Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mártógyurma
tag
Szervusztok!
Javaslatokat szeretnék kérni.
A TV mellé szeretnék valami minőségibb 2.0 rendszert venni. Közvetlenül a tv mellé raknám.
Filmezésre és zenehallgatásra is egyaránt gyakran használnám. Az utóbbit főként mobilról Bluetooth-szal.
TV-m kimenetei: Digitális audiokimenet (optikai),fejhallgató kimenent.
60-100 e Ft sávban gondolkodom.Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
PuMbA
titán
válasz Mártógyurma #49101 üzenetére
Edifier R2000DB
-
Mártógyurma
tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Akkor jól értem, egyértelműen ezt a hangfalpárt gondolod az általam megadott kritériumok alapján a legjobbnak?
...csak azért értetlenkedem, mert, amit javasolsz az általam megadott sáv legalján van. Az ötlettel kapcsolatban egyébként semmi bajom nincs, amennyiben tényleg ez a szerinted a legjobb. -
mrzed
senior tag
válasz Mártógyurma #49103 üzenetére
Esetleg nézz rá erre is, így maradt az ára a múlt heti fekete péntek óta:
Edifier R2730DB -
PuMbA
titán
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
TV-hez csatlakoztatható hangkeltőt keresek. Még nem döntöttem el, hogy egy Soundbar, vagy egy hangfalszett lenne a megfelelő. 90%-ban filmekhez lenne használva, melyeket PCről vagy pendriveról játszanék le. Lehet vezetékes is, ha vezetékmentes, akkor az csak extra.
Jelenleg PChez egy [Creative Gigaworks ProGamer G500] ezzel elégedett vagyok, tehát ha ezt a szintet hozza, már boldog leszek, ha pedig többet is tud, az még jobb. Első körben olyan 50-60k-t szánnék rá, ami 100k-ig elmehet, ha tényleg ott már jobb a minőség/szolgáltatás.
Mit tudnátok ajánlani?
A hangfal egy [65PUS7303] mellé lenne, aminek csatlakozási lehetőségei:Előre is köszi a segítséget, építő jellegű javaslatokat! Ha inkább Soundbart ajánlanátok, vagy mást, azt is írjátok le, és akkor átmegyek a megfelelő topikba. Köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz Mártógyurma #49107 üzenetére
A 2. cucchoz kéne meg erősítő is és a bluetooth lejátszásról még ne is beszéljünk A harmadik megint nem tud bluetooth-ot. Az első meg értelmezhetetlen hangrendszer.
evitiguF: Edifier R2000DB
[ Szerkesztve ]
-
Mártógyurma
tag
Akkor benéztem.
Úgyhogy Edifier R2000DB vagy Edifier R2730DB lesz.
Nagyon köszönöm a tanácsokat mindenkinek. -
camper007
csendes tag
Sziasztok jelenleg van egy microlab m300u 2.1 hangfalak, viszont szeretnék véleményt kérni, kb 15k ból kihozható-e hasonló tudású ami tud Bt kapcsolatot is.
Köszönöm előre is a rám fordított időtöket! -
Kohautech
junior tag
válasz Mártógyurma #49101 üzenetére
Esetleg jobban járnál kicsit drágábban egy maudio bx8 + dac amin van optika. +20k de nagyot ugranal hangminosegbe .
-
PuMbA
titán
válasz Mártógyurma #49109 üzenetére
Inkább az első.
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Ezek mennyire normális jelenségek?
-A hangszóró (Genius 1230) mintha "bealudna". Ha bizonyos ideig nem kap jelet, akkor éles hangokra, mint pl Win10 jelzések nem tiszta hangot ad, hanem recseg. De csak egyszer-kétszer, ha "megjáratom", utána megint kristálytiszta. Nagyobb hangerőn, sok jelnél, zene, film ez nem fordul elő.
-A másik hangszóró (egy régi Labtec) ha a hangkártyára (Aorus M) van közvetlen dugva, akkor zajos lesz, felveszi a HDD hangját. Pl ha képeket tölt be egy mappában, de az alapzörejt is. Ha előlapra dugom, akkor semmi. Vegyek egy mini USB hangkártyát, amit hátul be tudok dugni, hogy ne lógjon elöl a kábel?
-
RedCactus
senior tag
válasz camper007 #49110 üzenetére
És ha rákötnél egy ilyen bluetooth receviert?
-
kivlov
aktív tag
Sziasztok!
Megkérdezhetem ,van e itt bárkinek személyes tapasztalata Edifier S350DB -vel kapcsolatban?
a neten csak jókat írnak róla elég komoly hangtechnikával foglalkozók is, csak épp nem olcsó kategória és fura, hogy csak egy helyen lehet kapni szinte az országban.esetleg hasonló alternatíva ajánlás?
köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
TV mellett nincs hely, mögé meg nem jó tenni. Hangfal állványnak tudtok valami tartó ajánlani? Nem fém, üvegből szeretném. Ez a virágtartó pont jó lenne, még több színben is rendelhető, csak túl magas. Ha kb. 1 méter magasságban van a fejünk, akkor a hangszóró milyen magasan legyen?
Most pénteken veszek Edifier 1280DB vagy 2000DB-t, ha nincs jobb ötlet. Microlab Solo 6C-t már nem forgalmazzák? iPonban elméletileg elérhető. Még ezen gondolkoztam, de lehet az optika miatt jobb az előző kettő.
6C NEW lett, de úgy sem találom.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Segítsetek légyszi...
Keresgélés során nagyon sok hangrendszert nézegettem. A legtöbbnél hátul van elhelyezve a KI/Bekapcsoló és a hangerő szabályozó is. Mégis mi a gyártó elképzelése, hogy használjátok ezeket? Egyszer beállít, hangerő felteker, és szoftveresen, vagy külső eszközzel szabályozom az aktuálisan szükséges hangerőt? Nehéz elképzelni, hogy napi szinten, akár naponta többször is a hangfalak mögé kotorásszak. -
kivlov
aktív tag
válasz norba69 #49122 üzenetére
Pl?
Mert nem nagyon találtam olyan 2.1 es cuccot ami ebben az árfekvésben többet tudna...
ezért kértem ha van ötlet szívesen fogadom de a biztos van nem segít esetleg ha van konkrét típusod megköszönném.
nagy hangfalak nem jöhetnek szóba mert nincs hely nekik jelenleg 2 álló hifi hangfalról váltanék de az ilyen logitech és társai nem játszanak mert bár filmre elmegy de zenére teljesen alkalmatlanok hiszen nincs meg bennük se a magas se a közép tartomány így csak 3 utas verziót szeretnék amiből nem sok a jelentkező...több külföldi szakitól is olvastam már hogy 300€ árban nincs párja hangzásban csak a 4-500€ hifi cuccok vannak vele párban
a zenehallgatás nem abban merül ki nálam hogy kiesik az ablak, mert az nem zene hogy a basszus elnyom mindent ahogyan a logik is teszik sokaknak ez jön be itt nem ez a lényeg így ennek fényében keresek...[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz kivlov #49124 üzenetére
Hallgass meg pár 5"-os studió monitort, és ha kevés a mély a számodra, akkor vegyél hozzá aktív mélynyomót.
Mondjuk a JBL LSR 305 jó kiindulóalap [link] , 86 E Ft-ból megvan, és nem túl nagy.
Ha mégis kell mélynyomó, akkor jön a feketeleves, a legolcsóbb normális 100 E fölött kezdődik [link] .
A 8"-os studiómonitork alapból nem problémáznak a mélyekkel, érdemes lenne arra is vetni egy pillantást, habár azok nem kicsik[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
válasz norba69 #49125 üzenetére
igen ezt a modelt én is néztem de ahogy mondod ha teszünk hozzá egy subot is akkor az már erősen 200 körülre megy
tehát nem a 100-120 as árkategória így kiesik...
és mivel olyan rendszert szeretnék ami filmhez és zenéhez is megfelel
így nem nagyon lelek más kompromisszumot sajnos.
adottak a méretek és az ár is így ebből kell kihoznom a legjobbat...
de köszönöm majd benézek az említett boltba is még... -
norba69
senior tag
-
norba69
senior tag
válasz kivlov #49128 üzenetére
Menj be az említett boltba, és füleld meg az 5"-os monitorokat, úgy számolj, hogy kelleni fog hozzá egy távos optikai bemenetes dac is a tv-hez, kb 30 E, e megéri.
Az 5" is nagyot tud szólni, aki még nem hallotta, annak hihetetlenül nagyot, és a mélyekkel sem állnak hadilábon. -
Strauss
senior tag
Sziasztok , lecserélném a régi zajdobozokat, tippeket kérnék.Pc mellé kellene , nem vagyok vájtfülű nem lényeg az ablakrezgető hangerő sem. Kb. csak játékra és kb évente egyszeri zenére kellene.Ár: max 20k. ( de ha kevesebb az még jobb) ami nem ártana , az a távirányító , lehet vezetékes is , Ha van benne BT jó , ha nem fér bele az sem gond. 2.1 ( eddig ez volt ) Ill. 2.0 rendszerben gondolkodnék.. Előre is köszönöm.
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
Strauss
senior tag
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
tha_answer
őstag
Hi
Mi eri meg jobban, arban kb ugyanott van
Echo dot 3 / echo dot 3 with clock
Echo flex + genius 1250b
Thx[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
válasz OPiiPO #49143 üzenetére
Értettem én és tisztában vagyok a tudásával
De ezért a pénzért kompromisszumot kell kötni és ebben a kategóriában én még nem hallottam jobbat 2.1 ben ami tud BT és távirányítót.
tudom , hogy sajnos a magas és közép dinamikája nem az igazi de aki nem audiofil annak élmény lesz egy sima pár ezer forintos asztali hangszóró után.Itt érdemleges típust senki se tud mondani,
mert hiába jön mindenki a stúdió hangfalakkal azoknak is megvan a maga hátránya, mert ha nem tökéletes a zene akkor az nagyon is kijön ott mivel elég steril hangzásúak pont a felhasználásának jellegéből ez szükséges.
és sajnos bemenetekkel is hátrányban vannak se optika se BT .
nekem ezek kellenek egyben...
így 100-120 környékén nem fogok én sem altrenatívát találni az S350DB-nél, mert egyszerűen nincs más és mozihoz is kell.
a külföldi szaklapok se tudnak jobbat kategóriájában... -
kecstama
tag
Visszatérek a nagy kérdéssel, Balanced vagy Unbalanced?
Jövőre biztos lecserélem a cuccaim Aktívra, Focal Alpha a terv, de ki tudha mi lesz még addig
Lényeg a lényeg, DAC vásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni hogy kell -e nekem az XLR kimenet. kb. 15 e-vel drágább a Balanced dac a simánál, nem egy nagy összeg de pont kijön belőle egy pár XLR/RCA : )
Valaki tesztelt már ilyesmit?
Papíron jobbnak kéne lennie, de megéri -e ennyit rá áldozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest