2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

2016 legjobban várt platformjátékai

Van olyan ugrálós játék, ami átcsúszik jövőre, de azért az idei esztendő számos érdekes platformjátékkal kedveskedik majd a műfaj szerelmeseinek.

Hirdetés

Platformjátékok minden mennyiségben

Az idei esztendő sem fogja nélkülözni az ugrándozós címeket, minden stílus és műfaj képviselteti majd magát. Nem klasszikus platformer, de jócskán kell ugrándozni majd a legújabb Mirrors Edge-ben. Míg Faith kalandjaiban főleg a gyorsaság, az ügyesség és az akció dominál, addig a Resetben a logikai elemek lesznek többségben, a továbbjutásunk pedig azon fog múlni, hogy a robotunkkal képesek leszünk-e megteremteni a megfelelő utat. Őrültség is lesz, a Clustertruckban kamionok konténereinek tetején ugrándozva kell majd előrébb jutnunk. Nagyon ígéretesnek tűnik a Glitchspace, melyben geometriai elemek létrehozásával kell majd megteremtenünk a továbbjutáshoz szükséges platformokat.

A múlt év egyik legjobb platformeréhez idén ismét szerencsénk lehet, 2016 tavaszán azonban nem csak a Windows 10 áruházában, de a Steamen is elérhető lesz az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. A mesésen gyönyörű, olykor brutálisan kemény kihívások elé állító Ori and the Blind Forest játékmenetén és irányításán is csiszoltak a bővített kiadás apropójából, sőt, két újabb képességgel ruházzák fel hősünket, valamint két, eddig sosem látott helyszínt is bejárhatunk. Az Xbox One-felhasználók szintén örülhetnek, hiszen ők is kapnak majd a Definitive Editionből.

Az Epic Games 2009-ben Xbox Live-on hódító 2.5D-s akció-platform kaland alkotása, a Shadow Complex múlt év végén megkapta a PC-s felújítását, ami idén Xbox One-ra és PlayStation 4-re is meg fog jelenni. Jason Flemming barátnőjével Washington környékén kirándul, mikor egy hegy oldalában egy gigantikus katonai komplexumra bukkannak. Kedvesét elrabolják az Amerikát fenyegető seregek, így motivációnk adott: ki kell szabadítanunk Claire-t és leszámolni a gonosztevőkkel. Az oldalra scrollozós shooter rengeteg akciót tartogat, ami felújítva még nagyobb élmény lesz. Mondjuk egy igazi Metroidvania alkotás mi más is lehetne?

A Nintendo és a SEGA átlökte a múlt év végéről a Sonic Boom: Fire & Ice oldalnézetes platformer játékot, mondván, kell még kicsit polírozgatni, hogy megfelelő legyen a végeredmény. A csak Nintendo 3DS-re érkező száguldozós platformer különlegessége, hogy öt karaktert vonultat fel és a címadó elemeket kell megfelelően alkalmaznunk a továbbjutáshoz. Terelgethetjük Sonic-ot, Tails-t, Knuckles-t, Sticks-t és még az újoncot, Amy-t is. Dr. Robotnik és D-Fekt kavarják meg a szószt, így kicsiny csapatunknak az lesz a feladata, hogy a két természeti elem kombinálásával a körmükre nézzenek a rosszalkodó ellenfeleknek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Unravel videoteszt

  Az Unravel az utóbbi évek legszebb és egyik leghangulatosabb platformer játéka, a Coldwood fejlesztői tényleg szívüket-lelküket beleadták ebbe a projektbe, és ez a játék minden pixeléről süt.

 • Unravel teszt (Xbox One)

  Új videojátékos kabala született Yarny személyében, aki piros fonalán lengedezik be a játékosok szívébe. Megszületett az utóbbi évek egyik legszebb és legkedvesebb platformere, ráadásul egy hatalmas multitól.

 • Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)

  Sikerülhetett volna jól is ez a kis egyszerű, oldalnézetes mobiljáték, de sajnos rengeteg hibája van, nem elég összetett és a hangulata sem lett az igazi. Várjuk a javításait!

 • Mos Speedrun 2 bemutató (Android, iOS)

  Asztali gépekről költözött mobilokra az eddig kevéssé ismert platformjáték, ami a kategóriáján belül meglepően jól sikerült és irányítása illik is az érintőképernyőhöz.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.