Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
válasz V.Stryker #3098 üzenetére
Hosszú távon nem tudom mennyire lehet szerencsés ennél a fajtánál..... fene tudja....
Szerintem egy idő után izomból be fog hangosodni...
Jah, és hogy apróhirdessek már egyet. Van pár fodros vizikalászom. 3-4 tő talán. Egész nagyok, kajáért cserébe (spirulinás, növényes, vagy fagyi kaja jöhet csak szóba), vagy egy kis pénzmagért odaadnám!
Nagyobb akváriumba ajánlanám, mert 1-2 tőnek már most simán 120cm körüli levelei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő arra, hogy kipucoljam az aljzatomat. Kicsit sok már a mulm.Milyen aljzattisztítót ajánlanátok?
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
kp78
addikt
válasz RedWing #3103 üzenetére
Nekem ilyen van, de lehet ugyanilyet venni nevesincs márkában, fele ennyiért.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
DirtyFREE
tag
Jeah 8 red cherry-vel bővült a kis társaság
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
Kidus
őstag
Viszonylag surgos kerdesem van.
Adott egy akvaterrarium, tele lett mindenfele apro szervezetekkel, abbol amit latok ( szinte nagyitoval kell nezni ), hidrakra gyanakszom, es vizibolhaszeru ugralo allatokat is lattam.
Arra jutottam, legjobb kipakolni az egeszet, kifozni a kavicsot, fertotleniteni az aksit, aztan forralt vizzel feltolteni ujra.
Viszont van 2 noveny benne, meg kene oket menteni. Kerdes, hogy hogyan tudom kiirtani roluk ezeket az allatkakat anelkul, hogy a novenyeknek bajuk esne.Assuming Control
-
RedWing
aktív tag
Nekem még régebben ezeket ajánlották egy szakfórumon:
Zoolek Capitox, Sera Tremazol vagy JBL GyrodolElvileg ezeket növények mellett is lehet alkalmazni, de mérget nem vennék rá!
(Saját tapasztalatom nincs, mert végül is nem kellett használnom, szerencsére)
Szerintem kérdezz majd meg a boltban is!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
Zebu
addikt
Vegyszerektől én mindig fosok....az ilyen organikus dolgoknál beválhat a régi módszer!
Felfűteni az akvárium vizét 31-32 fokra és besózni ezerrel. Az igaz, hogy a növényeknek ez nem a legjobb, de általában elpusztítja az élősködőket. Darakórra is ezt érdemes használni.
2-3 napig így hagyod a vizet, erősen levegőztetsz és szerintem működni fog a dolog. Kicsit a növények szövetei roncsolódhatnak, 1-2 levél lehullhat, de túl fogják élni.
-
Kidus
őstag
Mennyi sot rakhatok bele?
Halak nincsenek ott, semmi mas sem, csak egy garnela, azt meg kiveszem addig max.
Az lenne igazan celravezeto, ha kivennem a novenyeket, es csak egy csoborben kezelnem, ilyen megoldasra gondoltam, mert ugyis ki kell takaritani utana az egesz cuccot.
Szoval majdnem furdoviz, jo sosan? Hmm...Assuming Control
-
DirtyFREE
tag
Lesznek pici Red Cherry-eim
Már pattognak a mama hasába
-
sasa311
veterán
Hahó!
Eladó egy ilyen lámpám S.O.S elég olcsón!
Eladó egy Dymax típusú 4 x 24W teljesítményű T5-ös gyári lámpa minden tartozékával (bontatlan fém függesztőszett plafonról lógatáshoz illetve műanyag távtartók akváriumra rögzítéshez).
Ezüst színű, korróziómentes alumínium az anyaga a teljes borításnak.
A védőplexit kicseréltem a legjobb minőségű víztiszta polikarbonátra, hogy még jobb minőségű legyen a fénye! Természetesen megvan az eredeti plexi is akinek az kéne, de így sokkal jobb.A lámpa alig 1 hónapot használt, mératváltás miatt cserélem le. Állapota hibátlan, helye Bp.
Érdeklődni a 30 / 2743604 -es telefonszámon vagy pü-ben lehet.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
tbs
addikt
No, 2esbe kapcsolt az akváriumprojekt. Szombat óta növényekkel érik a technika.
Remélem a hétvégén a webkamera is belekerül, lehet majd kukkolni.Halacskák március közepétől várhatóak. Addig még túl kell élnünk két algavirágzásra hajlamosító időszakot...
Csini egyébként.
(Hátha érdekel valakit... )
-
kp78
addikt
Persze, hogy érdekel.
Jöhetnének képek is, hogy lássuk, miből lesz a cserebogár„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
DirtyFREE
tag
Ez az Srácok dobjuk fel picit a Topicot!
Lássuk ki mit alkotott eddig!
Kis büszkeségem 60L-ben
Jöjjenek a képek!!!!
-
Kidus
őstag
válasz DirtyFREE #3117 üzenetére
Pont ilyen a nosteny bettam, majd csinalok rola egy kepet.
A him bettam meg ugy szet lett kapva egyik esterol masnap reggelre, hogy nem maradt uszoja ( egy csonk volt, es a teste ), az oldalan "uszott". Egyenesbe allni nem tudott, lemerulni szinten nem. Ez volt ugy 6 hete. Mostanra szebb mint valaha, felholt allapotbol hoztuk vissza, ugy tunik eletem legszebb bettaja lesz. Rola is csinalok majd, bar meg novesben van erosen a sok fatyol
Ezen kivul jo nem sok, a nagy akvariumban a veliferak mar majdnem mind kihaltak, igen erdekesen hosszu kuzdelmek utan.
Akarhol olvastam, nem talaltam magyarazatot. Csakis a nostenyek voltak erintettek, akarmennyit ettek, iszonyat sovanyak voltak mind, soha nem szultek, es egy ido utan ingadozni kezdtek, aztan farkuk a fold fele, fejuk fel, es ringatoztak. Neha abbahagytak par napra, aztan megint. Minden szart kiprobaltam, elolvastam, elpusztultak. Egy maradt, meg a himek....Novenyeim tovabbra is csak vegetalnak, vannak de nem nonek, kiveve a vizililiomokat, amik viszont nyulnak eszelos modon. Pedig van feny boven. Az egyiket betettem az akvaterrariumba, raceloztam a reflektort, tele lett az egesz zoldalgaval, a liliom meg csak noveszette a szarat ott is, levelei meg kicsik voltak. Sose jovok ra, mi a rak van.
Kilenc nap mulva koltozunk, mindket akvarium szetkapas, szetfozes, mosas, stbstb.... meglatjuk, mi marad
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
kp78
addikt
Nemrégen ilyen pamacs szerű képződmények jelentek meg a növényeimen, amiket kézzel viszonylag könnyen el lehet távolítani, csak legyen elég türelme az embernek hozzá.
Mik ezek?
Amúgy az aksim most így néz ki.
A halak jól érzik magukat, lekopogom, már meg sem tudom mondani, mikor volt elhullás.
Viszont az aksiban lévő összes dolgot kezdi belepni ez. Ez vmi moha?
Ezt már nem éppen könnyű eltávolítani, sőt, kézzel szinte lehetetlen is.
Tervezek hamarosan egy teljes takarítást, de hogy ezt hogy szedem le a növények leveleiről, meg a vasfáról, még nem tudom.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz sasa311 #3122 üzenetére
A zöld, vagy a kis barna az ecsetalga? (Én a barnára gondolnék )
Meg lehet szabadulni tőlük vmilyen módon?[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
sasa311
veterán
Már nem jönnek be a képek valamiért, de úgy emlékszem rá, hogy mindkettő.
A sziámi ormányosmárna az egyetlen hatásos védekezés ellene, de azt nagyon ritkán kapni, illetve csak a hamisat. Itt olvashatsz még róla:
http://edak.cellkabel.hu/fok/kiir.php?azonosito=34
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
kp78
addikt
válasz sasa311 #3124 üzenetére
Képfeltöltő behalt vmiért, talán majd megjavul, akkor újra jók lesznek a linkek.
Elolvasom amit linkeltél, és meglátjuk mit tudok kezdeni vele.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Na még egyszer a képek, mert a képfeltöltő úgy tűnik tartósan bemondta az unalmast
Barna pamacs, zöld , és az aksi.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz sasa311 #3128 üzenetére
A második képen ami van, az teljesen olyan mint amit gyerekkoromban a Balaton falépcsőin láttam.
Csúszós, kicsit mohás érzésű/tapintású.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg ajánlani egy boltot Budapesten, ahol pandaharcsát, ill. pillangó tarkasügeret tudnék venni? Itt voltam tegnap, itt pedig tegnap előtt, de sajnos negatív...
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
Bibby
addikt
Az egyik hal defektes lett sajnos.
Valami úszóholyag gondja lehet, fejjel lefelé tud csak megmaradni, és akkor is a felszínre emelkedne ha hagyná. Külsőre nem látok változást, ha kaját kapnak próbál enni és tud is, de az úszkálás nem megy, így többnyire valami növényben támaszkodik meg. Lehet ezt kezelni, egyáltalán fertőző? Már 1 hete ilyen de a többi hal egészséges.Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
válasz Kalandor #3140 üzenetére
Sok olyan vélemény van a neten (és ezek közé tartozik az enyém is), hogy haltartásra nem való az ilyen... egyszerűen nem tudsz megfelelő életteret kialakítani, kicsi a hely, torzul a fény, oxigén nincs. Emiatt aztán gyakran kellene vizet cserélni, ami szintén csak zavarja a halakat.
Viszont nagyon szép díszt lehet belőle csinálni vízinövényekkel, szép csigákkal - hal nélkül.Ελευθερια η θανατος
-
Sirandrish
legenda
Vitorlást sikerült már valakinek sikeresen leikráztatnia?
Nálam a következő szitu volt...a szürő oldalára rakott a nőstény vagy 3-400 ikrát...vártunk 2 napot hogy a hím meg tudja termékenyiteni valamennyit...hát pont elkéstünk mert mire a 2. nap felkeltünk a jó 60%a lepotyogott..így maradt vagy 150 darab..azt különraktuk szűrőstöl..teltek a napok...egyre jobban hasonlitottak ebihalra az ikrák...mindamelett viszont egyre kevesebben is voltak...a végére talán 8-10 maradt amikor is megint ráikrázott a szűrőre vagy 400 darabot!
hopp..ujabb lehetőség..ok...másikkal 2 napot vártunk..ezzel elég egyet..ugy is lett...1 nap után kivettük..és az utolsó darabig mint elpusztult mert kb a 80%a nem volt megtermékenyitve (kifehéredett mind) és szépen lassan napról napra az összes elkopott....szóval közel 800ikrából egyetlenegy halat nem sikerült megmenteni...mind elpusztult 1 hét alatt...
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
rarri
senior tag
válasz Sirandrish #3143 üzenetére
Nálunk egyszerűen felfalták a vitorlások a petéket. / igaz, a többi halat sem kímélték ,így amikor elpusztultak, akkor nem vettünk újakat /
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
Sirandrish
legenda
Hát pont ezért különitettem el őket...ezt nem írtam volna?
Szerk: de írtam "különraktuk szűrőstöl"
Kalandor: Ismerősöd milyen gyakran cserél vizet? me ha nem naponta vagy max minden második nap akkor biza az a hal szomoru lehet...még egy gömb akiba is kell legalább egy légpumpa..ha csak egy aranyhal van benne akkor is...persze másfél év hosszu idő..ezt kb ugyis fel lehet fogni hogy egy ember 2000méter magasra költözik..ritkább a levegő de másfél év alatt megtudja szokni szerintem...de egy kis halacka az egy kis halacka
Egyébként látom pont gömbakit szeretnél...vannak már olyanok amire rá van csiptetve egy irósztali lápához hasonló lámpi...az világitásnak jó...illetve a fentebb írt légpumpát is javasolnám...azis kb 1500ft porlasztókövel együtt szóval ki lehet birni..a szürést nehezen lehet megoldani benne viszont 2 naponta nyugodtan lehet cserélni a viz 30-40%át akkor nem lesz gáz..én így csinálnám a gömbakit..vagy valami külső szüréssel oldanám meg...temészetesen a pumpa és a világitás akkor is kell...
a fűtést annyira nem preferálnám egy gömbakiban..persze ha olyan helyre tudod rakni ahol nem ingadozik 24óra alatt 3-5 fokot a víz...
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
rarri
senior tag
válasz Sirandrish #3146 üzenetére
Te azt írtad, hogy lepotyogtak, nem azt hogy megették őket a felnőttek. De ha rosszul olvastam akkor sorry, éjszakás voltam, és még nem aludtam.
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
Sirandrish
legenda
öö igen...a szürőröl lepotyogott pár..persze biztosan ettek is belőle..nekem nem is ezzel volt a gondom hanem azzal hogy egyszerüen nem maradt meg egysem...pedig 2 hét alatt két lehetőség volt rá..egyszer későn vettem ki egyszer meg hamar?
1 illetve 2 nap volt amikor kivettem..most akkor mennyi az az idő? 26óra? nem mellesleg a nőstény elpusztult mire lezajlott az egész
-
Sirandrish
legenda
válasz Kalandor #3149 üzenetére
nah ez igaz...a Betta-nak nem kell levegőztető..vagyis nem követelmény...a magányt meg annyira tűri jól mint bármi más..egy nőstényt biztosan szívesen elszórakoztatna..hímet persze nem lehet mellé rakni mert hamar csak 1 marad...ha mázlija van
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest