Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Norb79

    őstag

    válasz .LnB #78510 üzenetére

    Én elég sokat utazok, de az annyira fest valós képet az életszínvonalról egy helyen, mint az Instagram kb.
    Vannak ennél tudományosabb, a négy fal között felmérhető dolgok. Pl fogod az adott ország átlag és Medián bérét és megnézed mekkora az eltérés. Az USA-ban nagyobb, mint nálunk, tehát röviden ott rosszabbul élnek.
    Es ilyenkor ne arra gondolj, hogy a felső 10% éhezik, mert az még Zimbabwében is dőzsöl, sőt az se igazán mutat semmit, hogy az USAban mondjuk az a felső 10% az 30 millió ember, szóval sokkal többen élnek ott kurvajól, mint amennyien mi összesen vagyunk, hanem, hogy nem csak a felső 10% él ott se, hanem a többi 9x10% is, így hiába vannak többen, többen is akarnak előrébb jutni, valójában pont ugyanannyi esélyed van felülre kerülni, mint itthon, de addig is, ha megragadsz az 5. vagy 6. tizedben akkor az átlag és Medián bér összehasonlításból láthatod, hogy neked akkor bizony ott szarabb lesz élni, mint nálunk.
    Végig lehet ezt nézni az egyes EUs államokra (én nem tettem meg, csak az USA esetén, mert ez már máshol és máskor felmerült), és lehet hasonló jön ki.
    Szóval az USAban rosszabb élni az átlagembernek állítás az helytállónak tűnik nekem amúgy.
    Amit én tapasztaltam amikor ott voltam az alapján is. Ausztrália pl sokkal élhetőbbnek tűnt, de a számokat nem néztem meg, csak ahogy az átlag élt az sokkal magasabb szintnek tűnt.

Új hozzászólás Aktív témák