Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rien

senior tag

válasz Atomgeszi #4203 üzenetére

Nem olvastam vissza konkrétan....de:

heti egy nap koplalás kell / jót tesz a halaknak.

Sasa korábbi felsorolásából:
    haleledel minőség / ha a halaidnak jót akarsz:
    1. élő kaja
    2. fagyasztott
    3. szárított

Sasa ajánlása alapján...saját tapasztalat: hasonló tünetű beteg halamat fagyasztott kajcsival sikerült rávennem az evésre (bár kimúlt szegényke, de a fagyasztottra akkor is rámozdult), lehet nálad még nem késő.
    Nálam az élő kaja kizárt - bárki megkövez érte, nem bírja a gyomrom, ezen kívül bármit megteszek a halaimért, de ez nem megy - bár valószínűleg az élő kajcsinak mégnagyobb sikere lett volna, de a fagyasztottra is mozdult a hasonló tüneteket produkáló vörös neonom.
    Én általában szárítottal etetek, de az is változatos (lemezes - ezt imádják a legjobban :) ; granulátum, aqua food - gyógytáp, szárított szúnyoglárva és fagyasztott a heti menü. Nálam a szárított szunyoglárva - sera halvitaminnal csöpögtetve nap után jön a koplaló nap általában. Ez egy ideje így bevált.

.............................................

És beszámolok a korábbi gondomról a panda coryk zaklatásáról:
    A helyzet normalizálódott, már nőnek a megtépázott uszonyaik.
    Bár eleinte a helyzet tovább romlott... a mollyk is beálltak az üldözők közé, de végül is csak összeszoktak (én paráztam túl a dolgot, nem tehetek róla nem bírom az agresszivitást az akiban). Vettem ugyan még kettő lazacot de szerintem teljesen mindegy volt, ha nem vettem volna is idővel normalizálódott volna a helyzet, összeszoktak volna. Nem baj, remélhetőleg így a lazacok is jobban érzik magukat. Bár néha még a pandákra moccannak, de ez már közel sem olyan komoly mint amikor beírtam.

.................................................

És gömbmoha: én kettévágtam egyet durván fél éve. Beakartam takarni vele egy kókuszhéjat. Egy darabig okés is volt, de aztán elkezdett porladni, tiszta dzsuva volt tőle az aki (nem bírom a dzsuvás aljzatot :( ) szóval szívtam lefelé amit tudtam, de jópár kis gombóc összeállt, kicsi gombóccá gömbölyödött :) ... perpill van vagy 8 kicsi gömbmohám. Nem mindegyik gömbalakú 100%-ra, van ami kicsit ovális...de alakulnak.

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

Új hozzászólás Aktív témák