menni. Az amúgy hibátlan ramok együtt folyton valami hibát okoznak.
Sajnos a BIOS rambeállítása kimerül a Cl2-3 váltáson, a többi (tras, stb.) értéket nem lehet állítani. Illetve még beállítható a modulok kezelése 8ns, 10ns, normal, medium, fast, turbo módokban.
Emiatt a szegényes beállítás miatt gondolnám, hogy ugyanilyen modullal talán rendesen menne. Talán...
Kevert modullal természetesen CL3-at és Normal módot próbáltam, de nem volt jó. -
zoltanz
nagyúr
válasz gerlaip #40716 üzenetére
Sztem a legjobbak a sima szériák (tapasztalat, több a Bios-ban beállítási lehetőség, A7N8X-X stb nem ilyen) és a Deluxe persze, fontos a Rev 2.x is (400 és a DC-s Ultra innentől van hiv. 400 MHz RAM támogatás) az Abit AN7 alapból ilyen.
Vannak még extrás déli hidak is pl jobb hang chip SoundStorm ( Realtek AC97 helyett.) Gigabit Lan stb.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Ilyen papírházat (GABA) használok anyám P4-es gépére egy roncs Mercury helyett. Esztétikailag OK, de amikor fel akartam állítani megállt bennem az ütő úgy megcsavarodott. Jól meg kellett fogni...
Ja és mellesleg a 750grammos FullCU Zalman 7000 van benne hogy jobb legyen.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz #68216320 #40723 üzenetére
Viás SS7/S370-es lapoknál a Turbo állás jelenti Cas-on kívüli értékeket, tehát ha Cas 2 és turbó állásban van a többi akkor kapsz 2-2-2-5 -ös időzítéseket. Ami még sokat dob rajta az 4 way interleaving engedélyezése, de ez nincs minden biosban, de van hozzá konkrét Wines progi (Via memory interleave enabler Falconfly-on pl. fent van, 3dfx-es driverekkel egyetemben), vagy wpcredittel egyéb rejtett beállításokat is lehet állítgatni, amivel szintén lehet némi plusz teljesítményt kisajtolni belőle.
Amúgy nekem pl a CL3-as 133-as SD ramjaim (Samsung chipes CL3-as simán mennek 150-et CL2-2-2-5-ön, míg a gyárilag CL2-es már névlegeset sem bírja bizonyos lapokban) jobban mennek mint a CL2-esek, szóval ezekből is nagyon változó szériákat lehet kifogni, ill. az is változó, hogy melyik melyik lapban érzi jól magát.ebegab92: Vladival ellentétben én bármilyen disztrót azért nem tennék rá, egy Unity, KDE vagy Gnome3 lehet nem esne annyira jól neki, kérdés mire használnád, ha ilyen otthoni, netezős, filmnézős gépnek, akkor én vmi Xfce-es disztrót tennék rá, az kellően könnyű, de mégsem fapad és könnyen tearingmentesíthető, otthoni használtra pedig leginkább Ubuntu/Fedora/Arch alapú disztrók közül választanék (ezeknek legfrissebb és legjobb az ablak és vga kezelésük), tehát pl Mint Xfce, Xubuntu, Fedora/Korora Xfce Spin, Antergos Xfce stb. 2Gb-ra Xfce esetében már mehet a 64bites verzió, kb 250Mb ramot eszik a felállt rendszer, viszont 32bittel (ott csak Chromium, Opera maradt 20-as Pepperflash az utolsó ami kijött 32 bitre) ellentétben van még Chrome (48-as volt az utolsó 32 bites verzió), pepperflash támogatása.
gerlaip: Ha vaterás ezer forintos MSi K7N2-ről van szó, akkor csak szólok, hogy púposak a kondijai, tehát ha működik, azt cserélned kell rajta...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
törölt tag
Kipróbáltam a ramokat cl2 és turbo módban. Nálam az 2-2-2-6 értéket eredményez. 133-on egyenként vidáman betöltött a win2k. Viszont keverve már nem. Bármit is állítok be. Illetve nem igaz, mert 100MHz-en keverve is elindult, de ugye az meg már na ...
Úgyhogy marad az első felállás, hogy próbálok még egy ilyen modult szerezni. Aztán csak remélem, hogy nem a 3 modul egyidejű használatával van gondja.
Még alkalomadtán tesztelem, de nem bízom semmi meglepetésben. -
törölt tag
Akik Win2k-t használnak, azoktól kérdezem.
SP4 utáni frissítéseket le lehet tölteni valahonnét? Főként magyar nyelvű rendszerhez lenne. -
Fenyő
őstag
-
Ombre85
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy ilyen csodához a napokban: [link]
Ez egy PA286-SA1 típusú alaplap. Van hozzá egy AVGA1 ISA VGA és IDE, I/O kártya is.
Megpróbáltam beüzemelni a csomagot, de nem ad képet, csak 3 rövidet csippan a speakerre, közben pedig a proci szépen langyosodik, így valószínűsítem, hogy nincs vele gond.
Néztem egy P1-ben a VGA kártyát, az tökéletesen működik, a többi kártyát pedig egyelőre nem raktam rá (ahogy a képen is látszik).
Neten kutatva a csipogás a memóriával lehet kapcsolatos, de a lapon olyan furcsa SIMM slotokat látok, amilyet még életemben soha, így arra gondoltam, oda nem feltétlenül kell modul a működéshez. Valaki esetleg tudna segíteni így távolról feléleszteni? -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Ombre85 #40733 üzenetére
Fú, de menő! Remélem egyszer majd nekem is leesik valahonnan egy 286-os, az volt az első "IBM kompatibilis" gépem a C64 után. Azon 640KB ram volt alapból, és kis bizbasz IC-kkel bővítettem ki egy egész megára. Gyanítom ez volt életem első gép fejlesztése.
(#40672) Sebaj Fóbiás
Miért nem szóltok, hogy fa***ágot beszélek?Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
gerlaip
addikt
Vladi: "6000-ért vigye oda hozzád, szerelje be és még főzzön egy tál töltöttkáposztát is..."
unclefucka: köszi a pontos infókat. Nálam is a sima S lenne a befutó, egy haveromnak raktam össze ilyen alapokra egy gépet 12 évvel ezelőtt, azt mondta, ingyen odaadja, fent van a padláson.
zoltanz: Nekem is az A7N8X-E Deluxe a titkos favorit, leütöttem egyet vaterán 775Ft-ért, itt van az asztalomon. Szerdán jön a masszív Spire házikó, 3200+ Barton megy bele. Az a proci, amit nagyon olcsón vettem, mert baromira le van sarkozva, de olyan szerencsésen, hogy hibátlanul futnak a tesztprogramok. Reméljük így is marad.
Fenyő és zoltanz: hardveraprós a K7N2, és most nézegettem végig, nem púposak a kondik. Az A7N8X-E lapon sem. De ha lenne rajta ilyen, meg fogom oldani, hogy valahogy ki legyenek cserélve. Lehet, hogy elviszem hozzád, Fenyő, hogy taníts meg. Komolyan!
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
-
válasz Sebaj Fóbiás #40739 üzenetére
Azt nem mértem ki pontosan, sacc hogy a 400MHz- es már kihajtja rendesen ( Voodoo2 érzékeny az L2 cache meglétére is, az pedig a P2- ben már 512Kb ). Viszont a Voodoo2SLI- t kimértem, P-III- al, 800MHz- en telítődött, nagyobb proci órajelnél már nem nőtt tovább a 3DMark eredmény, tehát annak már egy combos Copper kell. [link]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
unclefucka
senior tag
válasz Ombre85 #40733 üzenetére
Ezen a lapon van "alaplapi RAM". Ott a jobb szélen az a 8 egyforma Samsung IC. Ezek is lehetnek hibásak.
SIPP RAM-ot szerezni nehéz, de 30 lábas, 9 bites SIMM-ből lehet forrasztani.
" SIPP (single in-line pin package) or SIP (single in-line package) was a short-lived variant of the 30-pin SIMM random-access memory."A BIOS elemet is meg kéne vizsgálni, lehet, hogy a cseréje megoldaná a problémát, szvsz tuti halott ennyi idő után.
A "csipogás-kód" bizonyos -főleg régi- lapokon lehet egészen más jelentésű is, mint a mostani "egyezményes csipogás-kód". Találkoztam pl olyan lappal is, ami kb. ötféle hibát tudott kicsipogni.
Csodás kis lap, grat hozzá!
Remélem beröffen.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #40739 üzenetére
Attól is függ milyen game fut rajta. Egy GL Quake I -szintűhöz elég gyorsabb P1 (~75 MHz) is, de pl Quake 3 P2 266 MHz/ AMD K6-2 350 MHz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #40735 üzenetére
a SIPP RAM foglalatok mellett ott a szélin azok is biza memóriák IC tokozás formájában... kb 1MB szokott az lenni...
Érdemes újra illeszteni azokat a kis IC-ket, hátha... de a jó hír amúgy, ha sípol, akkor legalább ad némi életjelet és van esély a beröffentésére
más!
a kiállításra faragom a gépeket, s jelenleg egy Socket4-es Pentiumot babrálok... kezdésnek persze se kép se hang... VGA újraillesztése, ok jó lett... de nem lát HDD-t... nos VESA-s IO kártya van benne, azt is újraillesztem megtisztogatom a cstit, visszarakom, hopp látja a HDD-t látja a Floppy-t... eljut a Boot képernyőig majd lefagy ott... de ezt többször is megjátszotta... ha letiltottam a HDD-t akkor szólt hogy nincs miről bootolni, ha újra felismertettem a HDD-t akkor megint lefagyott POST-nál... akkor próbáltam csak floppy-t engedélyezni, szépen meghajtott a floppy lemezt de ugye rendszer lemez hiányába ismét nem bootolt..
na mondom majd még baromkodok vele, de közbe a kiállítást záró utolsó gép is itt van mellettem, ezt is konfigolom, el is telt vagy bő fél óra, persze mellette a kis Pentium is ment, állt Boot képernyőnél...
nos, nyomtam egy resetet, és láss csodát, bebootolt bakker, de ezt meg hogy? ott állítgattam mindent, semmi... azt egyszer csak elindult fél óra üresben járás után -
ebegab92
senior tag
Köszi a javaslatokat. Próbáltam is tegnap feldobni egy Xubuntut, sikertelenül...Beállítanám a WiFi-t, erre kifagy...Jó, akkor WiFi nélküli telepítés, erre meg a partíciós tábla állítgatásánál áll meg a mutatvány. Kurzor minden esetben mozgatható marad, ellenben semmi mást nem csinál. Linux Mint Xfce 15.10 x64 simán felment, viszont Xubuntu 15.10, 14.04 LTS x86 és Lubuntu 15.10 x86 kifagytak, jellemzően ugyanott. Megnézten, hogy HT-t kilőve jobb e, noacpi=off is volt, másik HDD-vel, eredménytelenül RAM-ok jók memtest szerint, valamint random ponton kellene eldobnia magát akkor Sajnos nagy linuxguru nem vagyok, ezért aki jártasabb a témában, annak a segítségét megköszönném
@40743 Bacsis: Hasonló élményeim nekem is voltak mostanság...Lesarkazott Atom 330 kb. 1 napi állás után újra megy, igaz csak fél órát, de ment. Újabb pihenő után megint indult a lap (Intel D945GCLF2)
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
zoltanz
nagyúr
Azon gondolkoztam én a nVidia helyében, újra gyártanám a Voodoo 1-2-t amilyen árakon mennek, pedig relatív sok van belőlük.
Újan el lehetne kérni értük annyit mint ma egy belépő szintű VGA-ért már.
Ugyan azt FBI+TMU chip-eket fel lehetne használni a Voodoo 1-ben és 2-ben is. -
válasz bacsis #40743 üzenetére
Hasonló jelenség nálam is van némelyik retro gépnél. Ha régen nem üzemelt gépet kapcsolok be akkor épp e miatt azt szoktam hogy rögtön belépek a biosba aztán hagyom vagy 10 percig úgy, had pörögjön üresben, majd adok neki egy resetet és indul is. Valószínű hogy Nálad is a vezérlő vagy a HDD még nem ébredt fel azonnal.
zoltanz : nagy ötlet , de relatíve kevés a retro-kedvelő, így a nagyüzemi gyártás nem lenne gazdaságos.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs