Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz norba69 #50481 üzenetére

    Nekem KRK Rokit 10-3 G3-am is van. :D Csak nem én használom.

    Jónak jó, leginkább a mély az erőssége, minőségre, szóval EDM-re vagy egyéb mély-orientált műfajokra tökéletes. Karaktere V, tehát a középtartomány háttérbe szorul, de annak is inkább a teteje (1-3 kHz), az alja annyira nem (200-500 Hz). Ebben az is szerepet játszik, hogykb 6 kHz körül van egy kiemelése, ami vagy tetszik vagy nem. Én nem tudtam megszokni, illetve a magastartomány felbontása szerintem a saját kategóriájához képest is gyenge minőségű, hiába van kiemelve. Főleg 10 kHz felett, ahol meg már nincs magas-kiemelés, ezért háttérbe szorul. Ja és elég magas alapzaja van, 2-3 méterről is simán hallható!

    Viszont tavaly kijött a 10-3 G4, amit nem hallottam, de a netes összehasonlítások alapján a középtartomány teteje a helyére került és a magasak is jobbak. És nincs durva alapzaja. A közép javulása és a zajcsökkentés minden bizonnyal az D osztályú, DSP-s erősítőre való átállás hozta. A G3-ban sima AB erősítők vannak, nagyon szegény paraméterezhetőséggel, míg a G4 hátoldalán kijelző van, és elég jól testreszabhatók. A magas nem sima selyemdóm, hanem kevlár, valószínűleg ez játszik főszerepet a magastartomány javulásában.

    Szóval ha KRK, akkor mindenképp a G4-re mennék, ha fontos a középtartomány, mert az pont a G3 gyengéje. Persze ha teheted, hallgasd meg, mert ha a kifutó G3 széria jóval olcsóbban megvehető, lehet bejön az is. Itt egy youtube-os összehasonlítás a két széria 5" változatáról, ami ad egy kis támpontot:

    KRK Rokit 5 RP5G4 vs RP5G3 (NEW vs OLD) || Sound & Frequency Response Comparison

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák