Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni. Hátha valami egyszerű hiba van a rendszerben.adott egy szolgáltatói router. 4 lán porttal és wifivel. A router a második a 3 év alatt.a lényeg 16m(németország ) netünk van . A lanon szépen jön minden Viszont wifin egy hónapja iszonyatosan szar.ertsd kb 0.00001mb és a 2 között mozog. Néha megembereli magát akkor jó.majd egyre sűrűbben felkiáltó jel a wifi jel mellett. Ezt csinálta két samsung mobil és egy Acer laptopnál. A többi eszközök lanon megy. Mikor rájöttem hogy a wifi a gond vettem egy tp link ac1200 routert. Beállítottam Access point-ra .mellette a 2,4ghz illetve az 5ghz is(A szolgáltatói nem tudja).persze más névvel és jelszóval. 1 hétig mint az álom. Viszont tegnap előtt ota megint kezdi szép lassan.egyszer egyszer lassabb illetve 2x már kiírta h8gy nincs net.a tp link router a nappaliba van tolem 2 meterre.ismétlem a kábelen hibátlan. Amikor wifin nincs net sebességet mérek a tv-vel illetve a szerverrel.ezek lanon vannak.valami tipp mi zavarhatja esetleg merre induljak el .
Bocsi hogy ilyen hosszú lett..
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat
Üdv. Szép napot -
mezis
félisten
-
Truman
senior tag
Kliens mód, de hogyan?
Sziasztok! A probléma a következő. Van egy TV BOX -om -aki ismeri ezek az tudja milyen gyatra benne a Wi-Fi-. Két szobával arrébb már alig 1 Mbps a sávszélesség. Van benne LAN is. Ezért arra gondoltam van itthol talonban egy 2 antennás TP-Link router, rajta OpenWrt. Azt hozzákötném a BOX LAN portjához.
Hogy tudom beállítani, hogy csak sima kliensként működjön, akár egy adapter?
Az lenne jó, ha a TV BOX a fő router DHCP szerveréről kapna IP címet. De bárhogy állítom be, nem csinálja.
Hiába tiltom le az OpenWrt saját DHCP szerverét és a tűzfalat is.
Ha a fő router 192.168.2.1. Az OpenWrt 192.168.3.1, és engedélyezve van rajta a DHCP, akkor net van ugyan, de nem látja a BOX a Samba megosztásokat. Pedig ez lenne a legfontosabb.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
And
veterán
válasz Truman #53354 üzenetére
"Ha a fő router 192.168.2.1. Az OpenWrt 192.168.3.1 [..]"
De miért nem teszed a két eszközt ugyanabba a címtartományba? Gondolom a netmaszk mindkettőn 255.255.255.0. Ha így van, akkor a két eszköz IP-címének csak az utolsó byte-ja térjen el (természetesen a második eszköz - a TP-Link - címe ne legyen benne a DHCP-szerver (TV box) által kiosztható címtartományban. -
mezis
félisten
válasz masvilagx3 #53353 üzenetére
Igen, mert pontosan ugyanazon a csatornán (frekvencián) nyomul egy közeli szomszédod.
Állítsd át a 10-es csatornára a WiFi-det.mezis
-
lajthabalazs
senior tag
válasz masvilagx3 #53351 üzenetére
Lehet hogy valami firmware probléma, ami miatt nem tudja kezelni a le-föl csatlakozó klienseket. Ha még nem próbáltad volna, akkor állítsd át a modemet bridge-módba, és használd az AC 1200-at routernek, hátha az egyszerű modem funkciót bírja a szolgáltatói doboz, ha nem kell DHCP-t meg DNS-t is adnia.
-
Truman
senior tag
Így már csináltam, csak nem működik. Még net sincsen.
Nagyjából így néz ki a hálózat. Lehagytam pár telefont ami Wi-Fi -n csatlakozik, de az nem is releváns.Ha a TV BOX 2 -t vagy a PC2 -t közvetlenül csatlakoztatom az Asus -hoz, van net látja a megosztásokat.
De kliens routeren keresztül net csak akkor van, ha a 192.168.3.1 -re állítom a klienst és engedélyezem a DHCP szerverét, de a megosztásokat akkor se látja.
De a cél az lenne hogy a fő router DHCP -jéről kapjon címet. Legyen net és lássa a megosztott vinyót.[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
woodworm
veterán
válasz Truman #53359 üzenetére
WDS/Repeater/Repeater-relayd OpenWRT-LuCI alatt (Atheros chip)
A wds nagy valószínűséggel nem fog működni, openwrt esetén a repeater-relayd csomag és a beállítása szükséges az azonos ip-tartományhoz. -
mezis
félisten
válasz lajthabalazs #53358 üzenetére
Gondolod, hogy ilyen probléma lehet?
Nézted a képet? A saját WiFi kb -63dBm (ami még éppen elfogadható) és pontosan ugyanazon a frekvencián a szomszédé meg sokkal erősebb, -51dBm !mezis
-
lajthabalazs
senior tag
Ameddig lakàsban laktunk, 20+ hàlózat làtszott, a lakásban sok helyen nem a milyenk volt a csatornàn a legerōsebb, de nem esett ilyen dramatikusan a sàvszélesség. Gondolom mùlik azon is, hogy mekkora forgalom megy a màsik hàlózaton. De ez a teljes kiéheztetés elég fura.
-
uriember
aktív tag
válasz masvilagx3 #53365 üzenetére
"Állítsd át a 10-es csatornára a WiFi-det." - by mezis.
Ez most a 13-as csatorna, ha jól látom...
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
mezis
félisten
válasz masvilagx3 #53365 üzenetére
És hogy működik ?
(Ha mobil vagy lapos nem csatlakozna, akkor annak a 13-as csatorna már túl magas frekvenciájú.)
mezis
-
plazer22
lelkes újonc
válasz Gubek-Einste #53278 üzenetére
Szóval végül döntést hoztam megvettem a saját kis szettemet egy Asus AiMesh hálózat reményeben. + komponensből áll egy AC88U és két darab AC66U B1. Egyenlőre a nagytesót bontottam ki és állítottam be. Hálózati dolgokkal semmi gond, wi-fi megy sebesség jó. Gyári Telekom router PPOE passtrough módba került. Viszont most jön a kis bib, begutam az IPTV set-top box-ot, bármely csatornára kapcsolok a stream elindul megy kb 5-10 másodpercet aztán mintha vége lenne megáll. Van valami ötlet, hogy mit kéne konfigurálnom?
“Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim. (Be patient and tough; someday this pain will be useful to you.)”
-
Topikgazda
-
plazer22
lelkes újonc
válasz Gubek-Einste #53370 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Bocsi, hogy ilyen amatőr vagyok - ez az első ilyen rendszer amit én állítok be! Lehet még jelentkezem ha az AiMesh-ben megakadok valahol
“Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim. (Be patient and tough; someday this pain will be useful to you.)”
-
Topikgazda
-
old-dog
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy TL-WR940N routerem ami a környező szobákban még megfelelő jelet biztosít. A 10m-re lévő konyhába már semmi jelet nem tudok venni. Vastag vályog falak miatt hatótáv növelőn gondolkodom. Milyen hatótáv növelő megbízható (extendert) ajánlotok 6-7 ezer Ft-ért? -
old-dog
aktív tag
Egy Tenda W316 routert cseréltem le, mivel azt hittem jobb lesz egy 3 antennással. De sajnos nem lett jobb a lakásban a wifi vétel. Akkor próbálkozom a Tenda-t elhelyezi távolabb utp kábel segítségével. Köszi.
@bigdady Köszi. Második megoldásnak majd megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
old-dog
aktív tag
válasz Gubek-Einste #53379 üzenetére
A mobiltelefon átvált amikor az erősebb Wifi jelet észleli? Kicsit laikus a kérdés de még nem csináltam ilyet.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Van a földszinten egy router 4-es jelerőséggel, fent az emeleten pedig egy másik, ami maxos lenne, de valamiért mégis a lentire csatlakozik. Hogy tudnám rávenni, hogy az erősebbet használja? Ugyanaz a hálózatok neve.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Dinter #53381 üzenetére
Milyen típusúak a router-ek?
Magában a router vagy a kliens eszközben kell keresni olyan beállítás amellyel egy bizonyos jelszint alatt kényszerített lekapcsolódás van.
Legyenek különböző az SSID-k.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
Ha a két AP-nek különböző az SSID-je (erősen ajánlott ), akkor fogod látni.
Ezt ki tudnád fejteni, vagy tudnál egy linket adni, ahol utána lehet olvasni, hogy miért "erősen ajánlott" ?
Azért kérdezem, mert nekem a következők a tapasztalataim.
Próbáltam repeater módban több routert (Tplink-MR3420 v1-v2 1043nd v1-v2, valamint a mostani repeatert: Asus RP-N12) azonos és különböző SSID-vel. Minden esetben a következők történtek.Hiába volt olyan gyenge a jel, hogy már nem lehetett használni a hálózatot, akkor sem léptek át a telefonok, tabletek a másik SSID-ra, csak akkor, ha megszakadt a kapcsolat.
Időközben vettem egy Xiaomi repeater-t. Nos ezzel ügy működik minden, ahogy az elvárható. Amint túl gyenge a jel, már át is lép a repeaterre és akkor is átlép, ha gyengébb jelnél megterhelem a hálózatot (lejátszás, letöltés). Ugyanez az a korábban említett routerekre, Asus repeater-re nem igaz. Még használhatatlan jel esetén sem csatlakozik át a telefon, tablet csak, ha megszakadt a kapcsolat.
Kíváncsi vagyok (és gondolom mások is), hogy mitől működik a Xiaomi jól, a többi meg nem.Üdv: Mcrazy
-
félisten
válasz Mcrazy #53387 üzenetére
Visszatérően nagyon sok helyen olvastam, profi hálózati szakemberek itt és máshol is trivialitásként kezelik, és saját tapasztalataim, no meg a józan ész is azt mondja, hogy NEM JÓ KÜLÖNBÖZŐ AP-OKAT AZONOS SSID-RE ÁLLÍTANI.
Értelme ugye eleve nincs. Ettől még nem fog egy kliens sem könnyebben átjelentkezni az erősebb hálózatra -- ha maga a hálózat ezt nem tudja kezelni.
Alattomos hibákat viszont tud okozni, ezt személyesen tapasztaltam meg jó néhány helyen.
Meg aztán szerintem a felhasználó számára is csak előnyt jelent, ha látja, hogy éppen melyik hálózathoz csatlakozik, illetve melyiknek hol milyen az ereje.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok!
Ha egy 300nm2-es házban (2*150) a fő router a ház egyik sarkában van, de így a másik végében az emeleten nincs net, ott megoldás, hogy egy AC-s routert bekötök a rendszerbe az emeletre jelerősítés/továbbítás miatt?
Köszi
TayRol -
mezis
félisten
válasz Mcrazy #53387 üzenetére
- A Windows a választható WiFi AP-k listájából választva nem fogod tudni, hogy melyik AP-hez csatlakoztál az azonos SSID-jűek közül. (Tudsz olyan családról, ahol minden fiúgyerek a Ronaldó nevet kapta ? )
A repeater egyszerűbb esetben azonos SSID-vel végzi a jelismétlést, az OpenWRT nem.- Korábban UTP kábeles kapcsolatról volt szó. Hogyan kapcsolódtak a jelismétlők a router-edhez ?
- A barangolás (roaming) eddig csak professzionális (igen drága) eszközökkel volt megvalósítható. Ha a Xioami ezt olcsóbb, háztatásba szánt eszköze is lehetővé teszi, az örvendetes dolog (bár én nem érzem olyan fontosnak egy lakásban).
- A Xioami-t konnektorba (USB töltővel) használtad vagy egy laptop USB-je látta el árammal ?
mezis
-
TayRol
nagyúr
válasz Gubek-Einste #53393 üzenetére
kábellel gondoltam, köszi, tökéletes.
-
mezis
félisten
válasz Doky586 #53395 üzenetére
Az nem elég indok, hogy a felhasználó nem tudhatja, hogy az azonos SSID-jű AP-k közül melyikhez csatlakozott ?
Egy megtörtént esetem az azonos SSID-re: UPC Connect Box, első üzembe helyezés. WiFi SSID-t, password-öt módosítottam a 2,4 GHz-et illetően. Az 5GHz-el nem foglalkoztam, különben is olyan szürke volt az egész. Egy hónap múlva egy 5GHz-en is működő klienssel döbbentünk rá, hogy az 5GHz-es WiFi azonos SSID-vel PASSWORD nálkül, TÁRVA-NYITVA MINDENKINEK !
(A UPC fw trükkje az volt, hogy bár szürke (nem választható) volt az egész 5GHz-es menü rész, az SSID mégis módosítható volt és ha már különbözött az SSID, akkor módosíthatók lettek a password, csatorna beállítások is.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
viktorhu
veterán
válasz Doky586 #53395 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a válasz. A két vagy több azonos ssid-val rendelkező hálózatot csak te látod azonosnak, az eszközök külön hálózatnak látják őket ssid-tól függetlenül. Szóval ilyen szempontból pont mindegy, csak te nem fogod látni, hogy melyik hálózaton vagy. Ha pedig a készülék magától nem vált át az erősebb jelre (a legtöbb próbálja tartani a kapcsolatot, amíg lehet), nem fogsz tudni manuálisan váltani. Olyan is van, hogy az eszköz az utoljára használt hálózatra csatlakozik, miközben már nem az a legerősebb, vagy köztes helyen a wifis repeater esetén lassabb másodlagos hálózatra csatlakozik, amikor az eredetihez is lehetne, és megint nem tudsz manuálisan korrigálni.
-
Doky586
nagyúr
Nem. Nem elég indok. Az embereket nem érdekli ez, csak működjön! Az én házamban az én hálózatomon vagyok csatlakozva ennyi infó elég.
Ha valamiért mégis érdekelne akkor nem csak a fő oldalon kiíródó ssid-t nézem meg hanem 1-2 vell több kattintás és látom a bssid-t ami már különböző..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv a csapatnak mielőtt meki állok kontárkodni meg kérdezném a profikat.
Szóval adva van egy Xiaomi Mi WIFI 3G digi nettel . Nem buheráltam nem értek hozzá folyamat elmegy a net fél óránként óránként szerintetek miért lehet ? Rakjam újra ? Közben elkezdem olvasni a topikot bár bízok bennehogy van valami tippetek .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest