Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #61900 üzenetére
"szélesebb tartományú hangokat képes kiadni"
"Amit valszeg egy átlag user mint pl én is soha nem fog kihasználni."
"A zenéim 90%-a MP3 és a letöbb még kisebb mint 320kbps pláne nem 48kHz-esek."Én nem olyan hangokra gondoltam, amit nem hallasz, hanem például a legfelső, finom magasakra A JBL Partybox arra tuti képtelen, mert nem a finomság és a selymesség volt a szempont. Ezért szerkesztettem a hozzászólást és töröltem ezt a kifejezést, mert tényleg félreérthetően írtam. Én egyébként sokat hallgatok zenét YouTube-ról, szóval én sem a legminőségibb formátumot hallgatom mindig.
Próbáld meg 0-ra tekert basszussal Monitor módban. Úgy is puffog a reflex nyílás?
[ Szerkesztve ]
-
válasz AuraSync #61897 üzenetére
Jaj, nemár, ez nem pöcsméregetés. Hogy ne létezne jobb az Éváknál. De az azért elég egyértelmű, hogy az Eve jobb, az lenne a meglepő ha nem lenne az. Közel 3x áron van és nincs benne semmi DAC meg egyéb feature.
Karakterről van szó. Az Eve-nek gyártói mérés szerint neutrális frekvenciagörbéje van, ezért referencia. És hát az Edifier S3000 magasának teteje visszafogottabb Monitor módban. Ami egyébként nem baj...
A reflexcső zaja (ún. portzaj, angolul port noise) azért van, mert túlterheled, nem elég nagy a keresztmetszete hogy átmenjen rajta a levegő zaj nélkül. Baja nem lesz tőle, csak a zavaró lehet.
De abban a dévidgetta számban nincs is komoly mély, 60 Hz a bassline alja. Ebben van mély bassline (zenének mondjuk ehh), nálam az S3000 Pro még épp kiadja szépen, 37 Hz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
joe979
aktív tag
Amit halottam abban az időszakban , nagyon komoly az Eve ! Nekem tetszett , és nem is elektronikus zenénél , mert ott nem jött annyira a difi . Dr lezso talált egy nótát , szerintem emlékszik mi volt az , na az nagyon ment a kettő rendszeren . Szerintem akkor már az S3000 pro már Classic módban ment . Az Eve monitor módban eléggé bejött nekem . Minden más , és lehet nem megy le olyan melyre , de sokkal könyyedébben kijön belőle ugyanaz . És nem azért hozza fel mert olyan fasza , annyival sokkal jobb , jobb amúgy igen . De teljesen más ár kategória . Nekem jó volt egy neutrális hangfalat hallani , borzasztóan tetszett , lezsot meglepte viszont a pro . Plane mikor ment a váltás az S360DB és a 3000pro között . Kb mint amikor kinyitod a csukott ollót fullra !!!
Szissz
-
-
válasz lezso6 #61902 üzenetére
Nem a bass mélysége a baj ennél a "port zaj" dolognál hanem az hogy a membrán mozgása ezt okozza. 60Hz de erős 60Hz. Üti a membránt ennyi. A fizikát nem lehet becsapni ezek szerint.
Pumba:
Még ha ki is próbálnám azt a dolgot lehet nem jönne elő annyira a "hiba" de biztos hogy nem fogom a tompa Monitor módban használni a cuccot.
Még Dinamik módban is muszáj voltam feljebb vinni a mély potit mert így lett meg a kívánt közép hangom ami jól esik a fülemnek.
Még sajnos így is vannak bass/közép hiányos zenék bőven.
Legalább is az előző cuccaimhoz képest amik oké nyilván nem a minőségi hangról voltak híresek.
Mások az igények nekem a hifis hangzás jön be baszó méllyel valakinek meg a tiszta egyenletes hang.
De azért jó érzés mikor a Transformers csata közben reng a szoba és én ezt mindenesnek vettem nem csak Mozart zenére.
Köszi a linket jól szól az a zene.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #61905 üzenetére
"Még ha ki is próbálnám azt a dolgot lehet nem jönne elő annyira a "hiba" de biztos hogy nem fogom a tompa Monitor módban használni a cuccot."
Ezt tudtam Csak kíváncsiságképp gondoltam.
joe979: Ezért fontos a zeneválasztás, hogy azzal teszteljünk, amit hallgatunk. A legtöbb elektronikus zenében nincs sok részlet, ezért a különbség nem fog kijönni, hiszen azt a kevés részletet egy olcsó hangfal is könnyedén megmutatja. Elektronikus zenében főként a 37-39Hz számít, ahogy lezso6 is írja mindig. Minden más, például a részletesség az később kerül a képbe. Ez egyébként jó is, mert nem költi valaki feleslegesen a pénzt részletesebb, tisztább hangzást tudó hangfalra, ha olyan zenét hallgat, aminél úgy se számít.
[ Szerkesztve ]
-
"Ezért fontos a zeneválasztás, hogy azzal teszteljünk, amit hallgatunk."
Igen, ezért mondtam neki, hogy valamit mondjon, mert dárrenbésszel nem biztos, hogy jó lesz. Azzal a műfajjal érdemes tesztelni, amit ismersz, mert akkor tudod mit kell hallani és mit nem. Elektronikus zenénél egyébként szokott lenne részlet, sőt, lehet még érzékenyebb is a minőségre (lásd magasabb bitráta FLAC-nál). Csak ha nem vagy aktív hallgatója a műfajnak, akkor nem jön ki. Így jött a Deodato, a jazz fusion, funk, izé.
A végére meg betettem egy kis Rammsteint, ami hát annyira nem volt élvezetes. Én elszoktam tőle és nem tudtam mit kellett hallani. Leginkább csak üvöltött. Persze azért érezhető volt a különbség, de mivel a indusztriál metál általam sem aktívan hallgatott műfaj már, így nem jött ki annyira.
"Elektronikus zenében főként a 37-39Hz számít, ahogy lezso6 is írja mindig."
Azért annyi nem kell, mert ritka, de a 41-43 Hz az már elég népszerű, ezért mondom mindig hogy 40 Hz kell meg a nyóccol. Persze akusztikusban is simán van ilyen, lásd 41 Hz a (normális 4 húros) basszusgitár E húrja, de ott messze annyira nem problémás a felharmonikusok miatt, meg amúgy sem a mélyről szól a normális zene.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
iszoke
senior tag
Most, hogy utánagondolok, ismerek olyan helyet, ahol van egy csomó selejtezendő bútor, némelyik egész jó állapotban. Megnézem hátha találok olyat ami megfelel, és akkor nem kell pluszba költenem.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz joe979 #61912 üzenetére
Neked kell majd idővel kiválasztanod egy jó tesztzenét, de ehhez keresgélned kell. Én nem szeretem ezeket az 1-2 darab hangszeres dolgokat, mert túl kevés derül ki belőlük. Nálam a tesztzene legyen dinamikus, részletgazdag, minimum 6 hangszerrel, ebből 1 darab ami mélyeket ad ki (pl. basszusgitár), 1 darab, ami magasakat (pl. cintányér, csörgő, taps), közép természetesen sok minden lehet (pl. ének, zongora, dobok, gitár). Mindemellett legyen jó tere is, hogy az akusztikát is lehessen egyben értékelni. Én most jelenleg 1-2 darab zenével minden megtudok egy rendszerről, amit akarok, de ez időbe telt
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz lezso6 #61915 üzenetére
Nem azt mondtam nem jött be az elektronikus zene , mert az a veremben van . Akkor kezdődött , mikor megnyílt a disco speed , utána lett Club speed , ott voltam mikor bekapcsoltuk a malom kereket Nem is ez a lényeg : mert reggelig tudnám sorolni a 4/4es vonalat , de szeretem a likvid vonalat is . De azokban nincsen több , nem hallok ki mást vagy többet , mint ahogyan itt sokan ezt vallják , persze direkt elrejt hangokat ki halljad ! De add oda az Eve part és megmondom mit szeretek rajta 👹
Szissz
-
válasz joe979 #61918 üzenetére
Mármint úgy gondoltam, hogy a különbségek miatt nem jött be. Azért a drum'n'bass szvsz elég különc műfaj az elektronikus zenén belül, törtütem, stb. Mást nem is nagyon szeretek. Nam indegy.
Közben megmértem* az Eve-hez képest** az Edifier S3000 Pro mennyit késik: 12-14 ms. Ugye vezetéknélküli, ezért lényeges ez. S360DB-t is megnézem majd.
* A mérés menete annyi volt, hogy a DAC-kal egyszerre küldtem mindkét hangfalpárra egy "pattanást", ezt felveszem mikrofonnal, aztán megnézem hogy a pattanások között mennyi időkülönbség van.
** Az Eve elvileg nulla közeli késleltetést kell produkáljon, de persze ez közel sem biztos, hiszen DSP van benne, nem analóg. Ám profi felhasználásra azért szvsz max 1-2 ms kéne legyen.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Az előbb néztem utána a dolgoknak és kiderült, hogy a TV-m ideális nézési távolsága kb 2m. (65")
Namármost ha ezt én betartanám a jelenlegi szoba elrendezésben akkor pont olyan helyre kerülnék a szobában (kb a szoba közepére) ahol kioltó pont van tehát semmi mélyhang nincsen.
De ha alakítok a szobán kicsit akkor ez sztem megoldódna.
Mit szóltok az új elrendezéshez? Lenne benne valami hátrány/előny?
Jelenleg kb 3 méterre ülök a TV-től legalább is a fejem 3m-re van tőle.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
joe979
aktív tag
válasz lezso6 #61919 üzenetére
Értelek , nem leszólni akartam a dnb műfajt hanem engem nem szippantott be , mert nem azzal kezdtem , nem került a szemembe , nem abban nőttem fel . De egy good looking rec vonalt bármikor meg hallgatok és szeretem . Vagy Chris.su vagy Noisa , eddig fut nálam ez .
A számokon kívül a füled érez eltérést ? Mert asszem AuraSync kérdezte régebben hogy akkor munkára jó lehet e ?!
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
válasz joe979 #61922 üzenetére
Ja nem is gondoltam, hogy leszólod. Én anno dnb-vel kerültem be az elektronikusba, de igazából más elektronikust nem nagyon hallgatok, mert nekem a tuctuc túl monoton. Szóval én szólom le a tucctuccot. Najó, igazából nem, csak nagy része, valószínűleg az a bajom, hogy nem kerültem bele elég korán. Azért bizonyos fura breakbeatek azért bejönnek, itt a Hustle Athletics = Noisia ugye. Ja meg a Drifter is alias. A dnb nálam a funk jellegű hangzás miatt lett szeretett műfaj. Mondjuk ilyesmi már nem nagyon van sajnos. A liquid nálam annyira nem nyerő, mert a sound design általában kritikán aluli, így ritkán van olyan amit szeretek, inkább a neurofunk vonalon mozgok. Bár azért manapság kevés a jó, sok a kattogós.
Munkára jó: munka közben zenét hallgatni. Najó, majd megnézem arra is, de nem hiszem hogy bármi gond lenne vele arra.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #61921 üzenetére
Hangzás szempontjából a mostani jobb. A másodikban megszűnik a szimmetria, mert az egyik hangfal bekerül a sarokba, a másik meg levegőzik, továbbá túl közel kerülsz a hátsó falhoz, ami akusztika borzalom A szoba felére és a felétől hátrébb sem szabadna hátrébb ülnöd akusztika szempontjából. Az ideális hallgatási hely a szobád harmada és fele között van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz AuraSync #61921 üzenetére
Akusztikailag nem lesz jó szerintem. Jelenleg a szoba 40%-nál ülsz, ez tök jó. De az elforgatott verziónál a hangfal is meg Te is a falnál leszel. Ez nem kívánt kiemeléseket okozhat, főleg ha a szoba szélessége 3-4 méternél kisebb. Az biztos hogy több mélyed lesz, ez lehet bejövős lesz neked. Próbáld ki, aztán kiderül.
Make Asia Great Again!
-
joe979
aktív tag
válasz lezso6 #61882 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani , mikor felvittük a prot , lezso kérdése ?! Felrakjam az Eve/re vagy levegyen ?! Te hangfalad ! Ja akkor le ! De masszív amúgy amit használ . Hazafelé mondtam is neki , ha valaki tv melle , egy komplett szórakoztató rendszer részének használja akkor érdemes a pro alványa , de asztal mögé , köre , felesleges . Bírja !
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
iszoke
senior tag
Akkor most én rajzolok.
Ez a mostani elrendezés. A korábbihoz képest annyi változott, hogy a bal felső sarokból átráncigáltam a szekrény középre, pontosan a galériaágy mellé, tehát van egy 70x70 centis "sziget", amit két oldalról hungarocelles hőszigetelésű fal, egy oldalról pedig a szekrény szegélyez. A negyedik oldal pedig az asztal felőli, relatíve szabadon. Jelen állás szerint tehát vagy a "szigethez" teszem az egyik hangfalat, míg a másikat jobb oldalon az ablak mellé, vagy maradnak a parkettán, amíg elő nem állok valami jobb megoldással.
-
válasz joe979 #61928 üzenetére
Ja, meg ezt akartam még, csak már nem volt rá idő:
Herbie Hancock - Hang Up Your Hang Ups
Ééééés:
Noisia - Concussion (AuraSyncnek ajánlott )
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
silver10
aktív tag
válasz iszoke #61871 üzenetére
Szerintem eléggé nasszív. Nekem van TV alatti alacsonyabb kivitelü változata. A magasságállító robosztus, masszív szorítóval és erős stifttel, ami a határoló furat(ok)on átmegy, praktikusan egy rögzítő szíjjal odafogatva. Egy biztos, az Edifier állvány sokkal szebb és mint olvashattuk, hatásos is.
-
iszoke
senior tag
válasz SunMount3r #61935 üzenetére
Van még olyan asztalos az országban aki nem hulladékot gyárt és emberi áron dolgozik? Nem vicc, komolyan kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #61935 üzenetére
Az a gond, hogy egy asztalos nem ért ahhoz, hogy hogy kell akusztikailag jó állványt csinálni
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #61938 üzenetére
"Mitől lesz egy állvány "akusztikailag jó"?"
Attól, hogy megakadályozza a hangfal rezgéseinek a továbbterjedését. Ennél többet viszont nem tudok mondani, szóval én se értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
válasz iszoke #61940 üzenetére
Az a rang a neve alatt nem a hozzáértést tükrözi hanem azt jelenti mennyi szabadideje van valakinek fórumozni.
Amúgy tényleg azokban a full fém állványokban nem bíznék, a komolyabb állványok szinte mind tartalmaznak fát vagy üveget.
Ha a fém is jó lenne miért van az hogy fából is készülnek? Sztem nem csak dizájn.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
iszoke
senior tag
-
iszoke
senior tag
válasz silver10 #61945 üzenetére
Ballaszt kell bele?
AuraSync
Persze, volt már említve, hogy mennyire masszív tud lenne ez az állvány. Inkább az a probléma (és nem csak nálam), hogy amennyiben valakinek át kéne rendeznie a szobáját, akkor egy ilyet arrébb húzni nem kis feladat lenne. Az is érdekes, hogy a homok ennyire elnyelné a rezgéseket.[ Szerkesztve ]
-
válasz silver10 #61945 üzenetére
Ez így van de erről már jó pár post-ot írtam/írtunk ide korábban és hogy milyen mélyen utánajártam a dolgoknak még egy másik topicban is.
iszoke
Ne csinálj úgy mintha most hallanál először erről itt.A Norstone-nál is van ilyen.
"Tölthető lábazat"[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz lezso6 #61893 üzenetére
Eszembe juttott az S350DB / S351DB, annak van hasonló karaktere az Edifier S3000 Monitor módjához, az Eve-hez képest kicsit csapott magas meg 1 kHz körüli kiemelés. Nyilván itt csak karakterről van szó, nem lenne több értelme összehasonlítani, mint az S360DB-vel, mert amúgy sincs nálam, 300km-re van az S351DB.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Ahány YT videó annyiféle elrendezés...
Igen az a PC ház előbbre való oda mint a hangfal megfelelő elrendezése.
Amúgy a legtöbb S3000 videóba magasról lexarják az akusztikát meg a helyes elrendezést.
Ezeknek az embereknek nem szól senki, hogy hé haver ez nem Logitek kategória?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest