Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz marcitp #43050 üzenetére
nyugodtan ki lehet szerintem-de a kettő sem hiszem hogy baj volna
Elég népszerű az első is maradjon mindkettő
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
szecsgeri
tag
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt a topikban, ezzel a képpel szeretnék bemutatkozni:
[link]A képeimet egy D7000-essel lövöm, egyenlőre 18-105-el. Vannak tervben többek között; 50mm f/1.8D, vagy Tokina 11-16 f/2.8 is
Remélem sokat tanulhatok innen.[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
kiskami
tag
válasz szecsgeri #43053 üzenetére
Nagyon lerontja a képet és elvonja a figyelmet az előtérben a ronda fa, országút, jelzőtábla, stb. Ha az alsó harmadot elfelejtem, akkor nagyon szép jelenet lehetne.
Az utómukával is komoly gondok vannak, mert az egész kép "koszos", kb 10%-on nézhető. Gondolom a túlzott élesítés, kontraszt, szaturáció és nem megfelelő zajszűrés miatt?
Nem értek az asztrofotózáshoz, de gyanítom, hogy ezt valahogy teljesen máshogy kellett volna lőni. -
zgospel
őstag
válasz marcitp #43046 üzenetére
Én nem értek egyet a többiekkel. Szerintem az eredeti vágás sokkal jobb volt. Ok, lehet hogy a rózsaszín valami jobb oldalt kilóg ebből a homogén zöld színvilágból, de egyrészt keretet ad a képnek, másrészt én mint néző úgy érzem hogy kicsit elbújva leselkedek, sejtelmesen. Tehát egyfajta kontextusba kerülök én is mint szemlélő.
Továbbá az eredeti képen kellemesebb helyen van a fő téma is, ezen a második verzión nekem már túlságosan is a szélére került, kicsit megborul a kép.
Nálam minden szempontból az első a nyerő. Izgalmasabb.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
marcitp
őstag
válasz zgospel #43056 üzenetére
köszi!
megmondom őszintén, nekem is. Ha értenék a ps-hez, annyit csinálnék az elsővel, hogy a rózsaszín résznek jobb felső harmadát behajlítanám a kép közepe felé úgy (na nem nagyon, majdnem csak jelzésértékűen, bár ez menetközben derülne ki), hogy a kép széle is maradna ebben a színben, mert ez a pasztelles színvilág tetszik, és szerintem illene a többi színhez is. Így begörbítve még egy dolog terelné a szemet a témára -azon kívűl, hogy valóban keretezi is -, a másik terelő a "koncepció" szerint az akácágacskán lévő gerincvonal, aminek a végén van a katica.
PS-hez még nem értek, egy öreg lr-ben megy a "feldolgozás", az is csak jpg-ből, egyelőre nincs lehetőségem feltenni egy win7-et, xp alatt meg nem találtam még progit, ami kezelné a 7200 raw-ját.
A kép meg valóban nem dokumentaristának, hanem ahogy te is mondtad, inkább leskelődősnek készült.
Borult felhős időben, perceket kellett várni hogy legyen egy kis rés, és egy kicsit normálisabb fények legyenek a témán és körülötte, na meg szelecske is volt.
köszönöm a véleményedet!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz Balinov #43058 üzenetére
nem tudom. D300-nál nx capture, majd lr, ott az vált be.
itt sztem kezdeném nx-d, majd lr. Egy nagy szerencsém van, hogy a 7200 jpg keresztbe lenyeli a D300 raw-ját minőségben, színekben. Felfdolgozásban nagyon sokat kellene fejlődnöm, próbálom eleve nagyjából jóra lőni, mert az utómunkában elég béna vagyok. Bár raw-ból a D300 is tudott meglepetéseket okozni.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
-
g.killer
aktív tag
válasz jjeahh #43062 üzenetére
Ebben az a szép, hogy nem méreteztem.. (14678 x 4103)-as a mérete a flickr-valamiért nem engedi.. Túl nagy neki?
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
válasz copass #43064 üzenetére
Köszönöm! Nem akartam jobban felhúzni az árnyékokat nekem tetszett az a laposabb színhatás azért hagytam így.. a ház felett meg valójában annyit hagyok amennyit akarok mert így is úgy is tartomány érzékeny kitöltés!
Ha valakit érdekel az eredeti fotó:
(#43065) jjeahh: Tényleg hihetetlen és itt télen mekkorákat lehetne csúszni, még biztos visszamegyek egyszer.
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
zgospel
őstag
válasz bandhajon@ #43059 üzenetére
vagy te vagy a legnagyobb troll a világon, vagy fullba nyomod a kretént. Akárhogyis, az én viccrelém kiégetthttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Muerte68
addikt
Szerintem szarkazmus volt
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
fattyu
veterán
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
marcitp
őstag
válasz bandhajon@ #43074 üzenetére
igen "szellemes" nevetgélés, gúnyolódás megy azon, hogy valamit félreértettél.
gratula az uraknak.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
rekid
addikt
válasz bandhajon@ #43074 üzenetére
Poénnak szánták a srácok amit írtak mivel, hogy nem volt kép. Take it easy...
Gyáva népnek nincs hazája!
-
espista
senior tag
Elkezdeni fixezni egy D3300-zal egy Nikkor AF-S DX 35 mm 1:1,8 G jó lehet?
Romani ite domum!
-
Fandango
veterán
válasz bandhajon@ #43082 üzenetére
Hol?
-
-
Adamis
őstag
válasz bandhajon@ #43082 üzenetére
Törött thumbnail után nekem is bejön a kép, ami amúgy érdekes, de nekem ágak nélkül érdekesebb lenne. Úgy azt a hatást keltené, mintha gránit lapot néznék, de mégsem, mert ugye nem az...
-
Fandango
veterán
válasz bandhajon@ #43091 üzenetére
Se rossznak, se jonak nem mondanam, nem igazan mozgat meg.
-
szecsgeri
tag
válasz aldebaran #43054 üzenetére
Először is köszönöm! Ez egy négy képes panoráma. Exif: ISO 4000, f/3.5, 30sec záridő.
kiskami: inkább az ISO lesz a ludas, élesítést nem használtam, zajszűrést sem alkalmaztam, egy kevés clarity, szaturáció van a képen. Nem kellett agyonmókolni, mivel szerintem kifogtuk a nyár legtisztább éjszakáját a Hortobágyon, szabad szemmel is tisztán kivehető volt a köd. Sajnos asztrofotós utómunkához nem értek, csak saját ízlés alapján.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
g.killer
aktív tag
-
marcitp
őstag
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #43095 üzenetére
Igyekszem, mindent megteszek, hogy fejlődjek de ahogy látszik nincs időm hétköznap iskola mellet foglalkozni a témával, most a nyári sokszor seftében elbaxot képeimet dolgozom újra. Áprilisig biztosan gépet vagy rendszert is fogok váltani remélem majd az is segít a további fejlődésben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest