Hirdetés

Games With Gold játékok júniusban

Kezdődik a nyár, vele együtt pedig a szokásos módon új Games With Gold játékok is érkeztek. Jégkorong, verekedés, portálok a terítéken.

NHL 19 és Rivals of Aether

A június egyet jelent az egyre forróbb időjárással, talán innen jött az ötlet, hogy a hónap első játéka legyen valami hűsítő, mondjuk jégkorong. Jó, valószínűleg nem így néz ki a döntéshozatal folyamata a Gold játékokat illetően, mindenesetre jól hangzik. Ahogy az is, hogy egész hónapban ingyenes az EA Sports NHL 19, a régóta futó sorozat legfrissebb epizódja.

NHL 19 Xbox One

A játék egyik legnagyobb újdonsága a karrier módban, illetve a helyszínekben keresendő. Külső, nyitott helyszíneken (például befagyott tavakon) kezdhetjük hokis karrierünket, és innen küzdhetjük fel magunkat a színpompás NHL bajnokság trófeájáig. Több, mint 200 legendás játékos, vadonatúj animációk, új ütközési rendszer, játékmeneti finomságok, offline és online módok tömkelege emeli a játék fényét, úgyhogy aki kedveli a jégkorongot, ennél jobb szórakozást ebben a hónapban nem talál.

Hirdetés

Hosszú időt töltött az Xbox Game Preview programban, majd végül két éve jelent meg „teljes" játékként a Rivals of Aether, amit legegyszerűbben úgy lehetne leírni, mint egy pixeles indie Smash Bros. klón. Lehet rajta mosolyogni, de azt vegyük figyelembe, hogy a játékot egyetlen ember fejlesztette, sokféle karakterrel és dinamikusan változtatható pályákkal.

Rivals of Aether Xbox One

A játékban a négy fő elem (tűz, víz, föld és levegő) erejét kihasználó szereplők csapnak össze, akik nemcsak speciális mozgásokat tudnak így előhozni, de az egész aréna kompozícióját megváltoztathatják meccs közben. Az állati formába bújt hősök egyébként azért küzdenek, hogy megállítsanak egy sötét erőt, amely a világ elpusztítására tör. Nem túl eredeti, a játék viszont jó szórakozás lehet társaságban, ha el tudjuk nézni a 8-bites színvonalú látványt.

Portal: Still Alive és Earth Defense Force 2017

A Portal valószínűleg egyike azon játékoknak, amiket senkinek sem kell bemutatni. A Valve elképesztő sikert aratott az első résszel, aminek 2008-ban, Xbox 360-ra jelent meg a kibővített változata. A Portal: Still Alive a teljes alapjáték mellett 14 új kihívást és új achievementeket tartalmaz. Nem mellékesen ez a kiadás végre arra is lehetőséget nyújtott, hogy az Orange Box megvásárlása nélkül is hozzájussunk.

Portal: Still Alive Xbox 360

Kivitelezését tekintve természetesen nem változott a játék. A Portalban a cél szobáról szobára járva megtalálni a kivezető utat, ehhez pedig különleges portálfegyverünk van segítségünkre. Az egyik gombbal a „bejáratot", a másikkal a „kijáratot" lőhetjük rá valamelyik falra, így juthatunk el olyan helyekre, ahová egyébként nem. A Portal túlzás nélkül stílusteremtő játék volt, azóta is sokan követik a nyomdokait, de az eredeti élmény sok szempontból felülmúlhatatlan. A Goldosok ezt most június első felében pótolhatják.

Június második felében aztán ismerős Xbox 360 játékkal találjuk szembe magunkat – nem azért, mert szerepelt már a Gold kínálatban, hanem mert májusban is ennek a sorozatnak az egyik epizódját kaptuk. A hónap második felében az Earth Defense Force 2017 támad, a távol-keleti bűnös élvezetek egyik digitális non-plus-ultrája. A sorozat, ami rossz, de annyira nem is, aztán mégis.

EDF 2017 Xbox 360

Itt ugyanazt tudnám leírni, amit az előző hónapban: idegenek támadják meg a Földet, így a címben szereplő Earth Defense Force egyik, csúcstechnikával felszerelt katonájaként a mi feladatunk szétlőni az összeset. A külső nézetes akciójátékban komplett nagyvárosokat rombolhatunk le az önvédelem nevében, igazi harmadik típusú adok-kapok. Túl sokat nem lehet ragozni – közepes Xbox 360 színvonal, teljesen jól játszható, agyatlan és akciódús élmény. Apró megjegyzés: ez a rész egyelőre nem érhető el digitálisan a magyar Áruházban, de a Microsoft közlése szerint június 16-ig pótlásra kerül. Természetesen Xbox One-on is játszható lesz. Pusztuljon a férgese!

dreampage

Azóta történt

 • Games With Gold játékok júliusban

  Elérkeztünk a nyári uborkaszezon kellős közepébe, de a Games With Gold program rendületlenül folytatódik tovább, kicsi, de nem rossz játékokkal.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

Előzmények

 • Games With Gold játékok májusban

  A szokásoknak megfelelően négy újabb játékot tölthetnek le az Xbox Live Gold előfizetők májusban. Nézzük, melyek ezek.

 • Games With Gold játékok áprilisban

  Szinte teljes egészében a sci-fi jegyében telik az április, már ami az ingyenes játékokat illeti az Xbox Live Gold előfizetők számára. High-tech kalandok minden mennyiségben.

 • Games With Gold játékok márciusban

  A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.