Hirdetés
Aktív témák
-
pckownz
őstag
Ezt mondom. Eredetileg 10-20sec alatt bootoltam power gombtól asztalig, most csak a loading screent nézem több mint 1 percig. Csak nem tudom miért.
@40599 Morden24
Nekem a régi low-end laptopomon (1,86ghz mobil cerka, 1gb ddr2, intel x3100) Vista volt, közel egy évig. Még san andreas-t is nyomtam rajta.
A kevés ramomat leszámítva én 100%-ig meg voltam elégedve a Vistával. Amikor valaki megtudta, hogy vistám van, kiröhögött. Én meg jót röhögtem, hogy szív a "buta" xp-vel. Persze most a Vistához mérten butáztam le.@40592 veber
Én PowerISO-t használok. Inkább az alcohol120%-ra hasonlít, mint a démontúlszra[ Szerkesztve ]
-
Shalala
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki avval a problémával, hogy az explorer.exe olyan 60-70%-on pörgeti a cpu-t?
Eddig is néha jelentkezett a probléma ha megnyitottam képnézegetőt, de akkor egy explorer újrainditás megoldotta a problémát.Most viszont már akkor 70%-on áll mikor bekapcsolom a gépet, és processz újraindítás sem segít.
-
antonx
csendes tag
válasz pete_21 #40597 üzenetére
Hálózati és megosztási központ
-Alapvető hálózati adatok megtekintése és beállítása
-Aktív hálózatok megtekintése
sztélessávú kapcsolat (ADSL)
-Hálózatkezelési beállítások mósosítása
új kapcsolat vagy hálózat beállítása
csatlakozás hálózathoz
otthoni csoport és megosztási beállítások kiválasztása
hibaelhárításMOST PONT MELYIKRE GONDOLTÁL ?
The year : 2011
-
tisszekreny
tag
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem abban segíteni hogy a Windows 7 Upgrade program keretein belül telepítőkóddal ellátott Windows 7 lemezt adnak, vagy csak egy frissítő lemezt?
Link:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/hu/generic/windows7-upgrade/banner_id/WINDOWS_7_UPGRADE/A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
-
pckownz
őstag
válasz (ex)Cat #40603 üzenetére
Mindössze ennyi. Mivel napközben nem szoktam újraindítani a gépet, vagyis éppen nem ülök itt amikor bekapcsolom, csak az utóbbi 2napban sokat foglalkoztam tuninggal, és az optimizálás miatt többször egymás után újra kell indítanom a gépet, ezért tünt fel ennyire.
Azt mondod portra is várhat?
Ez új számomra.@40606 tisszekreny
The Toshiba Microsoft Windows 7 Upgrade Program allows Toshiba customers who satisfy certain requirements to purchase the Windows 7 upgrade software for a small handling fee.
Ha jól veszem ki, valamennyit rá kell fizetned.What does my Windows 7 Upgrade Kit include?
Your upgrade kit consists of the following components: 1. Windows 7 upgrade DVD (in the required version) 2. Toshiba driver DVD 3. Toshiba manual with installation instructions
Az előzővel kapcsolatban, nekem ezzel együtt az jön le, hogy kis ráfizetéssel a laptoppal együtt vásárolt Vista kulcsodat továbbfejlesztheted Win7-re.Ezt mindenképp lesd meg, ha még nem tetted:
https://www.toshibawin7upgrade.com/Endcustomer/Faq.aspx[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Win7-es problémám lenne, mégpedig az h letöltöttem a 90napos teljes verziót, de nem tudok róla bootolni, csak betölti a fájlokat, elindul, megjön a kék képernyő, de a telepítős ablak már nem. Csak XP alól tudtam feltelepíteni, de most már ott se mert a x64-es verziót szedtem le és az XP-m csak 32bites. Az 32bites RC-ről se tudtam bootolni.
Segítséget előre is köszönöm.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
Egy 2 magos 2GB rammal rendelkező laptopra érdemes-e a 64 bites verziót felrakni, vagy inkább a 32 bites maradjon ?
-
veterán
válasz Morden24 #40599 üzenetére
Azt én is tudom, hogy a driverek hiánya egyértelműen nem a Microsoft hibája meg a többi se, amit írtál, nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy gyengébb gépeken (pl. 512 MB RAM-mal) igen lassan és néha bizonytalanul döcögött a rendszer. Ez pedig egyértelműen arra utal, hogy kicsit optimalizálatlanra sikerült a Vista. Sok ember pont ezért maradt az XP-nél.
A másik pedig az, hogy az MS a Vistával óriásit bukott a netbookpiacon. A Kifejezetten a netbookokra készült a Windows 7 Starterrel (erősebbekre pedig Home Premiummal) pedig talán végre sikerül majd leváltani a jó öreg XP Home-ot. Ez nagy hasznot hozhat a Microsoftnak.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Morden24
nagyúr
válasz szabogabor10 #40611 üzenetére
Sok ember pont ezért maradt az XP-nél.
Nézd, nem is értem, hogy ilyen régi gépekre miért akarna valaki új oprendszert venni? Sok értelme nincsen.
Mint mondtam, én is felraktam egy Presario 2800-as gépre (768Mb ram volt benne). Próbaképpen jó volt, de ennyi. Ilyen régi hardveren a Vista/W7 erősségeinek nagyrészét nem tudod kihasználni.
Az persze igaz, hogy a rendszerbiztonság ill. egyéb fícsörök sokat jelenthetnek, de aki normálisan tudott használni egy XP-t 2001 vége óta, az valszeg nem ebbe pusztul bele - persze ezt most szigorúan home használó frontra értem.A netbook-dologgal persze egyetértek, az egy ilyen dolog volt. Bár ott nem elsősorban a hardver ereje a probléma (bár a netbook szegmens alján az is gázos), hanem pl. a tárhely, ami viszont a mai notebookok illetve desktopok világában gyak. lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
őstag
válasz pengegyerek #40574 üzenetére
A másodikként telepített rendszerben tudod beállítani a boot menüt:
számítógép jobb klick; tulajdonságok;speciális rendszerbeállítások;indítás és helyreállítás beállításai.
Ha ezt a sorrendet követed, be tudod állítani hogy melyik rendszer induljon alapértelmezettként, meddig mutassa a listát. XP alatt még szerkeszteni is hagyta, most a 7-es alatt nem látom ezt a funkciót, de ez azért lehet mert az igazi rendszergazda jogot csak spec beállításokkal lehet megszerezni.Remélem segítettem.
-
őstag
válasz Plazmacucci #40608 üzenetére
Én is tapasztaltam, hogy amikor telepítem a 7-st a bootolást követöen a telepítő megáll a kék képernyőnél. Igazából valami történik a háttérben pár percig. Próbáld meg, hogy a elindítod lemezről és géped erősségének függvényében adj a kék képernyőnek 5-8 percet.
Ha jól emlékezem a HDD led ezalat az idő alatt is jelzi hogy valami folyamatban van. -
CS_D
senior tag
Először is megnézném, hogy van-e 64 bites illesztőprogram a lapotop belső perifériáihoz.
A 2 GB RAM miatt nem feltétlen szükséges, hiszen azt 32 bites is ki tudja a rendszer címezni.
Ha van illesztőprogram a laptophoz, és használsz rajta bonyolultabb számolást igénylő programokat (CAD), a helyedben csak akkor tenném fel. Különben bőven elég a 32 bit.
-
brd
nagyúr
válasz zvaragabor #40584 üzenetére
Nagy (nézd meg a WinSxS könyvtár méretét, állítólag a rendszerfileok felülírásának elkerülésére találták ki, hogy készít egy másolatot ide, de persze ez baromság, mert ez a könyvtár akár 10 GB-os is lehet, csak attól, ha javítócsomagokat telepítesz! na' most hogy a tökömben lesz egy 4 GB-os OS-ből, meg összesen kb. 2 GB-nyi javítócsomagból 10 GB? ), lassú (ha raksz alá 2 GB RAM-ot, akkor már használható rendszert is kapsz, persze nem ennyi kell az OS-nek, csak ugye az ember mást is használna az OS-en kívül azért a gépen ), és kényelmetlen (a korábbiaknál mégjobban igazodni próbál az átlaguser feltételezett igényeihez, ezért rengeteg dolog logikátlanul eldugva található meg benne, és összetartozó beállítások szét vannak szórva különböző almenükben).
De ezeken túl nagyrészt osztom Morden24 véleményét is.The only real valuable thing is intuition.
-
Reteek
csendes tag
Részben tartozik csak ide, meg részben nem de tudtok valami jó kis mp4 lejátszót 2-4 giga körül maximum 10k ért (+ - 1-2k) Mellesleg olyan ami biztos win7 kompatibilis
... Ha isten mindenható, akkor tud olyan követ teremteni, amit nem tud felemelni, de ha nem tudja felemelni akkor nem mindenható. ...
-
Obolony
senior tag
mondjuk maga a microsoft is elismerte, hogy egy tevedes volt a vista, es zsakutca. kar hogy ezt hivatalosan tette, mert valoszinuleg ok se probaltak meg ki.... miert irsz le butasagokat?
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Morden24
nagyúr
válasz Obolony #40618 üzenetére
Nem zsákutca nem igazán volt mondva, főleg annak fényében, hogy elég keményen a Vistára épül a W7.
Mellesleg pont a netbookos probléma az, ami miatt a Vistát lehet szidni.És a Vista még mindig nem technikailag volt bukás. Sőt, anyagilag sem volt az. Marketingbukta volt, mégpedig a rosszabb fajtából. Ellenben kikövezte a W7 útját.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
pzstm
titán
válasz Obolony #40618 üzenetére
és az a rengeteg minden, amit annyira szeretnek az emberek a Windows7-ben, azoknak a legnagyobb része már a Vistában is benne volt...csak tökéletesítettek rajta....zsákutca eladások tekintetében volt..........működni működött...csak nem szerették....hülyeségeket meg nem szokásom leírni.....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Sajnos ismét jelentkezett a "fekete halál"!
A probléma:
Bekapcsolás után indító képernyő még jó, de furcsán sokat tölt, majd feketeség, csak a jobb alsó sarokban jelenik meg fehér szöveggel, hogy "Próbaverzió, Windows 7 Build 7100"!
Gombkombinációkra egérkattintásokra nem reagál, de kurzor van és működik is.
A rendszer adatai: Windows 7 build 7100 + HUN mui
Július óta fut rendesen, semmi probléma nem volt!
Semmi rendkívüli program nem került rá, amitől ezt csinálhatná!
Pár napja már egyszer mutatkozott a hiba, de egy memória diagnosztika után megjavult.
Érdekesség, hogy csökkentett módban belép és el is indul, nincs ott semmi gond!
Valakinek valami ötlete?????
Próbálkoztam már rendszervisszaállítással, de az sem segített!
Jó lenne, ha valaki tudna valamit!
(= Zala =)
-
-v-
addikt
Mit kell beállítanom, ha azt akarom hogy egy mappa csak az én accountom alól és csak innen win7 alól legyen elérhető?
A biztonságnál kivettem a pipát az "everyone"-tól minden elől, de még mindig hozzáférek máshonnan is. -
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Nemrég dobtam fel egy Win7-et utolsó esélyként. Majdnem minden prímán műkszik, csak a (usb2.0 miatt) Webcam vacakol. Próbáltam update-elni, de nem segített. A gép: Asus A7K (lapos). Lehet kezdeni valamit azzal a fránya 2.0-val?
Köszi előre is! -
leyo76
senior tag
válasz Morden24 #40599 üzenetére
Szerintem azért nem lehet ezt ennyire felcímkézni, mert az biztos hogy az is azt mondja hogy xar aki éppen nem ért hozzá, de nem ez a lényeg. Sokkal inkább az a lényeg ha olyanok nyilatkoznak róla rossz véleménnyel akik értenek hozzá.
Sok apró betegsége volt amit most orvosoltak egy win7-el (nem véletlen lett ilyen hamar kiadva). <xp óta kb 8 év telt el a vistáig, vistától meg alig 3 év a win7 -ig>
Részemről :
az egyik hiba a feleslegesen magas rendszerigény volt,
a másik meg az volt hogy eltörölték a visszafele kompatibilitást, egyik pillanatról a másikra
a gépem éppen határeset, vistával gyenge semmire való lett, win7-el dinamikus, lehetne róla vitatkozni tök feleslegesen.... -
BullZeye
veterán
Kezd zavaró lenni, úgyhogy kérdezek, hátha én rontottam el valamit. Egyrészt, néha (elég gyakran) ha megnyomom a Logitech Wave keyboardon a számológép gombot, a HÁTTÉRBEN nyílik meg a calculator. Ez nem mindig van így, ha frissen újraindított a gép, akkor pl előtérben, ahogy azt kell.
Friss windowsnál is észrevettem, hogy elindul, és se a windows gomb (startmenü előhívása), se az alt tab nem működik, és ha rákattolok pl MSN ablakára, akkor nem ugrik fel, csak sárgán villog, ilyenkor újra kell indítani megint, és mivel bnőm gépén is előjött, ugyancsak windows 7, de az övé csak 32bit...ezért nem tuti, hogy egyedi probléma, és hátha más is találkozott már vele.
Üdv, Bull.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Obolony
senior tag
válasz BullZeye #40629 üzenetére
nekem mikrosoft bill-em van, es 64 biten is hatterben nyilik meg a billrol inditott kalkulator. a megoldas engem is erdekelne.
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
alaplapi chipset driver 64 bites ha van W7-re, ha nincs Vistara valot. esetleg ne az asus-tol, mert ott vszinuleg nem lesz fent a legfrissebb, hanem a gyartotol.
-
-
Clemi
veterán
Működő windows esetében igen! De mivel azt írta, hogy sem az egér kattintásokra, sem a billentyűzetre nem reagál, nem fog a win+p-re sem!
Vélhetően a másik kijelzőn lehet egy felasználói beavatkozásra váró ablak, ahol kattintani kellene, de ez csak feltételezés.
Ez pont olyan jelenség, mint a korai W7 buildeknél volt, mikor a telepítés egy bizonyos szakaszától átvándorolt a fő ablak a másodlagos kijelzőre, és sokan (én is) csak a verzió számot látták az asztalon fekete háttér mellett, amelyen vígan lehetett mozgatni az egeret, de nem lehetett vele semmit kezdeni, legalábbis a fő kijelzőn. -
need
addikt
Sziasztok...
Nagyon szép és jó a 64 biter win 7 kicsit szenvedek a nettel mégpedig len álandoan az adobe flash playert akarja telepíteni ez már megtörtént! de akkor is ki irkálja...
van valami win bövitmény még amiket érdemes felrakni hogy ne nyekeregjen minden 1-es oldal megnyitásánál..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
csana
senior tag
Üdv!
A sima rc-t (7100) próbálnám felrakni, de menet közben ez jön fel:"Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer. This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such a hard drive or CD-ROM drive that is failing. Make sure any removable storage is properly connected and then restart your computer
status: 0xc00000e9
info: an unexcepted I/O error has occured."Az ilyen hibaüzi miből fakadhat?
-
werszomjas
addikt
Helló.
Feltettem ezt a legújabb MSN-t mert muszáj volt.
A gond, hogy nem tudom az óra mellé tenni, csak a tálcán van.
Hogyan tudom onnan átteni az óra mellé? Mint ahogy régen is volt?
üdv
-
virkir
veterán
válasz werszomjas #40640 üzenetére
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Obolony
senior tag
a 41,000 kommentbol kb 4,000 errol szol a weben magyarul kb 20 oldalon, mig angolul tobbezeroldalon van leirva
-
pzstm
titán
ha esetleg nem jönne össze a válasz megkeresése az előző két kommentből, akkor súgok:
Vista kompatibilitási módban futtasd
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
need
addikt
Üdv...
Azt vettem észre a 64 bites Win7--nél hogy Expolernél kifagy és nem egészen értem miért!
mit lehetne ezzel kezdeni...??
vagy hol lehet megtalálni a hiba okát...?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
pzstm
titán
mármint? Win7 RTM x64, IE8 64bit...lefagyni még nem láttam.
Esetleg nem az explorer.exe-d áll le? mert az már egészen más tészta...
-
ravensky13
tag
Hali mindenkinek!
Win 7 x64 7600-as build van a gépen, a gondom a következő: a rohadék nem kapcsol ki! Kicsit bővebben, katt a shutdown-ra szépen bezár mindent, előjön a gyönyörű kék Windows is Shutting Down kép, a pointer animáció működik, tehát nem fagy le, de itt beragad, és nem csinál semmit, ha fél óráig hagyom,akkor fél óráig így marad...Ezután 5sec "tartom az ujjam a kikapcsoló gombon" megoldás következik, és a következő induláskor rinyál, hogy nem lett rendesen kikapcsolva a gép... Próbáltam command lineból, shutdown -s -f -t 00 , a lényeg hogy forced módban se akarja a jót...
A Configom:
Asus M2N32-SLI Deluxe
2x1GB Transcend JetRam + 2x2GB Kingston
AMD 4600+@2,4GHz
Gainward 8800GTS 320MB GS
Seagate 320GB
Meg van egy Audigy 4-es hangkari PCI sloton...
Emelett(lehet hogy ezzel kellett volna kezdenem) van 1 driver, amit nem akar felismerni teljes mértékben, ez a bizonyos"ATK0110 ACPI UTILITY"...ezzel az a baja hogy cannot verify sigital signature...Ez a vista x64-es driver, az asustól szedtem le, és ezek szerint win7-re nem teljesen jó...Bárki tud valamit pls jelezze.
Előre is köszi, bye! -
pzstm
titán
válasz ravensky13 #40646 üzenetére
azzal a driverrel az a baja, hogy nincs digitálisan aláírva...mondjuk tuti az x64-re valót szedted le? Annak már Vista idejében is alá kellett lenni írva digitálisan...
Esetleg gép bekapcsolásnál nyomogass F8-at, és kapcsold ki a digitális aláírás kötelezőségét....
Esetleg rendszervisszaállítást próbáltál már? Előtte kikapcsolt rendesen? mármint mielőtt felraktad volna ezt a gyorsbillentyű drivertiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ravensky13
tag
Aha...szóval ez gyorsbilletyű driver......
Szóval alig 1 hete raktam fel a cuccot, és az eslő pár napban minden rendben is volt, egyik éjjel csinálta ezt először, jóval az után hogy minden meghajtót felraktam, a gyorsbill drivert is.. kb 4napig ment tökéletesen...most elkezdte és az esetek 80%ban nem kapcsol ki, hanem ott laragad..lényeg: nem a driver felrakása után kezdett vacakolni.
Azért köszi az üzit!
Esetleg valaki még?
jaés igen x64eset szedtem le.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest