Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Sanyi.mTs #53450 üzenetére
Annyi, de annyi szó volt már erről, egészen a közelmúltban is...
A két AP (esetedben router) vezetékkel van összekötve, tehát nem jelismétlővel próbálkozol, ugye?
Ergo az egyik csak AP, ennek megfelelően is konfigurálva?A két SSID ne legyen azonos, mint ahogy a csatorna sem! 1-6-11 -- három lehetőségből kettőt választhatsz 2,4 GHz-en, ami viszont ugye eleve nem éppen társasházbarát frekvencia, az 5 GHz a barátod (GHz, nem G).
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
margithid
veterán
TL-WN821N wifi usb stickhez tud valaki windows 10 drivert?
Nem akar csatlakozni mostanában, csak ha rengetegszer le/fel csatlakozom.
Vagy valami más lehet a hiba? -
lajthabalazs
senior tag
válasz margithid #53452 üzenetére
A lányom is ilyennel csatlakozik a hálózathoz, gyártói oldalról húztam le a drivert. Néha ki kell húznia a gépből. Eddig azt hittem hogy azért van ez, mert egyébként is roskadozik a hálózat, újraindulgat meg kapcsolatot dob a UPC Connect Box, de lehet hogy más (is) van a háttérben.
-
plazer22
lelkes újonc
válasz lajthabalazs #53449 üzenetére
Hűha túl sok lesz nekem a szakszó
Lényeg: egy telefonnal meg a speedtest alkalmazással közbeszaladgáltam a házban ahol a legrosszabb a jel ott is tud simán 150-200mb-et le és feltöltésben is.Nem szakad meg a kapcsolat egy pillanatra sem mikor eszközt vált.
“Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim. (Be patient and tough; someday this pain will be useful to you.)”
-
plazer22
lelkes újonc
válasz Gubek-Einste #53372 üzenetére
Egy dolgon agyaltam még, most jelenleg úgy van a rendszer ahogy javasoltad, hogy a telekom router pppoe passthrough módban és csak a "fő" router van bedugva lanra, a nod-ok pedig már ehhez kapcsolódnak wi-fi-.n.
Van értelme annak hogy azokba is bedugom a kábelt ami a telekom routerből jön ki vagy úgy nem fog működni a mesh?“Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim. (Be patient and tough; someday this pain will be useful to you.)”
-
Rruuer
senior tag
hali unifi ap-n hogy tudok olyan vendég hálózatot csinálni hogy ne lássák a kiosztott ip-ket?
-
Rruuer
senior tag
válasz MasterMark #53465 üzenetére
-
Rruuer
senior tag
válasz MasterMark #53467 üzenetére
ne igen kicsit részletesebben?
-
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz margithid #53472 üzenetére
Csak tipp: már régóta nem a TP-Link gyártja, valakinek elsózta az meg módosítgatta de az alap modell driver fejlesztésével meg nem foglalkozik.
Nekem egy régebbi gyártású TL-WDN3200 (dual band) van, Win10/64-el működik rendben.
Azt gondolom, hogy a TP-Link már régóta csak olyannal foglalkozik, amelyikben van 5GHz is.[ Szerkesztve ]
mezis
-
margithid
veterán
válasz Gubek-Einste #53475 üzenetére
Nem jó ez sem.
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Wifi repeatert kéne vennem, ehhez kérnék egy kis segítséget. Mivel nem tudom hol lehetne különböző paraméterek szerint szűrni nemes egyszerűséggel az árukeresőn beírtam hogy "repeater", majd a találatok között kb. hasraütésre ráböktem a Tp-link TL-AC750 RE200-re. A paraméterei alapján nem tűnik rossznak, 7,5-8k-ért vihető 2 év garival. Van-e ami ellene szól vagy tudtok-e ajánlani jobb ár/érték arányú készüléket?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #53480 üzenetére
Az nem opció. Valahogy erősebb wifit kell juttatni a ház másik felébe, a router áthelyezése és a kábelezés pedig jelenleg nem játszik.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Topikgazda
válasz canniball #53481 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1 vagy N18U) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gyulus76
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Nemrég költöztünk nagyobb lakásba, és meg kellene oldanom, hogy a nappaliban lévő NAS-t kellő gyorsasággal elérjem a hálószobába telepített asztali PC-ről. A lakás kétszintes, szintenként kb. 70 m2. Jelenleg egy TP-Link TL-WR1043ND routerem van. A wi-fi vétel elfogadható az egész lakásban, de a sávszélesség telefonon mérve azért nem olyan nagy. Az alsó szinten, a router közelében 38 Mbps, az emeleti hálóban 32 Mbps körül van. A net amúgy 70 Mbps-os.
Mivel időnként a NAS-on kellene dolgoznom (nagy méretű fotókkal, videókkal), ezért fontos, hogy a PC és a NAS között legalább 2-300Mbps sávszélesség biztosítható legyen. Sajnos UTP-t nem tudok a PC-hez húzni, nem akarom szétfúrni a lakást, a kábelcsatornát meg szeretném mellőzni.
Vettem egy TP-Link AC1300-as powerline kitet, de úgy tűnik, ez gyenge lesz nekem, kb. 50 Mbps-mal tudok írni a NAS-ra.
Wi-fi-vel milyen eszközök jöhetnének szóba, amelyekkel nem horror áron megoldható lenne a feladat? Gondoltam rá, hogy egy combosabb router, a PC-be meg egy wi-fi kártya vagy stick működhetne.
Minden javaslatnak örülnék. Köszi.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Gyulus76 #53485 üzenetére
Közben eszembe is jutott valami, csak kérdés, működhet-e?
Van egy Netgear WPN824 v2-es routerem is. Mivel ez 10/100-as, a NAS miatt cseréltem a gigabites TP-Linkre.
Mi lenne, ha a Netgeart kötném a modemre, a powerline felviszi a netet az hálóba, ahol beüzemelem a TP-Link routert, és ott kötöm rá a PC-t és a NAS-t is?
Az internetet kiszolgálja a powerline, a NAS-t meg gigabiten érném el a PC-ről. Kérdés, hogy a másik routerre kötött médialejátszó látná-e a NAS-t, ami nem vele közös routeren van...? Mit gondoltok?
-
Topikgazda
-
csmt
újonc
Sziasztok!
A falban futo UTP kabel vegere most kerult ra a csatlakozo es sajnalatos modon azt tapasztalom, hogy hiaba van keszulek a tulso vegen, mikor bedugom a Sagemcom routerbe, akkor a roueteren a port jelzofeny alkalmankent felpislant, illetve ha a csatlakoztatott eszkoz felol nezem akkor egy egy pillanatra olyan mintha csatlakozna csak meg nem kapott IP-t, de ez a kapcsolat par masodperc alat bomlik is.
WiFi van, tobbi porton levo eszkoz csatlakozik es kap cimet/netet, masik eszkozzel sem csatlakozik, a kabel router feloli veget tobbszor ujrakrimpeltem, nem hiszem, hogy ezzel lehet gond.Mit gondoltok, van meg valami otlet, amibe esetleg kapaszkodhatok, kiprobalhatok? Vagy a legrosszabb lehet, a falba epitett szakaszon kabelszakadas?
Koszi elore is, udv!
-
félisten
De milyen maga a drót? Tömör vagy sodrott?
Az, hogy az egyik végén lengő dugó, a másikon meg aljat van, eleve gyanús, az esetek nagy többségében ez egy olyan hibás párosítás, ami pont az Általad leírt hibát eredményezi. Gyanítom, hogy tömör, fali kábeled van, amire rászorítottad az RJ45-ös dugót. Ez a kapcsolat még speciálisan tömör kábelhez árult dugónál sem egy életbiztosítás, normál dugónál pedig szinte biztosan kontakthibás lesz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz MaCS_70 #53498 üzenetére
Az már ketyeg is: tegnap jött meg a cucc, erről írtam az elején, hogy a PC és a NAS között kevés amit tud.
Most kipattant a fejemből még valami, bár ennek működésére kevés esélyt látok.
Az emeleti powerline egység egy TL-WPA8630-as típus, 3 db gigabites port van rajta. Ha egyszerűen ide rákötöm a NAS-t, az nyilván ugyanúgy bekerül a hálózatba.
Na, már most az a kérdés, hogyan működhet ilyenkor a powerline egység? Ha az ugyanarra az egységre kötött PC kommunikál a NAS-sal, az adatcsomagok ilyenkor is el kell, hogy menjenek a routerig (magyarán a lassú powerline hálózaton keresztül, majd vissza), vagy a powerline tudhatja, melyik portján milyen IP cím van, s közvetlenül is átküldheti az adatokat a 230-as hálózatot kihagyva, tehermentesítve? Egy switch (ha a powerline is switchként működik) tud ilyet? Mondjuk ezen wifi egység is van, ez nem tudom, jelent-e bármit ebből a szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest