Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Kitakarítottam az akváriumot.
-
spyduck
nagyúr
31-32 fokos az akváriumom, csodálom, h eddig még senki nem halt meg
-
SzalaiG
addikt
Víz 29fok árnyékban...
Mit csináljak velük? Ma kaptak fagyasztott kaját.
-
rien
senior tag
válasz SzalaiG #4658 üzenetére
Tipp 1: Hűtőbe amennyi vizet tudsz berakni hűteni, majd beönteni.
Tipp 2: Jégakku
Tipp 3: Éjszakára levenni a tetőt, ha van ugrásra hajlamos hal akkor szúnyoghálót használni.
Tipp 4: Tetőt levéve az akira állítani a ventilátort.Ezek nagy részét itt a topikban kaptam tippnek pár éve
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz mejanos #4663 üzenetére
Hát napi pár %-nyi vízcserére gondoltam. Nálam így nyár tájékán jó ha két üveggel betudok rakni a halak javára vizet a hűtőbe, ez max. 4 liter de inkább 2 liter szokott lenni. A durván 90 liternyi 31 fokos vizükön ez nem sokat mozdít.
És megjegyzem a jég hidegebb mint a hűtött víz Ha te úgy bejégkockáztad az akidat, hogy 3 fokot csökkent a hőmérséklet ott nem zavart, hogy esetleg megfáznak a halak?
Én tegnap csak a tetőlevételt alkalmaztam éjszakára. 31 fokról 28 fokra hűlt reggelre a víz (br.112 liter).
Még esetleg hideg vízzel lehet hűteni 1-2 fokot rajta. Nekem egy is elég mert alapból 25 fok felett szokott lenni a hőmérséklet (26-27 inkább). Pedig a fűtőm 19 fokra van tekerve (ez a minimum rajta) és mikor vettem pont az ellenkezőjét mondta a faszi a boltban, hogy ahogy telik az idő majd úgy kell tekernem feljebb-feljebb rajta, hogy meglegyen a hőfok hát nem jött beDe semmiképp se hinném, hogy rosszabb lenne a halaknak ha hűtesz rajtuk akár 3 fokot hirtelen ahogy te tetted (én azért egyszerre ennyi fokot nem szoktam hűteni) minthogy hagyod őket 30 fok felett kínlódni.
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
zsoltinnó
aktív tag
Nálam 26,5 fokos a víz!Néha be is kapcsol a fűtő! Pedig iszonyat meleg van a lakásban!
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
rien
senior tag
Ma úgy üzemel az aki, hogy az esti háló rajtamaradt (nekem ilyen hálóm van nem szúnyogháló, a lyukak átmérője 7-8 mm). Két ~2 cm magas parketta került az akvárium szélére és erre ment rá a tető. Az etetőnyílásról is levettem a tetőt, az enyém 30 cm x 8 cm-es nyílás.
Remélem így nem megy 30 fok fölé a hőmérséklet de majd beszámolok. Perpill közelít a 29 fokhoz a reggeli 28-ról.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
29,5 fok volt a maximum
hideg víz meg minden egyéb hűtés nélkül és szerintem ma melegebb is volt mint tegnap, meg a reluxa se volt lehúzva egy percre se mint tegnap egész nap...úgyhogy örülök
világítás kikapcs. után beöntök 2 liter hideg vizet, hátha reggelre sikerül elérni a bűvös 27 fokot vagy akár alámenniSzalaiG: talán két éve volt, hogy többünknél a guppik hullottak nagyon a melegben
pedig igénytelen, szélsőséges körülményeket is jól tűrő, strapabíró halnak tartják őketde 30 fok felett azért benne van a pakliban, hogy előfordulhat némi halhullás
[ Szerkesztve ]
-
-
rien
senior tag
válasz spyduck #4671 üzenetére
Húú sajnálom
Én nem nagyon tudok mit mondani még hál'Isten nem találkoztam darakórral.
Viszont a baktopur szerintem nem jó rá az bakteriális fertőzésre jó, nem paraziták ellen.
Azért próbáltam neked keresni: itt sera costapur + ectopurt írnak, lentebb az olcsó parakillt és a malachitzöldet ajánlják még.
A Horn - Zsilinkszy könyv szerint: A betegség specifikus gyógyszere a malachitzöld (Parakill, Formit). A gyógyszer megválasztásával azonban vigyázni kell. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a neon, a vörösneon nem viseli a Xantakridin vagy Tripaflavin oxidáló gyógyszereket, ezektől könnyen elpusztulnak. Kezelés után javasoljuk az Aqua-Food Gyógytáp etetését.
(nem tudom megvan-e a könyv neked, ha nincs szívesen beírom a teljes részt a darakórról)
a szűrőt meg gondolom végig ki kell kapcsolnod a kezelés alatt----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz spyduck #4671 üzenetére
Nálam anno mikor volt 30 fokra felvittem a víz hőfokát 2napig azt elmúlt a darakor!Gyógyszerrel semmi hatás nem volt hullottak mint a legyek!De nálad így is 30fokos a víz hogy ilyen meleg van!Azt olvastam az "okosoktól"a darakor 29fok körül már pusztul!
-
DirtyFREE
tag
válasz spyduck #4674 üzenetére
Sera Costapur F 50 ml
A SERA costapur hatékony ellenszere a darakórnak és a parazitáknak. Biztonságos a halakra és növényekre nézve. A vízben úszó és talajon lévõ még ki nem fejlõdött parazitákat is megöli, 800 liter vízhez elegendõ. (Ichthyophthirius, Costia, Chilodonella, Tr ...
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz spyduck #4677 üzenetére
Jobban jársz ha kivágod a neonokat az aksbó!Azoknak annyi sajna! Mikor kifejlődik a kór és leválik a halról ismét az aksialjára merül!Nálam is a neonok voltak a gyenge láncszemek!.A szumátraiak szívósabbak voltak!Csak az egyik kapta el de az megjavult nehezen! Az összes neonom elpusztult akkor!
-
zsoltinnó
aktív tag
Ezt a hozzászólást egy fórumon olvastam! idézem:
"Helo, Tudomásom szerint a darakór elleni legjobb védelem, hogy felviszed a víz hőmérsékletét 28-30 fokra és akkor magától kipusztul. Nem kell akkor semmi vegyi kezelés. Ha már kiszedted a halakat és kezelted akkor az aksi vizét melegítsd fel, 1-2 nap és visszarakhatod a halakat is.."
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SzalaiG #4680 üzenetére
Hogy új halakat egyből betesz az akváriumba.
Célszerű beszerezni egy karantén akváriumot. Nem kell nagy, 15-20 L egy vízforgatóval elég, abban elvannak a halak egy hétig.
Ha minden rendben, akkor bele lehet tenni őket a nagyba.Víz nálam 29 fokos, remélem, egy kicsit hűl az idő a héten. Aztán majd meglátjuk. Egyelőre még nem hűtöm, nem látom szükségét. Kicsit visszavettem a világítás idejét 6 órára. Egyelőre ennyi. Ha kevés lesz, akkor megy a 14 cm-s gépventi a víz fölé. Párolgás = hűtés elven. Hatásos, és egyenletes, nem fáznak meg a halak. Hátránya, hogy naponta kell vizet pótolni, de azzal is lehet legalább hűteni kicsit, 2 fok differencia még nem számít.
Icewolf || kósza ||
-
SzalaiG
addikt
Kaptam ma egy "erden" guppi hímet. Tud erről valaki valami bővebbet?
-
rien
senior tag
Nekem reggel 28 fok volt az akiban (nem ment be alá hiába volt 2 liter hideg víz este, az fél fokot hűtött azonnal de többre nem volt jó) de délutánra megmaradt a 28 fok a kiemelt tetővel (mondjuk ma nem is volt annyira nagyon meleg errefelé mint a hétvégén).
Most már elkezdett hűlni a víz perpill 27,5 fok van. Nálam napi 12 órát megy a világítás.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
SzalaiG
addikt
Hozott az egyik haver egy szivacsos biológiai szűrőt. Használ valaki ilyet?
-
spyduck
nagyúr
Sajnos a neonok nem igen esznek, remélem nem ebbe fognak belehalni
-
zsoltinnó
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.