Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
wicken
tag
válasz uriember #52948 üzenetére
hidd el ezeket végigpróbáltam, auton van, a gép nem kapcsolhatja ki az eszközt, ezeket telepítés után egyből beállítom.
nem akad össze semmi. 2 évig jó volt?a routeren is próbáltam már a beállításokat. van 20/40 és 20Hz beállítás, nem oldja meg a problémát, mindkettőnél random jelentkezik a hiba. router restart és megy.
egyedül routert nem cseréltettem még, de ugye kijön az upc-s idióta és kb csak les.routeren a b/g/n, b/g és n üzemmód választás van. ezzel még nem próbálkoztam, b/g/n vegyesen beállításon van.
-
wicken
tag
az elmúlt 2 évben egy új jelenet meg a wlan nevű. ez valami fos rádiós netes szolgáltató node-ja, de nem zavar senkit ott, ahol ül.
a wifree nem kell nekem, de le is van tiltva, mégis ott ad folyamatosan. ha rá akarok kapcsolódni, azt mondja, hogy inaktív, ha neten my upc-ben be akarom kapcsolni, akkor sikertelen kérés, ha le akarom kapcsolni, akkor kikapcsolt állapotban van és csak bekapcsolni lehet. kértem frissítést az ügyfélszolgálattól a routerre, ők persze nem találnak hibát, szerintük kikapcsolt állapotban van a wifree, bár ők soha nem találnak semmi hibát.
egyébként most annyit csináltam, hogy a routeren kizárólan N módban sugárzok, a vétel 142megabit környékén van a laptopon. meglátjuk meddig marad meg az SSID.a wifreeről csak annyit, hogy annyira jó, hogy netezni szinte soha nem lehet rajta, hiába tudok sportra kapcsolódni. a 10megás névleges net a valóságban 1megabit sincs, egy lófasz az egész
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz wicken #52953 üzenetére
A wlan nem sok vizet zavarhat nálad.
A UPC-nek két dolgot kellet volna csinálni: 1./ Megszünteti a Wi-Free-hez való hozzáférési kódodat (letilt),
2./ Lekapcsolja a modem-routered-en a Wi-Free-t. Ezt csak a 1221-en kérni lehet, ha a modem-routered menüjében még mindig ott van számodra a Wi-Free kapcsolgatására a lehetőség, akkor a fw. frissítések kimaradtak. Én nem hagynám annyiban, vagy e-mai, screenshot vagy küldjenek szerelőt, másik modem-routerrel, mert ezek szerint hibás a jelenlegi.Mi a UPC modem-routerének pontos típusa ? (Én azt hittem, hogy a fehér Connect Box (2,4GHz és 5GHz dual) a legújabb)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy tp link wa860re jelismétlőt. Azonos az ssid a rooterrel. Valahogy nem lehet beállítani, hogy mindig az erősebbre csatlakozzon? Most csak ha ki be kapcsolom a wifit a telefonon akkor vált át, emiatt sokszor a gyengébb net van fogva.
Üdv: Fishor
-
Topikgazda
válasz Fishor #52955 üzenetére
Egységes hálózat kezelés nem lesz mivel nem menedzselt hálózat így addig nem lesz váltás ameddig meg nem szakad a már kapcsolódott kapcsolat. Vannak egyedi gyártói megoldások amelyek egy bizonyos jelszint esetén eldobja a kapcsolatot de ez nem általános.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
GreenIT
tag
-
pellesmartin
tag
Hello! Lehet olyan hogy egyszerre két internetforrása csatlakozok,ezáltal gyorsabb letöltési sebességet elérni?
Van itthon sima kábeles modemes internet,WiFi routerrel, plusz korlátlan mobilinternetem,amit telefonról
wifi hotspottal megosztva szoktam használni,ezt a kettőt tudnám egybe kombinálni? 2wifi,vagy 1wifi+1lan kábel?
(speedify kilőve,fizetős)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz pellesmartin #52960 üzenetére
Kliens eszközön bonyolult lenne megoldani de router színten dual WAN-nal load balance beállítással már nem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
GreenIT
tag
Oh, most latom az osszefoglaloban, nektek a wifi az valami androidos megoldas, ami a gogle jatek kategoriabol toltheto le.
Nekem a "hagyomanyos" megoldassal van bajom, amikor a laptopon csatlakozni kell helyi wlan-hoz koddal, annak a forgalmat kell naplozni, tesztelni.
-
GreenIT
tag
válasz Gubek-Einste #52961 üzenetére
Koszonom, egy het mulva beszamolok rola, mit lattam vele.
-
félisten
válasz Gubek-Einste #52967 üzenetére
Ahha!
A jelek szerint hanyatlanak az intuíciós képességeim, bár a játékkategóriát még mindig nem egészen értem.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
-
uriember
aktív tag
válasz MaCS_70 #52968 üzenetére
Szerintem az ő szövegértésével van gond, akik idetévednek ebbe a fórumba, azok segítséget kérnek adott hálózati problémájukhoz és nem viccelődni jönnek. Eddig mindenkinek sikerült megértenie, hogy miért kell a Wifi analyzer vagy az Inssider. Ha játéknak veszik az ajánlásokat, majd keresgélnek máshol...
megj.: mindenesetre én is csak néztem ki a fejemből a hsz-t olvasva...
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
aujjobba
addikt
Van egy modem/router a garázsban de az nem fedi le WiFi-vel normálisan az emeletet.
UTP be van húzva az emeletre, oda akarok rákötni egy második router-t.
Mi a különbség aközött ha AP módba teszem ezt a router-t vagy router módba? -
törölt tag
válasz aujjobba #52971 üzenetére
Router módban két hálózatot köt össze amik eltérő IP tartományban vannak. Az AP módban csak annyit tesz, hogy a meglévő vezetékes hálózatot/IP tartományt kiterjeszti a vezeték nélküli kliensekre amik így a hálózatod részévé válnak, de továbbra is a router ami az internet szolgáltatóval összeköt végzi az IP címek kiosztását és a route-olást.
-
aujjobba
addikt
válasz MasterMark #52972 üzenetére
Ha az AP-re HDD-t dugok és megosztom, akkor azt az első router által adott WiFi-re csatlakozva is fogom látni a hálózaton?
Az első router erős jelet szór a földszinten, a második az emeletet fedné, de lényegében egy hálózaton belül szeretnék maradni (ha jól fogalmazok). -
aujjobba
addikt
válasz MasterMark #52975 üzenetére
Lehet hogy AP módban elvesztek pár hasznos funkciót?
Asus 1300g+ lenne az AP. -
Topikgazda
-
aujjobba
addikt
válasz Gubek-Einste #52977 üzenetére
Nagyszerű.
A plusz funkciók miatt vettem a drágább router-t.Tisztázzuk. A vezetékes kiállások a házban a szolgáltatói modem/router-re csatlakoznak.
Az egyikre rádugok egy média lejátszót például Apple tv.
A másik router-t nem kapcsolom AP módba hogy menjen a HDD megosztás.
Ebben az esetben a média lejátszó fogja látni a megosztott HDD-t vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Sziasztok,
A követkőben szeretnék segítséget kérni. Ha wifin internetezek (laptop, W10) és hosszabb ideig (több percig) olvasok egy fórumot és nem váltok másik oldalra, akkor megszakad az internetkapcsolat, annak ellenére, hogy a hálózat azt jelzi, hogy a csatlakozás rendben van. Ha ilyenkor megszakítom a kapcsolatot és megint csatlakozom, akkor helyreáll a kapcsolat.
Ha folyamatosan szörfölök, akkor ez a jelenség nem jelentkezik.
Arra gyanakszom, hogy valamilyen energiatakarékossági beállítás, pár percnyi tétlenség után „hibernálja” a wifi kapcsolatot. Hogyan tudnám ezt a zavaró kapcsolat-megszakítást megszüntetni?[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
aujjobba
addikt
Nem értem a kérdésed.
A default módban hagyom, “router” módban.Úgy tudom Wireless Router módban tud lenni vagy Access Point módban.
Mastermark írta: “Router módban dupla NAT, szeparált hálózat lesz. AP módban a régi hálózat része teljesen.”
Továbbá azt is írta valaki, hogy AP módban például a HDD megosztás lehet nem fog menni.
Ezért kérdezem hogy lehet megoldani, hogy menjenek ezek a funkciók de ne legyen két szeparált hálózatom.
Vagyis például a szolgáltatói routerre vezetéken kötött Apple tv lássa a másik router-en megosztott HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz aujjobba #52981 üzenetére
Erről kérdezd meg a gyártót, hogy mit ért ezen:
"Operation mode:
- Wireless router mode
- Access point mode"(Nem vennék ilyen "zsákba macskát", amelyiknek csak a "Quck Start Guide"-ját lehet elérni, aztán vásárlás után esetleg van több is a tartozék CD-n.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
aujjobba
addikt
Az előtted szólók már nagyjából vázolták mit kell érteni a két mód alatt, gondoltam a választ is tudják majd a kérdésemre.
Az 1300g+ router-t pedig a “melyik router-t” topikban ajánlották.De végülis rendelhetek még vagy hatféle router-t aztán visszaadom 15 napon belül, csak alapvetően nem ez a típus vagyok és szerettem volna ezt elkerülni.
-
törölt tag
válasz aujjobba #52983 üzenetére
Nézd, ezt ki kell próbálni!
A Cisco routeremen ha mindent bekonfiguráltam és utána kapcsoltam Bridge módba akkor megmaradtak a beállítások csak utólag nem tudtam rajta módosítani.
A másik lehetőség, hogy router módban hagyod, lekapcsolod a DHCP-t benne és csak a LAN portokat használod, semmit nem dugsz a WAN portba. Ekkor is egy AP-t kapsz csak megmaradnak a beállított funkcionalitások. Érdemes mielőtt bármibe belekezdesz egy FIX IP-t adni a cuccnak, hogy tudd manage-elni!
-
aujjobba
addikt
válasz #42556672 #52988 üzenetére
Upsz.
Kipróbáltam a dolgot egy régi router-en.
Kikapcsoltam a DHCP, LAN portba dugtam a kábelt.
Most nem érem el sehogy az admin felületet, internet van.
Ezen a cuccon a 192.168.2.1 volt beállítva mint cím, viszont a modem a 193.168.1.x tartományt osztja.
Ez lehet a probléma?
Megnéztem a modemen hogy mit osztott ki és próbálom ott elérni az admint (192.168.1.16) de úgy se megy. -
johniee
senior tag
sziasztok! Van 2 antennás egy WiFi adapterem, amit épp egy hotelben szeretnék használni, mert a laptopba épített wifi elég gyenge jelet fog..
Ralink RT3070L chip van benne, a megfelelő drivert is felraktam.
Hotspot amihez csatlakozni kell, aztán nevet/jelszót kér.
DE USB-n így nem akar rendesen csatlakozni, nem kap se IP-t se nem kéri hogy jelentkezzek be.
KÉPElőre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest