Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
Egy torokátó harcsáról volt szó.
Am miért van, hogy mostanában nem igen van étvágya? Hiába teszem oda az eledelt(süllyedűs és egy tengeri kagylóra esik a kaja mintha tányér lenne) csak ott néz meg arrébb megy, míg a többi hal vígan lakomázik.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz DirtyFREE #4202 üzenetére
Addig a többi hal éhen halna.
Amúgy nem sok furcsaságot, nem sokat mozog mint az előző 1 évben se mozgott nagyon sokat, csak fekszik az akvárium alján. Viszont nem sok búvóhely van még kialakítva, lehet ez neki a problémája? Illetve két két oldalt van neki ugye 2-2 bajsza, na most a baloldalról eltűnt neki az egyik.
Illetve volt, hogy beásta magát az apró kövek közé, de megkocogtattam az üveget és kiment.
Amúgy kb. 10en pár centis lehet, 13-14.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
DirtyFREE
tag
Dehogy döglenek meg ne viccelj már!
Hát szerinted a természetben minden nap tudnak táplálkozni a halak?
Simán kihagyhatsz 1-2 napot hidd el!
Csak jobb lesz az étvágyuk!
Huhh,ha már 10cm körüli akkor az már nem fiatal.
A bajusz elvesztése gáz:S
Hisz azzal tapogatja ki a táplálékot.
De,nem fog emiatt kimúlni szerintem!
Hát a búvóhelyre mindenképp szüksége lenne.
(A külföldről importált halakat sem etetik az út során.
Gondolj csak bele Taiwan hány napra lehet tőlünk)[ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
rien
senior tag
válasz Atomgeszi #4203 üzenetére
Nem olvastam vissza konkrétan....de:
heti egy nap koplalás kell / jót tesz a halaknak.
Sasa korábbi felsorolásából:
haleledel minőség / ha a halaidnak jót akarsz:
1. élő kaja
2. fagyasztott
3. szárítottSasa ajánlása alapján...saját tapasztalat: hasonló tünetű beteg halamat fagyasztott kajcsival sikerült rávennem az evésre (bár kimúlt szegényke, de a fagyasztottra akkor is rámozdult), lehet nálad még nem késő.
Nálam az élő kaja kizárt - bárki megkövez érte, nem bírja a gyomrom, ezen kívül bármit megteszek a halaimért, de ez nem megy - bár valószínűleg az élő kajcsinak mégnagyobb sikere lett volna, de a fagyasztottra is mozdult a hasonló tüneteket produkáló vörös neonom.
Én általában szárítottal etetek, de az is változatos (lemezes - ezt imádják a legjobban ; granulátum, aqua food - gyógytáp, szárított szúnyoglárva és fagyasztott a heti menü. Nálam a szárított szunyoglárva - sera halvitaminnal csöpögtetve nap után jön a koplaló nap általában. Ez egy ideje így bevált..............................................
És beszámolok a korábbi gondomról a panda coryk zaklatásáról:
A helyzet normalizálódott, már nőnek a megtépázott uszonyaik.
Bár eleinte a helyzet tovább romlott... a mollyk is beálltak az üldözők közé, de végül is csak összeszoktak (én paráztam túl a dolgot, nem tehetek róla nem bírom az agresszivitást az akiban). Vettem ugyan még kettő lazacot de szerintem teljesen mindegy volt, ha nem vettem volna is idővel normalizálódott volna a helyzet, összeszoktak volna. Nem baj, remélhetőleg így a lazacok is jobban érzik magukat. Bár néha még a pandákra moccannak, de ez már közel sem olyan komoly mint amikor beírtam..................................................
És gömbmoha: én kettévágtam egyet durván fél éve. Beakartam takarni vele egy kókuszhéjat. Egy darabig okés is volt, de aztán elkezdett porladni, tiszta dzsuva volt tőle az aki (nem bírom a dzsuvás aljzatot ) szóval szívtam lefelé amit tudtam, de jópár kis gombóc összeállt, kicsi gombóccá gömbölyödött ... perpill van vagy 8 kicsi gömbmohám. Nem mindegyik gömbalakú 100%-ra, van ami kicsit ovális...de alakulnak.
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
SzalaiG
addikt
Vettem növénytápot. Hetente egyszer kell a vízbe csepegtetni.
-
Atomgeszi
veterán
DirtyFREE
Nem tudom, hogy hagyhatta el a bajszát. Egyik nap még megvolt. Búvóhelyet megpróbálok csinálni bár nemtom miből kéne valami fadarab de az se mind1 milyen, még növényeket is terveztem venni , mert most elég szegényes az akksi.
Volt, hogy 1 napig nem tudtam kaját adni vagy csak elfelejtettem utána tényleg jobb étvágyuk volt, de mintha a harcsa attól függetlenül se igen enne. Bár amekkora teste van nem hiszel el, hogy nem éhes.
rien
A fagyasztott vörösszúnyoglárvát nálam imádják. És attól úgy nőttek a halaim mint a gomba, és azt a harcsa is nagyon imádta. De ugye ezt se vehetem mindig mert nem olcsó. De talán heti 2-3 alkalom belefér. Élő kaját én se szándékoztam adni. Általában szárított lemezes megy, de azért a harcsa lusta felmenni a víz tetejére. Direkt ezért vettem neki merülőset azt is kedveli a többi hal.Mellesleg ezek az akváriumi növények baromi drágák, voltam halboltba és 1000ft egy kis növényért, kész rablás. Míg 1 évvel ezelőtt pár száz forintért vettem nagyobbakat is.
Az miért lehet, hogy az algázó folyamat az akksi szűrőre tapadva van? Csak néha jön le a kövekre vagy az akksi falára. Lehet fázik? Bár lehet ez így hülyén hangzik. Vagy talán a szűrőn még több kaját talál mint csak úgy az akkváriumba?
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
DirtyFREE
tag
válasz Atomgeszi #4207 üzenetére
(Minél nagyobb egy hal annál tovább bírja kaja nélkül )
Az algázónak is kellene több búvóhely
& igen több algát is talál szerintem ott.
Meg persze a szűrőn búvóhely hiányában el is rejtőzhet kicsit
a kíváncsi szemek elől"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
őstag
válasz Atomgeszi #4207 üzenetére
Anci valószínűleg a vasfát, vagy a mangrove gyökeret, és a búvóhelyet hiányolja.
Nálam is a nagy Ancinak van egy saját bejáratú búvója, a többieknek meg egy nagy Cryptocorine wendtii, aminek a levelei alatt/között elbújhatnak. Meg a 2 Anci az esetek nagy részében a mangrovén tapad. Imádják kajálni.
A rókamárna meg szeret az Anubias nana levelein pihenni.Nálam a munkahelyen van az akvárium, úgyhogy a kaja csak szárított, lemezed, granulált, és néha egy kis zöldség. Házi kaját nincs lehetőségem gyártani. De mindenki szereti.
Icewolf || kósza ||
-
őstag
válasz DirtyFREE #4210 üzenetére
Elmegy munkahely.
Anatómus vagyok, PTE-AOK Anatómiai Intézet.
Az akvárium az albérletben volt, ahol lakok, csak hazaköltöztek a tulajdonosok, és akadt egy kis gond a konyha - nappaliban levő akksival. Így kicsit kényszerből, kicsit saját elhatározásra bekerült az irodába. Nagyon népszerű.Icewolf || kósza ||
-
DirtyFREE
tag
-
Atomgeszi
veterán
válasz DirtyFREE #4208 üzenetére
Na megvolt az egy kajanélküli nap.. ma tényleg nagyon volt étvágya a harcsának. Köszi a tanácsokat!
Am honnan vehetnék ilyen mangrové gyökeret vagy mit? Meg milyen növényeket ajánlotok ami nem rohad ki 1 hét után az akkváriumban és nem igényel különösebb szakértelmet?Am én is imádom nézni az akváriumot. Megnyugtató a látvány.
Amúgy miért van, hogy van egy nagyobb Xifó lány meg egy kisebb fiú xifó, de nem igen érdeklődik a lány xifó után?? Inkább a guppi érdeklődik a xifó lány után, de ez milyen dolog már[ Szerkesztve ]
-
DirtyFREE
tag
válasz Atomgeszi #4213 üzenetére
A mangrove gyökeret értelem szerűen innen:
Mangróve
De,ha nincs kedved térdig gázolni az aligátoroktól hemzsegő vízben
akkor csak ugorj le egy akvarisztikai kereskedésbe!
A növényekkel kapcsolatban tudom neked ajánlani:
- Anubias fajok
- Vallisneria
- Cryptocoryne
- Ha,nincs sok világításod ahogyan nekem se
akkor ezeket ajánlom!Szívósak & szépek is egyben!
Ha,jól tudom ezek nagy része (vagy mind,ebben nem vagyok biztos) a gyökerén keresztűl
veszi fel a tápanyagot!Beültetéskor egy Növénytáp tabletta pl
& minden rendben lesz meglátod!
(Azért a napi 8h világítás legyen meg )[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz DirtyFREE #4214 üzenetére
Hát nem tudom itt helyileg eléggé szegényes az akvarisztika bolt tartalma és ami van csekély dolog elég drága is... Lehet ezt Pécsről kell szereznem de ott meg fogalmam sincs hol vannak ilyen boltok!
Volt mindhárom növényfajtából a vali szaporodotott mint a fene azzal ültettem be a hátuolsó részt folyamat csak hozta az új hajtásokat meg ment az aljzatba a gyökere. A többi tényleg elég szívós. Nem pont ilyen , de van növénytápom.
Nem tudom mi számít sok világításnak? Van az akvárium tetején egy kb olyan hosszú cső mint amilyen széles az akksi és elég jól és szépen bevilágít mindent!
Általában megy annyit. ( reggel 8-tól este 10 -ig kb)Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
őstag
válasz Atomgeszi #4215 üzenetére
Pécsen a MÁV bérházzal szemben van egy bolt. Egész jó, bár kicsit drága, és ne hagyd magad átvágni (megpróbálják kicsit beetetni az embert). Viszont, elég jó a választék, vannak ilyesmi növények. Pécsen egyedül tőlük mertem halat venni, (igényesek az akváriumok, van karanténjuk...) és eddig még mindig túléltek, és nem is hoztak betegséget.
Icewolf || kósza ||
-
DirtyFREE
tag
Nem mondjátok hogy arra felétek ilyen rossz a helyzet?
Itt Biharban Debrecen & környéke nem rossz a felhozatal!
Én a helyedben az aprókat is nézegetném!
Sok jó akvarisztikai cuccot raknak fel az emberek az apróba!
;D- Apropó az a neoncső akvarisztikai vagy csak ilyen házi világítás?
Mert nem mindegy ám!Bocs ez ide címezve!
(#4215) Atomgeszi[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz DirtyFREE #4217 üzenetére
Eléggé... Sőt még a város egyes részein is 100ft-os eltérések vannak.
Milyen apróra gondolsz?
Rendes Aquarell(vagymi, nincs kedvem most szétszedni ) cső. A háza home made, rendes tartó lett neki csinálva meg minden. Még ígyis jóval olcsóbban kijöttem mint pld egy sera komplett fény rendszerrel. És sztem ez is megfelel nekik mert tényleg elég jó.
mave13 Egy pontos címet tudsz?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
DirtyFREE
tag
Linket nem írhatok,de a netes aprókat!
Főleg ahol licitálgatni kell!
Jaja az jó fénycső![ Szerkesztve ]
-
zolek13
csendes tag
Helló mindenkinek.
Ezúton is örülök hogy már közétek tartozom.
most már én is akvarista táborba tartozom persze amatőrbe.
2.5 hete van egy 50 literes akváriumom. halak élnek meg minden de lenne egy kérdésem.
a szűrő egy idő után kezdi játszani hogy nem nyom oxigént.
nem győztem takarítani.
aztán meguntam és vettem bele siporaxot azt mondták egy darabig majd akadozik szintén a levegő belőle de aztán visszaáll de semmiképpen ne takarítsam ki mert megdöglik az élőkultúra benne.
most éppen oda jutottunk hogy a szűrő csak a vizet keveri max egy két bubi.
akkor is hagyjam? a szűrőm az egy hydor crystall r05. az anyag benne sera siporax.
szivacs helyére is azt tettem nem csak az aktív szén helyett.
normális a mostani jelenség?
köszönöm a segítő válaszokat.
Remélem kapok választ és aktív tagja lehetek a fórumotoknak továbbra is.
nagyon tetszett a tagok egymáshoz való hozzáállása. -
tbs
addikt
A szűrőtérben ismét felbukkant 2 picur kolibrihal. Spontán nő a létszám.
-
törölt tag
ancik nem kellenek valakinek? kifejlett, feleves-eves peldanyok. el kene ajandekoznom legalabb 5-6 db-ot mert most h megnottek, mar eleg sok vizet zavarnak
-
rien
senior tag
válasz zolek13 #4225 üzenetére
Szia és üdv
Sajnos egyáltalán nem ismerem a Hydor szűrőket, még nem volt hozzá szerencsém de leírom az enyimé: Aquael fan 2-es hasonló problémáját...hátha segít.
Nálam nem az indításkor, hanem pár hónap múlva jött ez a probléma, hogy nem ment a levegő. Én is ezerrel szűrőtakarítás de nem az volt a gond.
Apuael szűrő:
Ahol rácsatlakozik a levegőcső az szokott eldugulni. Ilyenkor jön a fogpiszkáló és dől a levegő újra. Sőt egy idő után ez a kis cső rendesen bevízkövesedik, a fogpiszka se megy bele rendesen, ilyenkor leöntöm ph mínusszal.
Nem tudom milyen a Hydor felépítése, hogy ilyen előfordulhat-e egyáltalán, de hátha nálad is csak ennyi lesz a gond, hogy valami kis szösz elzárja a levegő útját.Szerk: Ja és a 25 literes akváriumban meg túl erős a szűrőm (szintén Apuael csak mini, ami 30-60 literesbe való). Ha letekertem a minimumra a teljesítményt semmi levegőt nem nyomott be szinte, néha egy-két bubi. Feljebb kellett tekerni, hogy adja a levegőt de úgy meg iszonyat áramlás volt...úgyhogy vettem bele levegőpumpát.
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
őstag
Nem kell valakinek két tő Cryptocorine wendtii?
100 liter alatti akváriumban nem ajánlom, mert nagyra nő. Megél bármilyen vízben, akár sügeres akváriumban is, bár a levelei nem túl kemények, sügereknél esélyes, hogy haleledel lesz...Icewolf || kósza ||
-
spyduck
nagyúr
Csináltam egy kis szűrőrendszert
Holnap berendezem. Fekete aljzat, nagy vasfa, rengeteg növény. Jól fog kinézni
Lesz benne 40db vörös neonhal jó pár garnéla és néhány gurámi (törpe vagy gyöngy). -
hoby36
senior tag
Ma megleptem magam 2 elefánthallal!
A logikában semmi sem véletlen!
-
-
spyduck
nagyúr
válasz SzalaiG #4239 üzenetére
Kifúrtam két lukat felül és alul majd egy-egy a cső méretével megegyező cső csapszelepet beleraktam a hordóba és FSB ragasztóval oda ragasztottam.
A hordó biológia szűrőként működik.felül-perlon vatta
középen-szűrőszivacs
alul-krumplis zsák és kerámia gyűrű
Maga a hordó 60 literes.Még valami érdekel?
Most egyenlőre itt járok:
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
Még 2 túlélő típusú kolibrihal a szűrőtérben... Ha így szaporodunk, boltot nyitok...
-
zolek13
csendes tag
sziasztok sos kérdés. anci vagy gibbicepsz a jobb algázó egy ivadékok számára csinált kis akváriumba? aqua el fan1 szűrő meg egy 25 w os melegítő a 15 liter körüli akváriumba 2 pici páncélos társaságában. jó lenne a válasz úgy ma 9 ig. akkor indulnék beszerző kőrútra. eddig 2 anci kimúlt benne azt sem tudom miért. az miért lehetett? állandóan a szűrő mögé bújt. megfulladhatott? köszi
sziasztok -
rien
senior tag
válasz zolek13 #4249 üzenetére
Nem rég írtad, hogy most indítottál egy 50 literest, gondolom ez akkor még újabb lehet Üresjáratban ment az akvárium legalább egy hetet? Csak víz, szűrés, világítás és a növények?
Az ancinak szerintem az túl kicsi egy 15 literes medence, a másik halat nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs