Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sakcok ,tudom hogy nem ide tartozik ,viszont ez a fórum jobban pörög.
Kis dac ra lenne szükségem ,mert az asszony sír a zenéért miközben főz,süt,stb. a konyhában.
Hangfalaim vannak a padláson ,kisebb méretű Panasonic, Sony ,Sanyo ,stb (mini hifi maradványok). ,lényeg az lenne hogy legyen benne egy csekély erősítő és egy pár hangfal kimeneti lehetőség minimum ,na meg bluetooth/aptX kapcsolat alap. Lehetőleg egy olcsó megoldás érdekelne ami minőségileg nem rossz ,plusz boldogabb lennék ha Budapesti boltban lehetne ilyesmi kütyüt átvenni ,nem rendelni mert azt vágom hogy Wish és barátai tele vannak vele ,de igazság szerint azok közül sem vágom melyik a legjobb.Köszöntem előre is skacok
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz TechN7ne #49955 üzenetére
Pedig ez olcsón a kínaiak (pl SMSL, Sabaj) területe, ha még viszonylag értelmes hangot is akarsz, itthon nem nagyon kapsz ilyet. Vagy hát mennyi neked pontosan az olcsó?
Aztán persze lehet, hogy zéró igény esetén, azokhoz a hangfalakhoz elég valami itthon is kapható kacat. Pl ez a Fenton roppant ígéretes.[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
-
Viktor77
titán
-
5.1 50-70k korul mi a bestbuy? (ertem hogy terhangzas 100-150-tol kezdodik, de most ez kell ismerosnek). Egyebkent kar hogy az osszefoglaloban nincs egy sem, a 2.0 resz tobbszor is tok hasznos volt. Koszi.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
PuMbA
titán
válasz maross #49959 üzenetére
"5.1 50-70k korul mi a bestbuy?"
Keress olyat, aminek a legnagyobb a szatelit hangszórója
"ertem hogy terhangzas 100-150-tol kezdodik, de most ez kell ismerosnek"
5.1-et márpedig csak a térhangzásért vesznek Mondjuk akinek fogalma sincs, hogy milyen valójában, az tényleg tud örülni ennek a kamu térhangzásnak is.
Nekem már mindjárt másfél hónapja "szerelik" az egyik JBL-t, szóval bal oldali mono-ban hallgatom a zenéket főleg. Micsoda élmény lesz a sztereó megint.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz maross #49959 üzenetére
Ismerős fölkészült az 5.1-el járó vezetékekre is?
Meg arra, hogy a hátsó hangszóróknak az ülési pozíció mögött kell lennie min. 1-1,5 méterrel a normális térhangzáshoz?
Meg hogy a mélynyomót nem mindegy, hogy hova dugja el?
Meg hogy a tv oldala mellett kell a hátsókkal egyvonalban lenni a frontoknak?
És hogy ennyiért nincs távirányító?
És tudja, hogy a zene 2.1-ben fog szólni (jó esetben)? -
-
PuMbA
titán
válasz DarthSun #49962 üzenetére
Microsound a hivatalos JBL szervíz, de ugye a karácsony meg az újév is bejátszott és emiatt (is ) lett ennyire gáz. A magas sugárzó némult el, de csak kontakt hibás lett a cucc azt mondták nekem, szóval valami forrasztás 4 év alatt elengedett. Egyébként ez is megszokható 1-2 hét után, amit itt szoktunk ugye mindig leírni Hallom a hangszereket meg mindent, szóval ok, csak akkor van a baj, amikor olyan szám van, hogy csak az egyik oldalra van keverve egy hangszer. Ilyeneket nem hallgatok most.
[ Szerkesztve ]
-
válasz lezso6 #49964 üzenetére
Nem tudom pontosan (szamitogepre lenne kotve, jatekok+filmekzene?), behalt 5.1 helyett kell, jelenleg ez a valasztott, ha van ennyiert jobb, vagy hasonlo olcsoban, akkor mar elobbre van vele .
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
norba69
senior tag
Vegye meg, és használja. Ennyiért nincs jobb.
Neki kell rájönni, hogy nem jó, addig fölösleges bármit mondani.
A logitech gyártmányt leíró oldalán [link] a második kép, egy kis monitor, kétoldalt mellette a szatellitekkel, előtte a közép, és az asztal mellett a mélynyomó!!!!.
Na, tipikusan így szokták elhelyezni az 5.1-et, és pont így nincs semmi értelme[ Szerkesztve ]
-
-
Viiktor1989
aktív tag
Helllo. Kicsit feljebb tornászva a keret összegemet,nettó 200.000ft-ig bezárólag pc-s fps játékokhoz,illetve hdmi kábellel tv-re kötve filmnézéshez,ár/érték arányban ajánlanátok 2.0 hangrendszert?
-
PuMbA
titán
válasz Viiktor1989 #49970 üzenetére
"illetve hdmi kábellel tv-re kötve filmnézéshez"
Ilyen nincs, optikai hangkimenet van a TV-n, nem? Nem költenék erre 200.000-ret, helyette az lenne a dolog mondjuk maximum csak a fele a maradék meg arra, hogy veszel mondjuk 2db ilyen állványt a hangfalhoz és el kell tudnod helyezni egymástól nagyjából 1,5m-re, a faltól minimum 30-40cm-re normálisan, valamint a szoba akusztika is legyen rendben (pl. mögötted ne legyen üres fal) és egyenlő szárú háromszöget zárjon be a két hangfal és a te ülési pozíciód.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Viiktor1989 #49973 üzenetére
Vazeg! PC-ről a Tascam US2X2 játssza le a hangot a Tannoy Reveal 802-n. Ez így 160 E Ft. Káballel sújtva 170.
-
gyenesb
csendes tag
válasz Viiktor1989 #49970 üzenetére
Szerintem ha minél egyszerűbben akarod megoldani egy eszköz + távirányító, és nem akarsz belemerülni a komponensek összeválogatásába akkor ezek jók lehetnek.
edifier s2000pro kb 120e
swans m300 kb 142e
edifier s3000pro
az aktív hangfal + hangkártya kombó is minimum 100e + kábel. Egy kicsit jobb hangért cserébe kevesebb kényelmi funkció. -
PuMbA
titán
Jó így Akkor most a PC és a TV egy helyen van, vagy hogy? Gondolom nem fogod a hangfalakat a PC helyett a TV-hez cipelni, ha onnan nézel valamit vagy hogy fog ez kinézni?
[ Szerkesztve ]
-
Ha PC-ről menne, akkor USB-s DAC kell neked, nem értem miért kéne HDMI-vel bohóckodni. Egy Tascam 2x2 tökéletes DAC-nak. Hangfalnak én a te felhasználásodra 8"-t ajánlanék, mert filmezésnél az nagyon nagyot dob az élményen.
Make Asia Great Again!
-
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Desktop PC mellé keresnék általános felhasználásra (zene, film, net) sztereó hangfalat.
Van egy Creative X-Fi HD külső hangkártyám, arra szeretném rákötni.
Ami fontos, hogy ne legyen nagy, sőt lehetőleg minél kisebb, még ha az nyilvánvalóan kompromisszumokkal is jár, mert sajnos nincs sok hely az asztalon a monitor mellett.
Zenei ízlésem vegyes, de jobban szeretem a tiszta közepet mint a dübörgő mélyhangokat. Árban olyan max. 60ezerig mennék el.Eddigi jelöltjeim:
Creative Gigaworks T20 II: [link]
Tannoy Reveal 402: [link]
JBL One Series 104: [link]
Ezek közöl amúgy a JBL tetszik talán legjobban, talán mert végre nem kocka formája van, de a kinézet csak másodlagos.
Nem tudom a Tannoy és JBL mennyire overkill a hangkártya és a felhasználás fényében, de bármilyen ötletet, javaslatot, tippet szívesen fogadok további kisebb méretű hangfalra.
(Egy ideig még a Bose Companion 2 S3 is képben volt, de a dicséretek mellett elég sok negatív véleményt is olvastam róla, szóval inkább hanyagolom.)
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
válasz Viiktor1989 #49983 üzenetére
Tv-hez akkor valami távirányítós, optikai bemenetes DAC lenne megfelelő.
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
-
gyenesb
csendes tag
válasz Viiktor1989 #49976 üzenetére
mindegyik az amit írtam, igazából az aktív stúdió monitorral vetettem össze amik általában se beépített DAC-al se távval nem rendelkeznek.
-
Tuhajohn
tag
Használtan, 250€-ért (kb.: 80 000Ft) Bose Companion 5-öt megéri megvenni? Vagy van ennyiért jobb is (akár újan, akár használtan)?
-
abéla
senior tag
Bonyolítottam az életem, subot vettem 4" mellé, üssetek! (tldr: kérdés/nyűgöm csillag után)
Mivel picinyke hangsug.hellyel bíró, falhoz közel eső asztallal megáldott, félszobányi menkévemben egy 1280T személyében megérkezett a szinpadkép és a magas/közép/részletezés/miazmás, boldog voltam...
amíg nem kezdett hiányozni a méjj( azért annyira nem, csak 2 "jj"-nyire )
--> lett egy Nekkst K10S és az ő segge + volt négykézláb mászkálás (kölykömmel jó móka ) , hallgatózás(40hz-ig szépen lemegy), crossover meg gain állítgatás (itt nincs hz csak k5-6-8 jel -Behringer Nekkst monitorjai- , nekem ugye 4.2" -os tehát k5 alá kellene tekerni, de k6 alá löttem be, így már talán alig van bass-irány, meg brumm; gain level 0, ha elgyengülök +10%)
pakolgatás, fordítgatás, majd repeat; aztán jó lett (nyilván nem, de nekem igen)
-- utólag is köszi Bodz-nak, lezso6-nak a fórumban leírtakat
jja meg hq rca-t lecseréltem roland-ra (mondjuk így meghallgatva nem jön ki a tuti)***
Ami a gond: valószínűleg lett egy jó kis ground-loop-om / GPU zajom vagymi:
gép --(AQ dragontail)-- dac --(Roland RCA 4.5m)-- k10s sub --(Roland RCA 3m)-- 1280t
ha volume lvl 1280 /sub normalon: asztalon halk zúgás, mouse + ablakmozgatásra változó zümi Z itt erről beszél nekem gyak ue. (de fejhalgatóban semmi zaj!), majd játék alatt jó kis GPU hang .
Tápkábeleket kicserélgettem/fordítottam, közös elosztóra raktam, rca-kat/usb kábelt mind cserélgettem/próbáltam, dacot directbe/preampba/állítgatva; mindegy zaj u.úyg megvan.
Asztalon Edifier jobban búg, sub alig hallhatóan (Edif. önmagában DAC-ra kötve nem zümmög semmit, csak ha rá van kötve sorosan a subra; sub magában is csinálja).
Subot ha kikapcsolom Edi rákötve ugyanúgy zúg, ha kihúzom a sub tápkábelét (földelt) akkor Edifier nem zúg tovább hang van (passzívan átmegy a jel); Edifier nem földelt tápkábellel bír.
Ha vlmi game megy akkor viszont nagyon zavaró a zaj mindkettőnél. (ld fenti GPU-hang vidi)
Ilyenkor átemetileg (vlmi szűrőig?) segít ha sub gaint leveszem 25% + Edif.-nek kb 30%-ra (digitalis volume "potija" van), DAC-on meg felnyomom kb 50-60%-ra, így már normal hang van (talán kicsit nyomibb?) de zugás nincs.
Na most az a gond hogy játéktól függően csinálja a gpu hangot, szóval állandóan állítgatni kell + asztalon zenéhez is.
Jja, ha a DAC-ból kihuzom a sub-ba menő(line in) RCA-t és a végeit megérintem igen hangos zugás van (gondolom itt én vezetem a delejt igen jól ); dac-ot, hangcumókat, gépet fogdosva, kábeleket mozgatva/elkülönítve/cserélve zaj nem változik.
Gép tápja, meg úgy általában minden földelt dugalj/csatlakozóval megy (kivéve amelyik fogyasztónak csak 2 ágas a csatija)Szóval kérdés: ifi Defender3.0+táp(iSilencer elvileg nem erre van) vagy Schiit Wyrd vagy AQ Jitterbug, esetleg Oehlbach Jitterbug vagy miabubánat segítene?
Visszaküldeni nem akarnám a Nekkst-et mert jó a hangja, később meg szabadon léphetek feljebb vlmi minőségibb 5"-ra esetleg (többre nem nagyon van hely) és valószínűleg úgy is előjönne idővel valamivel ez a probléma (volt itt fórumon is hasonló Mackiekkel meg KRK-val; Tannoy-t nem sorolnám ide, az csak néha sz*r és nem ezért )[ Szerkesztve ]
hootka!
-
PuMbA
titán
válasz Viiktor1989 #49990 üzenetére
Nem, mert csúnya EQ van benne. Csak ez a különbség. Azért a 20k-ért vehetsz egy X-Fi HD külső hangkártyát PC-hez például.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Hali
Hangfalakhoz (Z906), csak sodrott vezetéket lehet használni?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest