Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
válasz bacsis #39495 üzenetére
Lett volna 3 evvel ezelott. Csurig huzva sem tud versenyezni egy i5 6600-al a legtobb programban. Legyunk realistak:
Ami lapban normalisan elmegy az nem olcso. mATX nincs. Throthling problemak vannak. Gyari huto egy szemet. i5-2500-al vannak egy szinten, ami mondjuk 3 generacioval ezelotti.
Nem problema mentes es meg csak nem is igazan olcso paltform. De majd talan a Zen...
Mas off tema: Sracok olyat szivtam PCIe flash storage-HP szerver es mysql kombinacioval, hogy csak na. Ha megy szuper, de sikerult ugy beakasztani, hogy komplett cluster ment a levesbe, meg most is azt csinalgatom ujra.
https://frescho.hu
-
Yutani
nagyúr
válasz bacsis #39495 üzenetére
Az FX-nek kellene 6GHZ, hogy egyenértékűnek legyen tekinthető egy i5-tel, csak az a baj, hogy ilyen magas frekit nem lehet még 14nm-en sem biztosítani. Látod, hogy az Intel is megáll 4GHz körül, mert ennél magasabban nagyon megszaladna a fogyasztás az alacsony csíkszélesség ellenére is. Gondolom én.
#tarcsad
-
frescho
addikt
válasz Ranagol_5 #39504 üzenetére
1.5T-as DB, 800.000 tabla, thin lvm snapshotokkal, ejszakankent 16 szalon dumpolva, master-2slave felallasban. Sok mindenre gondoltunk, de arra nem, hogy kifutunk a metadatabol + bizonyos fusionIO-gep-OS komboknal a teljesitmeny erdekesen ingadozik. Szoval rosszul alltak a csillagok, volt egy hosszan futo dump a lassult fio miatt. Ennyi az egesz, de ket napja takaritom a romokat.
-
cbmfan
őstag
kerámia procira mivel ragasszam bordát? letört rögzítő pöcök, de a lap még használható.
(nem kell hurrogni, P1 166 és noname lap az áldozat, nem valami nagyobb K6.)
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Enigma1945
őstag
sziasztok!
Van egy eléggé régi s745-es gépem, amit tuningolgatok.De nem nagyon értek még ehhez, szóval segítségeteket kérném.
Annyit tudok, hogy egy bizonyos idő után plusz feszültséget kell adni a cpu-nak, a memóra órajelét vissza kell venni, kell egy jó táp..Nagyjából ennyi.A gép:
Asus K8N
AMD Sempron 3100+ 1.8Ghz@2.3Ghz
1GB DDR 400 RAM
FSP 250-60MDN-120 tápegység2.3 fölé nem tudok menni. Illetve tudok, de a gép rendszerint megfagy.
Most 2.3Ghz-nél vagyok, nyomattam rá IBT-t ( Intel Burn Test ) de semmi fagyás.Hogyan csikarhatok ki többet?
Válaszotokat köszi!Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
frescho
addikt
válasz Enigma1945 #39513 üzenetére
Hutes rendben? (paszta, hutoborda)
Memoriat visszaosztottad?
Egy cpu-z kepet tudnal feltenni CPU es a memoria oldalakrol is?Amit elso korben tippelnek:
A 400-as ramhoz tartozo ertekeket allitsd be kezzel es vedd vissza 333-as orajelrea memoriat. Ugy lesz "helyed" emelni az orajelet. Most ha nem nyultal a memoriahoz, akkor 500 folott jar a DDR es az mar necces.
754/939-el meg lehet tamadni 270-280 MHz-es ref orajelet kis szerencsevel. Nekem mondjuk peches X2-om volt, 2.4GHz folott elkezdett zabalni, de addig sima emelhettem. A sima venice 2.7-ig is eljutott.
-
Enigma1945
őstag
válasz frescho #39515 üzenetére
Szia!
Gyári hűtő van rajta.
A paszta az kicsit necces, mert igaz van rajta, de már levettem a hűtőt róla többször is, és még a procit is az alaplapból, és úgy tettem vissza.
De a hőfokok IBT alatt max 37C fok volt. körülbelül 5-6 perces stressz teszt alatt.
A memóriák most 333Mhz-en mennek.
Esetleg memóriáknak kellene plusz fesz? Mert a CPU-Z azt mutatja auton 2.5V kap. Megemelhetem max 2.8V-ig. Érdemes-e ezzel próbálkozni vagy nem? Azt vettem észre, ha adok a cpu-nak plusz feszt, a gép nem jön be. Mikor a cpu feszültségét autoról-manualra rakom, akkor 1.550V az alap. Nem tudom, ez jó-e vagy nem.ez mit jelent?
"754/939-el meg lehet tamadni 270-280 MHz-es ref orajelet"Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
frescho
addikt
válasz Enigma1945 #39516 üzenetére
DDR-nek hosszu tavon 2.8-nal tobbet en nem adnek, de sajatnak inkabb 2.75-ot adtam biztos ami biztso. Szoval emelj rajta. A kesleltetesek jonak tunnek. Procit is nyigodtan emeld 1.45-re. A Hyper transport-ot is megprobalhatod egyel lejjebb venni. Ha ezek sem segitenek, kakor valami mast talaltal meg.
HT referencia clok, amit BUS speed-kent is irjak, de ugye itt mar nem a hagyomanyos front bus van ami egy K7, C2D-ig jellemzo volt. Most a kepek alapjan 256 MHz-nel jarsz. Ha nincs szerencsed tenyleg ennyi a vege.
-
Enigma1945
őstag
válasz frescho #39517 üzenetére
"HT referencia clok, amit BUS speed-kent"
Az alaplapon ilyen értékek vannak: 1-4-ig. Most kettőn van. Ez normális hogy így van? Mármint hogy 1-4-ig.
az miért van, hogy a biosban több feszültséget ír, mint os alatt?
akkor adjak neki 1.45V-t?másik kérdés: ez milyen vga? a nyákra 96P-van írva, de az órajelek alapján nem az.
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
frescho
addikt
válasz Enigma1945 #39518 üzenetére
HT Ratio. Elvileg szorzo es 1GHz-ig jonak kellene lennie. 2-3-as beallitassal siman mennie kellene.
Azert, mert dropol a lap. A jelenlegihez adjal meg 0.05-ot nyugodtan. Nezd meg a feszt terheles alatt is. Terhelheted intel burn teszttel, de egy orthos vagy cinebench is megteszi.
RV350-et is jo sokszor neveztek at, szoval fene tudja milyen neven futhat. A mem orajele durvan alacsonnak tunik, de lattunk mar ilyen csonkolast sok esetben...
-
zoltanz
nagyúr
Összeállt a mostani retro gépem is:
Asus A7N8X (nVidia nForce2)
AMD Duron 1200 MHZ
1,5 GB RAM
ATI Radeon 9600SE 128 MB
Win7+Puppy Linux -
-
Yutani
nagyúr
Beszéljetek le arról, hogy eladva a "drága" S1155 cuccot downgradeljek a jóval olcsóbb AM3-ra!
#tarcsad
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #39528 üzenetére
A tobb szal jo dolog, de a legtobb dolog nem skalazodik rendesen. Ha tobb egyszlast hasznalsz, akkor ket CPU-val jobb a "user experience". Marpedig szinte mindenkinek tobb progi van egyszere nyitva. 4 szal fole viszont keves program megy fel. Na meg jatekokhoz plusz bonusz a rendering egy szalra korlatozasa. Ezert kell a tobb mag (2-4) es az egy szalas teljesitmeny is. A bull ebben zsakutcaba tevedt. Vicces, hogy nem egy ket esetben gyorsabb volt egy i7 a maga 4GHz koruli orajelevel, mint a 2x8 magos Xeon. pl: mysql replikacio az SQL threadhez frankon 1 magot hasznal. Az ujabb verziokban probaljak ezt megoldani, de ott sem skalazodik jol 4 mag fole.
Enigma1945: AGP-nek en nem szoktam adni plusz feszt.
Yutani: Ne tedd hacsak valamiert nem kellenek az utolso fillerek is. A 1155 meg par evig tuti eleg lesz.
-
-
Enigma1945
őstag
Srácok, a több HT mhz gyorsabb sebességet jelent valamiben?
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
gban
Közösségépítő
Srácok fontos, sürgős kérdés.
A gyereknek egy ilyen lapja van.
Beletettem egy E8400-at, de ahogy látjátok is, ilyenkor a PCI-E felugrik 115 MHz-re.
Van a biosban PCI-E - CPU sync / async, de ha átállítom async-re, és a PCI-E-nek 100-at adok, akkor nem indul a gép.
A PCI-E-ben egy Sapphire 5450 van, D3, 64 bit.
GPU-Z szerint a GPU és a mem clock is a default, de nem tudom higgyek-e neki mert ugye a sensors-nál látszik hogy nem hajtja magát, mert nincs terhelve. Vagyis nem tudhatja (vagy tudhatja?) hogy mennyin járatnám ha nem venné vissza magát.Lesz-e baja valaminek a 115-ös PCI-E frekitől?
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
válasz Enigma1945 #39533 üzenetére
Én úgy vettem észre nem sokat számít. Az NForce630a- ban 1GHz- en ment a Phenom-II- őm, az AMD780G- ben meg 2GHz- en megy, a teszteredmények viszont hasolók.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz frescho #39529 üzenetére
Szívunk is a jó mysql 1 magos korlátja miatt. Vannak olyan scriptjeink amik több millió rekordos táblákat építenek fel xml-ből, meg ugyan ekkora táblákat frissítenek. Rakhatunk alá akármilyen vasat, ugyan úgy 3-4 napig tart..
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
pcipont a napokban keresett fel egy srác, hogy segítsek neki tuningolni.. nála is 115-ös volt a PCIe freki.. ha lefixálta akkor sokkal alacsonyabb OC-t bírt a gép már ha egyáltalán elindult.. mondom ez marhaság iylen nincs... hát úgy látszik nem csak nála van, hanem ez egy létező dolog.. jahh és neki is egy ilyesmi vagy legalábbis hasonló Asrock lapja volt...
Igen aszondják hogy az eltérő PCIe frekitől tönkre mehet a kártya... na most ez akkor jött be, mikor bejöttek a PCIe kártyák.. ennek ellenére az elmúlt bő 10 év alatt én nem találkoztam oylan esettel amikor biztosan lehetett tudni, hogy azért ment tönkre a VGA mert a PCIe freki magasabb volt.. na meg ez nem annyira nagy eltérés... szerintem nem lesz gond -
Van előttem egy teljesen új Intel BoneTrail DX38BT. Még aranyos kis koponyás chipsetre rakható kalapka is van hozzá meg kék sata kábelek és felragasztható matricák.
Valahogy semmit nem eszik meg, semmivel nem indul el csak pörög üresbe induláskor.
Csak Xeonom van meg egy 440-es celeron, P4D, meg E3300-as és azokkal próbáltam. Ramokból ddr3 1333-as raktam bele. Nem kellene pittyegnie hogy nem jó benne valami? -
Sanchez638
addikt
válasz MasterDeeJay #39539 üzenetére
Ram? Nekem az ilyen lapomba a második slot kell rakni előszór. Olvass manual-t, kicsit más ez a lap a megszokottnál.
Számom az adatlapomon.
-
bacsis
Közösségépítő
Celeron 440-el mennie kéne
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz MasterDeeJay #39542 üzenetére
Nagyon patika állapotban van az öreg vas.
-
gban
Közösségépítő
Érdekes a CPU support list-je, mintha a felét kihagyták volna.
Pl. egy magos cerkát nem írnak, meg az E3300-at sem, pedig az 2 magos.
Furcsa egy szerzet, vagy nem figyelt a supporter.
Csipognia akkor kellene ha eszi a procit.
Csak a szokásos: tesztkártya mit mond?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Tesztkártyával nem néztem. Szokásos intel féle semmivel nem kompatibilis dolog. Majd még tesztelem. Volt dolgom intel brand lapokkal, minőségiek de rohadtul válogatósak. Pedig egy Xeon húzva jól illene bele.
zoltanz
Van még egy dobozos Amd 486 asszem tomato lapban, holnap elhozom. -
törölt tag
Sziasztok!
Találtam egy tápot, de sípol, zörög a ventije, amúgy működik
Ismertek valami szakit aki helyre tudná pofozni?[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz #94257664 #39546 üzenetére
Sípolóssal nem biztos hogy érdemes foglalkozni, legtöbbször tekercs sípol.
Sípolhat kondi is, meg kell nézni hogy van-e benne púpos.
Venti csere filléres (ha van bontott venti, de illene, ha valaki ilyet csinál rendszeresebben, nekem van jópár, pont ilyen javításokra) ha 8 centis.
Kérdés, milyen táp.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz #94257664 #39548 üzenetére
Sípolóst gépbe?
Ha nem írsz, tudjuk miért...FSP: azok halódtak erősen, meg a 250-esek is.
Így kezdik
Kondi megér egy ránézést, ezekben azok is gyorsan púposodnak.
Pont azért amúgy, mert minőségi - ezért nem volt szinte sosem bajom a nem minőségi tápokkal (kivéve a codegányt).
Mert milyen a minőségi? Nehéz. Mitől nehéz? Mert van benne anyag.
A sok anyagtól meg megáll benne a meleg, és megmakkan. Sokkal hamarabb mint sok noname könnyű táp.
És inkább egy noname mint egy codegen, vagy korai mercury.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját