Pletyka: A Tomb Raider 9 sandbox rendszerre épül?

Egy PC Gamer Magazine-ban felbukkant pletyka nyomán - ami állítólag belső forrásból származik -, olyan információk láttak napvilágot, miszerint a Tomb Raider 9 a sorozat teljes újraformázásaként készül, többek között az eddigi lineáris pályákat egy sandbox jellegű nyílt világ fogja felváltani, ami leginkább a Grand Theft Auto megoldására fog hasonlítani.

A magazin szerint a kilencedik Tomb Raider játék (Ami nem tévesztendő össze a nemrég megjelent Lara Croft and the Guardian of Light című kis szösszenettel) állítólag egy teljesen friss és sokkal radikálisabb koncepcióra fog épülni elődeinél. Ebben a részben Lara nem lineáris szintek sokaságát járja végig, ahogyan eddig tette, hanem teljesen szabadon kóborolhat az egész szigeten, határok nélkül. A pletyka forrása szerint az új Tomb Raider egy japán szigeten fog játszódni, ami egy sandbox / nyílt világú rendszerre fog épülni, így hát teljesen szabadon bejárhatjuk az egész területet, nem lesznek felállított korlátok - ha lesznek is, azokat le lehet küzdeni a megfelelő taktikával.

Larának ismét számtalan puzzle feladatot kell majd megoldania, miközben a nehéz terepen keresztül kell navigálnia, kihasználva a rengeteg platform nyújtotta lehetőségeket. Viszont az új felépítés miatt a játék több lehetséges megoldást is kínál a helyzetek megoldására. Lehetőségünk lesz lopakodva elkerülni a keményebb harcokat, és a terep adottságait kihasználva legyőzni az ellenfeleinket, de egyenesen rájuk is ronthatunk, ha rendelkezünk a megfelelő felszereléssel, ami segít minket a harcokban.

Az is kiderült idáig, hogy az új rész egyfajta előzményként szolgál az eddigi Tomb Raider epizódokhoz, ahol is egyrészt megismerkedhetünk Lara Croft korábbi életével, másrészt a sokkal fiatalabb és jóval tapasztalatlanabb hősnőnkkel fogunk belecsöppenni az új kalandokba. Mivel ezúttal nem a már jól képzett, tapasztalt sírrablót fogjuk irányítani, így a feladatok megoldásához nem nyújt segítséget a végtelen munícióval rendelkező fegyverünk, a játékot ugyanis hajótöröttként kezdjük. Minden rejtvény, feladat, illetve a túlélés megoldásához kizárólag azokat az eszközöket használhatjuk, amit találunk, vagy megszerzünk a legyőzött ellenfeleinktől.

Utóirat: Természetesen addig, amíg hivatalos bejelentés nem érkezik, a fent felsorolt dolgok pletyka kategóriába esnek. Mivel a jelenlegi információk szerint csak 2011. végén jelenik majd meg a Tomb Raider 9, így addig még bőven van idejük a fejlesztőknek tényeket közölni a játékról.

Azóta történt

Előzmények