Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    válasz 30z.Samu #57460 üzenetére

    Nem, az, hogy a letöltés sebessége esetleges, már megszoktam az évek alatt, nem is igazán zavar. Az XO-nak (az én példányomnak legalábbis) általánosan gyenge a wifije. Ezt a kezdetektől fogva tapasztaltam, de betudtam annak, hogy a lakás két ellentétes pontján volt a router és a box, köztük pedig 3 vagy 4 vasbeton fal, szóval ezen annyira nem problémáztam, hanem beüzemeltem egy második routert fizikailag az XO mellett repeaternek, és úgy teljesen használható volt.
    Most viszont FTTH net lett, emiatt a topológiát kicsit át kellett alakítani, és az eddig repeaterként használt router lett az elsődleges router, ami kb. a lakás közepére került, a box viszont így is alig "látja", tehát a korábbinál sokkal optimálisabb felállás mellett is majdnem értékelhetetlen (ilyen 1mbps körüli letöltési sebességet tud mérni, 80%-osnak mondott jelszint és 19% packet loss mellett – a box tetejére rakott telefon vagy tablet koppra kihajtja ugyanazt a wifi kapcsolatot).

    Ilyenkor szokták javasolni a kábelezést, de azt sajnos nem tudok itt; azért érdeklődtem az összehasonlításról, mert ha az XSX wifije szignifikánsan jobb, akkor lehet, hogy inkább előrehozom a váltást, és nem ruházok be repeaterbe.

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák