Hirdetés

LEGO Star Wars: The Force Awakens teszt

LEGO fronton még nem teljesen ébredt fel az erő

Nagy újításként harangozták be a Multi-build rendszer megjelenését, azonban ezt egy kicsit túlfújt lufinak érzem. A szétvert építményekből hátra maradt LEGO elemekből korábban is építhettünk továbbjutást biztosító platformokat, most viszont hatalmas innovációs maszlagba csomagolva nem egy, hanem kettő vagy három különböző dolgot is építhetünk ugyanazon elemekből, csak az építkezés után újra szét kell csapnunk a felhúzott alkotást. Ez egyfelől több lehetséges alternatívát jelent egy-egy szituáció megoldásához, másfelől pedig további kombinációs lehetőséget biztosított a fejtörők kapcsán, elvégre lehet, hogy egy objektumot, csak a megfelelő sorrendben megépített elemeivel tudunk mozgásra és az előrehaladásunk lehetőségének megteremtésére bírni. Szó se róla, ez nagyon jót tett a játékmenetnek, de erre miért kellett 10 évet várni és miért számítana ez olyan nagy horderejű dolognak? Már évek óta a LEGO játékok szerves részét kellene, hogy képezzék.


[+]

Ezúttal is elszaladt a ló a TT Games csapatával és túl nagy számokat tűztek ki célul a LEGO Star Wars The Force Awakens esetében. Kétszáz játszható karakter, amik között bőségesen akad alternatív figura, de ezt a számot csak úgy tudták elérni, hogy laikus Star Wars rajongók számára belepréseltek egy halom ismeretlen karakter is a játékba. Említettük az űrcsatákat, azonban nem csak repülő egységeket vezethetünk, a fejlesztők rendszeresen színesítették a cselekményt valamilyen izgalmas járműves szakasszal, így közel 100 különböző eszközt nyithatunk meg. Szükség is volt ezekre a részekre, mivel jót tesznek a változatosságnak, ráadásul az egyetlen film nem tud kitermelni annyi helyszínt és eseményt, hogy egy teljes értékű tartalmas LEGO játék kerekedhessen belőle. Így egy kicsit elnyújtották a pályákat és hozzácsapták a 6 bónusz küldetést, hogy ne lehessen panasz a játékidőre.


[+]

A legújabb LEGO Star Wars elmondhatja magáról, hogy egy igazi minőségi kis alkotás lett, ahol a játékhoz rögzített szinkronokat is az eredeti szereplőgárdával rögzítették (vagy a filmből vágták ki). Még mindig jópofa, látványos, hangulatos és pár kisebb újdonság ide vagy oda, ez bizony még mindig a jól megszokott virtuális LEGO recept. Aprítás, gyűjtögetés és később az új karakterek képességeit bevetve az ismételt végigjátszáskor korábban elérhetetlen részekre juthatunk el. Családi szórakozást hivatott osztott képernyős helyi többjátékos lehetőség továbbra sem lépte át a határt és még mindig nincs online többszereplős opció. Leszámítva a 6 plusz történetet kibővítő küldetést én nem estem hasra az izzadságszagú multi-build rendszertől és a fedezékrendszeres lövöldözésről, ezeknek már réges-régen a játék részét kellett volna képezniük. A LEGO Star Wars The Force Awakens egy szokásos LEGO játék, amivel még sokadjára is jól el lehet ütni az órák tucatjait, de a beharangozott újdonságok csak olyan jelentőségűek, mint egy elhaló Wookiee dörmögés a Kashyyyk bolygó erdeinek mélyén.

A LEGO Star Wars The Force Awakens június 28-án vált elérhetővé PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS és Nintendo Wii U platformokra.

Pro:

  • Eredeti történetet kibővítő küldetések;
  • üdítő légi csaták;
  • néhány hangzatos újdonság…

Kontra:

  • …az unalomig ismert játékmenetben;
  • továbbra sincs online többjátékos lehetőség;

80

Rage23

Azóta történt

Előzmények