Tomb Raider: Friss információk és képek!

A tegnapi bejelentést követően ma újabb információk láttak napvilágot a Crystal Dynamics által fejlesztett Tomb Raider című játékból, ami nem pusztán a franchise, de az egész brand újraindítása lesz, ilyesformán valóban el lehet felejteni a korábbi epizódokban megszokott sémákat. A friss információk birtokában csokorba szedtem az eddig tudható dolgokat:

  • A játékban a 21 éves Lara Croftot fogjuk irányítani.
  • A Tomb Raider nem csak a franchise újraindítása lesz, hanem az egész brandé. Éppen ezért hús-vér Lara modell ezúttal nem lesz.
  • Brutális elhalálozások lesznek a játékban. Egy példa: egy őrült (ember) mellkasba szúrja Larát, aztán lezárja a szemeit miután meghalt. A másik halálnemben egy guruló szikla zuhan a lábára, és ejti ezzel csapdába Larát, hogy aztán a következő kő a fejét zúzza össze.
  • A megszerezhető fegyverekről még nem lehet sokat tudni, de a tervrajzokon íj, vadászpuska és pisztoly szerepel.
  • Az automatikus célzórendszer a múlté, szabad célzás lesz, amit nekünk kell irányítanunk. A Crystal Dynamics szerint ez sokkal jobban megállja majd a helyét.
  • Az új Tomb Raider játékban végre valódi szabadságot kapunk, nem csak egy illúziót. Míg a korábbi epizódokban a játékos a töltéseket követően máshol bukkant fel, ilyesformán a játék úgymond "terelte" őt, addig itt minden teljesen valós lesz. Itt szó szerint bármelyik irányba elindulhatsz, és utat vághatsz magadnak a következő pályára, nem a játék határozza meg, hogy merre kell haladnod.
  • Lesznek alapszintű táborhelyek. Itt lehet majd összerakni a megszerzett elemeket, hogy valami új tárgy készüljön belőle, a képzettségrendszert elérni, valamint fejleszteni Lara képességeit. Az alap táborokból gyorsabban el lehet érni már meglátogatott helyszíneket, hogy ne kelljen többször bejárni ugyanazt az útvonalat.
  • Ételt, italt kell gyűjteni a túléléshez.
  • Lesznek emberek is a játékban, beleértve a hajóroncs legénységének volt tagjait a sziget partjainál.
  • Ahogy haladunk előre a játékban, Lara új eszközökre és képességekre tesz szert. Sok terület a kezdetekben elérhetetlen lesz számunkra, Lara fizikai korlátjai miatt, vagy a szükséges eszközök hiányában. Amint az összes képességet és felszerelést megszereztük, már szabadon bejárhatjuk az egész szigetet.

"Fontos volt, hogy a játék ne csak Lara Croft karakterének hangulatában legyen jelen, hanem a játékmenetben is ahogy a játékos egyre keményebb túlélővé válik," - mondta a játék igazgatója, Noah Hughes.

Tomb Raider: Game Informer képek!

Befutottak az újságról készült képek is, melyek alapján olyannyira brutálisan jónak tűnik az új Tomb Raider, hogy máris felkerült a kötelező vételeim listájára. Egy nagyon jó túlélő-horror játék van készülőben, Lara Crofttal a főszerepben. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Tomb Raider név egy teljesen új jelentést fog kapni a továbbiakban, aminek tényleg semmi köze nem lesz az eddigi részekhez, de lehet, hogy pont ezért tűnik olyan izgalmasnak. A játék PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra készül, megjelenésről egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények