Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy mélyládát ajándékba. Genius 1250b-re rá tudom kötni a line out kimenetére?
Valami furcsa csatlakozó van rajta nem jack. Egy5.1 hangrendszer mélynyomója, egyben ez a központ is, hangszóró kimenetek vannak rajta.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FistXL #49888 üzenetére
Én füleim alapján a JBL tompán szól aránylag ,nála az MR524 is jobb.
Az Adam Audio olcsó 5 colos studio monitorok királya ,jobban szólnak mint a Tannoy (vagy ha nem is tűnik fel ,de szólnak úgy minimum) és semmilyen búgásuk/bajuk nincs ,de őket nem is tudtad volna megoldani 100k ból.[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
válasz TechN7ne #49906 üzenetére
Az Adam Audio tényleg jó cucc. A Tannoynak van egy kis magas kiemelése, ha sokat hallgatom egyszerre, akkor kicsit fárasztó. Az Adam Audio nem, de ott egy kicsit tompábbak a magas hangok. Nem rossz a hangja, inkább olyan "semmilyen". Bár lehet, hogy ez a stúdió monitor lényege
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FistXL #49908 üzenetére
Az biztos ,hogy Tannoy tudja azt ,hogyan kell életre kelteni a jó minőségű zenéket ,magas tartomány szinte körbe veszi az egész teret ,ha be raksz pl. egy minőségi Rock zenét olyan ,mint ha a színpad és a zenekar előtted lenne ,nem hiába az Angol egyik arany gyártója ,ezért szerettem bele én is ,és majd azt veszed észre hogy nem kopik a hangzás ,napról-napra ,évről-évre csak szebben fognak szólni ,számomra is itt kezdődik az élmény.
Adam Audio k is nagyon minőségi darabok ,gyönyörűen kidolgozott munka aminek köszönhető a minőségi hangzás. Mély tartományban biztosan jobb egy hangyányit ,magas tartomány meg lineárisan egyenletes ,nála minden magas hang egy arányra van belőve ,részemről ők is kimondottan tudják ,hogyan kell jó hangfalat gyártani. -
válasz TechN7ne #49909 üzenetére
Az ádámokban AMT magas van. Ez elméletben bitang dinamikát tud, miközben nem, vagy legalábbis alig színez. Emiatt megosztó, de aki szereti, az imádja. Nekem egy pár Adam A7X-em van. Kissé világos, levegős hangjuk van, ez a trükk. A szintén AMT-s Eve Audio meg tök lapos mellette, olyannyira steril, hogy szinte sokol rádió. De én meg pont ezt szeretem.
Make Asia Great Again!
-
J.Cs.
tag
Sziasztok. Pár tapasztalatot szeretnék megosztani az Edifier hangfalaimmal kapcsolatban, hátha valakinek jól jönnek. Nevezetesen: R1280T, R1280DB, S350DB.
R1280T: Első komolyabb stereo hangfalaim. Aki szeretne megismerkedni a "minőségibb" zenehallgatással annak ajánlott. Hangereje, tisztasága kielégítő, mélyei élvezhetőek kisebb szobában (max 3 méterről, de inkább 2). Felépítése robusztus, nem műanyag, hanem fa. Szerintem nem csak mutatós, hanem tartós is. Szerintem ebben az árkategóriában egyik legjobb választás.
R1280DB: Sajnos hiába próbáltam mindenféle ketyerével megokosítani az R1280T-t, nem sikerült a legjobban megoldani sem a Bluetooth, sem a TV-vel optikán vagy HDMI ARC-on való kommunikálást. Így hát lecseréltem az R1280T-t egy R1280DB-re. Az árkülönbség jelentősnek mondható, de szerintem megéri. Már akinek kell az optika/bluetooth/coax bemenet. Nem éri meg kínai vackokkal foglalkozni azért, hogy megokosítsunk egy hangfalat. Sikerülni fog, de árban majdnem ott leszünk, mintha a R1280DB-t vettük volna, viszont hangminőségben és esztétikában messze elmarad.
Az R1280DB hangzásra szinte ugyan az mint a R1280T. Ha nem lett volna mindkettő egymás mellett, talán meg se mondtam volna, hogy van különbség. Az R1280DB kicsit melegebb hangzású talán. Viszont a lényeg az optika és a digitális bemenet. A kínai átalakító, ami jóindulattal nevezhető csak DAC-nak (optika -> RCA vagy HDMI ARC -> RCA) vizet se vihet az Edifier beépített DAC-jához képest. Minőség emberek, a TV-ből, optikán! Én úgy gondolom, hogy egy R1280DB-vel jobban jár az ember, ha TV-hez akar valamit, mint a legolcsóbb soundbarokkal. Igaz, ott lenne mélynyomó meg durrbele robbanások, de 2-3 méterről szerintem az R1280DB is tud olyan mozi élményt adni mint egy soundbar.
S350DB: Sajnos (vagy nem sajnos) költözés után a TV és a R1280DB nagyobb szobába került, így előjöttek a hátrányai. Az 5x5-ös szobában elveszett az élvezhető mélytartomány, nem éreztem már annyira jónak. Így hát megkezdtem a keresést. Sokat néztem a soundbar-okat, de azt kell mondjam azon kívül, hogy jól néznek ki és 600 wattokat írnak rajta semmi sem indokolja a borzalmasan magas árakat. Hülye egy trend lett, szerintem... Végül lemondtam a soundbarokról, és maradtam a jól bevált Edifiernél.
R2780DB vagy S350DB? Mindkettőről rengeteget olvastam és lassan körvonalazódott, hogy a R2780DB nem TV-hez és filmekhez való, hanem bulizni. Erről meg is bizonyosodtam, mikor a szomszéd BlackFriday alkalmából vett egyet. Ő basszus mániás és a 3x4-es szobájában rengett a fal is. Szép és jó ha valaki erre gerjed, de nekem filmezéshez kellett valami, ahol fontos a közép és magas tartomány is.
Végül sikerült promócióban beszerezni egy újracsomagolt S350DB-t. Az ára jóval több volt mint amit valaha hittem ki fogok adni hangkeltőkre. De asszony bólintott, majd mikor megjött akkor már ő is vigyorgott. Egy alsó-közép kategóriás soundbar árában adják, de ég és föld a különbség. Alaposan utána olvastam, meg videókat néztem előtte. Egy bizonyos videóban elhangzott, hogy ez biza "soundbar killer". És ezzel teljes mértékben egyet kell hogy értsek.
Tudom, hogy nem ajánlott ebben a fórumban a 2.1-es hangfal rendszereket dicsérni, mert hamar letorkolnak. Én értem is, hogy miért, ilyen Logiteches műanyagdobozok mellett nehéz érvelni. De ez más. Az anyaghasználatba és a minőségi összeszerelésbe nem lehet bele kötni.
A hangzás pedig valami fenomenális. Lehet én nem vagyok túl jártas, de eddig nem hallottam olyan hangfalakat, ahol érzed a hasadban a basszust, de közben hallod a közép és mély tartományt is. Akár hangosan, akár halkan hallgatod. Itt pedig ez a helyzet. Nem tudom, hogy hozták össze, de valamit nagyon elkaptak a hangolás során. Nem csak a filmek nézése lett izgalmasabb, hanem a zenehallgatás is. Nem dörmögnek a férfihangok, megvan a térhatás, és ha robban valami akkor átérzed azt, mint a moziban. A zenék terén pedig kellően visszaadja azt, amire vágyik az ember a zenétől. Ha éneket akarunk hallani, akkor azt halljuk tisztán és minőségben, ha egy gitárszólót, akkor az is tökéletes, ha pedig épp döngetni akarunk egy club-banger zenével, akkor biza mozognak az ablakok. Egy percig se bánom, hogy nem vettem egy Sony, Samsung vagy Denon soundbart.
Nincs viszonyítási alapom ebben az ársávban más 2.0 vagy 2.1 hangfalakat illetően, de szerintem az S350DB nem rossz választás, és meggondolandó ha TV-hez is kell, nem csak zenét hallgatni. -
FistXL
senior tag
Ehhez már azért kevés az 5"
-
ribizly
veterán
válasz ribizly #49772 üzenetére
Sziasztok! Erre/erről valakinek van ötlete, véleménye?
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
slett27
addikt
válasz FistXL #49913 üzenetére
Na ezt megnézem ill meghallgatom majd a Z623-al. Úgy hallom hogy eléggé vékony azokon a méretű közép-mélyeken. Rengeteg olyan zene lett - ezek közül is az elektronikus zenék - amik kevesebb hagyományos hangszert tartalmaznak.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Barátom szeretné beüzemelni a Focusrite Scarlett 2i4 (első kiadás) hangkártyáját de valami bibi lehet. Ebben szeretnék segíteni neki ill segítségeteket kérni.
Amit tudok, hogy áramot kap de a számítógép és eszközkezelő nem látja (Windows). Elsőnek másik kábelt kéne kipróbálni gondolom. Olvasott valami olyat hogy nem megfelelő driver is okozhatja?!
Milyen hibalehetőségek lehetnek és hogy lehetne rájönni mi lehet a gond? (Én nagyon nem vagyok otthon a témában)[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz FistXL #49921 üzenetére
Az a hangfal minősége vagy a helység akusztikája miatt volt, mert a basszus minél mélyebb annál búgósabb, majd pedig morajlósabb lesz, hiszen a legalacsonyabb frekvenciák az ilyenek. Az ütős basszus 100-200Hz között van. Tudok berakni példákat erre, mert régen néztem különböző számoknál, hogy milyen hangzású basszus körülbelül milyen frekvencián van.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Egyébként ilyen 60-80k Ft/pár árú aktívak hangminőségét a passzívak milyen áron tudják?
-
jozsef83
tag
Sziaszok.
30 ezres árkategóriában melyik az ajánlott 2.0 hangfalpár? Átlagos felhasznállásra TV mellé kéne. -
slett27
addikt
válasz FistXL #49913 üzenetére
Még egy gondolat zoiDB fórumtárstól érdemes átgondolni. Nem szakmailag megalapozott, Ő szerintem az átlag felhasználókhoz szól :
"...3, hangfal topik: kene vmi, sok basszussal, netan magyar garival. Logitechet ne vegyel, gagyibovliszarfos, az alkatreszek annyi nem ernek, mint egy marek tyukszar, Edifier R1900, a paraszt megveszi es nez ki a fejebol egy hetig, h nincs basszus az uj Tiesto trackben, pedig az A38-on hogy luktetett elozo heten. Pedig a tuba de gyonyoruen szol rajta. Ja, pistike asse tujja mijaza tuba?!
Erted mirol beszelek?
Aztan akkor johet a tamadas, milyen hulye f.sz vagyok, meg mit pofazok.
Dongetni kell vmi szar? Logitech. Jovanaz. Majd ha maskepp gondolja, beprobal egy ajanlottat es tud kulonbseget tenni."
Ő valamiért eltűnt innen a fórumból."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
sphe
senior tag
válasz slett27 #49928 üzenetére
Hozzászólása érzelmi töltetét tekintve nem is értem miért tűnt el.
Jozsef83: nézd meg a topik összefoglalót, ennyiből pontosan leszűkül a kör A nagyobb microlab magasak visszafogottak, nagyszobába való, a kisebb fényesebb hangú, kicsi helyre.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
veterán
Lazán kapcsolódik a topichoz, remélem nem bánjátok, hogy megosztom itt:
A zene jövőjébe nem fér bele az mp3 és a tömörítéssolfilo
-
csƵ
addikt
válasz solfilo #49930 üzenetére
"aki szerint ha valaki egyszer megtapasztalja, hogy milyen az, ha olyan minőségben szól a zene, ahogy azt összerakta a hangmérnök a stúdióban, sosem akar visszatérni a rosszabb verzióra"
Így van, de a felhasználók 99%-a nem használ olyan eszközt, amin érezhető a lossless és az mp3 közti különbség. Olyan mintha, 4K-t, akarnánk 720p-s mobilon nézni.
-
veterán
-
slett27
addikt
válasz Rasiel #49940 üzenetére
Köszönöm ! Utólagos engedelmeddel loptam, mert rég nevettem ilyen jót, vagy fél órán keresztül.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
sphe
senior tag
Ti hogy oldjátok meg hogy esetleg két áramforrásból érkező különálló monitorok esetén ne legyen kÁbel a rengetegben? Létezik amolyan T elosztós tápkábel aminek csak egy végét kell bedugni a hálózatba és a másik két vége egy egy hangfalba megy? Vagy nem marad más csak hosszabbítózni az asztal mögött? Az asztalom nem a falhoz van tolva és az elosztó mutatna szépen... Köszi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
sphe
senior tag
Szeretném használni a PC-m hangkártyájàt általános fogyasztásra ("youtube-ra elég az" jeligére) felváltva a külső audio interfészemmel (amit gyakran viszek magammal és nincs mindig az asztalon). Erre milyen értelmes megoldás ajánlott hogy ne a kábelt kelljen mindig a számítógép hátuljából kihúzni és az interfészbe dugni? Ezek a kínai polip karos kisjack elosztók felejtősek.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A Tascam US-2x2 használatába kérnék szépen segítséget!
Windows 10 OP. van a PC-n,
Szoftver telepítését írja.
Itt az alábbi beállítási lehetőségek adódnak
a Home a Settings és a Costum, ezek beállításra szorulnak?
PC---Tascam US-2x2--- Tannoy Reveal 802 a szett. -
cooi11
senior tag
válasz szabeska #49949 üzenetére
A Firmware v1.01 (Windows frissítő)
A PC re kell vagy a Tascam-ra?
Ha a tascam-ra kell, azt meg történt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest