Games With Gold játékok júniusban

Kezdődik a nyár, vele együtt pedig a szokásos módon új Games With Gold játékok is érkeztek. Jégkorong, verekedés, portálok a terítéken.

Portal: Still Alive és Earth Defense Force 2017

A Portal valószínűleg egyike azon játékoknak, amiket senkinek sem kell bemutatni. A Valve elképesztő sikert aratott az első résszel, aminek 2008-ban, Xbox 360-ra jelent meg a kibővített változata. A Portal: Still Alive a teljes alapjáték mellett 14 új kihívást és új achievementeket tartalmaz. Nem mellékesen ez a kiadás végre arra is lehetőséget nyújtott, hogy az Orange Box megvásárlása nélkül is hozzájussunk.

Portal: Still Alive Xbox 360

Kivitelezését tekintve természetesen nem változott a játék. A Portalban a cél szobáról szobára járva megtalálni a kivezető utat, ehhez pedig különleges portálfegyverünk van segítségünkre. Az egyik gombbal a „bejáratot", a másikkal a „kijáratot" lőhetjük rá valamelyik falra, így juthatunk el olyan helyekre, ahová egyébként nem. A Portal túlzás nélkül stílusteremtő játék volt, azóta is sokan követik a nyomdokait, de az eredeti élmény sok szempontból felülmúlhatatlan. A Goldosok ezt most június első felében pótolhatják.

Június második felében aztán ismerős Xbox 360 játékkal találjuk szembe magunkat – nem azért, mert szerepelt már a Gold kínálatban, hanem mert májusban is ennek a sorozatnak az egyik epizódját kaptuk. A hónap második felében az Earth Defense Force 2017 támad, a távol-keleti bűnös élvezetek egyik digitális non-plus-ultrája. A sorozat, ami rossz, de annyira nem is, aztán mégis.

EDF 2017 Xbox 360

Itt ugyanazt tudnám leírni, amit az előző hónapban: idegenek támadják meg a Földet, így a címben szereplő Earth Defense Force egyik, csúcstechnikával felszerelt katonájaként a mi feladatunk szétlőni az összeset. A külső nézetes akciójátékban komplett nagyvárosokat rombolhatunk le az önvédelem nevében, igazi harmadik típusú adok-kapok. Túl sokat nem lehet ragozni – közepes Xbox 360 színvonal, teljesen jól játszható, agyatlan és akciódús élmény. Apró megjegyzés: ez a rész egyelőre nem érhető el digitálisan a magyar Áruházban, de a Microsoft közlése szerint június 16-ig pótlásra kerül. Természetesen Xbox One-on is játszható lesz. Pusztuljon a férgese!

dreampage

Azóta történt

  • Games With Gold játékok júliusban

    Elérkeztünk a nyári uborkaszezon kellős közepébe, de a Games With Gold program rendületlenül folytatódik tovább, kicsi, de nem rossz játékokkal.

  • Games With Gold játékok augusztusban

    Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.

  • Games With Gold játékok szeptemberben

    Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

Előzmények

  • Games With Gold játékok májusban

    A szokásoknak megfelelően négy újabb játékot tölthetnek le az Xbox Live Gold előfizetők májusban. Nézzük, melyek ezek.

  • Games With Gold játékok áprilisban

    Szinte teljes egészében a sci-fi jegyében telik az április, már ami az ingyenes játékokat illeti az Xbox Live Gold előfizetők számára. High-tech kalandok minden mennyiségben.

  • Games With Gold játékok márciusban

    A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.