Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz bringasisti #26151 üzenetére
Igen, tudom.
576 literhez még 2db Eheim 2075 is kevés lenne.
2db JBL E1901 vagy Eheim 2080, ami pont elvinné.#26152 Silentfrog
Eheim 2215 az kb 120 literig jó. Szóval azt el kellene adni és 2 nagyobbat venni, mert akármilyet is vesz mellé, szerintem kevés lesz.Nálam JBL E401 + Eheim 2075 megy egy 240 literesben, de nagyon necces...
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #26153 üzenetére
A 2 méter hosszú akváriumomat / 600 liter / egy JBL e 1901-el szűrtem régebben és egy Eheim 2213 tudású külső volt mellette. /Fluval/
Mulm nem volt sehol,jó is lett volna minden, ha nem lett volna ecsetalga.
Így kiraktam a Fluvalt és beraktam a helyébe egy Tetra 1200-at. Ebbe jó sok hely van és megtömtem zeolittal.
Most 3-4 hete így meg és úgy néz ki, hogy a zeolit megköti azt ami az ecsetalgának kedvez, talán az ammóniát.Érdekes módon látszólag egyáltalán nem lett nagyobb a vízmozgás.
Ha így nézem 4db Tetra 1200 se lenne sok egy ekkora akváriumba.
-
bringasisti
őstag
-
noxon
őstag
Megnéztem ezt a tetra ex 1200 plust, lehet az lesz végül. Plusz az eheim 2215 ha elég, ha nem most ez van
We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
Nekem a Tetra mellé egy CF1000es Atman van 300 literre és nem érzem soknak. Persze a másik véglet Silent, de szerintem ő csal
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #26157 üzenetére
Igen mert nekem van középen 5 kő, neked meg tele van harckocsiakasztóval az egész akvárium!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26158 üzenetére
A Te szűréseden az is dob nem keveset hogy azeolitra tértél át ( 5 kg 990 Ft) és nem az eddigi anyagokat használod. Sokáig én is zeolittal szűrtem, kicsit macerás de a leg hatékonyabb
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #26157 üzenetére
Akkor csalok én is és elég lesz Nekem is csak pár kő van benne.
-
noxon
őstag
Tuti jó ez a zeolit? Ezt találtam.
Zeolit
A zeolit az ammónia és a nitrit eltávolítására alkalmas a szűrőkben. Jól használható sürgős beavatkozásoknál, de hosszú ideig történő alkalmazása nem ajánlott. Mivel, amikor a zeolit eltávolítja az ammóniát a vízből, a baktériumok állománya összeomlik, ez önmagában még nem lenne baj, amíg a zeolit képes megkötni az ammóniát. Azonban ha a zeolit idővel telítődik és nem képes több ammóniát megkötni, a baktériumok viszont már hiányoznak, és nincs ami hasznosítsa a halak által leadott káros anyagokat. A zeolit önmagában vagy aktív szénnel keverve egyaránt alkalmazható.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26158 üzenetére
Hat sok fa van benne az tuti , azok mindenhol megtörik az áramlatot.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz bringasisti #26159 üzenetére
Hol lehet annyiért venni?
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #26159 üzenetére
Pontosabban nem dobtam ki a régi szűrőanyagokat az a 8-10 liternyi most is benne van, csak egy másik külső szűrővel bővítettem amibe beleraktam kb 8 liternyi zeolitot.
Cserélted a zeolitot? Mert kb 3 hónap és kémiai szűrőanyagból átalakul biológiaivá.
noxon Sokan használják, nyugodtan vehetsz te is ha szeretnél. De nézd meg , hogy mit veszel, mert a por állagú nem jó, lefogja a szűrőt. Én kerti tóba való zeolitot vettem. 150ft/kg
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26165 üzenetére
Regenerálni lehet ugyanúgy mint a hydraffin szenet. Nekem egy gondom volt vele hogy kicsit porlik es a fürdőkádat elbassza ha állandóan használom nagy tömegben a tisztitásnál
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #26166 üzenetére
Egyfajta sóval szokták regenerálni nem?
-
bringasisti
őstag
-
Sirandrish
legenda
válasz bringasisti #26164 üzenetére
Otthon megnézem majd , köszi
-
jegenye77
addikt
Próbálkozom:
[link]Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Krisz79
őstag
Tetra ex 600 plus megrendelve...
Van valami tanács az összeszereléshez? Hova helyezzem el az akiba?
0-ra szedtem,tisztitottam az aksim.
50%-viz már benne pihen...http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, mivel már egy ideje koleszben vagyok, így a nagy akváriumom sajnos eladásra került, de nagyon hiányzik egy kicsi az asztalomról, amivel nem lenne sok gond, 1 hal bőven elég lenne. Itt nem nagyon van lehetőségem nagyon gondozgatni, szóval tényleg egy picike, 1 halas, minimális növényzetes, de szép akvárium kellene, heti egyszer tudnám gondozni.
Nézegettem szetteket, de nem úgy volt, hogy pl a gömbakváriumokat betiltották, mert meghülyül benne a hal? Ahhoz képest én nagy boltokban most is találok:
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_834903/Tetra-Cascade-Waterfall-Globe-White-akvarium-szettMost akkor ez hogy is van, megdőlt az elmélet?
Egyébként az első képen látható díszítés pont tökéletes lenne számomra. -
Krisz79
őstag
-
jegenye77
addikt
Igen még az (45 liter) Sikerült megszívnom megint a riccia val. Úgy elterjeszkedett, hogy sehogyan se tudtam kiírtani.
Buce, anubias, trident, bolbitis, pinnatifida, parvula. De ez még nem biztos.
A fák alá tropica talaj lenne alá táptalaj. Előre meg dekor homok. ADA ba van a sárgás nagyon apró kavics ami tetszik.
Illetve a fehér dekor homok is de azt nem merem bevállalni. Gyorsan koszolódik.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Tudom de van még itthon pont annyi ami oda elég így alá teszem.
Most próbálom jobban megtervezni mi hol legyen.
Másfél óráig forgattam a fákat mire tetszett az összkép[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
tepenzed
őstag
Szerintetek mennyire jó ez a nano set?
Amazonon is elég jó az értékelése, de ezek a szettek általában gyenge felszereléssel érkeznek, persze ehhez nem is kell profi szűrő.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Még mindig lenyűgöznek azok a színek!
Nem sikerül soha ilyet kihoznom a nővényeimből pedig minden jót megadok nekik.[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
Nah beüzemeltem a tetra ex 1200 plus szűrőt, eddig nekem elnyerte a tetszésem, külön dícséret, hogy átlátszó a cső meg a kifolyó, befolyó ág. Csak azok a fekete tapadókorongok csúnyák rajta így.
Meglátom hosszú távon milyen. Hát tényleg jó lenne az eheim 2215 helyett is egy ilyen.[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26189 üzenetére
37.900, egyelőre a gyári szűrőanyagokkal használom.
Esőztetővel most nem annyira erős hosszában a flow, max majd kipróbálom a nélkül átlósan.Most a két szűrő esőztetője egymással szemben nyomja a vizet, majd próbálgatom még máshogy.
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26191 üzenetére
Hát a tetra esőztetője kell hogy fodrozza a vizet. Max annak az esőztetőnek az egyik felét forgatom úgy, de majd kitapasztalom.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz bringasisti #26194 üzenetére
Igazából az érdekelne,hogy ,hogy helyezzem el a be és a ki ágat,illetve milyen mélyen tegyem be a legjobb áramlás és szűrés érdekében...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
bringasisti
őstag
válasz Krisz79 #26195 üzenetére
A szűrő teteje a talaj magasságágában legyen lehetőleg, mert így nem levegősödik le és a hosszú cső sem csökkenti a víz sodrását. A szívó cső a talaj közelébe érjen le és a visszatérő cső ugyanitt vezesse vissza a vizet a hosszú oldallal párhuzamosan. A gázcsere miatt a vízfelszín fodrozodjon vagy az esőztető használata vagy a kanyarcső megfelelő billentésével
BENEFON DELTA--------N8
-
Krisz79
őstag
válasz bringasisti #26196 üzenetére
-Most kezdtem hozzá, illesztem össze a szivó és vissza ágat.
-54l aksiba , a szivó ágon az összetolható közdarabot ki kell hagynom,mert elég az u alakú szár és a szivó szűrő...
-A legnagyobb gondom, az aksim tetején a tető mindenhol illeszkedik az akvárium tetejére, hol érdemes kibarkácsolnom a tetőt?
-Belekukkantottam a szűrőbe, ha jól láttam,ki kell csomagolnom a tálcára a szűrő közegeket...?[ Szerkesztve ]
-
-
Krisz79
őstag
válasz bringasisti #26199 üzenetére
Helyzetjelentés...
Összeraktam, a tálcákba mindent kicsomagoltam, vákumot képeztem és elindult az átfolyás
Tesztüzemben megy a szűrő...
A kiág csapot finom átfolyásra állítottam,hogy az élővilág ne "pezsegjen" szét a sok bubitól...
A szívó ág viszont teljesen nyitva...
Amit nem látok,hogy akkorát szívna,hogy a halaknak izomlázuk lesz kiúszni a szívósugárból...
A szűrőszivacsot rajta hagytam.
Nem vágtam még semmit,tesztelek.
Egyéb tanácsot szívesen fogadok Tőletek![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest