Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz minikahona #58032 üzenetére

    Belgiumban nem átmatricázzák, az ráteszik még kint, hanem a konténerből átadják a belga postának hogy juttassa el Magyarországra postai úton egyedi küldeményként.
    Az összes olyan ami Kínában kap EU-s postai azonosítót így van szállítva.
    Ennek semmi köze az áfa fizetéshez. Leírta,m az Összefoglalóban a lényeget. Július 1-től van olyan lehetőség hogy nem az országba érkezéskor leygen kifizetve az import áfa a vámolás során, hanem a kereskedő bejelentkezik az IOSS rendszerbe, kap egy azonosítót és jogot arra hogy a vevő országa szerinti áfát beszedje, ez 150 € értékhatárig lehetséges.
    Az ilyen termékek esetén is van vámolás, de az áfa fizetésből csak annyi, hogy ellenőrzik érvényes-e a kereskedő IOSS azonosítója, mert ha igen akkor az elküldte az áfát az adóhatósághoz.
    AliExpress a holland adóhatóságon keresztül teszi meg, akik a pénzt továbbítják a vevő országa szerinti adóhivatalhoz.
    Itt megáll a történet, az ogy a Maygar Posta kitalálta hogy ezzel ők tudnak keresni és az ügyintézésért ami teljesen elektronikus kér pénzt az már egy másik téma. Mert egyébként semmi díja nincs, ha az állami vám vámol és kári az áfát, uganúgy a más szállítási szolgáltatók sem kérnek.
    A vámolási történetből pedig az EU-s küldemények kiesnek.
    Az áfa az viszont marad, mert EU-n belül is kell áfát beszedni és a vevő országa szerinti mértékűt, így az hogy EU raktárból vagy Kínából, de EU-s szállítással jön az nem számít, az áfát fizetni kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák