Hirdetés

Lego City Undercover teszt (Xbox One)

Vissza a nagyvárosba

Négy évvel ezelőtt a „nagy konzolok” tulajdonosai igencsak szívhatták a fogukat, amikor az akkori egyik legérdekesebb Lego játék Wii U exkluzívként jelent meg. Szerencsére a kiadó is érezte, hogy nem szép dolog kihagyni mindenki mást a buliból, így a Lego City Undercover nemrég elérhetővé vált Xbox One-ra, PS4-re és Switch-re is, ráadásul szebb és jobb, mint valaha. Az utóbbi sok év egyik legfantáziadúsabb, „műanyagba öntött” produkciója így elnyerte méltó formáját.

Hirdetés

Történetünk főhőse Chase McCain, a legendás rendőr, aki visszatér Lego Városba, miután ádáz ellenfele, Rex Fury kiszabadul a börtönből, és bűnözési hullámot indít el a metropoliszban. Hamar kiderül, hogy Chase miért hagyta el a várost, de nincs idő a múlton merengeni: egy gyors eligazítást követően megkezdődik a banditák kézre kerítése, hogy aztán mi magunk is beépüljünk, és többféle álca takarásából próbáljuk megfejteni, ki áll az események mögött.

Lego City Undercover Xbox One

Az a nagyon jó az Undercover-ben, hogy a fejlesztők kezét ezúttal nem kötötte licensz. Nem kellett semmilyen mozifilmhez vagy képregényhez igazodni, szabadon engedhették a fantáziájukat a Lego világában. Ráadásul minden idők talán legnépszerűbb készletéhez, a Lego City-hez nyúlhattak, ami legtöbbünk gyerekkorának egyik legkedvesebb emléke. Nekem például épp a rendőrkapitányság volt a legnagyobb kedvencem, így ilyen formában visszatérni egészen különleges élmény. Mintha évtizedekkel ezelőtti játékaink elevenednének meg a képernyőn.

Magáról a történetről sem lehet rosszat mondani. Benne van a sorozatra jellemző ártatlan, mégis gyakran ütős humor, jópofa karakterek, és egy olyan cselekményszál, ami kicsiket és nagyokat egyaránt leköt. A sztori viszonylag hosszú (nekem az első, kényelmes tempójú végigjátszás 12 órába telt), nagyon változatos, és egészen a végéig tud újat mutatni. A humor mellett a filmes kikacsintások is remekbe szabottak, van itt Mátrix és James Bond utalás, de váratlanul helyeken még tévés és mozis sztárok alteregói is felbukkannak. Mindig jókat lehet derülni az ilyen pillanatokon.

Lego City Undercover Xbox One

Szerencsére nem egy az egyben „GTA klónnal” van dolgunk – a város persze nyílt, és él, lélegzik, működik magától, de a játékban ugyanúgy jelen vannak a tipikusan Legós megoldások. A fő történeti szál során kapunk összesen tizenöt hagyományos, lineáris pályát, amiken a szokott módon, kisebb-nagyobb logikai feladványok megoldásával és minimális harccal juthatunk át (utóbbit szerencsére tovább egyszerűsítették a fejlesztők, így soha nem idegesítik az embert). Ezek mellett a város utcáin is zajlanak események, különleges képességeinkkel juthatunk fel épületek tetejére, vagy menthetünk meg másokat, és ott van az a kismillió titok és felszedhető Lego kocka, amiket néha nem is olyan egyszerű összeszedni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • LEGO Worlds teszt (PC, PS4, Xbox One)

    Nem kellenek különleges, filmes karakterek ahhoz, hogy egy LEGO játék jó legyen, fő a kreativitás! Erre hosszú idő után a kiadó is ráérzett.

  • LEGO Star Wars: The Force Awakens teszt

    A TT Games nem volt rest és a Disney legújabb Star Wars moziját is virtualizálta, így a The Force Awakens eseményeit is lehetőségünk nyílt LEGO-sítva végig aprítani. Totál bekockáztunk!

  • LEGO Batman 3 teszt

    Futószalagon érkeznek a LEGO játékok, a Denevérember és kompániája már harmadszor látogat el a műanyag univerzumba. A rajongók egy része örül, de a kérdés adott: jó ez nekünk?