Hirdetés

2016 legjobban várt platformjátékai

Hirdetés

Platformjátékok minden mennyiségben

Az idei esztendő sem fogja nélkülözni az ugrándozós címeket, minden stílus és műfaj képviselteti majd magát. Nem klasszikus platformer, de jócskán kell ugrándozni majd a legújabb Mirrors Edge-ben. Míg Faith kalandjaiban főleg a gyorsaság, az ügyesség és az akció dominál, addig a Resetben a logikai elemek lesznek többségben, a továbbjutásunk pedig azon fog múlni, hogy a robotunkkal képesek leszünk-e megteremteni a megfelelő utat. Őrültség is lesz, a Clustertruckban kamionok konténereinek tetején ugrándozva kell majd előrébb jutnunk. Nagyon ígéretesnek tűnik a Glitchspace, melyben geometriai elemek létrehozásával kell majd megteremtenünk a továbbjutáshoz szükséges platformokat.

A múlt év egyik legjobb platformeréhez idén ismét szerencsénk lehet, 2016 tavaszán azonban nem csak a Windows 10 áruházában, de a Steamen is elérhető lesz az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. A mesésen gyönyörű, olykor brutálisan kemény kihívások elé állító Ori and the Blind Forest játékmenetén és irányításán is csiszoltak a bővített kiadás apropójából, sőt, két újabb képességgel ruházzák fel hősünket, valamint két, eddig sosem látott helyszínt is bejárhatunk. Az Xbox One-felhasználók szintén örülhetnek, hiszen ők is kapnak majd a Definitive Editionből.

Az Epic Games 2009-ben Xbox Live-on hódító 2.5D-s akció-platform kaland alkotása, a Shadow Complex múlt év végén megkapta a PC-s felújítását, ami idén Xbox One-ra és PlayStation 4-re is meg fog jelenni. Jason Flemming barátnőjével Washington környékén kirándul, mikor egy hegy oldalában egy gigantikus katonai komplexumra bukkannak. Kedvesét elrabolják az Amerikát fenyegető seregek, így motivációnk adott: ki kell szabadítanunk Claire-t és leszámolni a gonosztevőkkel. Az oldalra scrollozós shooter rengeteg akciót tartogat, ami felújítva még nagyobb élmény lesz. Mondjuk egy igazi Metroidvania alkotás mi más is lehetne?

A Nintendo és a SEGA átlökte a múlt év végéről a Sonic Boom: Fire & Ice oldalnézetes platformer játékot, mondván, kell még kicsit polírozgatni, hogy megfelelő legyen a végeredmény. A csak Nintendo 3DS-re érkező száguldozós platformer különlegessége, hogy öt karaktert vonultat fel és a címadó elemeket kell megfelelően alkalmaznunk a továbbjutáshoz. Terelgethetjük Sonic-ot, Tails-t, Knuckles-t, Sticks-t és még az újoncot, Amy-t is. Dr. Robotnik és D-Fekt kavarják meg a szószt, így kicsiny csapatunknak az lesz a feladata, hogy a két természeti elem kombinálásával a körmükre nézzenek a rosszalkodó ellenfeleknek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Speed Elixir - Nyílt világú, autós versenyjáték érkezik az év végén

  Egyelőre nem lehet tudni túl sok mindent a játékról, remélhetőleg hamarosan új információkat kapunk róla.

 • Bombshell teszt

  Kezdetben Duke Nukem: Mass Destruction néven ismertük, de a jogi útvesztők sötét bugyraiból már csak Bombshell címen tért vissza a 3D Realms alkotása, ami próbálkozott hű maradni az eredetihez.

 • Ratchet & Clank előzetes

  Visszatér PlayStation 4-en a kicsi űrkalandor Lombax és hű társa a kis robot, hogy megmutassák modernizálva, milyen volt közel tizenöt év távlatában egy jó kis akció-platformer.

 • Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games teszt

  Mario és Sonic ezúttal a riói olimpiai játékok kapcsán méri össze erejét, mi Nintendo 3DS-en próbáltuk ki a programot, a Wii U-s változatra még várni kell néhány hónapot.

Előzmények

 • Unravel videoteszt

  Az Unravel az utóbbi évek legszebb és egyik leghangulatosabb platformer játéka, a Coldwood fejlesztői tényleg szívüket-lelküket beleadták ebbe a projektbe, és ez a játék minden pixeléről süt.

 • Unravel teszt (Xbox One)

  Új videojátékos kabala született Yarny személyében, aki piros fonalán lengedezik be a játékosok szívébe. Megszületett az utóbbi évek egyik legszebb és legkedvesebb platformere, ráadásul egy hatalmas multitól.

 • Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)

  Sikerülhetett volna jól is ez a kis egyszerű, oldalnézetes mobiljáték, de sajnos rengeteg hibája van, nem elég összetett és a hangulata sem lett az igazi. Várjuk a javításait!

 • Mos Speedrun 2 bemutató (Android, iOS)

  Asztali gépekről költözött mobilokra az eddig kevéssé ismert platformjáték, ami a kategóriáján belül meglepően jól sikerült és irányítása illik is az érintőképernyőhöz.