Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Az a jobbik helyzet, mert ott (hangszórókhoz vezető kábelek) már nagyszintű a jel, nem zavarérzékeny, ezért a kábel sem árnyékolt, így a kapacitása is elhanyagolható (ezzel a magashangveszteség is)
A sokkal kisebb vonalszintű jel (amit most szeretnél vezetni) már sokkal kényesebb - pont az előbbiek fordítottjai miatt. Jó minőségű, drága kábel kell ilyen távra a korrekt elvezetéshez.
Az elcsúszás általában elhanyagolható, de TV-től függően létező jelenség: a TV képfeldolgozása tizedmp-ekben is mérhető késést okozhat a hanghoz képest - de ez valszeg beállítható a lejátszóprogramban. Ha a TV-re digitális, HDMI jel megy, a TV saját analóg hangkimenetén szinkronban lévő hang jelenik meg, ott nincs ezzel gond.
-
-
Degeczi
nagyúr
TV-re, filmekhez nem vészes egy kis magashangveszteség, oda olcsóbb kábel is megtenné, zenehallgatáshoz azért már inkább.
Vagy jó minőségű, drága kábel célszerű, vagy egy külső DAC a hangszórók közvetlen közelében, és akkor digitálisan, minőségromlás nélkül lehet odáig vezetni a hangot.
-
Maxtreme
addikt
Voltam ma Zegen a hülye azért nem vagyokba, és találtam valamit aminek baromira bejött a hangja.
Őt.
Asszem nem is fogok tovább keresni -
total90
veterán
Sziasztok,
keresek hangfalszettet, blouetooth vagy wireless. A lényeg, hogy telefonról vagy laptopról tudjak zenét hallgatni, ergo a mobilitás fontos. Azért az ilyen hordozható hangsugárzók (JBL Flip és társai) nem érdekelnek.
Harman-Kardon Aura vagy Sound Stick, de egy hangfal pár inkább érdeklne. Árban kb. 100 000 forintig mennék el.
Nem kell 5.1, házimozi szett és hasonló.Amennyiben nincs semmi használható bluetooth vagy wireless megoldással, belemennék "PC hangszróba" is, amin van 1 jack (így telefonnal és laptoppal is meghajtható lenne). Edifer C2X (habár ez már talán túl sok ha pakolni kell), esetleg Edifer Studio 1280T...
Szóval ilyesmi irányba érdekelne valami. Tudnátok valamit ajánlani?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
GRaul
őstag
Sikerült meghallgatnom MMbe. A hangja tetszett de sajnos túl nagy az asztalra
Szerinted esetleg egy JBL 220as ami kisebb méretben, szólhat ugyan olyat vagy esetleg jobbat?Üdv Misi
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
pulutodurumo
őstag
válasz total90 #35558 üzenetére
Vagy veszel egy ilyet, vagy hasonlót és bármit beledughatsz, például a belépő szintű kategóriában ajánlott Genius 1250B-t.
De a keretedbe belefér még sok más is természetesen.[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Land
veterán
Sziasztok!
Adott egy Logitech Z313 2.1-es hangfal, amely egyszer csak fogta magát és nem működik. A kapcsolóján ha bekapcsolom, akkor a kis LED sem világít. Tudtok ebben segíteni? A húgomé a hangfal és nagyon megszerette.
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Tomacko
senior tag
Nem érted ember, hogy tippelgetéskre vánod felesleges időhúzás..... Beviszed egy elektroműszerészhez és az majd meg mondja mi a baja.....
Te most pontosan azt várod, hogy valaki mondja meg, hogy reggel 9 óra 34 perckor melyik színre gondoltál, itt NINCS gondolat olvasás.......
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
_drk
addikt
Microlab solo 6c
Gépet kikapcsolva zúg! Nem hangosan de éjszaka zavaró.
Hangkártya kéne vagy jó minőségű rca kábel? A gyárit lecseréltem de az is csak egy olcsó alap darab.
Vagy a hangfal szar?
Pls help mert már unom az északára kikapcsolást![ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz BenQhunria #35569 üzenetére
Vagy lődd be a kettő közé egy Logitech Z623-al! Nekem van 906-is, de a géphez, zenét hallgatni teljesen jó!
-
varmi2
nagyúr
Jó lesz, amit linkeltél, és rá fogsz jönni, hogy felesleges lesz a mélyláda hozzá. A Logitechet felejsd el.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Degeczi
nagyúr
Hehe, 30Hz-20kHz egy mélynyomóra, csak gratulálni lehet ezeknek (bár nem biztos, h az Edigitálnak, simán kinézem a kínaiakból is, h gyárilag ezt írják mellé)
-
1eske
tag
Sziasztok!
Egy GENIUS SP-HF 1250B hangfalam van. Egy problémám van vele, hogy nagyot kattan és alkalmanként ráz a Jack dugónál.
Mikor kikapcsolom a gépet akkor 2 nagyot "kattan" a hangfal, illetve ha bekapcsolt állapotban ki/be húzom a jack dugóját, akkor is zúg/kattan illetve ha hozzáérek ilyenkor a jack dugó fém részéhez akkor egy pillanatra meg is ráz.
Mitől van ez és mit lehet ezzel csinálni?
-
Bögreszettet ne! Zenére alkalmatlan, kivéve ha az a lényeg, hogy aggya a méjjet.
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
Alapvető minden ilyen cuccnál, h csak kikapcsolt állatpotban csatlakoztatod!
Az teljesen természetes, h bekapcsolva csatlakoztatáskor durran - ezzel szélsőséges esetben akár tönkre is teheted!
A gép bekapcsoláskor durranás is normális, ez az adott hangkártya jellemzője, a hangszóró semmit nem tehet róla.
Hasonlóképpen, a (hangszóróba kötött) jack dugó megfogásakor hallható brumm is abszolút normális
Ráznia persze nem lenne szabad - de ezt a kifejezést gyakran használják hibásan, valószínűleg itt is erről van szó, mert amikor az áram ráz, azt folyamatosan teszi! Még ha alacsonyabb feszültség is, egy folyamatos, bizsergő, izommozgató érzés. Ha csak egy pillanatra történik, ahogy írod, akkor az nyilvánvalóan egyszerű sztatikus kisülés: ahogy mozogsz, feltöltődsz, és a jack földelését megfogva ez hirtelen levezetődik, egy rövid csípéssel. Ennek sincs köze a hangszóróhoz: bármilyen földelt fémet megfogva ugyanez történne.Szóval minden normális.
-
Tomacko
senior tag
Ilyen ez a pop szakma, ha pongyola a foglamazás..... Én ebben, hogy hova vigyél szerelőhöz bármit is Pesten nem tudok segíteni sajnos. De ha ilyen irányba teszed fel újra a kérdést, szerintem a többiek egész biztosan adnak tippeket rá.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje tervezem, hogy lecserélem a régi Genius SP HF 1201A-mat (átköltöztetem a tévé mellé, oda még tökéletes).
A keret olyan 35k lenne, és az ajánlót végigbogarászva ez a kettő maradt:
- Microlab Solo 6C
- M-Audio BX5 D2Szívem szerint mondjuk Thonet & Vander Kürbist vennék, de gyak. eltűnt a piacról, vagy túl drága (45-50-nél olcsóbban nem jönnék ki külföldről rendelve sem).
Kérdéseim a következőek lennének:
1. Melyiket vegyem a fenti kettő közül? Zenehallgatás, játék, filmezés az alapprofil, nem "zenélek", szóval nem használnám monitorozásra.
2. Mennyire "kell" hozzá egy dedikált hangkártya? Érdemes egy Asus Xonar DG-re beújítanom?
Az alaplapom Gigabyte B85M-D3H
Van még egy Beyerd. DT710 fülesem, amit eddigi tapasztalataim szerint elég jól megszólaltatott az alaplapi hangkari, de gondolom hallanék különbséget egy Xonarral.3. Fontosak nekem hogy jól szóljanak a mélyek (persze nem elnyomva minden mást, de pl. ezt a számot tudja szépen berregtetni).
Előre is köszi a segítséget!
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja vett - Általatok ajánlott - Genius SP-HF1250B elkezdett folyamatosan zúgni.
Nem hangosan, de nagyon zavaró, mivel közel ülök hozzá és sokszor csak halkan hallgatok zenét tanulás közben.Ilyenkor mi van? Ez még ugye garis kategória? Nem fognak ezzel elküldeni, hogy "szokjam meg"?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Degeczi
nagyúr
válasz NandorHUN #35581 üzenetére
Lehet, de nagyon nem mindegy, h egyáltalán a hangszóró zúg-e, vagy netán külső zavar, ill. földhurok okozza.
Ezért első próba, h minden csatlakozókábelt kihúzva belőle is zúg-e.
Ha igen, akkor újabb kérdés, h mindkét hangszóró-e (ami azt jelenti, h az erősítőben lévő hiba, az könnyen javítható), vagy csak az erősítőt tartalmazó példány (ha a trafó zúg mechanikusan. Ez bizonyos szintig normális, és nem igazán lehet vele mit kezdeni, csak megpróbálni a trafót amennyire lehet, rugalmasan szerelni a dobozba)
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Nem vagyok benne biztos, hogy jó a topik amibe írok, ha nem, igazítsatok útba légyszíves
Szóval PC-hez keresek 5.1 hangrendszert, ahol a hangfalak bluetooth vagy wifi rendszeren keresztül kapcsolódnak a mélynyomóhoz, emberi áron. Amazonon próbálok keresni mert ott vannak a legjobb ár/érték arányban, de bluetooth meg wireless opciókra csak olyat dob ki, ahol vezetékkel vannak a hangfalak összekötve csak van BT irányítás telefonról...
Ami meg full wireless az ilyen 5-600 ezer ft.
Nah amit én szeretnék az ilyen max 50 ezer . Sajna a szobám kialakítása egyszerűen nem megfelelő egy kábeles rendszerhez, kábelek lennének mindenhol amik rendesen útban lennének.
Ezt még nem találták fel, vagy csak én nem találok? 2.1 is érdekel ha más opció nincs
Ja amúgy tök süket vagyok, egy 2 ezer ftos Yamada szupersztár 2.1 hangfal settet használok kb 6 éve, és csak azért váltok mert ennek elvásott a kábele
üdvSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
PuMbA
titán
válasz Vismajor01 #35584 üzenetére
Microlab Solo 6C a te hangfalad 50 ezerért vezetékes 5.1-et sem lehet venni, nemhogy vezeték nélkülit. A vezeték nélküliség azt jelenti, hogy minden egyes hangszóróba külön "hangkártyát" is tenni kell, szóval a pénzmennyiséged és az igényed nagyon távol van egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Vismajor01 #35584 üzenetére
Hát a tápkábeleket vajon hogyan vezetnéd a hangszórókhoz?
Ha azt meg tudnád oldani, akkor a hangszórókábel elvezetése sem problémás.Egyébként értelmetlen lenne minden egyes hangszóróhoz saját BT vevős erősítőt telepíteni, pláne ilyen karcsú összegből.
-
Vismajor01
addikt
Köszi, talán nem volt egyértelmű, de teljesen laikus vagyok a témában.
Azóta már olvasgattam a topikot(meg másikat) és rájöttem arra amit mondtok, hogy az igényem és az összeghatár távol áll egymástól
Viszont 2.1 vagy 2.0 szett meg simán lehet vezetékes is, mert akkor nem kell átkábelezni a szobán.
Akkor meg már sokkal olcsóbban is kijövök, pl Logitech z313? Én filmet néznék hangfalon only, kb 1 méterről nézve a monitort, és mint mondtam, tök süket vagyok, semmi közöm a zenéhez vagy a hangokhoz, kétlem hogy különbséget tudnék tenni egy (példánál maradva) egy z313 és egy z613 között közbe meg 10k vs 40kSzóval ilyen 2.1 vagy 2.0(kb azt se tudom mi a különbség) 10-15 ezer ftért mi lenne a bestbuy?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
varmi2
nagyúr
válasz Vismajor01 #35587 üzenetére
Genius 1250b
Nekem ez van a tvre kötve, így ezen filmezem. Bármelyik 2.1 roszabb lesz ekkora pénzből.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
NandorHUN
addikt
válasz Degeczi #35582 üzenetére
Kábel kihúzogatás természetesen megvolt, zúg gépbe dugva is, telefonra dugva is, és akkor is ha nincs bedugva sehova a kábel.
Mindkét hangszóró zúg, de az hangosabban amiben az erősítő van.
Egyébként nagyon halk, de zavaró, és idáig nem volt ilyen. Illetve bekapcsolás után nem zúg olyan hangosan rögtön, csak akkor lesz "hangosabb", ha eltelik egy fél óra- óra, de utána már akkor is ha ki-be kapcsolom olyan marad.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
-
HThomas
senior tag
Sziasztok!
Studio monitorok vezérléséhez létezik értelmes áron valami távirányítható hangerőszabályzó és bemenet választó? Ártól függetlenül sem találtam eddig ilyesmit... a pre-out-tal rendelkező erősítők gondolom jók lehetnek erre a célra, csak érdekelne, hogy van-e valami olcsóbb és kisebb alternatíva...
-
HThomas
senior tag
válasz lezso6 #35598 üzenetére
A legjobb az lenne, hogy távirányítóval tudjak a bemenetek között váltani és a hangerőt is állítani, de ha csak a hangerő távirányítható már azzal is boldog lennék... A bemenetet végül is meg tudom oldani egy RCA átkapcsolóval, viszont olcsó távirányítós hangerőszabályzót eddig nem találtam, a komolyabb dacok vagy erősítők amik egyben megoldanák a problémát meg túl drágák... Jelenleg egy olcsó aktív PC hangfalszettem van, de azt szeretném előbb-utóbb lecserélni valami értelmesebbre. Egy Hoch BT már van a másik szobában, azzal elégedett vagyok, de ugye mindig van jobb és az ember nem nyugszik
-
válasz HThomas #35599 üzenetére
Ja, hát ha analóg bemenetek között akarsz váltani, akkor meg valószínűleg a DAC felejtős, hisz felesleges AD-DA konverzió lenne. Meg nem is biztos hogy van ilyen.
Heftülni kell saját gyártású cuccot, ami egy léptetőmotorral tekerget egy jóminőségű analóg hangerőszabályzót távirányítóval. Lehet ez lesz egy projektem, mivel nem tudom, hogy van-e ilyen gyárilag.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- További aktív témák...
Állásajánlatok