Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Games With Gold játékok márciusban

Igen erős hónapnak néznek elébe a Microsoft Xbox Live Gold előfizetők, hiszen az év harmadik hónapjában négy nagyszabású játékot tölthetnek le ingyen.

Sherlock Holmes és Lords of the Fallen

Az ukrajnai és írországi központokban működő Frogwares csapata immár tizennégy éve ontja magából a Sherlock Holmes játékokat. A minőségnek ez nem megy a rovására, a legendás angol nyomozó kalandjai részről részre egyre jobbak. A Crimes & Punishments alcímet viselő legutóbbi epizód talán a legjobb, bátran kihúzhatja magát napjaink kalandjátékai között, az Xbox Live Gold előfizetők pedig ingyenes letöltésként üdvözölhetik március 1-jétől.

A két éve megjelent játék összesen hat különálló nyomozást foglal magába. Ezek lineárisan követik egymást, de cselekményük nem függ össze. Más-más helyszínen játszódnak, és a gyilkosságok körülményei is eltérőek, leszámítva a történet egy kis részletét. Sherlock Holmes és mindig hű barátja és segítője, Dr. Watson aprólékosan kidolgozott helyszíneken kutatnak nyomok és szemtanúk után. Az persze aligha meglepő, hogy egyik gyilkosság sem egyértelmű, mindben akad egy (vagy több) csavar, és a tettes megtalálása sem lesz könnyű feladat.

Sherlock Holmes Xbox One

Komolyabb angoltudással rendelkező játékosok ezúttal előnyben vannak, de ez nem előfeltétele a Crimes & Punishments élvezetéhez. A játék rendkívül csiszolt, igényes alkotás kifejezetten látványos grafikával, művészien kidolgozott helyszínekkel és szereplőkkel, briliáns szinkronnal és nagyszerű hangulattal. Kétségtelenül a Frogwares egyik legjobb munkája, amit csak a tavasszal érkező következő epizód múlhat felül.

Március második felétől az Xbox One tulajdonosok a „Játékok Golddal” program eddigi talán legerősebb címét kapják. A Lords of the Fallen kisebb meglepetésként robbant be a köztudatba, amikor 2014 őszén megjelent. Látványvilága, minden szempontból brutális játékmenete és hangulatos, sötét fantasy világa sok játékos képzeletét megragadta. Most bárki bepótolhatja, akinek eddig kimaradt.

Lords of the Fallen Xbox One

A főszereplő Harkyn egyáltalán nem szent ember. Elítélt bűnöző, akinek arcán rúnák tanúskodnak az elkövetett bűneiről. Most azonban kiszabadul a börtönből, ugyanis ő az egyetlen, aki megállíthatja Adyr, az emberek felett egykor uralkodó isten seregeit. Harkynnak be kell járnia a tájat, ki kell derítenie, honnan érkeznek a démoni hadak, és minden dimenzióban rendet kell raknia.

Karakterünk folyamatosan fejleszthető, illetve különböző képességekre specializálható. A játékmenet sem teljesen lineáris, lehetőség van új helyszínek megnyitása mellett a régiekre is visszamenni, új utakat és titkokat felfedezni. Nagyon jól kimunkált, összeszedett projekt lett a Deck13 Games fejlesztése, minden RPG rajongónak fokozottan ajánlott darab.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Games With Gold játékok februárban

    Ez a hónap leginkább a fantasy világokról szól, de a Games With Gold előfizetők most is kapnak egy nagy dobozos címet ingyen, és megküzdhetnek a Sáskákkal.

  • Games With Gold játékok januárban

    Az újévben a Microsoft saját verekedős játékát bocsátja a Gold előfizetők rendelkezésére, debütál egy indie játék, és két komolyabb Xbox 360 címet is kapunk.

  • Games With Gold játékok decemberben

    Öt ingyenes játékkal zárja az évet a Microsoft. Xbox One-on debütál egy magyar fejlesztés, de tolvajok, kastélyrombolók és katonák is lehetünk.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.