Hirdetés

Games With Gold játékok júniusban

Goat Simulator és The Crew

A független játékfejlesztés előretörése az elmúlt években arra mindenképp jó volt, hogy olyan koncepciókból is játékok szülessenek, amiket a nagy, kockázatkerülő kiadók egész biztosan nem engedtek volna át a rostán. Mert azt semmiképp nem lehet reálisan elképzelni, hogy bármelyik mamutcég engedélyt adott volna egy kecske szimulátorra. A svéd Coffee Stain Studios játéka, a Goat Simulator a mai napig extrém őrültségnek számít, mégis népszerű lett – Xbox One-on pedig egész júniusban ingyenes.

Hirdetés

Tulajdonképpen egy nyílt világú ügyességi játékról van szó, amelyben egy kecske bőrébe bújhatunk, szó szerint. „Főhősünk” egy mekegő szőrös haszonállat, aki mindenre felmászik, ugrik, és mindent összenyal. Konkrét cél végső soron nincs is, csak a vég nélküli marhulás, mert lássuk be, azért ez az alapötlet másra nem is igazán alkalmas. Kapunk persze különböző célokat (érjünk fel egy adott magasságba bármilyen eszközzel, keserítsük meg minél több városlakó életét), de ezek teljesítése opcionális. A játék helyszínéül szolgáló kisváros bejárása, titkos helyek és felszedhető extrák megkeresése, és a röhejes „rongybaba fizika” poénos felhasználási módjai jelentik a játék igazi vonzerejét.

A játék olyan szinten a jó értelembe vett „trash” kategóriába tartozik, hogy a fejlesztők még néhány bugot is szándékosan benne hagytak, mert azok kivételesen vicces dolgokat produkálnak. A teljesen elképesztő alapötlet ellenére a Goat Simulator minden platformon nagy siker lett, és kinőtte magát, később még MMO jellegű kiegészítő is megjelent hozzá. Az alapjátékot most minden Xbox One tulajdonos Gold előfizető ingyen kipróbálhatja egy hónapig.

Szintén nyílt világú játék, de jóval komolyabb vizekre evez a Ubisoft nagyszabású autós játéka, a The Crew, ami június második felétől lesz ingyenes. A számos korábbi dogmát megdöntő, szerepjátékos elemekben is bővelkedő programot még az új generáció hajnalán jelentették be, végül 2014-ben jelent meg. Ebben a játékban bejárhatjuk az Egyesült Államok egész területét, extrém módon tuningolható autókat szerezhetünk, és más játékosokkal összeverődve vehetünk részt számtalan versenyben és egyéb tevékenységben.

A The Crew rendszerét úgy kell elképzelni, mint egy nagy, nyílt világú online szerepjátékot, csak épp katonák, űrgárdisták vagy fantasy lovagok helyett autókat irányítunk. A járművek a megszerzett pénzből szabadon fejleszthetők, és többféle versenyzésre alkalmassá tehetők a pályaautózástól kezdve az országúti száguldáson át a gyorsulási és off-road versenyekig. A játék tényleg elképesztően nagy, a térkép az egész Egyesült Államok területét tartalmazza New Yorktól Los Angelesig, Miamitól Seattle-ig. Tengerpart, hegyvidék, sivatag, erdő, autópályák és nagyvárosok is szerepelnek a repertoárban, az RPG-szerű fejlődési rendszer pedig további szavatosságot garantál. Az egészet egy fő történeti szál fogja össze, de ezen felül is kismilló más tevékenység közül válogathatunk.

A játék később komoly grafikai ráncfelvarráson esett át, tavaly pedig a Wild Run című kiegészítő is megjelent hozzá. A Gold előfizetők az alapjátékot kapják meg ingyen, június 16-tól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Games With Gold játékok júliusban

  Ebben a hónapban inkább a különlegességek dominálnak a Játékok Golddal programban. Xbox One-on két indie játék debütál, 360-on nagyobb címeknek örülhetünk.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  A változatosság van fókuszban az év nyolcadik hónapjában, amikor is az Xbox Live Gold előfizetők négy eltérő játékot tölthetnek le ingyen, klasszikusoktól a legfrissebbekig.

 • Clock Simulator bemutató (PC)

  Aki megveszi ezt a 0,99 eurós játékot, annak nincs más dolga, mint óraműpontossággal kattintgatni. Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy ki játszana vele hosszú órákig.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Új szerepjáték, bérgyilkosok, zenés autós fesztivál és egy futurisztikus város hófehér háztetői szerepelnek az ősz első Xbox Live Gold játékai között.

Előzmények

 • Games With Gold játékok májusban

  Ebben a hónapban stratégiai játékot, humoros RPG-t, autóversenyt és az egyik legnépszerűbb ügyességi címet kapják ingyen az Xbox Live Gold előfizetők.

 • Games With Gold játékok áprilisban

  A Microsoft ebben a hónapban is igyekszik a Gold előfizetők kedvében járni, a redmondi konzolgyártó ugyanis a tavasz második hónapjára is kiváló kínálatot állított össze.

 • Games With Gold játékok márciusban

  Igen erős hónapnak néznek elébe a Microsoft Xbox Live Gold előfizetők, hiszen az év harmadik hónapjában négy nagyszabású játékot tölthetnek le ingyen.