Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitti11
tag
Egyáltalán nem ilyen egyszerű ez, a "hogyhogy nem vették észre" dolog. Mint említettem nekem a pimax-el a small FOV megfelelő mert a nagyobb látómezőnél már engem zavar a széleken a torzulás, konkrétan horizontálisan szinte a felére fogy minden mire aztán eltűnik. Egyébként egy pici torzulás függőlegesen is van még a vive-al is. Na de, haverom aki a másik HMD-t kapta teljesen elégedett vele és semmi baja nincs large FOV mellett se!!!! Mindent jól lát, ugyanaz a pimax 5k+ van neki is.
Mint ahogy Raymond is mondja, mindenkinek más a fejformája, különböző IPD, arccsont, homlok milyen... mennyire ül mélyen a szem....de még a szemgolyónk sem mindenkinek teljesen gömbölyű (cilinderes szemüvegesek), Rengeteg dolog befolyásolja a képet. Főleg a nagy látómező szélein nagyon nagy eltérések lehetnek.
Szóval amiket én elmondtam csak egy vélemény, és higgyétek el mikor haverom felveszi a HMD-t és azt mondja, hogy ....ne haragudj de én nem látom azt a torzulást és stabil a kép is.... akkor azért ez feladja a leckét, hogy akkor most mi van?
Nyilván az egyik hogy lötyög a fejemen, illetve nem jó helyen van a pupillám a lencsékhez viszonyítva. -
Pitti11
tag
Egyébként Pimaxnél nyilvános a torzítás szerkesztéshez az összes infó. Mindenki csinálhat magának egyedit. Persze ez így még csak vaktában lövöldözés egyéb adatok nélkül, de csak idő kérdése, hogy egy két rátermett kolléga alkalmazást gyártson hozzá és akár GUI alapon szerkeszthető legyen.
[ Szerkesztve ]
-
klykkly
tag
válasz Pitti11 #17451 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
Egyébként nekem megmondta a szemész is múltkor mikor ott voltam hogy extra mélyen van a szemfenekem vagy mim... valszeg ezért kell rányomni a lencsét szinte a szaruhártyára hogy jó legyen.
egyéni reszelést igényel mindenkinél a jó beállítás és néha extrém dolgok is kellhetnek, mod stb. -
klykkly
tag
válasz Pitti11 #17452 üzenetére
VIVE hez van ilyen GUI steamVR alatt fut
. pill megkeresem a likjétszerk:
ehun e: [link]
működik kipróbáltam. jó cucc és szerintem a PIMAX alatt is megy mert az csak a vive SW koppintása
FONTOS: !!!!!
ha valaki használni akarja előtte METSE EL A GYÁRI BEÁLLÍTÁSOKAT mert az csak az ő HMD-jére vannak kalibrálva, nincs belőle két egyforma !!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
klykkly
tag
válasz klykkly #17454 üzenetére
mentés menete:
Plug in your HMD, turn on the lighthouses, run steam.
Go to this folder:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SteamVR\tools\lighthouse\bin\win32>
Run lighthouse_console.exe, it will put you into a shell with prompt of:lh>
Then save your current config, for me I had to do:downloadconfig 1
This puts the original file at: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SteamVR\tools\lighthouse\bin\win32\1"1" nevű filet elrakni biztos helyre !!!!!!! utána mehet a móka de ez már mélyvíz ÓVATOSAN reszelgetni !!!!!
[ Szerkesztve ]
-
klykkly
tag
válasz Pitti11 #17456 üzenetére
Én már tutjgatom egy ideje, nem egyszerű.
Még van egy fontos dolog amit jó ha tudtok.
Aki lencsecserért csinál az eredetit lencséket úgy tegye el hogy tudja melyik volt a jobb és melyik a bal oldalon mert nem egyformák ezek sem. a JSON file ban vannak kalibrálva egyedileg és ha nincs mentés vagy jobb-bal csere történik akkor nem lehet visszaállni a gyári állapotra és csak pislogás van mint hal a szatyorban, hogy mi történt miért lett rosszabb mint régen volt......[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
Volt, hogy gariban cserélték a Riftet és az új szivacs vékonyabb volt, mint a régi. A régit raktam vissza (ugye amazon, nem kell visszaküldeni azonnal a régit, elég megvárni az újat és utána) mert:
Én, ha közelebb kerülök a lencséhez, én látom a kijelző egyenes széleit. Én például eléggé kimaxolhatom a FOV-ot a fejformámmal. Engem a fekete egyenes szél a kijelzőn rettentően zavarVRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Raymond
félisten
válasz klykkly #17459 üzenetére
Nalam a Rift-el csak nagyon keveset tudom beljebb nyomni hogy meg "jo" legyen. Ha kiveszem a faceplate-et akkor latom a kijelzok szelet. Az lenne meg talan a max ha az eredeti (release verzio) szivacsbol az egyik reteg nem lenne ott. Talan a vastagabbik, az meg elmenne. Mindegy amugy mert mar egy ideje a vrcover basic van rajta.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
klykkly
tag
válasz klykkly #17461 üzenetére
Nálam most a modolt lencse miatt az adapter kb 5 mm-el közelebb hozta a lencsét a szememhez de maga a beállítás így is minimumon van. tehát simán távolíthatom még a lencsét a kijelzőtől csak akkor tekernem kell a szem lencse távolságon.
azért van mit bohóckodni ezzel , ha már a tartalom kevés .......[ Szerkesztve ]
-
roenick
csendes tag
Srácok.
Aki vásárolt 3. szenzort a Rift hez. Ott gyárilag hosszabb a kábel? Tehát olyan 4,5-5 méter? -
válasz kiskuplung #17464 üzenetére
Ha feleennyibe fog kerulni, szoljatok
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
-
válasz kiskuplung #17471 üzenetére
Nem, majd ha 9perc alatt vegigviszem (vagy serules nelkul vegigviszem) az egyik piros portalt. dolgozom rajta, nem lehetetlen, csak a csontik mindig lenyilaznak "lathataltan" helyekrol, nagyon beolvadnak a hatterbe.
bendeguz: mindig kerul valaki, akinek minden apropenz. Nekem sok, nekem nem er annyit. Akkor inkabb veszek azon a penzen mast ami jobban boldogit. Jobb AAA jatekok 70 euros arat meg hagyjuk, akkor inkabb +2 honap mulva 40-ert. Van pont eleg jatekom ahhoz, hogy ne kelljen minden azonnal.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Vpeter74
csendes tag
válasz kiskuplung #17464 üzenetére
Na..pontosan ezért kérdeztem. Én is ez rendeltem..és amikor kibontottam láttam , ugyan akkora a gyári kábel,
csak tettek mellé hosszabitót. Azt hittem én néztem be és rossz helyröl rendeltem.
Kicsit bosszant a dolog mert arra számitottam ,h tényleg gyárilag hosszabb és 1 db USB 3.0 5méteres aktiv
kábellel jó lesz a helyre ahová szeretném.
Igy meg 2 USB van össze toldva..és csak USB 2.0 nak ismeri fel mivel amit adtak hozzá az ilyen.Egyébként számit a 3. szenzor nem USB 3.0 val csatlakozik?
Ront ez a minöségen? -
supercharley
tag
Samsung Odyssey+ kábrleinek hosszabbítását szeretném elérni! Egy HDMI-t, és és USB3 kábelt kell hosszabbítani.
A HDMI hosszabbítás sikerült a következő eszközökkel(eszközök a VGA kártya felőli sorrendben, ):
- Club3D Premium High Speed HDMI 2.0 4K60Hz UHD Cable 1 m Black
- Eminent AB7818 HDMI 2.0 Repeater 40m 3D/4K
- Ednet HDMI High Speed with Ethernet Connection Cable 5m Black
- Hama TL HIGH SPEED HDMI ETHERNETTEL toldó adapter aranyozott BlackAz USB3 hosszabbításhoz az alábbi eszközt vásároltam: Logilink USB3.0 Repeater cable 5m Black
Ezzel viszont nem működik! Össze-vissza recseg-ropog, kimarad a hang!
Nem olcsóságok ezek az eszközök, tehát mielőtt másik valamilyen kábelét vásárolnék, szeretném megkérdezni tőletek hogy van-e olyan USB3 hosszabbító eszköz ami tutira, de legalábbis nagy valószínűséggel megfelelő lehetne! -
szente
addikt
válasz supercharley #17477 üzenetére
Nekem a hangrecsegés függött a VGA típusától, márkától és az éppen fent lévő VGA drivertől is. Illetve az sem mindegy melyik HDMI portba dugom.
De pl decemberben lecseréltem még a 2017-es VGA drivert (amivel az USB és a HDMI hosszabbítóval elment néha a hang) az akkor éppen aktuálisra. Ezzel meg is javult, de pl tegnapelőtt valamiért "vándorolt a hang" a jobb fülesből a bal fülesbe, majd vissza. Tegnap már megint nem csinálta.
Az összes hosszabbítóm az ajánlott listából van.
Szóval eléggé háklis a Rift is ezekre a hosszabbítókra.[ Szerkesztve ]
-
supercharley
tag
válasz szente #17478 üzenetére
Furcsa dolog ez! Kapásból én is azt gondoltam hogy a hangnak, illetve a hanghibának a HDMI-hez(és ez által a VGA-hoz, VGA driver-hez) kellene hogy köze legyen! Azonban úgy tűnik hogy az USB-hez van köze, mert ha az USB hosszabbító bent van a rendszerben akkor vannak a hanghibák! Ha csak a HDMI hosszabbítás van a rendszerben, de az USB hosszabbítás nélkül közvetlenül a gépbe van dugva, akkor nincsen a hanghiba!
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
Most találtam egy hasznos compatibility list -et a Pimax hez hogy kell beállítani a játékot és mi megy és mi nem :
-
Raymond
félisten
válasz izomman1 #17481 üzenetére
A szamokbol itelve (tobb keszulek kell egyebkent mint backer, van aki tobbet is rendelt egyszerre) ha nem lesz problema akkor a backer cuccokat sikerul kikuldeni januar vegeig, de ez meg mindig picit kerdeses. Ezutan van egy 2 het szunten amikor semmi nem mukodik mert a Kinai Uj Ev miatt leall az elet es talan februar kozepen kezdhetnek megint szallitani azt amit januar utolso 1-2 heteben legyartottak.
-
tomi_x
tag
Sziasztok!
Lehet nem itt kéne kérdeznem, de nem találtam másik fórumot.
Szóval ismerkednék a VR - rel, elsőként egy telefonos kiegészítő vásárlásán gondolkodom.
A kérdés hogy ezek között van-e különbség a 3000 Ft-os és a 10000 Ft-os között?Esetleg van-e konkrét típus amelyik ajánlott.
Köszi
Tomi -
klykkly
tag
válasz tomi_x #17483 üzenetére
Szerintem ne dobd ki a pénzed ilyenre .
Azok gyerekjátékok.
Tele a FB és jófogás eladó mobilos cuccal. Ezeket az emberek nem is veszik, inkább kapják ajándékba
Mind a szekrényben végzi az első pár kipróbálás után. Az összes hirdetésben az van hogy csak kipróbálva voltezért a pénzért inkább fizess be valahova ahol van rift vagy vive fél órára.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz klykkly #17484 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nagyon nem igaz.
A Samsung Oculusa például teljesen korrekt egy S6-al is már.
Arra mindenképpen jó, hogy az ember eldönthesse, hogy akar-e ebbe több pénzt szórni, vagy köszöni, nem kér belőle.
Nekem pl soha nem lenne Rift-em, ha ez S7 edge-hez nem kaptam volna egy szemüveget ajándékba, és nem tudtam volna ezt nyüstölni egy kicsit.
Jobb a rift ez nem kérdés, de közel sincs akkor difi köztük, hogy "gyerekjáték"-nak nevezzük."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Raymond
félisten
válasz s7evcsenko #17486 üzenetére
Csak a Samsung GearVR nem a "a 3000 Ft-os és a 10000 Ft-os" kategoria amit a kollega nezeget.
-
-
izomman1
senior tag
válasz Raymond #17482 üzenetére
A honlapon ezt írják a pre order rendelésekre ha most akarnál rendelni :
"About Shipping
We understand how eagerly the enthusiasts want their hands on the devices to really immerse in the virtual world. We will do our best to speed up the delivery,The first batch of pre-orders is estimated to be dispatched by the end of Jan 2019."Úgy legyen! Akarom már most ! :-P
(Bár én nem rögtön rendeltem elő - fekete péntek- lehet ebbe a körbe nem fogok bele tartozni)
-
klykkly
tag
Tényleg a Serious Sam 4 miért nincs VR ben?
-
s7evcsenko
addikt
válasz Raymond #17487 üzenetére
"Szóval ismerkednék a VR - rel, elsőként egy telefonos kiegészítő vásárlásán gondolkodom.
A kérdés hogy ezek között van-e különbség a 3000 Ft-os és a 10000 Ft-os között?"Szerintem ez akár vonatkozhatott arra is, hisz az aprókon kb. pont ennyiért mennek a kiegészítők.
(#17488) klykkly:
Ezt mondjuk pont nem ismerem, de pl a Hellblade-nél meg merem kockáztatni, hogy a GearVR-en egy hajszálnyival ugyan, de jobban néz ki a játék.de jogos, várjuk meg, hogy konkrétan mire gondolt a kolléga.
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
a2d2
addikt
Szia!
Szerintem pedig jó úton jársz. Gyakorlatilag mindenféle bukta nélkül ki tudsz szállni a dologból ha nem jön be:
1. Ha van legalább egy Samsung Galaxy S7-es vagy újabb telód (az S6 túlhevül stream alatt is):
- használt GearVR vásárlása kb 10e Ft-ért
- ingyenes ALVR telepítése a gépre is és a telóra is2. Ha daydream ready telód van ([link])
- Google daydream fejszett vásárlása (ennek passzolom az árát, ha csak újat tudsz szerezni akkor itt lehet kis bukta a dolgon)
- Riftcat telepítése gépre is és telóra is (az ingyenes verzió csak 10 percet enged)3. Ha bármilyen más telód van (a gyors processzor és minél nagyobb felbontás fontos!!!):
- pár ezer forintos univerzális szemüveg vásárlása
- Riftcat telepítése gépre is és telóra is (az ingyenes verzió csak 10 percet enged)Ha teljes vezeték nélküliséget szeretnél akkor 5G-s wifi kötelező!
+ egy BT füles.
Hardver szempontjából pedig minimum egy 1060-as de inkább 1070-es kártya, mert ha nincs meg a konstans 60 FPS akkor szar lesz! Én 1050Ti-nél mindent csutkára lehúztam úgy meg volt az FPS de baromi ronda volt, supersamplingről nem is beszélve.Ezután már csak 1-2 akciós VR játék behúzása, legjobb ha normál módban is futtatható akkor nem buksz rajtuk semmit.
Én ezeket vettem/kaptam, tudom őket ajánlani:
- Hellblade (kb 4,5k)
- Subnautica (ingyenes volt egy akcióban)
- Elite Dangerous (kb 2k)Én GearVR-os szettel játszok minden nap és már csak egy PC-re köthető 6DOF kontroller szettre várok jó áron, eszembe sem jutott vezetékes HMD-t venni, főleg nem kisebb felbontásut mint a telóm.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
tomi_x
tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.A telefon egy Honor 9-es.
Ezzel terveztem kipróbálni.A fél órás próba nem rossz ötlet, de ismerve magamat, nekem kevés lenne.
Szóval ezért tesztelném első körben valamilyen olcsóbb megoldással. Aztán ha bejön akkor áldoznék rá többet. -
törölt tag
Ha van felső kategóriás Samsung telefonod, akkor GearVR.
Ha van felső kategóriás Google Daydream kompatibilis telefonod, akkor Daydream.Ha egyik sem, akkor nincs értelme telefonos VR-el próbálkozni, mert ha már a telefon árát is beszámítod, akkor bármilyen más VR megoldással jobban jársz.
Ha van VR-ready PC-d, akkor Rift vagy valamelyik WMR, ha nincs, akkor Oculus Go.Szerk:
Esetleg bevállalhatsz amazon.de-ről egy Oculus Go-t, 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted, csak a postaköltséget bukod, azaz kb. 5000 forintért 30 napig próbálgathatod, vagy el tudod adni itthon is árában.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz tomi_x #17495 üzenetére
Az a gond azzal hogy csak FHD a felbontása ráadásul tepsi kijelzőn ami 428-as PPI-t jelent pl az S7 577 PPI-jével szemben.
Szóval kicsit életlenebb lesz a képed, cserébe viszont az kihajtható egy 1050-essel is.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz s7evcsenko #17493 üzenetére
"Ezt mondjuk pont nem ismerem, de pl a Hellblade-nél meg merem kockáztatni, hogy a GearVR-en egy hajszálnyival ugyan, de jobban néz ki a játék."
1080 Ti-vel, ultra-n, 1.5 SS-el (ami lehet menne feljebb is) 90 hz-en megy. Mikor azt mondom, hogy a fenti kijelentéseddel vitába mernék szállni akkor enyhén fogalmazok.
tomi_x kollégának azt tanácsolom csapjon le valami használt telefonos VR megoldásra és próbálgassa ÉS amellett menjen el és igenis próbáljon ki egy Riftet vagy Vive-ot is. A használt VR szemcsit ugyanúgy ő is tovább tudja adni, legfeljebb még egy ezressel olcsóbban adja hogy hamarabb elvigyék.
A Rift/Vive kipróbálása mindenképp nagy élmény, az élmény pedig megmarad és lesz saját összehasonlítási alapja. Mert mi itt a topikban csak véleményt tudunk mondani de hiába szajkózzuk, hogy hatalmas a különbség, ezt mindenkinek át kell élnie szerintem aki VR-ban gondolkozik és szűkös a keret.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest